Zpravodaj č. 7/2019

SOBOTA 30.3.2019:


Ml.žáci: Házená Velká Bystřice – Tatran Litovel            21 : 22 (11 : 14)

V sobotu 30.3.2019 odehráli naši mladší žáci první mistrovské utkání jarní házenkářské sezóny. Na domácí palubovce přivítali kluky z Litovle. Stál proti nim hodně silný tým, disponující staršími a zkušenějšími hráči. Do zápasu šli naši borci s respektem. Hráči Tatranu nám v prvních minutách  rychle střílely branky a vypadalo to na debakl. Vzali jsme si oddechový čas a snažili klukům dát pokyny, jak hrát. Jako sehraný tým, začali bojovat. Rychle stáhli skóre. Zlepšili obranu. Zápas kluci dokázali převrátit i ve svůj prospěch! Zkušenosti borců z Litovlle rozhodli! Tatran si veze body domů! Naši mladší žáci se nemusí stydět! Výsledek utkání 21:22 byl pro nás spokojeností!

Přehled střelců branek: Alda Čáp (6), Maty Petr (4), Olik Wippern (3), Adam Bartoník (3), Bolek Chaloupka (2), Honza Kobliha (1), Honza Nevrlý (1), Marťa Janalík (1). Zde musíme opět pozvednout výkon našeho Ládi Nováka v bráně, který celý zápas parádně zachytal!

Také díky všem našim fanouškům za podporu!

 

St.žáci: TJ Cement Hranice - Házená Velká Bystřice     25 : 25 (13 : 11)

Sestava: Matulík Pavel (1), Horáček A. (3), Čáp A., Pečínka V. (4), Potůček V., Slepica Š., Schaffner V. (3), Juračka T. (10), Salašnyj J. (4)

 

Ženy: Hodonín „B“ - Házená Velká Bystřice                   33 : 31 (15 : 16)

V zápase s Hodonínem jsme chtěly zvítězit, protože se nám to zde ještě nikdy nepovedlo. Začátek zápasu se odehrával v režii domácího týmu. Potom se zlepšila hra v obraně, několika zákroky nás podržela Lucka Mikulášková, ale hlavně děvčata s velkým nasazením hrála a prosazovala se v útoku. Dařila se celý zápas i hra na pivota (výborně zde hrála Martina Uličná), hra byla ukázněná, ztrát míčů oproti jiným zápasům také podstatně méně.  Skoro celý druhý poločas jsme vedly, ke konci zápasu jsme neproměnily 2 sedmimetrové hody a nějakou šanci a vedení se otočilo. Byla to opravdu škoda, protože i když jsme hrály v oslabené sestavě, děvčata dokázala, že umí odvést kvalitní a bojovný výkon. Hlavně děvčata na spojkách Dominika Hymrová a Míša Kaczmarczyková byla produktivní i přes to, že hrála bez střídání. Chci pochválit všechny hráčky týmu za odvedenou hru.

 

 

NEDĚLE 31.3.2019:

 

Ml.žačky: TJ Senice n. H. - Velká Bystřice/Žeravice           15 : 14 (7 : 8)

Ke druhému jarnímu utkání jsme zajížděli do Senice na Hané. Bohužel se utkání hrálo na venkovním hřišti a to 31.3.2019 v 9:00 hod. (potažmo v 8:00). Tento fakt měl vliv na průběh utkání. I když počasí naštěstí přálo, přesto v tomto ročním období teplota na teploměru takto ráno nemůže ukazovat dvouciferné číslo, takže ruce byly zmrzlé. Tento fakt měl vliv především na začátek utkání, kdy oběma družstvům balón nepřiměřeně často padal z rukou.

K celému utkání jsem přistoupili již po utkání s Žeravicemi, a to, že si tentokrát zahrají všechna přítomná děvčata a necháme i rozehrát brankařky, takže necháme doma Miru Pospíšila. Tak jak jsme si slíbili se i stalo. Neustále potřebujeme zapracovat více hráček do herní pohody a to dosáhneme i za cenu nehlídání skóre a postavení v tabulce. I přes tento fakt nakonec děvčata ubojovala krásnou jednobrankovou prohru. Je složité jim vysvětlovat, že musíme hrát se všemi nehledě na výsledek, protože každý chce vyhrávat, to je jasné. Ale myslíme si, že nám všem tento přístup funguje a začínají se děvčata zlepšovat ve všech herních činnostech. Tím pádem budeme mít snad dobře rozehraný tým do dalších sezón.

Sestava: Válková Domča, Slováčková Amálka (1), Urbanová Anička (1), Jedenástíková Anička (1), Švábeníková Anet (3), Kadalová Bára (brankářka), Vážanová Anička, Krutilová Terka, Laufová Nikča, Laufová Nelča, Ročáková Emča (1), Škvorová Pavla, Pleváková Bety (7).

 

Muži: Legata Hustopeče - Házená Velká Bystřice           24 : 16 (13 : 6)

Poslední březnovou neděli jsme zajížděli na palubovku favorita celé soutěže Hustopečí, které ztratily plný počet bodů pouze s námi. Věděli jsme, že to nebude vůbec lehké utkání, zvláště na jihu Moravy. Začátek utkání se pro nás vyvíjel až nezvykle dobře, brzy jsme se ujali vedení a to trvalo do stavu 2:5, psala se 9. minuta. Poté však nastal neuvěřitelný útlum z naší strany a do konce poločasu se nám podařilo vsítit už jen jednu branku. Michal „Buba“ Vydra v brance sice chytal co se dalo, ale pokud góly nedáváme tak je to nic platné…
Ve druhé půli chtěli kluci tuto smůlu zlomit, ale dobře chytající Bavlnka byl proti, domácí navyšovali svůj náskok až na 24:10, už to vypadalo, že si z jihu odvezeme pořádný debakl. Avšak to byli právě naši kluci, komu patřil závěr utkání a tak sérií 6 branek skóre utkání alespoň zkorigovali.

Příští kolo přivítáme v sobotu na domácí palubovce celek ze Zlína, který si v posledním kole poradil doma s Bystřicí pod Hostýnem. 

Rozhodčí: Hanák - Procházka. Vyloučení: 2 – 4. Branky ze 7m hodů: 1 – 1. Diváků: 103

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. – Wolf P. (1), Pörsök P., Prošvic T. (3), Pastorek D., Mičola J., Buršík T., Dosoudil R. (2), Kubis J. (2), Maceášik T. (1), Mužík (7/1).

 

Ml.dorost: Sokol Nové Veselí - Házená Velká Bystřice   36 : 27 (15 : 11)

Sestava: Kročil M., Zácha J. – Černý R. (2), Kotěšovský A. (1), Dvořák H., Dzieržava J., Haderka V. (12/1), Mičkal J., Schaffner D. (1), Pelák M. (7), Vysloužil J. (2), Zedník B. (2).

 

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

6.4.

doma

ml.žáci

10:00

 se Zorou   Olomouc "A"

st.žáci

11:30

 s HBC Olomouc "A"

ml.dorost

15:30

 se Žďárem n. S.

muži

17:30

 se Zlínem

venku

mini ml. A

8:30

 Turnaj v Žeravicích

mini ml. B

8:30

 Turnaj v Žeravicích

7.4.

doma

mini st. A.

9:00

 Turnaj ve Velké Bystřici

mini st. B

9:00

 Turnaj ve Velké Bystřici

venku

ženy

14:00

 v Porubě

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook