Zpravodaj č. 14/2018

SOBOTA 12.5.2018:

 

St.žáci: Házená Velká Bystřice – Tatran Litovel             28 : 21 (13 : 11)            

Hráči (branky):  J. Salašnyj (br.), A. Bábek (br. + 1), R. Černý (2), V. Pečínak, M. Pelák (7), V. Zedník (2), Š. Slepica, A: Kotěšovský (6), J. Dzieržava, A. Katinger (4), K. Kobliha, V. Haderka (7), A. Horáček, P. Blaha (3)

 


Muži: TJ Náchod - Házená Velká Bystřice                      25 : 27 (11 : 13)            

Poslední utkání této sezóny jsme odehráli v hale týmu z Náchodu. Z nejrůznějších příčin nás odjelo nejméně z celé sezóny, a to jeden gólman plus 8 hráčů do pole.
Do zápasu jsme vstoupili velmi koncentrovaně a vstřelili jsme také první branku. Potom dali domácí tři góly po sobě a prvních 17 minut jsme dotahovali. V dalším průběhu první půle se potom karta obrátila a nám se podařilo jít o přestávce do šatny s dvougólovým náskokem.
V druhém poločase jsme si pohlídali začátek a v 35. minutě jsme vedli 13 : 16, což byl jediný tříbrankový rozdíl v celém utkání. Mírný náskok jsme drželi až do začátku poslední pětiminutovky, kdy šli domácí do jednogólového vedení, které jsme naštěstí v závěru otočili v naše dvoubrankové vítězství.
V tomto velmi vyrovnaném a dramatickém utkání vycházela domácím souhra spojek s pivotem Freibergem, jemuž se střelecky přiblížil ještě Cvejn.
V našem týmů zaslouží všichni zúčastnění hráči obrovskou pochvalu za přístup k utkání. Byli odhodláni, že tentokrát určitě vyhrajeme a udělali vše proto, abychom přetrhli dlouhou šňůru porážek. V obraně, za kterou velmi dobře chytal Vydra, jsme po většinu zápasu využívali střídání dvou hráčů a tím jsme také rozložili zatížení našeho úzkého kádru. V útočné činnosti nám často vycházel rychlý útok. Do listiny střelců se zapsali všichni hráči v poli, nejvíce se prosadil Tkadleček, který byl také úspěšným exekutorem sedmiček.
Díky tomuto vítězství jsme aspoň částečně odčinili naše porážky z předcházejících utkání.

Sestava a branky: Vydra – Tkadleček 9(4), Pörsök 4, Prošvic 4, Mézl 3, Wolf 3, Kubis 2, Machynek 1 a Mráz 1.

Rozhodčí: Brůna – Skružný
Diváci: 120
Vyloučení: 5 – 4
Sedmičky: 1/0 – 5/4

                                                                                                                             Autor článku: trenér Černíček

 

NEDĚLE 13.5.2018:

 

Mini mladší: Turnaj ve Velké Bystřici            

V neděli 13.5. proběhl plánovaný turnaj mini mladších ve Velké Bystřici za účasti družstev TJ SOKOL KOSTELEC NA HANÉ A a B, HÁZENÁ VELKÁ BYSTŘICE A a B  a TJ SOKOL II PROSTĚJOV.

Hrálo se v hale Na Letné od 9 hodin,sestava byla téměř kompletní a mohli jsme v pohodě postavit dvě družstva.
Družstva byla sestavena přibližně stejné výkonnosti.

Sestava  A družstva: Radim Korezcki,Denis Miklík,Pavel Slepica,Matěj Schneider,Kryštof Potůček a Štěpán Muller
Sestava B družstva: Tom Tomanec,Kuba Mader, Adam Zedník,Vojta Urban,Prokop Tomek,Dája Pazderová a Kája Zichová.

Soupeři byli kvalitní a hrála se po celou dobu turnaje osobní obrana. Hrálo se bez počítání skóre. První zápas jsme nastoupili proti sobě, další pak už postupně se všemi soupeři. Zahráli si všichni, jak to jen šlo. I v bráně se děti střídali. Výhoda tohoto systému je nepočítání skóre a tím i méně nervozity hráčů,že něco zkazí.
Myslím,že si všichni dali minimálně branku .Děti je potřeba pochválit za bojovný přístup k zápasům.Rovněž je potřeba poděkovat starším žákům,kteří turnaj absolvovali jako rozhodčí a rodičům za podporu a pomoc.
Následovaly povinné soutěže a závěrečné vyhodnocení a předání sladkých odměn všem družstvům.

 

 

Ml.žáci: Sokol Horka n. M. - Házená Velká Bystřice       16 : 24 (12 : 12)            

Dne 13.5.2018 jsme odehráli další mistrovské utkání v soutěžní sezóně 2017/2018.

Sestava: Novák Ladislav, Matulík Pavel, Horáčková Eva, Čáp Aleš, Himrová Šárka, Švábeníková Aneta, Kobliha Jan, Nevrlý Jan, Matulík Petr, Schaffner Vojtěch, Potůček Vojtěch, Tomek Kryštof

Utkání, které jsme odehráli s týmem Horky v pravé poledne pod pěkně žhnoucím sluncem asi nikomu moc nepřidalo. Určitě ne našim hráčům, protože místo toho, aby soupeře přehráli, tak v prvním poločase udělali spoustu chyb v obraně v přístupu k hráči. K tomu se přidala anabáze neprováděných náběhů, uvolnění 1 na 1 a spousta neproměněných gólových šancí. Poločas proto skončil více méně nerozhodně. V přestávce po promluvě k hráčům, jak chceme, aby hráli se ve druhém poločase velmi radikálně změnil herní projev v přístupu 1 na 1, jak v obraně, tak v útoku. Tento herní projev jsme drželi až do konce utkání a dotáhli ho k vítěznému konci.

 

 

Ženy: SK UP Olomouc - Házená Velká Bystřice             31 : 29 (16 : 14)            

Vyrovnané a tradičně bojovné derby vyhrály domácí hráčky. Bohužel zápas ovlivnily dvě nesmyslná rozhodnutí rozhodčích v poslední pětiminutovce a chyby našich hráček. Chválím celé družstvo za nasazení a chuť hrát během celé sezóny.

Hráčky a branky: L. Mikulášková (br.), V. Hejtmánková (10), J. Kobylíková (4), S. Kumrová (5), J. Macharáčková, B. Slováčková, M. Kaczmarczyková (3), E. Zívalová, D. Hymrová (2), A. Begalová (5)

 

 

Ml.dorost: TJ Nový Jičín - Házená Velká Bystřice           31 : 45 (14 : 25)            

Poslední zápas základní části nebyl z naší strany úplně top. Bezstarostná hra, ve které se moc nebránilo a spálilo se spousta vyložených šancí ale stačila na pohodlné vítězství. A to i přes velkou snahu domácích, kde řádil Martin Hrachovec , který nám nasázel 22! branek… Jak se později ukázalo, tak domácí hráči měli za případnou výhru slíbené řízky a my jen doufáme, že kvůli nám nešli spát bez večeře… Teď už se soustředíme na nejdůležitější část sezóny, kterou je baráž o postup do první ligy, kde se ve dvou zápasech utkáme s SKKP Brno. První zápas se odehraje už tuto neděli v 15:30 na Letné, na který všechny fanoušky co nejsrdečněji zveme a věříme, že naše hráče přijdou podpořit v hojném počtu.

Hráči (branky): V. Zácha (br), B. Možíš (12), D. Schaffner (8), A. Vodička (6), V. Micka (5), R. Černý (4), V. Haderka (4), J. Vysloužil (2), M. Pelák (2), F. Buršík (2).

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
19.5.

venku

starší žáci od 9:00  6.kolo ŽÁKOVSKÉ LIGY v Plzni
mladší žáci 13:00  v Olomouci se Zorou Olomoucí
20.5. doma mladší dorost 15:30  s SKKP Handball Brno (baráž o 1.ligu)

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook