Zpravodaj č. 10/2015

SOBOTA 21.3.2015:
 

Ml. dorost: SK Velká Bystřice - Juliánov                                  49 : 33 (31 : 16) 

V sobotu 21.3. se mladší dorostenci utkali s Juliánovem, který se nachází na konci tabulky. Od prvních minut zápasu bylo jasné, že rychlostí nám soupeř stačit nebude. Od počátku naše  skóre rychle narůstalo, v 15-té minutě jsme díky kvalitní obraně  vedli 15:5 a soupeř se nemohl prosadit. Bylo zřejmé, že o vítězi zápasu je rozhodnuto.  Poločas  skončil 31:16. Ve druhém poločase se ale něco zlomilo a naši hráči přestali myslet na obranu a chtěli pouze útočit. Ztratili koncentraci a zodpovědnost, což mělo za následek, že se druhá půle zvrhla v chaotickou přestřelku, kdy ani jeden z týmů zodpovědně nebránil. Zahrála si celá naše lavička, bohužel ani střídající hráči v sobě zodpovědnost pro kvalitní obranu nenašli. Utkání skončilo výsledkem 49:33 a nás může mrzet počet gólů, které jsme naprosto zbytečně dostali. K dalšímu utkání jedeme do Litovle, tento tým patří k silnějším, proto doufám, že ztracenou motivaci a zodpovědnost opět najdeme. 
Sestava: Routner J.(br), Tkadleček D.(7), Tesařík M.(5) , Kubeša L.(6),  Andrš M.(7), Dosoudil R.(1), Horký J.(3), Prošvic T.(12), Buršík T., Divila V. (1), Sečka J.(1), Spurný T.(4), Hňatek F.(2)


St. dorost: SK Velká Bystřice - Vsetín                                       39 : 32 (17 : 16) 

V sobotním domácím bloku jsme přivítali soupeře ze Vsetína. Celé utkání probíhalo v duchu mnoha technických chyb, špatných obran a celkově ne zrovna kvalitním výkonu na obou stranách. Soupeř nás přiváděl k šílenství především dohráváním na pivota, kterého jsme nebyli schopni ubránit. Tyhle chyby jsme naštěstí ve druhé polovině zmírnili, o kousek zlepšili obranu, získali několik míčů a konečně i gólově odskočili. Ke konci utkání už jsme si jen udržovali dostatečný náskok a utkání po velkém boji dotáhli do vítězného konce.
Sestava: Schneider P.(br.), Nezdařil J.(br.), Samiec S.(4), Klobouček M., Kubeša L.(3), Sečka J.(2), Šiška D.(2), Jureček M.(3), Prošvic T.(4), Surma M.(1), Majer O.(1), Tkadleček D.(7), Spurný T.(7), Andrš M.(5)  


Muži: SK Velká Bystřice - Vsetín                                               28 : 30 (12 : 16)

Jeden velký propadák, jinak se výkon našich hráčů v zápase se Vsetínem nedá nazvat. Ve všem čím jsme měli Vsetín převyšovat - jako je produktivita v útoku a důrazná obrana, tak v tom všem jsme zůstali za výkonem soupeře. První poločas jsme prohráli o čtyři branky a všichni diváci čekali v druhé půli naši gólovou smršť, ta se nekonala a tak odcházeli zklamáni. Před koncem se nám povedlo náskok soupeře zkorigovat na jeden gól, ale když se brankaři Vsetína podařilo zlikvidovat naši střelu a z následného útoku soupeř zvýšil své vedení na dvě branky, tak nám nezbylo nic jiného než se smířit s porážkou. Vzhledem k dalším zápasům, (předběhla nás o dva body Polanka a díky remíze v Šumperku odskočila i Ostrava na tři body), nám nezbývá nic jiného než zmobilizovat všechny síly do dalších zápasů a jen doufat v případné klopýtnutí těchto celků.
Sestava: Smékal J.(br.), Rýpar M.(br.), Wolf P.(3), Wolf M., Pörsök P.(4), Zemánek K.(9), Švébiš O.(1), Mikušek D., Skřídlo J.(1), Pernička T.(3), Strádal J., Machynek M.(1), Martinásek I., Mézl R.(6)

 

NEDĚLE 22.3.2015:
 

St. žáci: 4.kolo ŽÁKOVSKÉ LIGY - Strakonice

S jednodenním předstihem jsme odcestovali do dalekých Strakonic, kde nás čekalo čtvrté kolo žákajdy. Po příjezdu na místo jsme užasle zírali na pěkný sportovní areál, podívali se na zápas první ligy mužů a poté se vydali ubytovat na nedaleký internát. Velký problém byl sehnat restauraci, kam bychom se vešli a zároveň tam i vařili. Nakonec se to podařilo a výtečné jídlo a příjemnou obsluhu jsme si vychutnali v restauraci „U Papeže“. Po návratu na internát už jsme nahnali kluky do postelí (což ne všichni respektovali), protože nás čekal brzký budíček a hlavně první ranní utkání, které začínalo už v osm hodin.

V. Bystřice - HBC  Strakonice  17 : 16 
Celý zápas jsme si udržovali zhruba dvoubrankové vedení. Vycházely nám signály, Mackovi a Tonymu (v první půli) se dařilo střelecky. V brance čaroval Dominik, výbornou obranu předvedli oba pivoti, ale David se musí zklidnit v útoku (zbrkle rozehrává devítky). Štěpek dirigoval hru, ale dobré střely z dálky mu likvidoval výborný gólman Strakonic. Do hry se dostal i Bobo, ale ze tří jeho šancí byli tři rychlé protiútoky na naši branku. Pár minut před koncem jsme vedli už o čtyři branky a vypadalo to, že máme utkání pod kontrolou. Sérií vlastních chyb jsme však nechali soupeře dotáhnout na rozdíl jediné branky a rázem bylo zaděláno na závěrečné drama. Navíc byl vyloučen Pepíno 11, naštěstí šli chvilku na to do pěti i domácí. Minutu před koncem šel na hřiště Fífa s pokynem podržet balon a hlavně nestřílet! Z prvního dotyku se rozhodl vystřelit z křídla přes ruku, přišli jsme o míč a z protiútoku dostali branku. Byli jsme už smíření s remízou, ne však Pepa Dobeš, který dal rozhodující branku!

V. Bystřice - TJ Lokomotiva Louny  24  :  29   
Další náš soupeř disponoval urostlými a rychlými hráči, obzvláště jedním super urostlým s příznačnou přezdívkou Yetti (tak jsme poprvé viděli Yettiho :-) ), který nám dělal obrovské problémy. Z naší strany hra neměla šťávu, kupili jsme technické chyby, střelba byla nepřesná. Hlavě však naše hra postrádala jakýkoliv náznak systému a scházelo kolektivní pojetí. Na Štěpka byla celý zápas osobka a místo, abychom využili více místa na brankovišti, hráli jsme jen na pravé straně hřiště a naivně se snažili prosadit v přehuštěném prostoru. Nejvíce branek nastříleli Macek a Pepa Dobeš, ale také dokázali poztrácet spoustu míčů svou zbrklostí. Pěkný přehoz dal Fouky, prosadil se i Bobo, který má ale vzhledem ke svému vzrůstu velké problémy v obraně. Skórovali i Hantr a Tony, u které ho bychom ale rádi viděli větší tah na branku z pozice spojky, na kterou se v průběhu zápasu posunul. Dobrou práci v obraně odvedl  Schaffi. Na konci zápasu už ochabla i obrana, když bylo vidět, že my hrajeme druhý zápas, zatímco soupeř teprve první.

V. Bystřice - STM Olomouc  21  :  20 
Los soutěže rozhodl o tom, že dva týmy ze sousedství svůj vzájemný zápas sehrají právě na jihu Čech :-) Před začátkem utkání tento mač označili rozhodčí za bratrovražedný souboj a jakoby předurčili vývoj celého utkání. Začátek vyšel lépe nám především díky disciplinované hře a dobře sehraným signálům. Ve třetí minutě jsme vedli o tři branky a olomoučtí trenéři si museli vzít time-out. Nám bylo jasné, že soupeř se jen tak lehce nedá, což ukázal ve zbytku první půle, kdy díky záběhům vysokých spojek a našim technickým chybám dokázal vyrovnat na poločasových 12 : 12. Celou druhou půli se to tahalo a ve vedení se střídala obě družstva. Naši vítěznou branku vstřelil z rychlého útoku Pepa Dobeš. Soupeř se pokusil zvrátit výsledek osobní obranou, při které mohl Macek pojistit naše vedení, ale zbrklou střelou daroval soupeři možnost vyrovnat. Naštěstí jsme poslední útok olomouckých ubránili, a když Dominik chytil závěrečnou devítku, mohli jsme se radovat z nejtěsnější výhry. Velkou oporou byl v tomto utkání Dominik, který skvělými zákroky držel naše družstvo ve hře. Střelecky se dařilo křídlům Tonymu a Bohouškovi, branku vstřelil i Hantr. Bojovný výkon odvedl Pepa Dobeš s Mackem a solidní zápas odehrál Štěpek, který schytal spoustu ran a nastřílel devět branek. Pepíno také poctivě makal, ale střelecky se tentokrát neprosadil a jeho branky nám chyběly. Oba pivoti dobře bránili, ale v útoku nechytali balóny, Schaffi dokonce nadvakrát, nikým neatakován. Na spojce si své uhrál i Fífa. Celý tým dostává za toto utkání velkou pochvalu za bojovnost.

V. Bystřice - Kutná Hora  19  :  37    
Po pěkném zápase s STM, přišla hrůza s Kutnou Horou. Byl to náš nejhorší zápas v Žákovské lize. Soupeř nebyl urostlý, ale o to pohyblivější. Byla radost dívat se na Michala Procházku, nejlepšího střelce ŽL, menší radost byla z toho, že jeho branky padaly do naší sítě ;-) Kluci, když začali prohrávat, začali divočit a v podstatě uběhali sami sebe. Hodně míčů poztráceli (Pepa11, Tony, Pepa Dobeš), zbrkle stříleli (Štěpek, Macek), za celý zápas jsme se vlastně nedostali k postupnému útoku a signálům! Přes zmíněné nedostatky se střelecky dařilo Tonymu, branku vstřelil Fouky a konečně se prosadil dvakrát i pivot Schaffi. Na spojce hrál Fífa, ale po deseti minutách mu došly síly (tady musíme zapracovat na fyzičce), ale jinak předvedl solidní výkon, hezky uvolňoval křídlo i pivoty. Do branky se dostal Dittr a předvedl několik pěkných zákroků.

Ze Strakonic jsme se tedy vrátili se čtyřmi body, což určitě není špatná bilance a zase o něco zkušenější s dalšími poznatky. Jasně se ukázalo, že když kluci hrají to, co umí a co jim řekneme, jsou schopni hrát vyrovnanou partii téměř s kýmkoliv. Musíme ale zapracovat na více herních variantách, protože když je Štěpek bráněn osobně, naše hra se začne rozpadat a ostatní najednou nevědí co hrát, byť jsou na tom technicky velmi dobře. Závěrem musíme pochválit dvorního řidiče Lendyho Janíka, který nás spolehlivě dopravil tam i zpět, no a s pochvalou nesmíme zapomenout ani na Jolanu Dobešovou, ze které se pomalu a jistě stává kuchařka našeho týmu, když tentokrát upekla výborné „Frgále“! Už teď jsme zvědavi a těšíme se na příští kolo.
Hráči (branky): D. Kolovrátník (br), T. Dittrich (br), Š Souček (21), J. Dobeš (17), T. Maceášik (16), A. Vodička (10), J. Jedenástík (8), B. Možíš (3), J. Hartl (2), T. Foukal (2), D. Schaffner (2),   J. Vysloužil, F. Buršík.      

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
28.3. venku st.žačky 12:00  ve Zlíně se Zlínem B
ml.dorost 13:00  v Litovli
st.dorost 15:00  v Litovli
29.3 venku ml.žáci A   9:30  v Olomouci na Zoře s STM Olomouc 2002
st.žáci 11:00  v Olomouci na Zoře s STM Olomouc B
ženy 12:00  v Ostravě
muži 13:00  v Hranicích s Hranicemi B

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook