Zpravodaj č. 17/2017

SOBOTA 20.5.2017:

 

Starší žáci „A“: 6.kolo ŽL – z Mělníka vezeme 5 bodů

Poslední kolo této dlouhodobé soutěže jsme odehráli ve středočeském Mělníku. I tentokrát jsme vyrazili o den dříve, abychom nemuseli brzy vstávat a byli dostatečně připravení na náročný turnaj, který byl speciální v tom, že zde platil absolutní zákaz lepení!

SK Velká Bystřice – SKP Frýdek-Místek                                    12 : 22 (5 : 12)
První ranní zápas se nám opravdu "povedl". Kluci vypadali, jako by vstávali tak ve tři ráno. Chyběla nám rychlost, bojovnost, důraz v obraně i přesnost v zakončení (na jednu vstřelenou branku jsme potřebovali cca 5 střel). Co nám ale šlo velmi dobře, byla chůze a zbrklé individuální akce, které ale vedly pouze k tomu, že jsme dostali většinu branek z rychlých protiútoků.  K tomu všemu si Tony v desáté minutě obnovil zranění kotníku, a přestože zbytek turnaje dohrál se sebezapřením, na jeho výkonech to bylo znát. Náš soupeř naopak hrál s nadšením, ve vysokém tempu a zaslouženě zvítězil.

SK Velká Bystřice – SKKP Handball Brno                               26 : 20 (15 : 12)
Ve druhém zápase jsme předvedli zlepšený výkon. Od začátku jsme vedli a bezpečně jsme ho dovedli do vítězného konce. Hodně prostoru dostali kluci z lavičky a svým výkonem nás potěšili. O branky se podělili téměř všichni hráči a jisté zákroky v brance předvedl Vojta Zácha. Bohužel se nám rozšířil náš lazaret - Bobo koleno, Puchy opět záda.

SK Velká Bystřice – 1.HC Pardubice                                             29 : 7 (9 : 3)
Proti soupeři, kterému patří spodní příčky tabulky jsme začali sice bojovně a hráli rychlou hru, ale v první polovině jsme spálili neuvěřitelné množství vyložených šancí. Ve druhé půli jsme koncovku výrazně zlepšili a jasně zvítězili. Střelecky při chuti byl Matouš Pečinka (6) a konečně se prosadil i Hynek.

SK Velká Bystřice – Házená Mělník                                         23 : 23 (14 : 10)
Poslední zápas proti domácímu týmu jsme měli velmi dobře rozehraný. Hráli jsme kolektivně, vycházeli nám signály a spojky dobře spolupracovali s pivotem. I v obraně jsme bojovali, kluci si pomáhali a vše jistil v brance Vojta. Také ve druhé půli jsme byli lepším týmem a drželi si tříbrankové vedení až do desáté minuty. Nemáme ve zvyku stěžovat si na rozhodčí, ale tentokrát musíme zmínit fakt, že jejich výkon hrubě ovlivnil výsledek zápasu. Zatímco my jsme se při bránění nesměli soupeře téměř dotknout, tak naši kluci si v útoku museli připadat, jak na nějakém šampionátu v džudu nebo karate. Po neodpískaných faulech jsme několikrát přišli o míč a domácí začali náš náskok stahovat. Dva góly jsme dostali po sebrání kutálejícího se míče v našem brankovišti a k vidění byly i další špeky. V závěru se domácí dostali do vedení o jednu branku. Naštěstí se deset vteřin před koncem prosadil Tony a zařídil tak pro nás alespoň remízu.

Poslední kolo žákajdy nám tedy přineslo pět bodů. Pokud pomineme zápas s Frýdkem, kde vše co umíme, jsme bohužel nechali asi na ubytovně, tak musíme kluky za předvedené výkony pochválit. S fyzicky náročným turnajem si i přes různé bolístky dokázali poradit a zároveň ukázali, že jsou i skvělá parta, která táhne za jeden provaz.
 

Hráči (branky): V. Zácha (br), A. Vodička (17), D. Schaffner (15), M. Pečinka (9), M. Pelák (9), J. Vysloužil (8), A. Katinger (7), V. Haderka (7), B. Možíš (7), V. Zedník (4), F. Buršík (3), H. Dvořák (3), J. Dzieržava (1).

 

Ml.žáci: SK Velká Bystřice – STM Olomouc „B“                       25 : 21 (11 : 10) 


V dalším zápase jarní části sezony jsme změřili síly s družstvem STM Olomouc B. Hráli jsme doma v hale Na Letné. Opět jsme nehráli v kompletní sestavě. Chyběli dva ze základní sestavy -Vojta Pečínka a Šárka Himrová. Na zápas nepřišel vůbec Vojta Potůček.
Oba zmínění nám citelně chyběli, ale zase na druhou stranu si víc zahráli všichni ostatní. Zápas začal osobní obranou po celém hřišti. Hra byla vyrovnaná, na obou stranách se střídaly pěkné akce i nepřesné přihrávky. Osobní obrana skončila 6:6. Po osobce ihned následovala klasická házená. Vyrovnaná hra na obou stranách pokračovala. Nám se konečně střelecky chytil Tom Juračka a i ostatní bojovali jak na obraně, tak v útoku. V bráně výborně chytal Kuba Salašný a v poločase jsme těsně vedli 11:10.
stup do druhého poločasu se nám vyvedl. Soupeř sice první brankou srovnal na 11:11, ale my pak šňůrou čtyř branek soupeři utekli a postupně navyšovali skore. Dařilo se všem, jak v útoku, tak v obraně. Na obraně si všichni vzájemně pomáhali a zdvojovali posty. V útoku si téměř všichni dali branku. Zápas skončil našim zaslouženým vítězstvím 21:15.

Sestava: Kuba S. v bráně, v poli Adam H(4)., Tom J.(8), Martin S.(2), Štěpa D., Vojta Sch., Petr M.(1), Pavel M.(2)., Štěpa S.(2), Aleš Č.(1) a Eva H.(1).

Děkujeme věrným fanouškům z řad rodičů za podporu a uvidíme, jak nás prověří příští týden družstvo Žeravic. Hrajeme v neděli 28.5.2017 ve 14.30h v Žeravicích.

 

St.žáci „B“: SK Velká Bystřice „B“ – Cement Hranice „B“         25 : 21 (7 : 14) 

V sobotu 20.5.2017 jsem odehráli další z domácích utkání proti Cementu hranice B.
o utkání jsme nastoupili s čtyřmi staršími žáky, které doplnili mladší žáci. Bez nich by nešlo utkání odehrát. V prvním poločase bylo vidět, že nejsou kluci na sebe zvyklí a nejsou schopni si s dobře hrajícím soupeřem poradit. Skřípalo nám to hodně v obraně, kdy si kluci moc nepomáhali a v útoku to kluci hráli, tak nějak bez nápadu a té správné agresivity. I proto jsme první půlku prohráli 7 : 14. Do druhého poločasu po vysvětlení si největších mezer v naší hře jsme nastoupili s cílem soupeře potrápit a aspoň ho dotáhnout. Postupem času po zlepšeném přístupu hráčů v obraně, který byl podpořený super zákroky brankaře a změnou hry v útoku jsme soupeře opravdu dotáhli a malými krůčky jsme si vybudovali drobný gólový náskok, který jsme udrželi až dokonce.
Velká pochvala a poděkování všem mladším žákům a Laďovi Schneiderovi za pomoc a hlavně jak kluci utkání odehráli a starším žákům pomohli.

Sestava: Kuba Salašnyj, Peťa Blaha, Rosťa Černý, Karel Kobliha, Kuba Šťastný, Adam Horáček, Vojta Schaffner, Štěpán Slepica, Peťa Matulík, Pavel Matulík, Martin Stryk, Štěpán Dvořák

 

 NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
27.5. venku  mini ml. A 9:00  Turnaj v Senici n. H.
 mini ml. B 9:00  Turnaj v Senici n. H.
 mini st. B 11:00  Turnaj v Prostějově
28.5. venku  st. žáci B 12:30  v Kostelci n. H. proti Centrumu Haná
ml. žáci 14:30  v Žeravicích
mini st. A  15:00  Turnaj v Horce n. M.

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook