Zpravodaj č. 33/2012

Ml.žáci:    VÁNOČNÍ TURNAJ MLADŠÍCH ŽÁKŮ  -  PRAHA HOSTIVICE BŘVE

Ve dnech 8. - 9. 11. jsme se zúčastnili turnaje v Praze, kam nás pozvala Pražská Dukla. Tato pro nás poslední akce letošního roku se odehrávala v překrásném sportovním komplexu na Břví, kde je v jednom místě vše podstatné. Luxusní pokoje s velkými postelemi, hala, vířivka, bazén s protiproudem, bowlingové dráhy a hezká restaurace, prostě přepych! Zázemí tohoto areálu využívají házenkářští reprezentanti ČR a díky vstřícnosti organizátorů  si i naši kluci v sobotu zarelaxovali ve vířivce a po večeři vyzkoušeli své bowlingové dovednosti. V neděli nás pak čekala prohlídka vánoční Prahy. Turnaje se zúčastnilo šest družstev systémem každý s každým a hrací dobou 2 x 15 minut. Naše naděje pohasly hodinu před odjezdem, kdy nám onemocněl brankař Jirka Routner. Navíc s námi neodjel ani další gólman Tom Dittrich.
 

SK Velká Bystřice - Talent Plzeň              10 : 17
Náš první soupeř byl věkově i fyzicky někde jinde, přesto jsme celý první poločas dokázali držet vyrovnaný stav. V druhé půli našim hráčům začali ubývat síly a začala se projevovat fyzická převaha soupeře. Co lze hodnotit kladně, byla obrana. Bohužel v útoku jsme zbytečně ztráceli míče nepřesnou střelbou a nedostatečným pohybem zejména spojek. Plzeňáci ke konci navýšili skóre sérií rychlých útoků.
 

SK Velká Bystřice - Dukla Praha              15 : 20
Opět poločasová remíza a pokažený závěr. Naše šance držel především výborně hrající Fífa na křídle, který sázel branku za brankou (9). Ostatní hráči zbytečně zahazovali šance z hranice brankoviště (pivot dvě střely - jedna metr vedle, druhá přímo do brankaře). Obrana nebyla špatná, i když o něco horší než s Plzní, bohužel jako v minulém i v tomto zápase byla citelná absence Jirky v bráně. Spousta chytatelných střel skončila v síti. 
 

SK Velká Bystřice - HC Zlín                       18 : 17
Konečně výhra, i když do třetice poločasová remíza! Tentokrát se zdravě naštval Štěpek, vzal to do svých rukou a nastřlel 13 branek. Obrana opět dobrá především v podání Macka, Fífy a Hantra, který vstřelil i důležitou branku.
 

SK Velká Bystřice - Nové Veselí              18 : 20
Hodně rychlý a bojovný zápas, bohužel se šťastnějším koncem pro našeho soupeře. Střelecky se opět dařilo Štěpkovi, hezky si nabíhal Fífa, Pepíno konečně hrál tak, jak očekáváme od spojky a na obraně super Macek. V brance to zkusil Martin Grygi Grygar a než ho soupeř prokoukl, měl každou střelu mířící dolů.
 

SK Velká Bystřice - HK Lovosice            14 : 15
Zbytečná prohra na závěr. Konečně zachytal Šudřa, Tony odehrál svůj nejlepší zápas, ale dobře se nevyspal Pepíno a celá naše pravá strana byla v útoku neproduktivní. Tady se nejvíce (stejně jako na celém turnaji) ukázala naše největší slabina - příliš úzký kádr. Když se několika hráčům nedaří, nemá je kdo nahradit. 
 

Přesto lze celý turnaj hodnotit jako jeden z nejlepších, co se týká zázemí a servisu. Přestože to výsledkově nevypadá, lze konečné páté místo hodnotit (v rámci výše uvedených okolností) jako dobré i vzhledem k tomu, že všichni účastníci patří na špičku ve svých krajských soutěžích. Zároveň nám ukázal, že máme v zimní přestávce na čem pracovat!

Konečné pořadí:

  1. Talent Plzeň
  2. Sokol Nové Veselí
  3. Dukla Praha
  4. HC Zlín
  5. SK Velká Bystřice
  6. HK Lovosice

Hráči (branky):  J. Šudřich (br), Š. Souček (35), F. Buršík (19), J. Jedenástík (8), A. Vodička (6), T. Maceášik (4), J. Hartl (1), M. Grygar, T. Foukal, J. Vysloužil(1).

 

Muži „A“:  SK Velká Bystřice – Hranice „B“                                  45 : 22 (22 : 9)

Od samého začátku bylo jasné , že body zůstanou doma a otázkou  bylo jen výše skóre. Prostor ke hře dostali všichni nominovaní hráči kromě brankaře Michala Vydry To proto, že celý zápas patřil Petrovi Machalíkovi, kterému tímto zápasem končilo hostování v naší brance a poslední zápas podzimní části si užil spolu s ostatními beze zbytku. Za výkony v zápasech a přístupu k tréninku mu patří velký dík!!!!!

Sestava a střelci: Wolf M.(1), Pörsök P.(2), Zeman M., Dostál O.(10), Skřídlo J.(4), Balon R.(7), Strádal J.(4), Schneider V.(5), Macháček J.(5), Machalík P., Machynek M., Vydra M, Mézl R.(5)

 

St. dorost: SK Velká Bystřice - Hranice                                       18 : 34 (9 : 18)

V nedělním posledním zápase první části sezóny jsme nastoupili proti týmu Hranic. Oproti minulému utkání musíme uznat, že se kluci snažili i přes jednoznačný vývoj zápasu ve prospěch hostí. Bohužel jsme se sami sráželi neproměňováním vyložených šancí, což soupeř okamžitě trestal výborně sehraným rychlým útokem.  Na vstřelení branky jsme se velmi nadřeli a postupně nám docházely síly, což se projevilo i v obraně, kde jsme soupeře nestíhali a dávali jim prostor ke střelbě. Nyní se můžeme připravovat na další část sezóny a těšit se na mnohem kvalitnější a vyrovnanější výkony.

Sestava a střelci : Klobouček M., Mistera J., Nábělek F.(1), Ochmann P.(3), Surma M.(1), Jureček M.(2),  Atyafi E.(8), Gardián A.(1), Svobodník J.(2), Sedláček J., Vodička Š.

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook