Zpravodaj č. 15/2015

ČTVRTEK 30.4.2015


NOVINÁŘSKÝ KALAMÁŘ - KRAJSKÉ KOLO - 2.míst

Krajské kolo novinářského kalamáře se odehrálo 30 . 4. v Olomouci. Zúčastnili se tři týmy, opět systémem každý s každým, hrací čas 2 x 20 minut.

Velká Bystřice - Kostelec na Hané     10 : 12
Bojovné utkání se soupeřem, který měl výbornou obranu a brankáře, zatímco naše obrana byla ze začátku nedůrazná. Nejvíce problémů měl Hynek na křídle. Kostelečtí si vypracovali dvoubrankový náskok, ale Fífa střelou z dálky dokázal snížit na poločasových 5 : 6. Ve druhém poločase jsme zlepšili obranu na křídlech díky příchodu Kuby Dzieržavy. Bohužel velké problémy měl Bobo na střední spojce. V útoku jsme byli statičtí, Bobo dal svou jedinou branku až ve 25. minutě. Nedůrazný a bez pohybu byl i Tony. Navíc oba dva technickými chybami poztráceli spoustu míčů. Jediná tvořivá spojka byl Fífa, který byl tři minuty před koncem zraněn, což naší hře dost uškodilo. Špatně nehrál ani Puchýř na pivotu, ale z jeho šancí se dalo vytěžit více. Nejlepším naší střelcem byl Vilda na křídle, kde ho parádně uvolňoval Fífa. Na Gryggim byla vidět velká tréninková pauza.

Velká Bystřice - Hranice na Moravě     37 : 22
Pohlídali jsme obě nejvíce nebezpečné spojky soupeře. Rozdíl proti předchozímu zápasu byl v tom, že zatímco s Kostelcem dali Bobo s Tonym dohromady dvě branky, tak proti Hranicím nastříleli společně 24 branek!!! Zlepšený výkon předvedl Gryggi v brance, dařilo se i Puchýřovi a tvořivý byl opět Fífa. Své si opět odehrál Vilda na křídle. Z výhrou tedy spokojenost, ale smutné je, že všichni hráči r.n. 2003 mají velký problém s obranou, absolutně jim chybí základní obranné návyky a u některých z nich i rychlý přechod do útoku vypadá jako nedělní procházka po návsi.
Do republikového finále tedy zaslouženě postupuje ZŠ z Kostelce a nám nezbývá, než k postupu pogratulovat a popřát hodně štěstí.

Hráči (branky): M. Grygar (br), B. Možíš (14), A. Vodička (12), F. Buršík (7), J. Vysloužil (5),
V. Zedník (5), J. Dzieržava (1), A. Katinger (1), H. Dvořák, D. Soška.



PÁTEK 1.5.2015:


St.žáci: 6.kolo ŽÁKOVSKÉ LIGY - Litovel

Netradičně v pátek jsme vyrazili do nedaleké Litovle, kde jsme odehráli poslední kolo letošní žákajdy. Oslabeni o tři hráče jsme se chtěli postarat o zisk bodů do celkové tabulky, což se nám nakonec podařilo přesně napůl.

SK Velká Bystřice - HBC Jičín     20 : 22
Zápas, který jsme si prohráli sami neproměňováním vyložených šancí, v čemž vynikal Štěpek a zbytečnými ztrátami míčů po technických chybách, což byla hlavně Mackova parketa. Oba také neproměnili sedmimetrový hod. Ale ani ostatní hráči nebyli střelecky ve vrcholné formě. Z počátku nám hořela i obrana, ale to koncem poločasu změnilo a dokázali jsme dohnat tříbrankovou ztrátu na poločasových 13:13. Ve druhé půli pokračoval náš střelecký zmar. Sedmičku alespoň proměnil Pepa Dobeš, který i příkladně bojoval. Bobo byl dobrý střelecky na křídle, ale v obraně jako kdyby nikdo nebyl. Rovněž Puchýř na pivotu zahodil loženku a v obraně špatně počítal. Tony na tom se střelbou tak napůl, v obraně mu křídlo párkrát uteklo. Schaffi byl v pivotu trošku lepší. Pochvalu za výkon v tomto utkání zaslouží především dva hráči, Pepíno11 za hru na všech postech (křídlo, spojka, pivot) a brankář Dominik Kolovrátník zvaný Domes. Na výsledku se podepsalo i to, že jsme neměli spojky na střídání, protože Fífa a Hantr se tentokrát ŽL nezúčastnili.

SK Velká Bystřice - Tatran Litovel     29 : 16
Soupeře jsme přehráli rychlostí a velký rozdíl byl i v brankařích. Útlum jsme měli na začátku druhé půle, kdy jsme pětiminutový úsek prohráli 1 : 4. Střelecky se zlepšil Štěpek, neskutečně rychlej byl Pepa Dobeš. Oporou byl opět Domes v brance. Branky vstřelili oba pivoti Schaffi a Puchy, akčnější byl Macek. Na levém křídle se dařilo Tonymu. Na druhé straně se střídali Fouky, který přinesl do naší hry nový prvek - bezdotykové bránění a Kuba, který ze čtyř náskoků dvakrát netrefil branku a dvakrát ano, ale přímo do gólmana. Dobrý zápas odehrál Bobo na stření spojce.

SK Velká Bystřice - TJ JM Chodov     27 : 17
Začátek byl typicky poobědový z obou stran, moc se neběhalo. Naši se ale rychle probrali a začali hrát svou typickou rychlou hru. Parádní byla obrana s Domesem v zádech, ze získaných míčů těžil hlavně Pepa Dobeš. Vycházely nám i signály, do zakončení se dostával Macek. Měli jsme i téměř všechny odražené míče. Dobrou obranu znovu ukázal Schaffi, který i dvakrát skóroval. Spolehlivě bránil a branky střílel na křídle hrající Tony. Parádně hrál Pepíno11, který čtyřikrát za sebou přehodil soupeřova brankáře. Spolehlivě zahrál i Bobo, hezké přihrávky i střelbu měl Štěpek. V útoku se neprosadil Puchýř, ale v obraně odvedl zodpovědný výkon.

SK Velká Bystřice - Sokol Úvaly     22 : 26
Poslední zápas už byl spíše o vůli. Soupeř měl o zápas méně a my jsme mezi všemi zápasy měli jenom jedno utkání přestávku. Kluci zaslouží pochvalu za to, že do zápasu dali všechny zbývající síly a makali až do konce. Soupeř nám odskočil hned na začátku na
1 : 5 a náskok si držel celý poločas. Ve druhém dokonce zvýšil své vedení až na osmibrankový rozdíl. V posledních pěti minutách a z posledních sil jsme výsledek zkorigovali na rozdíl čtyř branek, což bylo přijatelné a odpovídající. Hodně branek jsme dostali po odbloku pivota a nepřebrání hráčů. Dobrý výkon se dvěma trefami předvedl Fouky, Bobo v závěru udivoval bojovnou obranou na střední spojce. Domes v brance opět dobře, ale i na něm už byla patrná velká únava.

Hráči (branky): Kolovrátník D.(br), Souček Š.(23), Dobeš J.(23), Jedenástík J.(15), Maceášik T.(13), Vodička A.(11), Možíš B.(6), Schaffner D.(5), Vysloužil J.(3), Foukal T.(2), Preč J.   



SOBOTA 2.5.2015:


Ml.žáci "B": Zora Olomouc - SK Velká Bystřice "B"                     28 : 9 (10 : 5)

V sobotu 2.5. hrálo naše družstvo proti holkám ze Zory. Po různých zraněních a nemocech jsme přijeli v oslabené sestavě. Brankaři H. Grygar a K. Salašnyj(1), z toho si Kuba zahrál chvíli ve druhém poločase,ndo pole P. Markvart, D. Soška(1), H. Máron, V. Krempl, A. Katinger(3), A. Horáček(1), M. Stryk(3) a J. Nováková. 
Bohužel, opět velká výšková převaha soupeře, ale na to už bychom si měli zvyknout, to je pořád. První poločas naši podali asi nejlepší výkon jarní části. Trpělivá obrana a v útoku s pohybem, který nám v minulých zápasech chyběl. Druhý poločas se ale opět nepovedl. Nevydrželi jsme nasazené tempo a obrana se nám rozklížila.


St.žačky: SHK Kunovice - SK Velká Bystřice                            21 : 36 (7 : 17)

Parádní výkon našich hráček, jak v útoku, tak i v obraně. I když jsme hráli celý zápas bez střídání, tak naše holky předčily soupeřky po všech stránkách, hrály s úsměvem a bylo vidět, že je házená baví. Pestrý útok střídala tvrdá a nekompromisní obrana, kde si holky velmi dobře pomáhaly. Moc rád jim k takto povedené hře blahopřeju! 
Hráčky a branky: S. Konečná(br.), V. Mikulášková(16), M. Vičarová(7), H. Moťková(6), S. Monetti(5), L. Žáková(2), K. Černá


Mini starší: Turnaj v Olomouvi na Zoře

Dne  2.5.2015 jsem sehráli turnaj MINI starší na DHK Zora. Turnaje se zúčastnily družstva Cement Hranice, DHK Zora – ZŠ Holečkova Olomouc, Horka nad Moravou a my.
První utkání bylo s hráči Cementu Hranice, s kterými jsme hráli již podruhé během jednoho týdne a systém jejich hry se nezměnil. Opět osobní obrana, na kterou jsme odpověděli tvrdou obranou a bleskovými protiútoky, kterými jsme je přehráli. Druhý zápas s holkama DHK Zora-ZŠ Holečkova Olomouc byl pravým opakem prvního. Chybělo nám všechno, jak přesná střelba, tak nasazení ve hře. V utkání jsme spíše dali vyniknout zákrokům brankařky, kterou neustále jsme vybíjeli anebo netrefili bránu. Po promluvě do duší našich svěřenců se poslední zápas s Horkou už točil podle nás. Hráči se začali uvolňovat bez míče a zpřesnili střelbu. Za výkon, kteří minici na DHK Zora předvedli je můžeme pochválit jen za první a třetí zápas.

 

NEDĚLE 3.5.2015:
 

Mini mladší: Turnaj Na Letné

Již podruhé zasebou se doma na hale Na Letné představili před domácím publikem, tvořeným převážne rodiči a prarodiči, naši nejmenší - házenkáři MINI 4+1 mladší. Ve srovnání s minulou nedělí se kluci a holky předvedli v mnohem lepším výkonu. Družstvo ve složení Honza, Jakub, Matyáš, Adélka, Anička, Oliver, Míra, Šimon, Matěj s trenérkami Janou, Terkou a Kamilou bojovalo s týmy z Litovle, Senice na Hané, Zory Olomouc, ZŠ Holečkové. Naše holky a kluci udělali házenkářský krok dopředu. Hráli házenou, kterou se s radostí dalo opravdu sledovat . Výborně vzdorovali soupeřům nejen v házené, ale i v dovednostních hrách. Jen tak dál kluci a holky z Velké Bystřice! Dík patří dětem, ale i trenérkám Janě a Tereze, které celý turnej skvěle připravily a zajistily.                                                                                                                 Kamila Petrová

 

Ml.žáci "A": STM Olomouc 2003 - SK Velká Bystřice "A"  1      6 : 26 (7 : 10)

Další zápas LOLK jsme sehráli v neděli v nezvyklou dobu (17:00) v Olomouci. Domácí tým složený z hráčů r.n. 2003 - 2004 měl být pro nás soupeřem, se kterým bychom neměli mít vážnější problém, ale hlavně v prvním poločase nám docela zatápěl. Naši kluci zřejmě pod falešným dojmem, že je vítězství jistá věc, nastoupili do zápasu velmi vlažně. První dva dobře zahrané signály skončily laxním zakončením, ale od druhé minuty začali šance proměňovat a budovat si solidní náskok. Mnohem horší to bylo v obraně, kde nám dva hráči Olomouce dělali značné problémy, svojí rychlostí a přímočarostí se dostávali do šancí, které jsme hasili na poslední chvíli za cenu faulů. Ale i tak jsme v desáté minutě vedli 7 : 2. Poté si domácí vzali time-out a my jsme na hřiště poslali mlaďochy (2003). Za deset minut jsme dali pouhé tři branky, zatímco soupeř pět a náš náskok byl pryč. Do druhého poločasu nastoupila znovu základní šestka a velmi rychle navýšila náš náskok až na rozdíl deseti branek, který jsme už udrželi i po prostřídání všech hráčů. Pochvalu zaslouží Schaffi za obranu, často bránil i za Fífu. Dobrý obranný výkon předvedl i Puchy (hlavně ve druhé půli), který také režíroval zahrávání signálů. Bobo se docela trápil v obraně, ale nastřílel branky z trháků. Jirka Jagelka stále hledá střeleckou formu, i když tentokrát neměl moc příležitostí. Se střílením branek nemá naopak problém Tony, který několikrát využil seběhu křídla, ke snadné brance. K tomu přidal standartně dobrou obranu. Rosťa se dvakrát prosadil z křídla, ale musí přitvrdit v obraně. Hezkou kličku přetavil v gól Vojta Haderka, který se tentokrát představil v roli spojky. Brankaři Gryggi a Vojta Zácha nepředvedli nic navíc a dostali i hodně laciné góly.
Hráči (branky): Zácha V.(br), Grygar M.(br), Vodička A.(11), Možíš B.(7), Černý R.(2), Vysloužil J.(2), Buršík F.(1), Dvořák H.(1), Haderka V.(1), Schaffner D.(1), Pečínka M., Jagelka J., Zedník V.  

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
9.5. doma ml.žáci B   9:00  se Senicí n. H.
ml.žáci A 10:30  s Hranicemi "A"
st.žáci 12:00  s  Hranicemi
ml.dorost 13:30  s Třincem
st.dorost 15:30  s Napajedly
muži 17:30  se Šumperkem
venku mini ml.   9:00  turnaj v Prostějově
10.5. venku mini st. 11:00  turnaj v Olomouci
ženy 15:00  v Zubří s Lesanou
st.žačky 15:15  ve Zlíně se Zlínem "C"

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook