Zpravodaj č. 6/2015

SOBOTA 21.2.2015:
 

Ml. dorost: SK Velká Bystřice - Ostrava                                    33 : 30 (16 : 13)

V sobotu 21.2. jsme na domácí půdě přivítali rivala z Ostravy. Ostrava je také jeden z horkých favoritů na postup do 1.ligy a na podzim nás dost potrápila. Nenechali jsme proto nic náhodě a na zápas se dobře připravili. Od první minuty jsme na jednoho z nejlepších ostravských střelců nasadili osobní obranu, ale i tak jsme  v první půli nedokázali odskočit  na rozdíl více než tří branek. V druhém poločase se karta obrátila a my jsme se díky výbornému výkonu spojek a pivota utrhli a dostali se do vedení o 10 branek.  V 15-té minutě druhého poločasu proto dostali šanci  méně zkušení a mladší hráči, aby také nabrali zkušenosti, které v  dalších zápasech jistě zúročí.  Prostor  na zkušenou dostala i nová posila - brankař starších žáků Dominik Kolovratník. Náš  brankový náskok se sice začal nebezpečně snižovat, ale stále bylo dost času na to, aby naši ostřílení hráči mohli znovu naskočit do hry a ukázat,  který tým je na hřišti pánem. Toho nakonec nebylo potřeba, zápas skončil výsledkem 33 : 30 což nám přineslo 2 cenné body, které pro postup potřebujeme. V tomto zápase kladně hodnotím obranu. Opět se  také  ukázalo jak je důležitá fyzička, na které tvrdě pracujeme. Kvalitním výkonem nás podržely spojky, brankař a  pivot. Zápas tentokrát nevyšel ani jednomu z našich křídel.

Sestava: Routner J.(br), Kolovratník D.(br), Tkadleček D.(2), Tesařík M.(3), Andrš M.(8), Spurný T. (1), Dosoudil R.(1), Prošvic T.(3), Kubeša L.(8), Souček Š., Buršík T., Menšík N.(7)

 

St. dorost: SK Velká Bystřice - Zlín                                             35 : 47 (16 : 21)

V dalším domácím zápase jsme přivítali soupeře ze Zlína. Od začátku jsme očekávali velmi náročné a těžké utkání a rozhodně jsme se nemýlili. Soupeř byl fyzicky i technicky na jiné úrovni, a když se k tomu přidala naše obrovská bolest - neproměňování vytvořených šancí, bylo o výsledku rozhodnuto. Utkání celkově připomínalo spíše střelnici a 47 obdržených branek svědčí o naší velmi špatné obraně, která našim brankářům vůbec nepomohla. Nezbývá nám, než udělat vše pro to, aby se takový zápas již neopakoval.

Sestava: Schneider P.(br.), Nezdařil J.(br.), Samiec S.(4), Klobouček M., Kubeša L., Sečka J.(7), Šiška D.(2), Jureček M.(6), Tkadleček D.(2), Prošvic T.(8), Nábělek F.(1), Spurný T.(4), Svobodník J., Majer O.(1).

 

Muži: SK Velká Bystřice - Ostrava                                            23 : 22 (14 : 11)

Stejně tak jako jsme se na tento zápas těšili, tak jsme se jej obávali. Věděli jsme, že i když nebude Ostrava moci použít některé hráče, kteří v tu dobu hráli Extraligu, tak přijede v té nejsilnější sestavě, jakou bude moci v danou chvíli postavit. Zápas, ve kterém šlo o hodně v případě našeho vítězství se opět dostaneme na první příčku tabulky, ale v případě naší prohry by nám soupeř utekl o čtyři body a s největší pravděpodobností by si již zajistil vítězství a právo bojovat o postup do první ligy. Hned od začátku se do nás Ostrava pustila a vytvořila si náskok tří gólů. Naštěstí to naši hráči v čele s vynikajícím Kamilem Zemánkem v čele a v brance fantasticky chytajícím Kubou „Hrochem“ Smékalem dokázali v první půli otočit v náš prospěch a do šaten jsme odcházeli s vedením 14 : 11. V druhé půli se hosté do nás zakousli ještě víc a začali náš náskok pomalu snižovat až se asi minutu před koncem náskok rozplynul. Najednou tu bylo drama, kdy bylo vyrovnáno na 22 : 22. V našem posledním útoku vstřelil Petr Wolf jeden z nejdůležitějších gólů své kariéry a urval vedení na naši stranu. Bylo to pro něj velké zadostiučinění, protože celý zápas odehrál s teplotou a střelecky se mu vůbec nedařilo, tak jsme od něj zvyklí. Závěr dramatického zápasu byl v podání vynikající obrany v čele s Kamilem Zemánkem naprosto infarktový. Takhle pomalu vteřiny v naší hale ještě nikdy neubíhaly. Nakonec se těsné vítězství podařilo ubránit a mohli jsme se spolu s diváky radovat z důležitých dvou bodů. Poprvé se domácímu publiku představily naše dvě posily David Mikušek a hlavně Tomáš Pernička z Přerova. Diváci byli na Tomáše hodně natěšení a on se jim odměnil pěti góly a zvláště ten, kterým si vychutnal technickou střelou jinak vynikajícího brankaře hostí vyvolal v hledišti bouři nadšení.
Diváků přišlo mnoho, a jak je u nás zvykem povzbuzování řídili naši věrní Drummer Boys zvaní Ultras. Tentokrát bez dohledu Policie, jak se stalo v Polance. Divákům v čele s bubeníky patří velký dík, a do dalších domácí zápasů doufáme, že se k nim s povzbuzování připojí další fanoušci.

Sestava: Smékal J.(br.), Rýpar M.(br.), Wolf P.(2), Wolf M.(1), Karban M., Zemánek K.(12), Skřídlo J., Mikušek D.(2), Strádal J.(1), Machynek M., Martinásek I., Mézl R., Pernička T.(5)

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
28.2. doma ženy 16:30  s Lesanou Zubří
venku st.žáci    3.kolo ŽL ve Frýdku-Místku
st.dorost 12:00  v Olomouci s STM
ml.dorost 15:00  ve Velkém Meziříčí
1.3. venku muži 17:00  ve Frýdku-Místku

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook