Zpravodaj č. 29/2018

SOBOTA 24.11.2018:

 

Ml.žačky: Velká Bystřice/Žeravice – Cement Hranice            14 : 15  (9 : 10)

V sobotu 24.11.2018 jsme odehráli poslední podzimní kolo s družstvem TJ Cement Hranice. Představili jsme se před domácím publikem. Příležitost do hry dostala všechna děvčata. Se soupeřem jsem odehráli vyrovnané utkání. V poločase byl stav 9:10 a jednogólovým rozdílem utkání i skončilo - 14:15. Podzimní část sezóny jsme zakončili na pěkném 3. místě.

 Naše sestava: Válková Dominika (1), Rellová Zuzana, Slováčková Amálie, Urbanová Anna (2), Jedenástíková Anna (4), Švábeníková Aneta (3), Vážanová Anna, Krutilová Tereza, Laufová Nikola (1), Laufová Nela, Škvorová Pavla, Pleváková Beáta (3), Lysoňová Kateřina, Ryšavá Tereza 

Paradoxně, to, že je nás dost, je někdy překážkou. Každý hráč potřebuje hrát. Tím, že v zápasech hodně střídáme, nedostávají jednotlivé hráčky dostatek herního času. Potřebujeme dostat do herní pohody všechny hráčky. Některé, aby se více vyhrály a získaly potřebnou jistotu ve všech házenkářských dovednostech a jiné už se musí více zdokonalovat v kombinacích (útočných i obranných). Proto jsme se v rámci zimní přípravy přihlásili na řadu turnajů. Doufáme, že se zase po zimně posuneme o kus dopředu a děvčata to bude i nadále bavit.

 

Ml.dorost: SKP Frýdek-Místek - Házená V. Bystřice           32 : 28 (14 : 12)

Sestava: Rybiář T., Zácha V. – Černý R., Kotěšovský A. (10), Dvořák H., Dzieržava J., Haderka V. (8), Mičkal J., Schaffner D. (2), Mika D. (4), Pečinka M., Pelák M. (3), Vysloužil J. (1), Zedník V.



Ženy: Lesana Zubří - Házená Velká Bystřice                           29 : 33 (12 : 17)

V sobotu jsme jely odehrát poslední, podzimní, venkovní zápas do Zubří. Zápas jsme chtěly vyhrát, přestože jme měly pouze jednou hráčkou na střídání. V prvním poločase jsme se snažily nad Zubřím udržet aspoň pěti gólový náskok, což se nám dařilo, kdy první poločas skončil 12: 17 pro nás. V druhém poločase nastala změna, kdy hráčky Zubří přečetly naši hru na jednoho pivota a začala 8-mi minutová smršť a skóre bylo najednou 23: 23. Takže jsme vzaly time out, změnily útočnou hru na dva pivoty a postupně jsme zvyšovaly skóre a zápas dohrály do vítězného konce 29 : 33. Chválím všechny hráčky za týmovou hru.

Sestava: Mikulášková L., Zemanová R.,  – Hejtmánková V. (5), Kobylíková J. (6), Uličná M. (6), Turková A. (2), Kaczmarczyková M. (4), Novobilská I. (4), Begalová A. (6).

 

NEDĚLE 25.11.2018:
 

Mini mladší: Turnaj v Senici na Hané

V neděli 25.11. jsme odjížděli na turnaj do Senice n. H., kde jsme nastoupili se dvěma družstvy v 10 hodin v hale proti domácí Senici n. H. a Sokolu II Prostějov. Odjezd byl v 8.45 hodin od Zámku, ale dorazili jen někteří nominovaní.
V podstatě byli osloveni téměř všichni školou povinní. Někteří se omluvili, některé sklátila nemoc
.

Za družstvo A hrali: Štěpa Muller, Kuba Mader, Barbora Jurášková, Nela Beinelová, Domes Šmakal a Kuba Tlačbaba.
Družstvo B: Tom Tomanec, Pavel Slepica, David Peter, Mates Muller a Jarda Kucián.

V hale bylo zima a tak se děti museli zahřát pohybem. Družstvo domácí Senice a Prostějova měli marodku a tak hráli převážně začínající děti. Chvílemi to mělo k házené daleko, ale nějak se začít musí. Nakonec byli všichni spokojeni a po soutěžích jsme se s pocitem slušně odvedených výkonů rozjeli domů.
Byl to poslední podzimní povinný turnaj, pořádaný svazem. Znovu se začíná začátkem dubna. Mezi tím se naši zúčastní různých turnajů a věříme, že se v házené zdokonalí tak, že už to bude o poznání lepší.
Poděkování patří všem rodičům, kteří nám fandí a účastní se jak domácích, tak venkovních turnajů a pomáhají s dopravou.

 

Muži: HK Bystřice p. H. – Házená Velká Bystřice            23 : 20 (14 : 9)

Po vydařeném posledním utkání ve Zlíně jsme jeli na Bystřice pod Hostýnem zkusit urvat další body. V Bystřickém derby jsme bohužel byli týmem, který tahal od začátku utkání za kratší konec a celou dobu jsme museli skóre dotahovat. To bylo způsobeno zejména nepřesností přihrávek a technickými chybami, které se kupili jedna za druhou. Neproměnění trháků a dalších X tyček jen podtrhují slabší výkon, se kterým jsme se ve druhé půli chtěli více popasovat. Dobrá obrana předčila soupeřův útok a tak ze šesti brankového manka se kluci dotáhli až na 2 góly, což bylo naše maximum. Následovaly další neproměněné šance, které v závěru utkání rozhodli o tom, že tentokráte jsme bodově vyšli naprázdno.

Příští kolo jedou kluci do Prahy, kde hrajeme proti Chodovu.

Rozhodčí: Šlezingr - Špunar. Vyloučení: 3 – 1. Branky ze 7m hodů: 1 – 1. Diváků: 121.

Sestava a branky: Vydra, Schneider – Wolf P., Pörsök P. (2), Prošvic T. (6), Mičola J., Mikušek D., Kubeša L., Pastorek, Spurný T. (1), Buršík T., Kubis J. (3), Mézl R. (5), Mužík D. (3/1).

 

St.žáci: Kvalifikace Žákovské ligy – Velká Bystřice

V neděli 25.11.2018 jsme v hale Na Letné přivítali soupeře z Dukly Praha, Frýdku-Místku, Havlíčkova Brodu a Kuřimi, abychom sehráli kvalifikační boje o účast v Žákovské lize. Věděli jsme, že nás čeká velmi náročný den a to se také potvrdilo hned v prvním utkání, kdy nás soupeř z Frýdku Místku válcoval a to nejen díky fyzické převaze, ale také díky kvalitní předvedené hře. V podstatě podobný průběh měla všechna naše utkání. Soupeři oproti nám byli až neuvěřitelně fyzicky vyspělí a přestože se kluci ve všech zápasech snažili a utkání nevypustili, na naše soupeře jsme rozhodně neměli. Pozitivní je zapojení mladších žáků Kryštofa Tomka, Olivera Wipperna, Aleše Čápa a Ladi Nováka, kteří velmi dobře doplňují své starší spoluhráče, začínají se prosazovat a jsou pevnou součástí týmu. Turnaj nám poskytl další zpětnou vazbu, co potřebujeme zlepšovat a zároveň byl pro nás velmi cennou zkušeností.

Naše výsledky: 

  • Velká Bystřice – Frýdek-Místek                                                                                   7 : 23
  • Velká Bystřice – Dukla Praha „B“                                                                             12 : 19
  • Velká Bystřice – Kuřim                                                                                               12 : 26
  • Velká Bystřice – Havlíčkův Brod                                                                               11 : 18

 

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

2.12.

doma

ženy

16:00

 Hodonín "B"

venku

ml.dorost

15:00

 v Karviné

muži

16:00

 v Praze - Chodově

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook