Zpravodaj č. 24/2017

SOBOTA 7.10.2017:
 

St.žáci: Tatran Litovel - Házená Velká Bystřice                       31 : 41 (12 : 21)   

Po dlouhé době jsme se měli utkat se soupeřem, který okupuje přední příčky tabulky.  Pokyny jsme měli jasně dané. Začít pevnou obranou pomáhat si a přecházet do rychlého útoku. Kluci všechno plnili na jedničku a díky tomu jsme už v 5 min. vedli 6:0. Tento náskok jsme pomalu navyšovali a i při střídání všech hráčů se nám dařilo tlačit soupeře a do ničeho ho nepustit. Do druhé poloviny jsme vstupovali za stavu 12:21 a na klucích byla vidět dobrá nálada z tohoto výsledku. Trošku jsem měl obavy z toho aby hráče nepodcenili, ale kluci bojovali dál. Bránili, prosazovali se jak z dálky a tak i proskoky ze 6 m. Na konci jsme zkoušeli hru na 2 pivoty, což už nám tak dobře nešlo, ale to zvládneme. Litovel svou hrou nezklamala, jednalo se o silného soupeře, a proto si tohoto výsledku ceníme o to víc. Klukům chci poděkovat za předvedenou hru a doufám, že v ní budou pokračovat i v následujícím zápase o první místo z Olomoucí.

Sestava
: Salašnyj J.(br.), Černý R.(3), Pečinka M.(1), Pečinka V.(1), Pelák M.(14), Zedník V.(6), Slepica Š.(1), Dvořák H., Šťastný J.(1), Dzieržava J., Katinger A.(3), Kobliha H.(1), Haderka V.(9), Horáček A.(1).

 

NEDĚLE 8.10.2017:
 

Ml.dorost HC Zubří „B“ - Házená Velká Bystřice                      32 : 47 (16 : 23)   

 V dalším kole druhé ligy mladších dorostenců jsme odjeli do Rožnova pod Radhoštěm, kde hrají domácí zápasy týmy Zubří z důvodu rekonstrukce zuberské haly. Po delší době jsme byli téměř komplet a tentokrát i s Vojtou Záchou v brance.
Samotný zápas se od začátku do konce odehrával podle stejných not. Moc se nebránilo a o to víc se útočilo. V prvním poločase sice z naší strany nějaký náznak obrany občas byl, ale v tom druhém už ne. Naštěstí pro nás na tom domácí nebyli o mnoho lépe, a tak asi největší fušku měla paní zapisovatelka, která zároveň obsluhovala i časomíru
J.
Ale abychom jen nekritizovali. Vojta Zácha ukázal, jak moc je pro nás důležitý a opět předvedl pár slušných zákroků, starší žáci (Rosťa, Matěj, Vilda a Vojta) potvrdili, že do mladšího dorostu po právu patří. Pepa Dobeš opět ukázal, že pomalu prostě běhat neumí a všichni dorosti oplývali střeleckou chutí. Trošku nás také mrzí neproměněné sedmičky. Speciální pochvalu dostává Puchýř, za spoustu zablokovaných střel, zřejmě něco pochytil od spolužáků (volejbalistů) ve škole. Velké poděkování patří rodičům za pomoc s dopravou.
Další utkání odehrajeme v sobotu doma s Ostravou a půjde o souboj prvního s druhým týmem tabulky. Všechny tímto srdečně zveme.


Hráči (branky): V. Zácha (br), J. Dobeš (12), V. Micka (9), D. Schaffner (7), A. Vodička (6), B. Možíš (6), M. Pelák (3), V. Haderka (3), J. Vysloužil (1), R. Černý, V. Zedník. 

 

Muži: HK Bystřice p. H. - Házená Velká Bystřice                     25 : 33 (10 : 14)   

K druhému utkání na hřišti soupeře jsme cestovali do haly velmi silného týmu Bystřice pod Hostýnem. Naši sestavu letos v lize poprvé doplnili Menšík z dorostu Zubří na spojce a prostějovské křídlo Čelovský.
Utkání bylo od začátku velmi vyrovnané, v 19. minutě svítil na ukazateli skóre nerozhodný stav 8:8. V posledních deseti minutách prvního poločasu jsme potom získali čtyřbrankové vedení. Po přestávce jsme tento náskok udržovali do 49. minuty a až v závěrečné desetiminutovce, kdy již soupeř začal hrát více na riziko, jsme odskočili na konečný osmigólový rozdíl.
Myslím si, že soupeř byl velmi kvalitní, útočnou sílu projevoval hlavně na spojkách spolupracujících s nebezpečným pivotem. Výsledek utkání byl pro domácí možná až příliš krutý.
V našem týmu zaslouží pochvalu celé mužstvo za zodpovědný a bojovný výkon, pozitivně hodnotím i to, jak celá lavička povzbuzovala své spoluhráče na hřišti. Za velmi dobře fungující obrannou opět výborně zachytal brankář Vydra. V útoku podal nadprůměrný střelecký výkon na levém křídle dorostenec Tkadleček, který také stoprocentně proměňoval sedmičky. Střelecky se dařilo také trojici: Menšík – Kubis – Padalík.
Nyní nás po dvoutýdenním volnu čekají 2 nesmírně těžká utkání na půdě Chodova a o týden později Litovle, která naši výkonnost dokonale prověří.

Sestava a branky: Vydra, Schneider – Tkadleček 11(3), Menšík 7, Kubis 6, Padalík 5, Čelovský 2, Wolf 1, Prošvic 1, Strádal, Mikušek, Kobert, Loučka a Spurný.

Rozhodčí: Šlezingr - Špunar
Diváci: 161
Vyloučení: 2 – 1
Sedmičky: 1/1 – 3/3

                                                                                                          Autor článku: trenér Černíček

 

 

Ženy: TJ Sokol Poruba „B“ - Házená Velká Bystřice            32 : 21 (13 : 10)   

Zápas proti kvalitnímu soupeři se spoustou mladých, talentovaných hráček  jsme začali výborně, v 25. minutě bylo skóre zápasu ještě vyrovnané. V závěru první půlky soupeř odskočil na tříbrankový rozdíl.
V druhém poločase jsme nic z toho, o co jsme se opírali v první polovině, již nepředvedli. Dostávali jsme góly z rychlých protiútoků, naše obrana 6 na 6 byla velmi slabá, nedůrazná.
V útoku 6 na 6 jsme se nedokázali prosadit, a chyběly i rychlé branky, kterými jsme soupeře zaskočili v první půli. Jinými slovy soupeřky nás zejména svou fyzickou kondicí v druhé půli výrazně předčily.

Hráčky (branky): Mikulášková V. (br.), Steigerová J.(br.), Hejtmánková V.(5), Kobylíková J.(1), Moťková H.(1), Zívalová E.(1), Koudelíková K., Hymrová D.(4), Slováčková B.(1), Kumrová S.(1), Begalová A.(7).

 


St.dorost: HC Zubří - Házená Velká Bystřice                              47 : 28 (24 : 9)

Sestava: Kolovratník D.(br.), Hanuš T. (br.), Schaffner D., Tkadleček D.(7), Prošvic T.(7), Hradský V.(2), Spurný T.(2), Pastorek D., Maceášik T.(1), Tesařík M.(2), Buršík T.(2), Micka V.(5), Čundrle F., Souček Š.

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
13.10. doma  ml.žáci 15:30  s Horkou n. M.
14.10. doma st.žáci 12:00  s HBC Olomouc
ml.dorost 13:30  s Ostravou
st.dorost 15:30  s Ostravou
venku mini ml. 9:00  turnaj v Žeravicích
ženy 17:00  v Bohunicích
15.10. venku mini st. A 11:30  turnaj v Olomouci (HBC)
mini st. B 11:30  turnaj v Olomouci (HBC)
 ml.žáci 13:00  v Horce n. M.

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook