Zpravodaj č. 23/2019

SOBOTA 16.11.2019

 

Ml.dorost: Dukla Praha – Házená Velká Bystřice                                       43 : 29 (19 : 10)

Tento víkend jsme jeli do Prahy na Duklu. Věděli jsme, že to nebude nic jednoduchého, ale prohrát jsme rozhodně nechtěli.

Bohužel hned první minuty ukázaly, že to bude ještě těžší, než jsme čekali. Tom Juračka jel na výlet, nevzal si dres. Adam Kotěšovský dostal asi v paté minutě do oka a celý první poločas už nehrál, zákrok se ale obešel dle názoru rozhodčích bez potrestání. Kuba Dzieržava si asi tři minuty po Adamovi obnovil zranění kotníku, a rázem jsme z plné sestavy měli spojky bez střídání.

Druhý poločas byl o mnoho vydařenější, bojovali jsme a snažili se, ale absence několika hráčů byla bohužel znát. Velmi dobrý zápas odehrál Michal Janota.

Náznaky obrany jaksi na soupeře neplatí, a to nás sráží nejvíce. V obranné fázi se nám prostě zatím nedaří zúročit práci z tréninků a soupeřům utkání usnadňujeme, než abychom jim stáli v cestě. Z utkání si bereme opět ponaučení a jdeme dál…

V sobotu se těšíme na domácí utkání s týmem Nového Veselí, které začíná v 15:30.

Sestava a branky: Hromek J., Janota M.(5), Pečinka M.(2), Zedník V.(8), Lakomý R.(2), Kotěšovský A.(7/3), Hudeček Š.(1), Bábek A., Horenský Š., Oščádal O.(1), Schaffner V.(2), Dzieržava J., Černý R., Dvořák H.(1).

 

Muži: TJ Tatran Litovel - Házená Velká Bystřice                                        32 : 33 (14 : 16) 

V doposud pro nás slušně rozjeté sezóně, která se zatím vyvíjí nad očekávání, nás čekal křest ohněm. Tím byl zápas v Litovli, která ještě loni hrála extraligu a nyní se pohybuje na 2. místě prvoligové tabulky. Ke vší smůle jsme jeli oslabeni o našeho nejlepšího střelce Davida Mužíka, který nemohl nastoupit kvůli nemoci. Tentokráte se však k realizačnímu týmu přidal i Petr Pörsök jako další asistent trenéra a psychická podpora pro kluky.

Utkání se pro nás vyvíjelo od začátku velice dobře. Již během několika minut jsme si vypracovali 4-brankový náskok, který jsme drželi téměř po celou první půli. Na konci poločasu vlivem několika vyloučení jsme šli dvakrát po sobě do 4 a domácí náš náskok stáhli na jedinou branku, v závěru se ještě podařilo Markovi Tůmovi trefit šibenici a tak jsme hráli sice ve 4, ale pořád jsme vedli.

Druhý poločas jsme díky vyhranému losu drželi míč a opět odskočili na 3 branky. Do 50-té minuty se děj zápasu odehrál podobně jako v prvním poločase. Za stavu 30:26 v náš prospěch kluci bohužel 3x za sebou v útoku chybovali a soupeř tvrdě trestal. Jak se říká, dali jsme jim „čuchnout“ a oni se chytli. Důležitým faktorem, který nastartoval domácí motor byli i diváci, kteří se začali ozývat ve chvíli, kdy vycítili šanci k obratu utkání. Zkusili jsme prostřídat gólmany, jelikož tato rošáda hráčů někdy soupeře překvapí. Domácí se však nenechali zaskočit a zlom přišel, když jsme po neproměněné střele dostali gól a prohrávali 31:30. Hala bouřila a všichni věděli, že pokud máme vyhrát, budeme muset odolat vyhecované atmosféře publika a na hřišti nechat opravdu všechno. Podařilo se nám vsítit branku a domácí opět útočili. P.Schneider byl bohužel na střelce z křídla krátký a domácí vedli 32:31. Necelé dvě minuty do konce jsme šli do útoku a potřebovali vsítit branku. Podařilo se a věděli jsme, že každý další gól, který obdržíme, pro nás bude kudlou do zad. Do branky se vrátil Michal Vydra za stavu 32:32 a předvedl velice důležitý zákrok. Měli jsme možnost brejku, jenže se naneštěstí Pepovi Dobešovi míč zamotal a sudí přiřkl míč opět domácím. Kluci ze zbytku posledních sil dokázali opět tlak domácích ubránit a 14 vteřin před koncem zápasu po oddechovém čase jsme měli možnost zasadit poslední hřebíček do rakve domácích. Po rozehrání se sice nepodařilo Ondrovi Švébišovi prostřelit domácí obranu, ale míč odražený do autu a šťastná nahrávka do pivota na Jirku Skřídla, který prostřelil domácího gólmana rozhodla o vítězi tohoto hanáckého derby. Domácí totiž na tento gól 2 vteřiny před koncem utkání již nestačili odpovědět.
Pochvala celému družstvu za bojovnost a nasazení po celou dobu utkání!

V příštím kole přivítáme na domácí palubovce celek Vsetína, který je v první lize nováčkem. Utkání se odehraje v hale na Letné v sobotu 23.11.2019 v 17:30 hodin.

Rozhodčí: Kichner - Vacula ; Vyloučení: 2 – 4 ; Branky ze 7m hodů: 2 – 4.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P. – Wolf P., Mráz T., Švébiš O.( 2), Skřídlo J. (3), Souček Š. (6), Spurný T., Machynek M., Maceášik T., Dobeš J.(6), Mičola J. (4/4), Tůma M. (6), Kubis J. (6).

 

 

NEDĚLE 17.11.2019

 

Mini starší: Turnaj ve Velké Bystřici

V neděli 17.11. jsme hráli třetí domácí turnaj této sezony v hale Na Letné. Začátek byl naplánován tentokrát na 9.00hod.Sešli se téměř všichni hráči a postavili jsme dvě družstva. Celkem nás bylo 13. Jako vždy první poločas povinná osobka, druhý poločas zasunutá obrana. Střídali jsme vždy všechny hráče v poli najednou, zhruba v polovině poločasu tak, aby si všichni zahráli přibližně stejně. V bráně se střídali všichni zájemci. Hrálo se 2x8 minut. Je vidět, že někteří hráči se turnaj od turnaje výkonnostně posunují dopředu. Je to i tím, že starší a zkušenější hráči jim mají za úkol víc přihrávat.

Kluci hráli uvolněně, když bylo potřeba - zabrali. Bohužel slabšímu soupeři se občas přizpůsobili a to nebylo dobré, takže jsme je museli trochu povzbudit. Jedno družstvo mělo jednoho na střídání, druhé dva. Pořád nám dělá trochu problém obrana. Všichni by nejraději dávali branky a nebránili. Na druhou stranu když zabrali, byli z toho pěkné a pohledné akce.

Za Velkou Bystřici hráli:

Družstvo A: Radim Koreczki, Tom Tomanec, Matěj Schneider, Pavel Slepica, Tom Vojtko, Štěpa Muller a Kuba Skopal.

Družstvo B: Kryštof Potůček, Vojta Urban, David Peter, Kuba Mader, Denis Miklík, Kryštof Flasar a Tom Matonoha (hrává s námi školní ligu), který měl volno a přišel si zahrát.

Turnaje se zúčastnili tyto družstva: SOKOL II PROSTĚJOV, SK HFP PROSTĚJOV, CEMENT HRANICE a domácí HÁZENÁ VELKÁ BYSTŘICE A a B.Poděkování patří rozhodčím a rodičům, kteří se přišli podívat a zafandit.

 

Ženy: Házená Velká Bystřice – SK Žeravice                                               37 : 23 (21 : 12) 

 Sestava a branky:  Mikulášková L., Zemanová R.,  – Hejtmánková V.(8/3), Koppová M.(3), Uličná M.(3), Jiroušová P.(1), Kumrová S., Kaczmarczyková M.(4), Durčáková N.(5), Begalová A.(13). 

 

St.žáci: Soutěžní turnaj v Olomouci

HBC Olomouc - Házená Velká Bystřice                                                      35 : 12 (18 : 7)

 Sestava a branky:  Novák L.,  - Čáp A.(2), Janalík M., Potůček V., Schaffner V.(10), Wippern O. A., Matulík Petr., Štýbnar M., Sowa J., Nevrlý J.  

 

Házená Velká Bystřice – SKP Frýdek-Místek                                             19 : 34 (9 : 14)

 Sestava a branky:  Novák L.,  - Čáp A.(5), Janalík M.(1), Potůček V.(2), Schaffner V.(5), Wippern O. A., Matulík Petr.(1), Štýbnar M.(3), Sowa J., Nevrlý J.(2).

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
23.11. doma ml. dorost 15:30  Nové Veselí
muži 17:30  Vsetín
venku mini st. A 13:00  Turnaj v Hranicích
minist. B 13:00  Turnaj v Hranicích
24.11. doma mini ml.A 9:00  Turnaj Na Letné
mini ml. B 9:00  Turnaj Na Letné
venku ml.žáci 14:00  v Kostelci n. H.s Centrem Haná
ml.žáci 15:15  v Kostelci n. H. s Litovlí

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook