Zpravodaj č. 24/2018

NEDĚLE 7.10.2018:

Ml.dorost: HBC Jičín – Házená V. Bystřice                      29 : 34 (12 : 14)    

Dne 7. 10. 2018 jsme vyrazili společně s prvoligovým týmem našich mužů na zápas s C. S. Cargo HBC Jíčín. Cesta ubíhala jako po másle a nálada v autobuse byla perfektní. Do zápasu jsme vstoupili svědomitě a snažili jsme se neponechat nic náhodě. Dá se říci, že se nám vše dařilo.  Prvním poločas   - 12 : 14 - pro nás. Po přestávce jsme nic nepodcenili a rychle si vybudovali náskok o 7 branek. Hru jsme kontrolovali až do závěrečného hvizdu. Kluci zaslouženě vyhráli 29 : 34. Kluci sklidili pochvalu, jak za dobrou práci v útoku, tak v obraně.

Sestava: Rybiař Tomáš, Záacha Vojtěch - Černý Rostislav (3), Kotěšovský Adam (7), Semerád Erik, Dzieržava Jakub, Haderka Vojtěch (11), Mičkal Jakub, Mika Daniel (3), Pečinka Matouš, Pelák Matěj (6), Vysložil Jan (1), Kubeša Jan (2), Buršík Filip.

 

SOBOTA 13.10.2018:

Ml.dorost: Házená V. Bystřice – Liberec Handball          28 : 23 (14 : 15)

Týden utekl jako voda a my jsme 13. 10. 2018  přivítali ve Velké Bystřici Liberec Handball. Kluci v žádném případě nechtěli doma udělat ostudu a do zápasu vstoupili skvěle. Jenže po pár minutách jsme soupeři darovali několik laciných chyb a on je využil. Po prvním poločase jsme prohrávali o gól a to 14 : 15. Do druhého poločasu kluci nastoupily koncentrovaní na výkon,  který chtěli prodat. Brzy jsme strhli vedení na naši stranu a už ho nepustili. Zápas skončil zaslouženě 28 :23 pro naše družstvo. Klukům patří dík za dobře odvedenou práci, kterou jim naordinoval trenér Viťa Schaffner.

Sestava: Rybiař Tomáš, Zácha Vojtěch - Černý Rostislav (1), Kotěšovský Adam (11), Semerád Erik, Dzieržava Jakub, Mičkal Jakub (3), Schaffner David (4), Mika Daniel (3), Pečinka Matouš (1), Pelák Matěj (4), Vysloužil Jan, Zedník Vilém (1).

 

SOBOTA 20.10.2018:


Ml.žačky: SK Droždín - V. Bystřice/Žeravice                      11 : 20 (8 : 14)

V sobotu se ŽaBy (naše družstvo mladších žákyň) utkalo s Droždínem na jejich venkovním hřišti. Viděli jsme hezký zápas, který pro nás skončil třetí výhrou v řadě. Holky s úspěchem předvedly i několik signálů ("devítka" a jiné), což se líbilo trenérům na obou lavičkách i divákům. Určitě je hodně, co zlepšovat, u holek jde vidět chuť a radost ze hry. Mají dokonce maskota (obří žábu), za kterého děkujeme rodičům Aničky Jedenastíkové! Musím vyzdvihnout i stále se zlepšující výkon našeho brankáře Mirka Pospíšila. Je pro holky oporou a příjemným zpestřením! 

Sestava ŽaBy: Pospíšil Miroslav, Válková Dominika (1), Rellová Zuzana, Slováčková Amálie, Urbanová Anna (1), Jedenastíková Anna (2), Švábeníková Aneta (6), Vážanová Anna (1), Krutilová Tereza, Laufová Nikola, Laufová Nela, Ročáková Ema (3), Škvorová Pavla, Pleváková Beáta (6). 

 

St.žáci: SK Žeravice – Házená V. Bystřice                      18 : 18 (10 : 8)

V sobotu jsme odjeli hrát zápas do Přerova s týmem SK Žeravice. Soupeř co se týká jeho kvality je na tom v tabulce přibližně stejně, tak jako my. Proto jsme očekávali, že bude utkání velmi vyrovnané. To jsme ještě nevěděli, co všechno zahodíme v počátečních minutách prvního poločasu. Minimálně 5 až 6 gólů a nedůrazná obrana vedla v 10. minutě k vedení soupeře 6 : 1. Po oddechovém čase se naše hra v obraně zlepšila, ale v útoku to byla stále jedna velká trápená. Kluci byli úplně bez šťávy. V druhém poločase byla naše hra lepší, ale stačilo to pouze na remízu. Pochvalu za nasazení v utkání patří Tomášovi Juračkovi, Vojtovi Pečinkovi, Kryštofovi Tomkovi za výborné odbloky na pivotovi, které jsme bohužel nevyužívali a za velké zlepšení v druhém poločase, jak v obraně, tak hlavně v útoku Pavlovi Matulíkovi.

Sestava: Salašnyj Jakub, Juračka Tomáš, Pečinka Vojtěch, Horáček Adam, Slepica Štěpán, Matulík Petr, Matulík Pavel, Schaffner Vojtěch, Potůček Vojtěch, Tomek Kryštof, Čáp Aleš.

 

NEDĚLE 21.10.2018:

 

Mini mladší: Turnaj v Hranicích

V neděli 21.10. hráli naši mladší minici svůj čtvrtý turnaj sezóny a to v Hranicích n. M. Hráli jsme v 11 hodin v hale. Soupeři byli pouze dva a to domácí Cement Hranice B a HBC Olomouc.
Od hotelu Zámek - našeho tradičního srazu jsme vyrazili s šesti hráči, z toho s jedním úplným nováčkem. Jeli s námi i skalní rodiče.


Za družstvo Velké Bystřice nastoupili: Tom Tomanec, Denis Miklík, Pavel Slepica, Kuba Mader, David Peter a nováček Martin Kupka.

První zápas jsme hráli proti domácímu Cementu Hranice. Měli jsme jednoho na střídání, takže si zahráli všichni dostatečně. V bráně zahájil Denis Miklík. V poli kraloval po oba zápasy Tom Tomanec a ostatní slušně sekundovali. Druhý zápas jsme hráli proti HBC Olomouc a zápas se odvíjel v podobném duchu, jako první. Všichni si vstřelili branku i nováček Martin. U některých, kteří hrají házenou od loňska mi stále chybí uvolnění se s míčem, ale věřím, že časem přijde zlepšení.

Hrálo se 2x 10 minut. Při hře se nepočítalo skóre, takže hráči nestresovali, a když se jim něco nepovedlo, nikdo jim nic nevyčítal. Na závěr dovednostní soutěže a sladké odměny. Vše proběhlo bez problémů a věřím, že byli spokojeni jak rodiče, tak hráči.

Příští týden máme volno a další týden hrajeme v neděli v 9hodin před domácím publikem.      

 

Ml.žáci: HBC Olomouc - Házená V. Bystřice                   24 : 21 (13 : 12)

V neděli 21.10.2018 odehrálo družstvo mladších žáků utkání v Olomouci proti HBC Olomouc. Prvních 10 minut osobní obrany jsme zvládli a dílčí výsledek byl o branku v náš prospěch. Zbytek zápasu byl více méně vyrovnaný až do vyloučení Aleše Čápa a Kryštofa Tomka, kterého domácí využili k vytvoření mírného náskoku. Tentokrát kluci nezářili, působili zakřiknutým dojmem a neplnili to, co jsme si připravovali v týdnu na trénincích. Ale hlavy máme nahoře a jedem dál.

Sestava: Novák L. - Tomek K. (11), Papoušek M., Čáp A.(8), Nevrlý J., Petr M. (1), Janalík M., Wippern O. A., Charvát J., Chaloupka B. (1), Janalík T.

 

Ženy: Hodonín „B“ - Házená V. Bystřice                         32 : 30 (17 : 15)


Do Hodonína jsme odjížděly opět v málo početné sestavě, avšak bojovně naladěny. Mohly jsme pouze překvapit a málem se nám to povedlo. Zápas byl vyrovnaný, do 23. minuty jsme se s domácími hráčkami přetahovaly o vedení. V prvních deseti minutách 2. poločasu jsme si nedokázaly poradit s jejich hrou na 2 pivoty a Hodonín nám „utekl“ až na rozdíl 6 branek. Bojovaly jsme až do konce, ale vlastními chybami a neproměněnými vyloženými šancemi jsme bohužel vítězství nezískaly.

Nejvíce branek zaznamenala Míša Kaczmarczyková (10 branek), byla úspěšnou aktérkou i 7metrových hodů. Verča Hejtmánková (8 branek) předvedla výborný výkon jak v útoku, tak v obraně. Martina Uličná vsítila 6 branek, taktéž moc podařený výkon. Všechny tyto hráčky hrály celé utkání bez střídání. Křídlům se střelecky příliš nedařilo. V brance ve druhém poločase předvedla pěkné zákroky Lucka Mikulášková.

Sestava: Mikulášková L., Steigerová J. – Hejtmánková V. (8/1), Kobylíková J. (2), Uličná M. (6), Turková A. (3), Koudeláková K. (1), Macharáčková J., Kaczmarczyková M. (10/6), Cooufalová Z.

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

27.10.

doma

ml.žačky

8:30

 s Centrem Haná "B"

st.žáci

10:00

 s Horkou n. M.

venku

ženy

11:00

 s Porubou "B"

ml.dorost

15:30

 v Náchodě

muži

17:30

 v Náchodě

28.10.

venku

ml.žáci

10:30

 v Litovli

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook