Zpravodaj č. 21/2017

SOBOTA 9.9.2017:
 

St.žáci: Házená Velká Bystřice – Centrum Haná „B“                 35 : 11 (17 : 3)   

První zápas letošní sezóny vyšel velmi dobře. Proti soupeři jsme nastoupili tvrdou obranou, díky které se nám dařilo zakládat rychlé protiútoky a brzy jsme vedli 5:0. Celý zápas byl v naší režii a i díky tomu si mohli zahrát všichni hráči. Soupeře musíme pochválit za bojovnost se kterou bojoval až do konce zápasu. Kluky bych chtěl pochválit za snahu a věřim, že v této bojovnosti budou pokračovat

Hráči (branky): Salašnyj J. (br.), Černý R.(1), Pečinka M.(5), Pečinka V., Pelák M.(3), Zedník V.(6), Slepica Š., Dvořák H., Šťastný J.(3), Katinger A.(7), Kobliha K., Haderka V.(8), Horáček A.(1), Blaha P.(1)


Ml.dorost: TJ Holešov - Házená Velká Bystřice                        20 : 54 (10 : 29)   

K prvnímu soutěžnímu utkání SEZÓNY 2017/2018 jsme odjeli do Holešova. Pro naprosto neznámý soupeř nastoupil i brankařem v pouhých šesti lidech a tak jsme po vzájemné domluvě nastoupili pět na pět.
Zápas měl od začátku jednoznačný průběh, drtivá většina branek padla z rychlých protiútoků a kombinační hru jsme si moc neužili. takže nás může těšit v podstatě jen to, že všichni kluci vstřelili branky, velmi při chuti byl, kromě tradičních šutérů starší žák Rosťa. V brance vytáhl několik skvělých zákroků tradičně výborný Vojta Zácha.


Hráči (branky): V. Zácha (br), J. Dobeš (12), D. Schaffner (12), A. Vodička (7), R. Černý (6), J. Vysloužil (5), B. Možíš (4), F. Buršík (4), M. Pelák (2), V. Micka (2).


1.kolo Českého poháru:
Ženy: Tatran Bohunice - Házená Velká Bystřice                       24 : 18 (9 : 11)   

Hráčky (branky): Mikulášková L.(br.) Steigerová J.(br), Hejtmánková V.(3), Kobylíková J.(4), Moťková H.(1), Jiroušová P., Kumrová S.(1), Koudeláková K., Jurečková M.(5), Begalová A.(4)

 

 

NEDĚLE 10.9.2017:
 

St.dorost: HBC Karviná - Házená Velká Bystřice                     31 : 26 (16 : 12)

K prvnímu mistrovskému utkání 1.ligy staršího dorostu jsme tuto neděli odjeli do Karviné. Jako nováčka této soutěže náš čekal jeden z lídrů loňské roku a těžký zápas. Od začátku se hrálo ve vysokém tempu v prvním poločase se hrála rychlá a tvrdá házená. Díky našim technickým chybám v útoku jsme poločas prohrály 16:12.
V druhém poločase jsme na změnili styl hry a náskok jsme smazali. Od 38 minuty se prakticky začínalo od znova. Nepochopitelně jsme začali situace v útoku řešit individuálně, opět jsme kupili technické chyby zejména průraz měli rozhodčí u našeho družstva hodně v oblibě. Bohužel jsme  byli poslání do 4, kdy náš hráč byl v trháku zezadu stažen za dres což bohužel nepochopitelně nebylo potrestáno a následné emoce které propukly na hřišti nás oslabili .V závěru neproměněné dvě sedmičky rozhodly o tom, že jsme prohráli 31:26.
Soupeř vyhrál zaslouženě byl týmovější a důraznější. Naši kluci hráli až moc individuálně, ale bojovali  do samého konce, což beru jako největší plus tohoto utkání.

Sestava: Kolovratník(br.), Hanuš(br.), Dosoudil(1), Tkadleček(4), Prošvic(9), Hradský(4), Souček Š.(1), Souček V., Borůvka, Spurný(3), Buršík, Pastorek, Čundrle(2), Maceášik(2).


 

SOBOTA 16.9.2017:

 

Ml.žáci: Házená Velká Bystřice – DHK Zora Olomouc               15 : 26 (9 : 13)

Dne  16.9. 2016 jsme odehráli první domácí mistrovské utkání v soutěžní sezóně 2017/2018. Naším soupeřem byl tým DHK Zora Olomouc ¢¢A¢¢.

Sestava: Novák Laďa, Potůček Vojta, Matulík Petr, Matulk Pavel, Schaffner Vojta,  Himrová Šárka, Švábeníková Aneta, Hrošťaníková Adéla, Štěpán Dvořák, Čáp Aleš, Kryštof Tomek, Vyhnánek Radek, Nevrlý Honza,Wippern Oliver .

Zápas začal v dobrém tempu. Z obou stran bylo utkání v prvním poločase vyrovnané. První desetiminutovka osobní obrany nebyla špatná jen proměnit šance. V druhé části deseti minut byl zápas vyrovnaný a to i co se týká gólů, takže první poločas skončil o 4 góly pro Zoru. Byl to hratelný výsledek. To jsme i našim svěřencům zdůrazňovali, ale bohužel se projevila naše velmi špatná obrana a skřípající útok. Během utkání se objevilo i pár pěkných momentů, jak v obraně, tak i v útoku, kde zafungovala spolupráce Peťa M., Vojta Sch. a Šárka H., ale to bylo prostě málo na kompaktní tým Zory.


Ml.dorost: Házená Velká Bystřice – Házená Uničov                   55 : 13 (29 : 4)

V nové sezóně poprvé před domácím publikem jsme přivítali soupeře z Uničova. Od začátku jsme byli jednoznačně lepším týmem a v jedenácté minutě svítilo na ukazateli skóre 10:0. Poté se vstřelené branky dočkali i hráči Uničova. Vzhledem k jasnému vývoji jsme stáhli jednoho hráče a zbytek zápasu hráli pět proti šesti.
 Opět jsme se prosazovali především z rychlých útoků a na nějaké signály či líbivé kombinace nebylo moc prostoru. A tak můžeme říci, že nás opět těší, že se střelecky prosadili všichni hráči a také Vojta Zácha v brance předvedl pěkné zákroky včetně chycené sedmičky. Ve druhém poločase se do brány po letech postavil Vojta Haderka a i on ukázal, že z brankářských dovedností nic nezapomněl.


Hráči (branky): V. Zácha (br), V. Haderka (br+3), A. Vodička (11), V. Micka (8), B. Možíš (7), D. Schaffner (7), V. Pospíšil (7), M. Pečinka (4), V. Zedník (4), J. Vysloužil (2), M. Pelák (1), F. Buršík (1). 


St.dorost: Házená Velká Bystřice – HK Lovosice                     28 : 33 (10 : 18)


V sobotu jsme na naši palubovce přivítali tým z Lovosic.Zápas nám v prvním poločase vůbec nevyšel, zejména naši střelci marnili jednu střelu za druhou.Ani herně jsme nepředváděli pěknou házenou v obraně jsme propadali jeden na jednoho a bohužel jsme od prvního zápasu s Karvinou v herní křeči. Lovosice vyhráli první poločas 18:10.
Do druhého poločasu nastoupili hráči po důrazné domluvě s velkým nasazením a snahou obratit výsledek.Bohužel jsme se nadále nemohli prosadit z větší vzdálenosti a nepochopitelně jsme nechávali vyniknout lovosického brankáře, který měl lví podíl na celkové výhře Lovosic 33:28.

Sestava: Kolovratník D.(br), Dosoudil R.(1), Tkadleček D.(8), Prošvic T.(5), Hradský V.(1), Souček Š.(1), Souček  V.,  Andrš M.(3)V., Borůvka P., Spurný T.(3), Pastorek D., Čundrle F., Maceášik T.(8), Micka V.(2),


Muži: Házená Velká Bystřice – Házená Legata Hustopeče     21 : 28 (11 : 14)        

Po předsezónním citelném hráčském oslabení (brankář Kuba a hráči Martinát, Gelnar, Zemánek, Mráz, Mézl a Mužík, Pörsök nastoupilo družstvo mužů k prvnímu mistrovskému utkání této sezóny doma proti nováčkovi soutěže, týmu Házená Legata Hustopeče, který naopak výrazně posílil. Zápas začal s půlhodinovým zpožděním z důvodu dopravní nehody hostí, z různých příčin chyběli domácím někteří členové současného mužského kádru (brankáři Vydra a Kubeček, hráči Švébiš, Čelovský, Menšík a Mikušek)

I v oslabené sestavě nastoupila Velká Bystřice k utkání velmi odhodlaně a v průběhu celého prvního poločasu držela se soupeřem krok. V 8. minutě domácí poprvé vedli (4:3), v 18. minutě potom naposled (8:7). Pět minut před koncem prvního poločasu ještě snižoval Tkadleček na rozdíl jednoho gólu pro soupeře (11:12).

Po přestávce tlak hostujícího týmu sílil, ve 44. minutě odskočily Hustopeče už na 14:21 a tento sedmibrankový náskok již udržovaly až do konce. Škoda, že domácí neproměnili řadu dobrých střeleckých příležitostí, včetně dvou sedmimetrových hodů.

Velkou oporou hostů byl gólman Bavlnka, hájící ještě v minulé sezóně branku extraligového Brna. Velkou palebnou sílu měly Hustopeče hlavně na spojkách, kde vynikali Mrnuštík, Stein a do svého vyloučení Adam, všichni využívající svou výškovou a váhovou převahu nad našimi bránícími hráči.

Domácí hráče chci pochválit za nasazení a snahu o kombinační hru v průběhu celého utkání, je třeba ale ještě zlepšit především součinnost v práci obrany. Z jednotlivců se v domácím dresu nejvíce dařilo trojici: Wolf, Kubis a ze Zubří hostující Padalík. Svým výkonem překvapil také brankář Schneider.

Sestava a branky: Schneider, Kolovrátník – Wolf 6(2), Kubis 5, Padalík 5, Tkadleček 2, Strádal 1, Ďurčík 1, Prošvic 1, Loučka, Kobert, Loun, Spurný a Dosoudil.

Rozhodčí: Pluhař - Suchánek
Diváci: 125
Vyloučení: 5 – 6+1xD
Sedmičky: 4/2 – 2/2

                                                                                                                              Autor článku: trenér mužů Černíček T.

 

NEDĚLE 17.9.2017:

 

St.žáci: Cement Hranice - Házená Velká Bystřice                     15 : 19 (7 : 11)   

Hráči (branky): Salašnyj J. (br.), Černý R.(1), Pečinka M.(3), Pečinka V.(1), Pelák M.(5), Zedník V.(1), Slepica Š., Dvořák H., Šťastný J.(1), Katinger A., Haderka V.(5), Horáček A., Blaha P.(2)


Ženy: Sokol Karviná - Házená Velká Bystřice                          19 : 23 (12 : 11)   

Hráčky (branky): Mikulášková L.(br.), Hejtmánková V.(7), Kobylíková J.(6), Moťková H.(1), Kumrová S.(2), Macharáčková J.(1), Slováčková B., Vítková K., Zívalová E., Begalová A.(6)

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
23.9. doma  st.žáci 9:00  s Horkou n. M.
venku ml.žáci 9:30  proti Tatranu Litovel (hraje se v Senici n. H.)
st.dorost 15:00  ve Frýdku-Místku
24.9. doma ženy 16:00  s Hodonínem B
venku ml.dorost 14:00  ve Zlíně
muži 16:00  ve Zlíně

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook