Zpravodaj č. 11/2019

SOBOTA 11.5.2019:


Muži: Házená Velká Bystřice – TJ JM Chodov                22 : 25 (14 : 10)

Poslední domácí zápas sezóny jsme přivítali soupeře z pater nejvyšších a to celek z pražského Chodova. V utkání jsme se brzo ujali vedení a to celou první polovinu udržovali v náš prospěch. V obraně to sice občas skřípalo, ale s výsledkem jsme mohli být spokojeni.
V druhé polovině utkán se hra začala přiostřovat a to mělo za následek větší počet vyloučení než jsme byli zvyklí. Zejména situace z 50. Minuty byla více než sporná. Za stavu +2 góly nás rozhodčí poslali do 3 hráčů a hosté utkání otočili sérií 4 branek ve svůj prospěch. Vzhledem k vyrovnanosti utkání si hosté vedení pohlídali až do konce.

Rozhodčí: Halada – Kosmák. Vyloučení: 7 – 6. Branky ze 7m hodů: 3 – 3. Diváků: 145.

Sestava a branky: Vydra M. – Wolf P. 3, Pörsök P. 1, Švébiš O. 2, Dobeš J. 5, Kubeša L., Pastorek D., Prošvic T. 1, Spurný T., Buršík T., Padalík J. 3, Kubis J. 3, Maceášik T., Mužík D. 4/3.
 

 

SOBOTA 18.5.2019:


Ml.žáci: DHK Zora Olomouc „A“ - Házená V. Bystřice    19 : 21 (10 : 12)

V sobotu 15.5.2019 jsme sehráli další mistrovské utkání v Olomouci proti děvčatům ze Zory. Do utkání jsme nastoupili s cílem vrátit holkám domácí porážku.

Cíl trenéra Petra Hikariho Součka zněl jednoznačně, chceme vyhrát !!! Díky jeho taktice a bojovnosti našeho družstva jsme po velkém boji nakonec body urvali a dobře hrající děvčata z Olomouce jsme porazili.

V bráně opět výborný L. Novák.

Sestava a branky: Novák L. – Tomek K. 9/2, Čáp A. 4/1, Papoušek M., Janalík M. 2, Nevrlý J. 2, Petr M., Wipper O. A. 1, Čáp D. 1, Chaloupka B 1/1, Janalí T. 1.

 
 

Muži: HBC Strakonice 1921 - Házená Velká Bystřice    34 : 25 (17 : 15)

V posledním utkání letošní sezóny jsme zajížděli až do jižních Čech, konkrétně do Strakonic. Domácí pořád hráli o 2. místo v prvoligové tabulce, kdežto my už jsme se nikam posunout nemohli. Z toho důvodu dostali příležitost všichni mladší hráči a v brance si odchytal celý zápas Pavel Schneider.
Od začátku utkání jsme dokázali se „Strakami“ držet krok, když už se jim podařilo odskočit, tak zlepšenou hrou jsme náskok stáhli. To platilo bohužel jenom během první půle.
Během druhé půle se domácím podařilo utéci ve skóre až na 10 branek. Bylo to hlavně tím, že jsme větším množstvím technických chyb soupeři darovali gól za gólem. Své na tom možná měla i únava z delší cesty a fakt, že jsme do Strakonic přijeli pouze s 8 hráči v poli. Vítězství soupeře tak bylo zasloužené a dá se říct i jednoznačné.

Sezóna je tedy za námi a po 22 kolech jsme se umístili na celkovém 6. místě. Děkujeme všem našim příznivcům za podporu během celé sezóny a těšíme se na vás na podzim v sezóně 2019/2020.

Rozhodčí: Hájek – Větrovský. Vyloučení: 1 – 0. Branky ze 7m hodů: 4 – 2. Diváků: 300.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. – Wolf P. 6, Pörsök P., Dobeš J. 2, Pastorek D., Souček Š. 3, Kubis J. 3, Prošvic T. 3, Mužík D. 8/2.


 

MEZINÁRODNÍ TURNAJ PLAYMINIHANDBALL STUPAVA 17.-19.5.2019

Od pátku do neděle se naši nejmladší házenkáři zúčastnili mezinárodního turnaje ve slovenské Stupavě.Turnaj navštěvujeme pravidelně již několik roků,jedná se o velice kvalitní turnaj s družstvy,s nimiž se v pravidelné soutěži nepotkáme.

Postavili jsme dvě družstva jedno v kategorii mini mladší a jedno v kategorii mini starší.Cestovali jsme již v pátek brzy ráno autobusem s Lendym,který nás vozí na vzdálenější turnaje.Ubytování,strava i hřiště,na kterém jsme hráli-vše bylo v jednom komplexu základní školy.Hrálo se 1x12 minut.Turnaj provázel doprovodný program,takže hráči měli pořád o zábavu postaráno.

Mini mladší jeli v omlazené sestavě s cílem herně se zdokonalit a sehrát se. No a samozřejmě užít si turnaje. V kategorii mini mladší se přihlásilo 14 družstev, rozdělených do dvou skupin. My měli ve skupině tyto družstva: HMK ŠALA B, ŠKP BRATISLAVA, SK KUŘIM, HK KŮPELE BOJNICE, TJ JISKRA HAVLÍČKŮV BROD A HÁZENÁ NÁCHOD A.

První zápas jsme hráli v pátek v 10.30h a vyfasovali jsme HAVLÍČKŮV BROD. Kluci hráli s nasazením a chutí. Výhra 15:1 asi nepotřebuje komentář. Dál nás čekalo družstvo z BOJNICE. Ti hráli zasunutou obranu a my se nemohli prosadit, navíc jsme nedali některé vyložené šance a tak výsledkem byla prohra 5:6. Ve třetím zápase nás čekali kluci z KUŘIMI. Bohužel nepovedený zápas s množstvím chyb a neproměněných šancí. Výsledkem byla zbytečná prohra 4:9. Byl to poslední páteční zápas. V sobotu nás čekal favorit NÁCHOD A. Soupeře jsme znali z minulých turnajů v Telnici a u nás. Silný soupeř. Přes omlazenou sestavu naši kluci bojovali a celkem drželi příznivé skóre. Postupně se, ale fyzicky lépe připraveným hráčům soupeře dařilo procházet naší obranou. Nakonec z toho byla prohra 5:12. Přesto jsme kluky chválili za bojovnost. Další soupeř byl ŠKP BRATISLAVA. Také jsme tohoto soupeře již potkali v minulosti. Vyrovnaný zápas se šťastnějším koncem pro soupeře a my prohráli opět o jednu branku 8:7. Poslední sobotní zápas nás čekal soupeř ze ŠALY. Tam jsme potvrdili roli favorita a vyhráli 12:5. Tím skončili zápasy ve skupině a my se umístili na 5.místě. Škoda dvou zbytečných proher o branku, ale nevadí, hlavně, že ti,kteří zde byli poprvé potvrzovali vzestupnou formu. V neděli jsme hráli o umístění a nejlépe jsme mohli skončit na 9.místě-pokud bychom vyhráli oba zápasy. To se také povedlo a my porazili NÁCHOD B 16:2 a znovu HAVLÍČKŮV BROD 10:8. Takže celkově 9.místo. Sice to není výsledek, na který jsme zvyklí, ale družstvo bylo složené pouze ze tří hráčů, kteří tu již byli loni a čtyř nováčků. Stmelil se kolektiv, hráči opět herně vyrostli a to je to, co jsme od turnaje očekávali. Poděkování patří všem hráčům za bojovnost a disciplínu. Spolu se staršími miniky vytvořili jednu velkou partu.

Za mini mladší hráli: TOM TOMANEC,ŠTĚPA MULLER,MATĚJ SCHNEIDER,TOM VOJTKO,DAVID PETER,PAVEL SLEPICA A KUBA MADER.

 

Další výsledky našich družstev:

Mladší dorost:
11.5.  Házená Velká Bystřice – HBC Karviná 30 : 27
Ženy:
12.5.  Házená Velká Bystřice – HK Hodonín B       23 : 22
Mladší žáci:
11.5.   Tatran Litovel  – Házená Velká Bystřice 19 : 26
Mladší žačky:
11.5.  Velká Bystřice/Žeravice – Sokol Centrum Haná B 15 : 12
18.5.    Házená Uničov - Velká Bystřice/Žeravice  7 : 17

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

25.5.

doma

ml.žáci

9:00

 s Horkou n. M.

ml.žačky

10:30

 s Žeravicemi

venku

mini st.

9:00

 Superfinále v Hranicích

26.5.

venku

mini ml.

9:00

 Superfinále v Horce n. M.

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook