Zpravodaj č. 25-26//2017

PÁTEK 13.10.2017:
 

Ml.žáci: Házená Velká Bystřice – Horka n. M.                              17 : 15 (9 : 6)   

Dne 13.10. 2017 jsme odehráli odložené mistrovské utkání s tým Horky n. M.

Sestava: Novák L., Potůček V., Matulík Petr, Matulík Pavel, Schaffner V., Himrová Š., Hrošťaníková A., Dvořák Š., Čáp A., Tomek K., Wippern O.

Do utkání jsme nastupovali s tím nepodcenit soupeře a urvat první body. Drobnými krůčky jsme během osobní obrany a 10 minut prvního poločasu navyšovali naše skóre až na rozdíl 5-ti gólů. Po nástupu do druhé půle, jak kdyby byli naši boric spokojeni s výsledkem přestali hrát to co hráli v první půli. Soupeř nás začal stahovat. Díky velmi dobrému výkonu Laďi a Vojty v bráně se nám podařilo dostat utkání do vítězného konce.
K hodnocení bych řekl, že velká pochvala za první poločas, ale za druhý je potřeba se zamyslet nad tím co se stalo v hlavách našich borců.

 

SOBOTA 14.10.2017:
 

Mini mladší: Turnaj v Žeravicích   

V sobotu 14.10. hrálo družstvo mladších miniků svůj třetí soutěžní turnaj opět v Žeravicích. Začátek byl v 9hodin a tentokrát se hrálo v hale.
Někteří byli omluveni, takže jsme jeli v sestavě: Kryštof Potůček, Tom Tomanec, Štěpa Muller, Matěj Schneider, Denis Miklík, Dája Pazderová a Radim Koreczký. Na turnaj cestovala opět většina rodičů, aby viděli, jak to dětem jde.
Hrálo se 2x 10 minut, první poločas povinná osobní obrana a druhý poločas zónová obrana -zasunutá. Rozhodčí se snažili, ale ne vždy vše postřehli - oboustraně. I have to say these Rolex replica watches are great for me. Hraje se bez počítání skore a i díky tomu je při hře větší pohoda a nikdo nestresuje, že něco zkazil.

První zápas jsme hráli proti Žeravicím A. V bráně začínala Dája. Kluci hráli dobře - nabíhali si, uvolňovali a byl z toho pěkný zápas.

Druhý zápas jsme hráli s družstvem ze Senice n.H. Bylo vidět, že soupeř tak trochu začíná. My opět hráli pěkně - i když chytání míče bylo někdy problematiceké. V bráně se střídali Radim, Kryštof i Dája. V poli jsme se snažili střídat všechny tak, aby si zahráli stejný počet minut.

Poslední zápas jsme si zahráli proti Žeravicím B. V bráně byl Denis. Opět všichni bojovali a ve srovnání s turnajem před 14 dny rovněž v Žeravicích hráli děti lépe. Víc si přihrávali, věděli kam naběhnout a kdy vystřelit.

Po turnaji následovaly dovednostní soutěže družstev, kde se pozná rychlost a obratnost všech hráčů a hráček.
Po dovednostních soutěžích jsme se rozjeli domů. Poděkování patří opět rodičům za dopravu a podporu.
Už teď se všichni těšíme na neděli 22.10., kdy pořádáme turnaj doma a postavíme s nováčky dvě družstva.

 

St.žáci: Házená Velká Bystřice – HBC  Olomouc                     30 : 19 (16 : 11)   

Sestava a branky: Salašnyj J., Černý R.(4), Pečinka M.(2), Pečinka V., Pelák M.(7), Zedník V.(8), Dvořák H.(2), Šťastný J., Dzieržava J.(1), Katinger A.(1), Kobliha K., Haderka V.(3), Horáček A.(1), Blaha Petr(1).
 

Ml.dorost: Házená Velká Bystřice – Sokol Ostrava                  41 : 23 (25 : 12)

V dalším kole jsme doma přivítali druhý tým tabulky a očekávali jsme těžký souboj o první příčku v průběžné tabulce. Navíc jsme tentokrát neměli Pepu Dobeše a stále zraněného Fífu. Začátek zápasu byl plně v naší režii. V útoku nám vycházelo absolutně všechno, zatím co hosty deptal svými zákroky skvělý Vojta Zácha v brance. Ve třinácté minutě jsme měli komfortní náskok 14:2 a postupně jsme do hry zapojili všechny hráče, vesměs starší žáky. Na kvalitě naší hry to ale nebylo poznat a stále jsme si drželi pohodlný náskok. I druhý poločas se nesl ve stejném duchu, nás nepostihla žádná herní krize a zápas jsme v poklidu dovedli do vítězného konce. Všechny kluky chválíme za bojovný a zodpovědný přístup během celého utkání. Potěšilo nás, že se všichni prosadili střelecky a také to, že kluci hráli to, co jsme po nich chtěli.

Hráči (branky): V. Zácha (br), D. Schaffner (10), A. Vodička (8), V. Haderka (5), B. Možíš (4), V. Micka (4), R. Černý (3), J. Dzieržava (3), J. Vysloužil (2), M. Pečinka (1), M. Pelák (1).

 

St.dorost: Házená Velká Bystřice – Sokol Ostrava                     35 : 11 (21 : 6)

Jednoznačné vítězství našeho družstva.

Hráči (branky): Kolovrátník (br.), Hanuš(br), Schhafner(1), Prošvic(11), Hradský(6), Spurný(1), Pastorek(2), Čundrle(3), Maceášik, Tesařík, Buršík(1), Micka(2), Dosoudil(4), Andrš(4)

 

Ženy: Tatran Bohunice - Házená Velká Bystřice                       21 : 23 (8 : 13)

Prvních 45 min zápasu bylo z naší strany velmi povedených, dobrá obrana, variabilní útok. Dařilo se navyšovat skóre až na rozdíl 8 branek. Ve chvíli, kdy měl být zápas rozhodnutý, jsme sérií vyloučení dali soupeřkám šanci na korekci, kterou plně využili tak, že jsme se téměř museli bát o vítězství.

Sestava a branky: Mikulášková V.(br.), Hejtmánková V.(2), Kobylíková J.(4), Moťková H., Kumrová S.(4), Slováčková B.(1), Vítková K.(1), Koudeláková K., Zívalová E., Hymrová D.(4), Begalová A.(7).

 

NEDĚLE 15.10.2017:
 

Ml.žáci: Horka n. M. - Házená Velká Bystřice                             17 : 18 (8 : 11)   

Dne 15.10. 2017 jsme odehráli venkovní mistrovské utkání v Horky n. M.

Sestava: Novák Laďa, Potůček Vojta, Matulík Petr, Matulk Pavel, Schaffner Vojta, Šárka Himrová, Hrošťaníková Adéla, Štěpán Dvořák, Čáp Aleš, Kryštof Tomek, Wippern Oliver .

Zápas začal v obdobné tempu, jak dohrávka odloženého utkání z 1.kola. Výborná osobka s individuálním uvolněním se bez míče a s smíčem. Konec osobky vedení o šest gólů, tak to bylo až do 5-té minuty druhého poločasu. Kde, jak přes kopírák se opakovala situace z dohrávky 1.kola. Nesoustředěnost, nechtění chodit do osobních soubojů atd. Díky této neochotě nás soupeř dotáhl až na jeden gól.

V tomto utkání se pochvala dá dát jen za první poločas, za dva krásné trháky Šárka x Aleš a překvapivá uvolňování Štěpána.

 

SOBOTA 21.10.2017:
 

Ml.žáci: DHK Zora Olomouc „A“ - Házená Velká Bystřice            16 : 12 (6 : 7)   

Dne 21.10. 2017 jsme odehráli další mistrovské utkání s DHK Zora Olomouc „A“.

Sestava: Novák Laďa, Potůček Vojta, Matulík Petr, Matulk Pavel, Schaffner Vojta, Šárka Himrová, Hrošťaníková Adéla, Štěpán Dvořák, Čáp Aleš, Kryštof Tomek, Wippern Oliver .

Zápas začal v dobrém tempu. V prvních deseti minutách osobní obrany se projevila naše tréninková soustředěnost na pohyb hráčů a nabízení se pro míč. V tomto ohledu jsme soupeře velmi zaskočili a to i dle osobních komentářů trenérů Zory. Utkání probíhalo v tomto duchu až do 10 minuty druhého poločasu. V této fázi se nám podařilo nastřelit 3 x tyč a 2 x břevno. Soupeř toho dokázal využít a díky tomu nás dotáhl a na konec vyhrál o 4 góly.
Ač tomu výsledek nenapovídá naši borci odvedli asi nejlepší výkon z posledních zápasů, proto jim náleží velká pochvala.

 


3.kolo Českého poháru:
Muži: Házená Velká Bystřice – SKP Frýdek-Místek                 21 : 32 (12 : 18)   

Sestava: Vydra Michal, Kolovrátník Dominik, Wolf Petr (4), Spurný Tomáš, Prošvic Tomáš (3), Buršík T.(1), Milušek D.(1), Menšík Norbert (5), Tkadleček Dominik (2), Dosoudil R., Kobert David, Kubis J. (4), Pastorek D. (1), Loučka D.

 

NEDĚLE 22.10.2017:
 

Mini mladší: Turnaj ve Velké Bystřici

V neděli 22.10. jsme konečně hráli turnaj doma před domácím publikem.Hrálo se v hale Na Letné.Začínalo se v 9 hodin a my konečně postavili dvě družstva,což je úspěch.Mimo Marušky J. Byli všichi-paráda.

Za družstvo Velká Bystřice A hráli: Dája Pazderová, Matěj Schneider, Radim Koreczký, Denis Miklík, Kryštof Potůček a nováček Pavel Slepica.
Za družstvo B hráli: Vojta Urban, Tomáš Tomanec, Adam Zedník, Štěpán Muller a nováčci Hillar Šlosar , Kuba Mádr a Adélka Sittová.

Soupeři k nám přijeli ze Sokola II Prostějov a Sokola Horka n M. Zápasy probíhaly v poklidu, některým to šlo líp, některým hůř. Dobře se zapojili i nováčci.

Rodiče a rodinní příslušníci se zúčastnili v hojném počtu, jen u jednoho nepřišel nikdo z rodičů a myslím, že je to škoda.Turnaj se vydařil, nikdo se nezranil a děti si sport a pohyb užívali.

Další víkend je státní svátek ,takže je volno a potom hrajeme v neděli 5.11. v Hranicích.

 

Ženy: Házená Velká Bystřice – UP Olomouc                              20 : 31 (8 : 14)

Sestava a branky: Steinerová J. (br.), Hejtmánková V. (4), Kobylíková J. (1), Moťková H., Kumrová S.(6), Zívalová E., Žáková L., Macharáčková J.(1), Koudelková K., Hymrová D.(4),  Vítková K., Slováčková B., Begalová A.(4).

 

St.žáci: Sokol Centrum Haná „A“ - Házená Velká Bystřice      23 : 35 (16 : 13)   

Sestava a branky: Salašnyj J., Černý R.(2), Pečinka M.(2), Pečinka V., Pelák M.(7), Zedník V.(3), Slepica Š., Dvořák H.(5), Šťastný J. (1),  Katinger A., Kobliha K., Haderka V.(9), Horáček A., Blaha Petr(1).

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
29.10. doma ml.žáci 13:30  s Tatranem Litovel
ženy 15:30  se Sokolem Karviná
venku muži 16:30  v Praze s Chodovem

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook