Zpravodaj č. 13/2015

ČTVRTEK 16.4.2015


NOVINÁŘSKÝ KALAMÁŘ - REGIONÁLNÍ KOLO - 1.místo

Ve čtvrtek 16. 4. vyrazili žáci pátých až sedmých tříd do Litovle, aby zde sehráli regionální kolo Novinářského kalamáře. Soupeřem jim byli tři družstva, dvě z Litovle a jedno ze Senice na Hané. Hrálo se systémem každý s každým jednou dvacet minut a vítěz tohoto zápolení postoupil do krajského kola.


V. Bystřice - Gymnázium J. Opletala     13 : 8

V prvním zápase nás čekali o dvě hlavy větší gymnazisté z Litovle. V útoku se přes takové hráče těžko prosazovalo, naopak, co oni vystřelili, skončilo v naší síti. Gryggi na střely absolutně nereagoval. V polovině utkání jsme prohrávali 5:6. Poté jsme celou obranu (kromě pivota) vysunuli na 10 – 12 metrů, donutili soupeře k chybám, které jsme z rychlých protiútoků trestali. Bobo spolehlivě proměňoval sedmičky, výborná byla spolupráce Fífi s Puchýřem na pivotu, Vilda střílel góly z křídla. Tony ubránil nejlepšího, největšího i nejtěžšího hráče soupeře a Gryggi v závěru konečně předvedl pár zákroků.

V. Bystřice - ZŠ Jungmanova     15 : 3

Aktivní obranou jsme získávali míče a hráli rychle dopředu. V sedmé minutě jsme vedli 7:1 a postupně vystřídali všechny hráče z lavičky, kteří zápas i dohráli. Gryggi podal v brance zlepšený výkon, dobře házel trháky, škoda, že je Bobo nedokázal chytit.Tony opět výborně v obraně, ale málo se tlačil do zakončení. Fífa převzal organizaci hry na středu a vstřelil čtyři branky. tentokrát neskóroval Puchýř, protože na pivota se prakticky nehrálo. Hynek vstřelil dva góly, ale spoustu šancí zbrkle zahodil. Hezké branky vstřelili i Michal Rella a Adam Katinger.

V. Bystřice - ZŠ Senice na Hané     12 : 4

Seničtí hráči byli sice malého vzrůstu, ale o to bojovnější a běhavější. Kluci ale nic nepodcenili a s přehledem vyhráli. Gryggi podal v brance svůj nejlepší výkon. Tony, stejně jako na celém turnaji nejlepší v obraně. Opět se prostřídali a branky dali skoro všichni hráči. Svou šikovnost prokázal Kuba Dzieržava, Bobo opět spolehlivý při sedmičkách, jednu si vybojoval a proměnil i Michal Rella. Hynek v útoku dobrý, ale velké problémy v obraně. Puchýř se prosadil z pivota. Rregionálním kolem jsme tedy prošli bez ztráty bodu a splnili tak cíl, kterým je postup do krajského kola, které se uskuteční 30. 4. v Olomouci.

Hráči (branky): M. Grygar (br), B. Možíš (11), A. Vodička (6), J. Vysloužil (6), F. Buršík (4), V. Zedník (4), J. Dzieržava (3), H. Dvořák



SOBOTA 18.4.2015


Mini mladší: Turnaj v Kostelci na Hané

V sobotu 18.4. jsme zavítali na další z turnajů, který se konal v Kostelci n. H. Zápasy byly odehrány v místní hale v časovém rozmezí 2 x 8 minut a skóre se tradičně nepočítalo. Turnaje se zúčastnily tyto družstva: TJ Sokol Kostelec na Hané, SK Žeravice A, SK Žeravice B, Tatran Litovel a SK V.Bystřice. Do turnaje jsme nastoupili jako první proti družstvu SK Žeravice B. V útoku i v obraně byl vidět už od začátku velký pokrok od minulého turnaje v Žeravicích, kde se nám až tak nedařilo. Všichni hráči více běhali, nabíhali pro přihrávky a vraceli se do obrany. V útoku jsme se konečně rozstříleli a děti zkoušely i kličky. V bráně předvedl hezký výkon Mirek Pospíšil. Celkový pocit z turnaje byl velmi dobrý a pro děti byl přínosem dalších zkušeností, které využijí v nadcházejících zápasech. Po skončení byli všichni odměněni sladkostmi a zaslouží obrovskou pochvalu za předvedené výkony. Opět musíme také poděkovat rodičům, kteří se zúčastnili v hojném počtu, vytvořili zase super atmosféru a byli nám nápomocní. Příští týden se budeme těšit na další turnaj, který se bude konat tentokrát na domácí půdě:) - ve V. Bystřici na Letné.


St.žačky: Otrokovice - SK Velká Bystřice                                 20 : 18 (10 : 11)

Nepříjemný soupeř, nepříjemné prostředí, nepříjemný termín ( 12:00 hod ) a rozhodčí, který dělá co může, aby zvítězili domácí. Naše hráčky odehrály slušné utkání, velmi dobře bránily, výborně zachytala brankařka, ale některým zápas nevyšel na 100% a u některých chyběla větší vůle po vítězství a chuť jít do soubojů co bolí. Bohužel co nejvíc rozhodlo, byl výkon pana rozhodčího. Těžko se mi vysvětlují pravidla, když na každé polovině hřiště jsou jiná. Ale i tak jsme sahali v Otrokovicích po výhře, tak třeba příště.
Hráčky a branky: Bílková K.(br.), Mikulášková V.(10), Žáková L.(3), Vičarová M.(2), Moťková H.(2), Monetti S.(1), Černá K., Hühnelová E., Hühnelová A.



Ml.dorost: SK Velká Bystřice - Prostějov                                  37 : 38 (18 : 17)

V sobotu jsme na  domácí půdě přivítali tým z Prostějova, soupeře, který je na předposledním místě v tabulce. V tomto zápase jsme chtěli dát šanci především těm hráčům, kteří v minulých zápasech tak často nenastupovali. V první polovině zápasu jsme udržovali mírný náskok, Prostějov se však favorita nezalekl a překvapil, zejména naše obránce, čímž se velmi  lacině dostával ke gólům. Přesto že se do  zápasu  zapojila celá naše lavička, nepřineslo to zlepšení výkonu. Ve druhé půli zápasu se ke špatné obraně přidala nedůsledná střelba a neproměňování sedmimetrových hodů, čehož soupeř velmi rád využil. Vzhledem k tomu, že jsme ke konci neproměnili pár tutovek ze šestky, Prostějov nás zaslouženě porazil. K zápasu lze dodat jen to, že celé jaro se projevuje naše největší slabina - obrana. V posledních dvou zápasech jsme dali po  40 gólech a strachovali jsme se o výsledek, což je žalostné. Je vidět, že před novou sezonou budeme mít co zlepšovat.
Sestava: Kolovratník D.(br), Tkadleček D.(8/1), Tesařík M.(4), Andrš M.(4), Dosoudil R. (2)., Horký J., Prošvic T.(6), Buršík T.3), Divila V. (1), Souček Š.(6), Spurný T(1), Kubeša L. (2), Sečka J.


St.dorost: SK Velká Bystřice - Prostějov                                  48 : 29 (22 : 10)

Sobotní domácí utkání staršího dorostu proti týmu z Prostějova přineslo mnoho zajímavých a nečekaných momentů. S tímto soupeřem máme velmi špatnou bilanci a utkání svým počtem branek připomíná spíše střelnici než házenkářský duel. V sobotu se ale vše obrátilo, kluci předvedli výbornou obranu, dodržovali pokyny, spolupracovali a poměrně snadno se dostávali do vyložených šancí, které na rozdíl od minulých utkání spolehlivě proměňovali.  Drželi jsme si několikabrankový rozdíl, ale pořád jsme věděli, že soupeř se jen tak nevzdá. V polovině druhého poločasu to vypadalo, že se schyluje ke zdramatizování utkání, kdy se rozstřílel hostující Kristián Bokůvka, kluci ale naštěstí zase zabrali a utkání v klidu dotáhli do vítězného konce. Hráči předvedli opravdu velmi dobrý a hlavně kolektivní výkon, za což si zaslouží pochvalu a budeme doufat, že stejně tak navážou i v následujícím důležitém utkání proti Telnici. Sestava: Schneider P.(br.), Samiec S.(3), Andrš M.(1), Kubeša L.(5), Sečka J.(3), Šiška D.(3), Jureček M.(5), Tkadleček D.(5), Surma M.(3), Prošvic T.(14), Spurný T.(6), Svobodník J.


Muži: SK Velká Bystřice - MHK Karviná                                28 : 27 (13 : 14)  

Povinné vítězství po nepovedeném výkonu celého mužstva.
Sestava: Rýpar M.(br.), Tichavský R.(br.), Wolf P.(10), Pörsök P.(3), Zemánek K.(5), Švébiš O.(3), Mikušek D.(3), Karban M.(1), Strádal J., Machynek M.(3), Martinásek I., Jureček M.


 

NEDĚLE 19.4.2015


Ml.žáci "A": Centrum Haná - SK Velká Bystřice "A"                    8 : 22 (5 : 10)

Věděli jsme, že nás nečeká úplně lehký zápas, protože domácí tým dokázal v minulém kole porazit Hranice. Začátek ukázal, že jsme se nemýlili a do deváté minuty byl stav 4:4. Soupeř nás přehrával rychlou lajnou, kterou se nám nedařilo ideálně bránit. Poté jsme přeskupili obranu z 6+0 na 5+1 a obraz hry se začal rychle měnit v náš prospěch. K vyrovnanému skóre jsme přispěli velmi špatným zakončením, v němž vynikal především Fífa (alespoň proměňoval sedmičky), ale také Schaffi. Do zápasu se postupně dostali všichni hráči a většina z nich také vstřelila branky. Ve druhé půli už domácí fyzicky odpadli a proti naší důrazné obraně, kde tvrdil muziku hlavně Tony se nedokázali mnohokrát prosadit. Standardně kvalitní výkon odvedli oba brankáři Vojta a Vojta. Rosťa konečně vstřelil branku ze hry, pěkný výkon předvedl Matouš. Fífa pěkně uvolňoval Puchýře, který se tentokrát ze svých šancí neprosadil, většinou proto, že byl faulován, ale vybojoval tak několik sedmiček. Střelecky se nedařilo ani Vildovi s Jirkou, byť své šance měli.
Hráči (branky): Zácha V.(br.), Haderka V.(br.), Vodička A.(7), Možíš B.(5), Buršík F.(5), Pečinka M.(2), Černý R.(1), Dvořák H.(1), Schaffner D.(1), Zedník V., Jagelka J., Grygar M., Vysloužil J.


Ml.žáci "B": DHK Litovel - SK Velká Bystřice "B"                         25 : 9 (15 : 4)

V neděli 19.4. jsme hráli další mistrovský zápas, tentokrát proti děvčatům z DHK Litovel na jejich palubovce. Nezačali jsme zrovna nejlépe a v 10-té minutě kluci prohrávali 9:1. Bohužel opět markantní rozdíl v pohybu a to jak v útoku, tak v obraně. Nestačili jsme na soupeře. Ten v útoku předváděl rychlou kombinační hru a my nevěděli jak a koho bránit. V útoku to bylo obdobné. Bez náběhu a pohybu. Poločas skončil 15:4 a o vítězi zápasu bylo rozhodnuto. Druhý poločas se hra zlepšila, spravil se pohyb a některé akce vypadali házenářsky. Přesto soupeř mírně navyšoval náskok až na konečných 25:9.
Naše sestava: v bráně Kuba Salašný a Honza Grygar, v poli Patrik Markvart(1), Manfred Kunc, Honza Máron, Vojta Krempl, Adam Katinger(5), Adam Horáček(1),Štěpán Slepica,Martin Stryk(1),Michal Rella a Tom Juračka(1)

 

St.žáci: Centrum Haná - SK Velká Bystřice                               28 : 22 (12 : 8)
  
Krásný bojovný zápas, ale soupeř byl v útoku i v obraně důraznější. Ve čtrnácté minutě jsme ještě vedli 6 : 5. Dařilo se nám v obraně podporované skvělým Dominikem v brance. Pak ale domácí otočili skóre a odskočili na rozdíl čtyř branek. Tento rozdíl se v podstatě nezměnil, naopak na konci došlo ještě malému navýšení. Opět nám hořela obrana na pravém křídle, kde sice z počátku dobře bránil Schaffi, ale po prostřídání se opět ukázala naše slabina.
 Bobo dal z křídla tři hezké branky, ale kdyby respektoval naše pokyny, mohlo jich být jednou tolik. Hantr výborně v útoku to bohužel vypadalo, že útočí spíš na naši branku. Macek se rozestřílel až ve druhém poločase, mohl ale daleko více využít své síly na dokončení útočných akcí. Přesto byl našim nejlepším střelcem. Štěpek to zkoušel z dálky, ale tentokrát byl úspěšnější z průniků na šestku, který mohlo být také daleko více. Výborně ale uvolňoval své spoluhráče, z čehož těžil především Pepíno11. Jako velký bojovník se opět ukázal Pepa Dobeš, bohužel byl jedním z těch co nestříleli z rozvahou a to na domácího brankaře nestačilo. Tony předvedl pěkný individuální průnik z křídla, ale taky zahodil dvě šance. Právě díky zbrklosti při střelbě jsme zbytečně poztráceli spoustu míčů. Obzvláště špatná byla tentokrát produktivita z křídel, i když z tohoto prostoru padlo sedm branek, mohlo jich být klidně dvakrát tolik. Velké problémy nám dělal Kuba Flajsar, kterému jsme nechávali dost prostoru, aby ho znamenitě využil.

Hráči (branky): Kolovrátník D.(br.), Šudřich J.(br.), Maceášik T.(7), Souček Š.(4), Možíš B.(3),Jedenástík J.(2), Vodička A.(2), Hartl J.(1), Buršík F.(1), Schaffner D.(1), Dobeš J.(1),Vysloužil J., Preč J.    

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
25.4. doma ml.žáci B   9:00  s Žeravicemi "B"
ml.žáci A 10:30  s Žeravicemi "A"
st.žáci 12:00  s Žeravicemi
venku mini st.. 11:00  turnaj v Kostelci na Hané
st.dorost 15:00  v Telnici
ženy 15:00  v Bohunicích
26.4. doma mini ml.   9:00  turnaj doma Na Letné
st.žačky  14:00  s Žeravicemi
venku ml.dorost  10:30  v Luhačovicích
muži 17:00  v Zubří s Lesanou

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook