Zpravodaj č. 1/2015

14.12.2014:


St.žáci: Vánoční turnaj v Uherském Hradišti                                      - 1.místo

Před turnajem nás postihla nevídaná marodka a vypadalo to, že nás odjede jen sedm. Nakonec se uzdravil Pepíno11 a přidal se k sedmi statečným. Neměli jsme žádného pivota a do branky malinkého Semínka Ditříka. Cíl byl proto jednoznačný - neskončit poslední :-)

Jako první nás čekal urostlý Zlín (17 : 11).
 Kluci od začátku makali naplno. Jako dobrý tah se ukázalo šoupnout Hantra do pivota. Bránil s velkým přehledem a byl nebezpečný i v útoku. Štěpek ukázal hned na začátku, že se mu bude střelecky dařit. Tony se rozjížděl trošku pomaleji, jako vysloužilá parní mašinka :-). Fouky nebránil dobře, ale zastoupil ho Kuba Preč, který vstřelil i důležitou branku. Parádně zahráli i oba Pepíci (Jedenástík a Dobeš) a  cheap breitling replica v poločase jsme vedli o dvě branky. Ve druhé půli jsme nepřipustili žádné potíže a postupně navyšovali rozdíl ve skóre až na šest branek. Úspěch slavila obrana podpořena výborným Dittrem v brance. Parádičku předvedl Tony, který vstřelil branku "šlajsem".

V. Bystřice vs Napajedla 24 : 12 
Začátek zápasu - špatná obrana. Kluci trošku podlehli pocitu, že po těžkém vítězném zápase se Zlínem půjde všech samo, ale postupně se všichni rozehráli. Spoustu rychlých ůtoků proměnil Pepa Dobeš, Tony začal používat při střele zápěstí, hezkou branku koněm vstřelil Fouky. Hantr opět výborně, především parádní spolupráce se Štěpkem. Dittr v brance perfektní, Pepíno11 příkladně bojoval.

V. Bystřice vs U. Hradiště  19 : 17
 Tak tady už naším borcům, kteří hráli téměř bez střídání docházely síly. Hrálo se 2x15 minut a mezi našimi zápasy byl vždy jen jeden zápas na odpočinek. Celý mač jsme tahali za kratší konec, ale touha po vítězství byla obrovská. Štěpek kluky mohutně hecoval a  opět vymyslel parádičku s Hantrem. Také jsme několikrát protočili posty, aby si Štěpek odpočinul v obraně, když na středu hrál velmi aktivní soupeře. Nutno říci, že oba Pepíci si na rozehrávce vedli velmi dobře. Mimořádný výkon podal na křídle Tony, který střílel branku za brankou a ani si nevšiml, že ztratil kontaktní čočky :-). Minutu před koncem jsme se konečně dostali do jednobrankového vedení a  omega replica sale byli jsme u míče. Vzali jsme si time-out a pokyny byly jasné, udržet se v útoku až do pasivity, což se téměř podařilo. Pepíno11 ale vyměkl, zbrkle vystřelil a dal tak soupeři šanci na vyrovnání. Jasnou tutovku domácích ale lapil Dittr a z následného trháku hezkým lobem zakončil výborný Tony! Pochvalu zaslouží i Fouky, který vstřelil důležitou branku v momentě, když se lámal zápas.

V. Bystřice vs Veselí n. Moravou (holky) 35 : 15
Poslední zápas už byl na pohodu. Holky, oslabené o sestry Klimešovy se silově nemohly rovnat klukům. Naši si zaběhali a zastříleli. Na spojce si to zkusil Fouky, pěkné branky dal Kuba Preč a hodně aktivní byl také Hantr.
Turnaj byl velmi dobře zorganizovaný a výborný výkon našich mohykánů podtrhl Štěpek ziskem ocenění pro nejlepšího střelce turnaje. Kluci dostali za nečekané první místo medaile a od nás lehký oběd. Lendymu děkujeme za klidný převoz tam a zpět, a našim hráčům za obětavý výkon, kterým zakončili herní část sezóny.
 Hráči (branky): T. Dittrich (br), Š. Souček (34), J. Dobeš (20), A. Vodička (19), J. Jedenástík (11), J. Hartl (6), J. Preč (3), T. Foukal (2).

 

20.12.2014:

 

Ml.žáci: Vánoční turnaj ve Velké Bystřici                                             - 2.místo

Na závěr kalendářního roku oddíl házené Velké Bystřice uspořádal tradiční turnaj za účasti šesti družstev: Sokola Telnice, SK Žeravice, Cementu Hranice, HC Rožnova p. R., domácí Velké Bystřice a Sokola Újezdu u Brna. Turnaj byl zařazen do zimní ligy Olomouckého kraje a respektovaly se dopředu dané regule turnaje. Hrálo se systémem každý s každým 1x25minut.
Turnaj byl určen pro hráče, začínající s velkou házenou, takže se jej účastnili hráči, kteří ještě spadají věkově do miniházené doplněni o ročníky 2003.
Herně se sešlo šest vyrovnaných celků a turnaj splnil všechna očekávání. Nasvědčují tomu i vyrovnané výsledky. Až do posledních zápasů si nikdo nebyl jist pořadím v turnaji.
Vánoční atmosféru připomínal pěkně nazdobený vánoční stromek a také dárky. Každý hráč turnaje dovezl nějaký dárek. Ty se daly pod stromek a opět si každý hráč nějaký  vylosoval. Bylo to pěkné připomenutí blížícího se Štědrého dne.
Domácí družstvo zahájilo turnaj výhrou nad tradičním rivalem z Telnice 9 : 6. Kluci předvedli úplně jiný zápas, než předváděli v sezóně. Základem byla výborná obrana a slušný útok. Na vítězné vlně se pokračovalo i replica rolex watches ve druhém zápase s pozdějším vítězem Újezdem u Brna se kterým jsme remizovali 9 : 9 a mohlo být i vítězství, ale opustilo nás střelecké štěstí. Na turnaji je většinou vždy jeden zápas, který se bohužel nepovede. Svou daň jsme si vybrali ve třetím zápase s týmem Žeravic a po špatném výkonu, zejména v obraně jsme prohráli 9 : 10. Kluci to těžce rozdýchávali a byli zklamaní. Vše špatné je k něčemu dobré a tak v dalším zápase se zkoncentrovali a téměř bezchybným výkonem porazili Cement Hranice vůbec největším rozdílem v turnaji 12 : 4. Jako poslední soupeř při závěrečném zápase turnaje na nás čekal soupeř z Rožnova p. R. Věděli jsme, že v případě vítězství se umístíme na druhém místě a pokud prohrajeme nebo remizujeme, budeme třetí. Celé družstvo přistoupilo k zápasu zodpovědně a do zápasu dalo vše. Podporováno diváky z řad rodinných příslušníků nakonec v dramatickém zápase zvítězilo 6 : 4 a vybojovalo stříbro.

Bystřici reprezentovalo těchto dvanáct statečných:

v bráně zachytal spolehlivě Kuba Salašný. V poli Adam Katinger, Vojta Pečínka, Tom Juračka, Martin Stryk jako ostré spojky, Míša Rella a Honza Máron v pivotu a Kája Kobliha, Vojta Krempl, Štěpa Slepica,  Paťa Markvart a David Soška na křídlech.


Konečné pořadí v turnaji:

1.      SOKOL ÚJEZD U BRNA - 9bodů

2.      SK VELKÁ BYSTŘICE - 7bodů

3.      HC ROŽNOV p. R. - 6bodů

4.      SOKOL TELNICE - 3body

5.      CEMENT HRANICE - 3body

6.      SK ŽERAVICE- 2body


Poděkování při organizaci a divácké podpoře patří všem rodičům, kteří se přišli podívat na výkony svých potomků

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook