Zpravodaj č. 25/2018

SOBOTA 27.10.2018:

 

Ml.žačky: V. Bystřice/Žeravice – Centrum Haná „B“             14 : 5 (9 : 3)

V sobotu 27.10. naše ŽaBy přivítaly na domácím hřišti Centrum Haná . Po rozpačitém začátku, kdy v polovině osobky prohrávaly 1:3, bylo nutné vzít time a uvést holky do hry. Od tohoto okamžiku se z nich stal ten lepší tým na hřišti a po první půli vedly 9:3. Už je opravdu na co koukat! Vynikající obrana a dravost v útoku nesly své ovoce, takže jim můžem odpustit i pár chybiček při signálech.  Ve druhém poločase dotáhly snažení do úspěšného konce. Konečné skóre 14:5 hovoří jasně a my všichni máme radost! Holky i kluka to baví a není nic hezčího, než si poslechnout jejich pokřik (navíc po vyhraném zápase): Žaby, Žaby, Žaby - to jsou správné baby! Ničeho se nelekají, na soupeře vždycky mají! Hej,hej,hej!!!

Sestava ŽaB: Pospíšil Miroslav -  Válková Dominika, Urbanová Anna (1), Jedenastíková Anna (3), Švábeníková Aneta (4), Vážanová Anna, Laufová Nikola, Laufová Nela, Ročáková Ema (1), Škvorová Pavla, Pleváková Beáta (5).

 

St.žáci: Házená V. Bystřice – Sokol Horka n. M.               23 : 19 (11 : 9)

V sobotu jsme na domácím hřišti přivítali soupeře z Horky nad Moravou. Nevěděli jsme co od soupeře čekat, protože byl výsledkově v tabulce před námi. I tak jsme našim svěřencům věřili a do hlav jim ‘’vtloukali’’, ať soupeři nic nedarují a porvou se výsledek. Od prvního písknutí do píšťalky, to tak i vypadalo. Naši borci do toho šli hlava nehlava a během prvních deseti minut jsme vedli 6 : 1. Byly jsme rychlostně i kombinačně lepší než soupeř, ale po 15. minutě, jak když do našich borců uhodí začali vymýšlet nesmysly a nahrávat soupeři míče přímo do rukou. Hráči Horky nás dotáhli až na rozdíl jedné branky. V přestávce mezi poločasy jsme si řekli, že na ně nastoupí, jak na začátku utkání. Přesně to také hráči udělali, ale i s těmi nepřesnostmi přihrávek a zbrklostí rozehry. Po oddechovém čase se naši hráči zdravě naštvali a soupeři utekli o 4 branky a až do konce zápasu nepřipustili, aby se soupeř dotáhl.

Pochvala celému týmu za bojovnost.

Sestava: Salašnyj Jakub, Novák Ladislav – Matulík Pavel, Horáček Adam (1), Čáp Aleš (3), Pečínka Vojtěch (6/4), Tomek Kryštof, Potůček Vojtěch, Slepica Štěpán, Matulík Petr, Schaffner Vojtěch (4/1), Juračka Tomáš (9), Wippern Olivek Alex.


Ml.dorost:  TJ Náchod  – Házená Velká Bystřice             37 : 41 (16 : 23)

Sestava: Rybář T. – Černý R. (2), Kotěšovský A. (5/2), Dvořák H. (2), Dzieržava J. (2), Haderka V. (10), Mičkal J. (1), Schaffner D. (5), Mika D. (8), Pečínka V., Pelák M. (3), Vysloužil J. (1), Zedník V. (2).

 

Muži:  TJ Náchod  – Házená Velká Bystřice                   22 : 28 (12 : 14)

Na domácí půdě aktuálně posledního týmu soutěže jsme měli jediný cíl. Potvrdit formu z posledního utkání a získat 2 body. Po vyhraném zápase ml. dorostenců, jsme byli na řadě i my. Zápas začal našim vedením, které jsme většinu prvního poločasu měli na své straně. Do kabin se šlo za stavu 12:14 v náš prospěch.

Vstup do druhé poloviny utkání byl z naší strany katastrofální... během minuty bylo srovnáno a poté Náchod odskočil na rozdíl 4 branek na 18:14. Obrana mizivá, střelba 0%. Následný time out a domluva, ovšem bez efektu. Gól, gól a stav 19:15 nenapovídal dobré vyhlídky. Diváci ožili a s námi to vypadalo velice bledě. Kluci však věděli, že ještě není konec a lze s tím něco dělat. Začali lépe bránit a hlavně proměňovat střelbu. Sérií 7 branek!!! utkání opět otočili na naši
stranu a skóre 19:22 v 17. minutě slibovalo Bystřické drama. Výborně chytající Michal Vydra likvidoval jednu střelu za druhou a útok nebyl o nic pozadu.

Nakonec se podařilo vedení pohlídat do úplného konce a vyloupit tak halu v Náchodě, kde jsme společně s ml. dorostenci ukázali domácím divákům, jak se zpívá Vysoký jalovec ve Velké Bystřici.
Příští kolo přivítáme doma tým Legáta Hustopeče.

Rozhodčí: Beneš - Chalupa. Vyloučení: 2 – 3. Branky ze 7m hodů: 1 – 2. Diváků: 120.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P.  – Wolf P., Pörsök P., Prošvic T. (3), Tkadleček D. (7), Souček Š. (8), Pastorek D., Mičola J., Kubis J. (3), Mézl R. (3), Mužík D. (4/2).

 

Ženy:  TJ Sokol Poruba „B“  – Házená Velká Bystřice   28 : 24 (16 : 11)

Zápas byl bojovný do poslední minuty, opět s obrovským počtem taktických chyb a neproměněných vyložených šancí z křídel a náskoků. Obrana fungovala docela solidně, občas nás pěkným zákrokem v brance podržela Lucka Mikulášková. A také jsme opět hrály s jednou hráčkou na střídání a pouze se dvěma spojkami. Doufejme, že příští zápasy nás bude více a už se žádná hráčka nezraní ani neonemocní.

Sestava a branky: Mikulášková L. – Hejtmánková V. (8/4), Kobylíková J. (2), Uliční M. (6), Macharáčková J., Kaczmarczyková M. (3/1), Coufalová Z. (2), Begalová A. (3).

 

 

NEDĚLE 28.10.2018:

 

Ml.žáci: Tatran Litovel – Házená Velká Bystřice            26 : 23 (16 : 11)

Sestava a branky: Novák Ladislav – Charvát Jakub (2), Papoušek Matěj, Tomek Kryštof (7), Nevrlý Jan, Kobliha Jan, Wippern Olivek Alex, Charvát Jan, Chaloupka Boleslav (2), Čáp David, Bartoník Adam (1), Čáp Aleš (11).

 

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

3.11.

doma

muži

10:30

 Legáta Hustopeče

ml.dorost

12:30

 Sokol Nové Veselí

venku

ml.žáci

10:30

 v Olomouci s DHK Olomouc "A"

ml.žačky

13:00

 v Uničově

4.11.

doma

mini ml.

9:00

 Turnaj Na Letné

mini st.

11:00

 Turnaj Na Letné

venku

ženy

13:00

 v Karviné

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook