Zpravodaj č. 3/2019

SOBOTA 23.2.2019:

 

Muži: Házená Velká Bystřčice – SHC Maloměřice          30 : 26 (15 : 12)

V prvním jarním utkání jsme přivítali na domácí půdě celek brněnských Maloměřic. Soupeř, který nám v 1.kole ukázal, že házenou hrát opravdu umí, byl více než těžkým oříškem. Nic tomu ani nenahrával fakt, že celá řada hráčů byla po nemoci a tak se sestava rodila víceméně až pár hodin před zápasem.
Samotné utkání začalo bohužel již ve druhé minutě nešťastným zraněním našeho šéfa obrany R.Mézla, který si utrhnul Achillovu šlachu a do konce sezóny již pravděpodobně nenastoupí. Přejeme mu co nejkratší možné uzdravení.
Bojovné utkání bylo po celou dobu prvního poločasu víceméně vyrovnané. Až v druhé polovině první půlky se podařilo odskočit na 6-ti brankový rozdíl, který Brňáci do poločasu zkorigovali na 3 brankové manko. Ve druhé polovině se hosté snažili, seč jim síly stačili, ale srovnat skóre se jim nepodařilo ani jednou. Naopak trpělivou hrou se nám podařilo náskok opět navýšit a nakonec soupeře přehrát rozdílem 4 branek. Za zmínku určitě stojí gólový apetit našeho pravého křídla Davida Mužíka, který se v ukání blýskl 11 brankami a dále výkon „oslavence“ Pepy Dobeše, který mu zdatně sekundoval na křídle vlevo.

V dalším kole jedeme do Prahy, kde se naši kluci poperou o body s celkem Vršovic.

Rozhodčí: Friedel - Kučerka. Vyloučení: 6 – 6. Branky ze 7m hodů: 5 – 2. Diváků: 176.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. – Wolf P., Pörsök P. 3, Švébiš O. 3, Souček Š. 1, Mézl R., Buršík T., Prošvic T. 1, Kubis J. 2, Machynek M. 1, Dobeš J. 8, Maceášik T., Mužík D. 11/5.

 

Ml.dorost: Házená Velká Bystřčice – Dukla Praha           26 : 36 (11 : 12)

Sestava a branky: Kročil M., Zácha V.  – Černý R., Kotěšovský A. 7/4, Dvořák H., Dziežava J., Haderka V. 6, Mičkal J. 1, Schaffner D. 4/2, Mika D. 3, Pečinka M., Pelák M. 3, Vysloužil J. 1, Zedník V. 1.

 

Mini mladší: Turnaj v Senici na Hané

V sobotu 23.2. se naši hráči zúčastnili turnaje, který pořádal oddíl SOKOL HORKA NAD MORAVOU v Senici n. H. Hrálo se v hale a turnaje se zúčastnilo 6 družstev. Sestava byla kombinovaná a na turnaj jsme odjížděli s úmyslem více zapojit hráče, kteří se do házené přihlásili v září loňského roku.
Turnaje se zúčastnila družstva:TJ SOKOL HORKA NAD MORAVOU, HBC OLOMOUC, TJ SOKOL II PROSTĚJOV, SK HFB PROSTĚJOV, HK IVANČICE A HÁZENÁ VELKÁ BYSTŘICE.
Hrálo se 2x10 minut.My hráli první zápas,pak jsme měli 2hodiny volno a následovali další čtyři zápasy.Ukončení turnaje s vyhlášením bylo v 15hodin.

Za družstvo Velká Bystřice hráli: Tomáš Vojtko, David Peter, Tonda Šmalec, Štěpán Miller, Martin Kupka, Mates Muller, Michal Spurný a Barča Jurášková.

První zápas jsme hráli proti HBC Olomouc a jednoznačně jsme zvítězili. Další zápas jsme nastoupili proti HK Ivančice. Opět vítězství. Třetí zápas nás čekala Horka n. M. Tady se nám moc nedařilo a soupeř nás celkem jednoznačně převálcoval. Čtvrtý soupeř byl Sokol II Prostějov. Neuhlídali jsme hráče, který nám dal všechny branky a opět jsme prohráli. Po tomto zápase jsme ihned nastoupili proti poslednímu soupeři opět z Prostějova. Hra se dařila a výsledkem bylo vítězství a konečné třetí místo.
Turnaj určitě splnil účel a všichni hráči si dali branku.Poděkování patří i rodinným příslušníkům,kteří vzali auto,fandili nám a byli s námi celý turnaj.

Další turnaj nás čeká v březnu-domácí BOBO-cup.


Starší žáci: VAPE CUP 2019

Dne 23.2. 2019 se konal mezinárodní přípravný turnaj starších žáků ve Velké Bystřici, kterého se zúčastnila družstva: Strojár Malacky, Tatran Litovel, SK Žeravice a domácí tým Házená Velká Bystřice.
Už před turnajem bylo jasné, že všichni hráči z každého týmu přijeli prodat vše, co přes zimní přestávku natrénovali. Chuť do hry byla znát na všech zúčastněných, do každého zápasu se šlo naplno a s cílem odevzdat co nejlepší výkon. Celý turnaj proběhl ve velmi příjemné atmosféře, vše bylo v rámci FAIR PLAY a i přesto, že utkání nepostrádala tvrdost a bojovnost, se vše obešlo bez zranění.
Poděkování patří rozhodčím Vladimíru Nastoupilovi, Martinu Staňkovi a Filipu Novákovi, kteří měli vše pod kontrolou a podíleli se na klidném průběhu celého turnaje.

Turnaj splnil veškerá očekávání a my se již nyní těšíme na další ročník.


Výsledky utkání domácího týmu Velké Bystřice:

Strojár Malacky – Velká Bystřice                    35 : 16
SK Žeravice – Velká Bystřice                          16 : 26
Velká Bystřice – Tatran Litovel                        26 : 19

Pořadí:   1. Strojár Malacky
               2. Házená Velká Bystřice
               3. Tatran Litovel
               4. SK Žeravice

 

NEDĚLE 24.2.2019:

 

Ženy: Házená Velká Bystřčice – Sokol Poruba „B“        23 : 24 (12 : 12)

Na utkání s Porubou jsme se těšily a chtěly jsme naše největší soupeře porazit. Zápas se odvíjel zpočátku v náš prospěch. Od začátku dělal problém všem hráčkám nový míč na hru, takže chvílemi hra vypadala docela „zajímavě“. Hrály jsme poměrně s malým počtem technických chyb, byly k vidění i moc pěkné akce, ale často s nepřesným zakončením. Pěkné zákroky předváděla i naše brankařka Jana Steigerová. První poločas skončil nakonec remízou 12:12. V druhém poločase se vedení přelévalo z jedné strany na druhou, naše střelecká impotence se zvyšovala, což nakonec rozhodlo o výsledku. Poruba zvítězila díky poslední střele z devítimetrového hodu a nám zbylo pouze zklamání. Mohly jsme se zlobit pouze samy na sebe, protože tento zápas se dal vyhrát.

Sestava a branky: Mikulášková L., Zemanová R., Steinerová J. – Hejtmánková V. 7/1, Kobylíková J. 4, Uličná M. 1, Macharáčková J., Kaczmarczyková M. 8/4, Novobilská I. 1, Coufalová Z., Turková A., Hymrová D. 2/1, Begalová A.


 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

2.3.

venku

muži

16:00

 v Praze se Sokolem Vršovice

3.3.

doma

ženy

15:30

 Sokol Karviná

venku

ml. dorost

12:00

 v Lovosicích

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook