Zpravodaj č. 20/2015

MLADŠÍ ŽÁCI VYBOJOVALI SKVĚLÉ 2.místo na MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY v HÁZENKÁŘSKÉM DESETIBIOJI !!!!!

    
 Ve dnech 5. – 7. 6. se ve Velké Bystřici sešlo šest týmů z celé republiky, které mezi sebou sváděly nelítostné souboje jak v házené, tak v doplňkových disciplínách, například v hodu do dálky nebo běhu přes překážkovou dráhu. Přestože v hale panovaly náročné podmínky způsobené krásným počasím (dusno a teplo), bylo na co koukat a většina zápasů měla špičkovou úroveň.

Pátek – den první:
Po krátké úvodní poradě jsme se přesunuli do školní haly, kde jsme absolvovali první dvě disciplíny, hod míčem a pětiskok. V hodu míčem se nám nedařilo tak, jak jsme byli zvyklí z tréninků, kdy někteří hráči dokázali předodit 39 metrů. Nejlepším z našich byl Vojta Zácha, následovaný Fífou a Puchym. S průměrem 29,47 jsme v této disciplíně skončili na čtvrtém místě. Pětiskok nám vyšel mnohem lépe, i když tady nemohli naplno zabojovat Tony s Fífou, kteří se dlouhodobě trápí s koleny, k tomu si v prvním pokusu poranil koleno i Adam. Ale i tak jsme skončili v této disciplíně třetí, když nejlepší z našich byli Puchy, Bobo a Kuba. Po atletické předehře jsme se rychle přesunuli do haly Na Letné, kde nás čekal první soupeř, tradiční rival STM Olomouc.
Házenkářská utkání byla složena ze tří částí, osobní obrany (1x10 min), shot-outů (nájezdů) a hry (1x20min). K tomu se započítávala aktivita hráčů (počítalo se, kolik hráčů vstřelí během osobky a hry branku). Zvlášť hodnocena byla Fair-play  (nepočítáno do celkového pořadí), kde nejvíce bodů bralo nejméně trestané družstvo.


SK Velká Bystřice - TJ STM Olomouc

Osobní obrana   8 :  8      
- začátek byl z naší strany špatný, zbytečně nervózní. Kluci měli špatný pohyb, nestíhali bránit volné hráče soupeře. Poté došlo ke zlepšení a dokonce jsme minut a půl před koncem vedli o dvě branky. Dvěma technickými chybami jsme ale soupeřovi darovali dvě laciné branky a nakonec byli rádi za remízu.

Shot – out  20 : 18
- disciplína ve které jsme si věřili natolik, že jsme na ní vsadil takzvaného Žolíka (získané body se násobili dvěma a každý tým si mohl vybrat jednu disciplínu, na kterou vsadí), se zvrhla v pořádné drama, o jehož výsledku rozhodli až poslední dva pokusy, když náš Jirka Jagelka ten svůj proměnil, zatímco olomoucký Matyáš Rozbořil minul branku. Pochvala pro Fífu za zkušeně naházené trháky, velice důležité body pro nás!
Hra  13 : 11
- bojovný zápas s těsným výsledkem, fungovala nám obrana, kde tradičně tvrdil muziku Tony, spolehliví byli brankaři V+V a střelecky tým táhl Bobo, který jako jediný z našich spojek neměl žádné zdravotní komplikace. Do soutěže v aktivitě jsme získali 6 bodů.

Páteční zápolení jsme zvládli důstojně, získali důležité body, ale na nějaké počítání bylo ještě brzy. To hlavní nás čekalo druhý den.

Sobota – den druhý:
V půl osmé ráno jsme se sešli Na Letné, polepili Tonyho kolena a pak se zrychleným přesunem (kolmo) přesunuli do školní haly kde nás čekala další atletická vložka – běh 2x15 m. Velmi vyrovnaná disciplína, kde o celkovém pořadí rozhodovaly milimetry. Vždyť mezi první Plzní a čtvrtou Duklou byl rozdíl pouhých 11 setin. My jsme se umístili třetí s průměrným časem 5,96 což jsme hodnotili velmi dobře. Naši nejlepší byli Puchy, Bobo a mlaďoši Vilda s Rosťou!
Po raním sprintu následoval přejezd Na Letnou, kde nás čekala slušná porce zápasů a na závěr ještě jedna disciplína.


SK Velká Bystřice - TJ SOKOL Sokolnice

Osobní obrana  11 : 4
- zápas proti soupeři, který dorazil s jasně nejmladším družstvem (v kádru měl i ročník 2005), byl jednoznačnou záležitostí, kdy jsme od začátku určovali tempo hry. Střelecky se dařilo Bohouškovi a Tonymu, branku vstřelil i Rosťa.
Shot-out  18 : 8
- povinné body, rozhodla přesnost v házení, ve které exceloval Bobo.
Hra  11 : 7
- taktika byla jasná, rychle získat dostatečný náskok a dostat na hřiště všechny hráče, abychom získali co nejvíce bodů do aktivity. Začátek probíhal podle plánu, rychle jsme vedli 5:1, ale pak se stalo něco nečekaného. Naši hráči nabyli dojmu, že se nemůže nic stát, začali hrát napůl plynu a po technických chybách a nepřesných střelách jsme nabídli našemu soupeři možnost zápas zdramatizovat. Ten tuto příležitost využil a rychle se dostal do vedení 7:6. Po bouřce na lavičce při našem time-outu kluci zase zabrali a dovedli zápas do vítězného konce. Bohužel jsme nemohli využít ve hře všechny naše hráče, přesto jsme do aktivity získali slušných osm bodů.
Po ne úplně vydařeném začátku jsme si skákli na oběd a pak už nás čekal daleko těžší soupeř....


SK Velká Bystřice - HC DUKLA Praha

Osobní obrana  6 : 16
- jeden s favoritů na celkové vítězství na nás  od začátku vlétl, kluci chvílemi vůbec nestíhali a rychle jsme prohrávali. K tomu si Tony poranil kotník a z osobky odstoupil. Poslali jsme tedy na hřiště mlaďochy s tím, že „dvadvojky“ pošetříme na hru.
Shot – out  24 : 20
- Bobo perfektně naházel, Vojtové něco čapli a jen dva naši hráči neproměnili, další důležitá výhra.
Hra  9 : 9
- nádherný zápas z obou stran. Tvrdé, ale férové souboje, hezké kolektivní akce i individuální  průniky. Ani jedno družstvo si nevypracovalo větší náskok. A když v poslední vteřině zazvonil Fífa pouze na soupeřovo břevno, zápas skončil zaslouženou remízou. Výborně zachytal Vojta Haderka, hlavně střely z křídel. Fífa spolehlivě proměňoval sedmičky, Puchy se rval na pivotu, Shaffi z křídla, kde ho pěkně uvolňoval Fífa vstřelil tři branky, Bobo se neúnavně probíjel dukelskou obranou a Tony, který zaledoval poraněný kotník opět předvedl nekompromisní obranu a přidal i důležité branky. Celý tým chválíme za bojovnost a nasazení. Jak se nakonec ukázalo, byli jsme jediní, kdo v házené připravil Duklu o body. Do aktivity jsme zapsali sedm bodů.


SK Velká Bystřice - SSK TALENT Plzeň

Osobní obrana  10 : 9
- po krátké jednozápasové pauze jsme v odpolední výhni nastoupili proti dalšímu těžkému soupeři. Plzeň přijela bez své brankářské jedničky, přesto jsme věděli, že to nebude snadné utkání a ukázalo se, že naše tušení bylo správné. Plzeňský Leonard Kaplan vyčníval nade všemi na hřišti a jeho fyzické parametry byly v kategorii mladších žáků nevídané. Také nám dělal největší problémy. Když nabral rychlost, bylo velmi těžké ho ubránit. Přesto jsme dokázali, těsně zvítězit, když střelecky byli při chuti Bobo a Puchy (po čtyřech brankách), jednou se trefil Schaffi a konečně se trefil Matouš :-) .
Shot – out  18 : 11
- opět skvěle naházeno Bohoušem, bez větších problémů zisk bodů. Dařilo se i brankařům.
Hra  9 : 7
- těžký boj, na hráčích už byla vidět velká únava. Přesto zabojovali a zápas dotáhli do vítězného konce. Tahounem byl Bobo, který se dokázal dostávat přes obranu Plzně a skórovat. Ve střílení branek mu mírně sekundovali Tony a Fífa, ostatní se tentokrát neprosadili. To se projevilo v aktivitě, kde jsme získali šest bodů.

Sobotní zápasy byli tedy za námi, ale program ještě nekončil. Po večeři nás čekala závěrečná disciplína, střelba na přesnost. První pokusy působili rozpačitě a výkony byly daleko od tréninkových, přesto nebyly úplně špatné. O to lepší byl drtivý závěr, kdy Schaffi a Kuba získali po osmnácti bodech, Jirka přidal patnáct a s průměrem 10,6 bodů jsme dokázali zvítězit – super!!!
Po večerní poradě následovalo jednak promítání filmu pro hráče a také posezení pro realizační týmy, pro které občerstvení a pitný režim zajišťovali jak příjemná posádka Sport Baru, tak dietolog klubu Boban, který se svými asistenty uvařili vynikající gulášek
J

 

Neděle – den třetí:
Díky dobrému losu jsme si mohli přispat, a tak jsme se sešli až v 9:30 a opět jsme zamířili do školní haly, kde jsme absolvovali poslední doplňkovou disciplínu – překážkovou dráhu. Obavy z únavy se ukázali jako liché, kluci se zřejmě výborně vyspali a předvedli parádní výkon, který nám stačil na druhé místo. Nejlepší z našich byli Bobo, Puchy a Vojta Zácha, za kterými se seřadili mlaďoši Matouš a Rosťa.
Poté následoval přesun zpět na Letnou, kde nás čekal náš poslední soupeř na mistrovství.


SK Velká Bystřice  - TJ SOKOL Nové Veselí

Osobní obrana  11 : 3
- tým z Vysočiny patří mezi specialisty na tuto herní činnost, ale naši hráči nepřipustili žádné drama a zaslouženě vyhráli.
Shot-out  22 : 6
- jasné vítězství pro nás, které potvrdilo už jisté prvenství v této disciplíně.
Hra  14 : 4
- kluci pokračovali ve výborném výkonu a na hřiště se postupně dostali úplně všichni včetně Adama, který do té doby díky zraněnému kolenu v žádném zápase nenastoupil a svůj výkon okořenil vstřelenou brankou. Mezi střelce se zapsalo deset hráčů, což nám do aktivity přineslo deset bodů.

Náš zápas byl zároveň posledním utkáním celého MČR a poté už všichni netrpělivě čekali spočítání všech bodů a slavnostního vyhlášení výsledků, na kterém se podílel a medaile a poháry předal starosta Velké Bystřice – Marek Pazdera.  Celkovým vítězem se stalo družstvo HC DUKLA Praha se ziskem 52 bodů na skvělém druhém místě se umístil a titul vicemistra ČR získal domácí tým SK Velká Bystřice se ziskem 49 bodů a výbornou práci s mládeží v Olomouckém kraji podtrhl ziskem třetího místa klub TJ STM Olomouc se ziskem 44 bodů.
 Klukům patří velká gratulace a pochvala za předvedené výkony, kolikrát na hranici možností, a i když si sami uvědomovali, jak blízko byli k celkovému prvenství, tak nakonec ocenili, jakého úspěchu ve své dosavadní kariéře dosáhli.


Stříbrné medaile vybojovali tito hráči:

V. Haderka (br.) – mladší z brankářské dvojice, odvedl spolehlivý výkon a několikrát tým podržel jistými zákroky.

V. Zácha (br.) – ani on nezklamal a taktéž předváděl dobrý výkon. Velmi platným byl při doplňujících disciplínách, nejlepší z našich v hodu do dálky.

B. Možíš (43) – neúnavný hráč, s tahem na branku, lídr týmu, nejlepší střelec turnaje, výborný v atletických disciplínách. Jediná naše spojka, která netrpěla zdravotními problémy- táhl celý tým k zisku medailí.

F. Buršík (19) – levá spojka, kterou trápí potíže s kolenem, přesto velmi tvořivý hráč do kombinace, neomylný exekutor sedmimetrových hodů. Záloha za Bohouše při shot-outech.

A. Vodička (19) – pravá spojka, nejvíce postižený zdravotními problémy (mohl by si přivydělávat na kurzech fyzioterapeutů, jako výukový model), přesto bojovník, pes obranář i střelec. Konec turnaje dohrával s velkým sebezapřením.

D. Schaffner (15) – většinu turnaje odehrál na levém křídle, dobře bránil, střílel branky. Blýskl se ve střelbě na přesnost.

J. Vysloužil (15) – důrazný pivot, dirigent našich signálů, výborně fyzicky připravený, nejrychlejší atlet. Vybojoval několik sedmiček, tvrdý obranář.

J. Jagelka (8) – poctivák, střílel branky, solidně bránil, také jemu náramně vyšla střelba na přesnost. Jen musí zapracovat na větším důrazu.

V. Zedník (7) – občas křídlo, občas pivot, získával důležité body ve školní hale – jednou třetí, dvakrát pátý.

R. Černý (6) – hbité křidélko, čtvrtý a pátý v bězích, platný při střelbě na přesnost.

H. Dvořák (4) – vyzkoušel si několik postů, nikde nezklamal, jako všichni mlaďoši především sbíral zkušenosti.

A. Katinger (4) – díky zranění z pětiskoku se do hry nedostával, přesto proměnil tři nájezdy z pěti a vyšla mu střelba na přesnost – 12 bodů. Pochvala za to, že to prvním dnu nevzdal.

J. Dzieržava (4) – excelentní ve střelbě na přesnost, třetí v pětiskoku, platný v obraně. Škoda, že se neprosadil střelecky ve hře, za to ale velmi dobře bránil.

M. Pečinka (3) – vyšla mu překážková dráha, kde byl třetí z našich. Brankáři z Nového Veselí musí dodnes zvonit v uších, z Matoušových střel do tyček :-).

Na závěr samozřejmě nesmí chybět poděkování sponzorům a partnerům – firmám OLMA a.s. Olomouc, NUTREND, ELPREMONT, Penzionu Zámeček – Varna, Městu Velká Bystřice, Sport Baru Na Letné za finanční a materiální podporu. A samozřejmě všem, kteří se podíleli na přípravě a organizaci této významné házenkářské události.
Takže díky: Šmaťovi, Louňákovi, Víťovi, Elišce, Míše, Štěpánovi, Hikarimu, Bobanovi, Lubošovi, Voďasovi, Lenďákovi, Venďasce, Ládesovi, Bětce, Zuzce, Milošovi, mamce Haderkové, Lídě, Foukymu, Hantrovi, Šudřovi, Jarce a také fanouškům za hlasitou podporu a skvělou atmosféru.

 

 

STŘEDA 3.6.2015:
 

St. žačky: Lesana Zubří - SK Velká Bystřice                            26 : 18 (15 : 10)

Sestava: Konečná S.(br.), Vičarová M.(4), Monetti S.(1), Žáková L.(3), Černá K., Mikulášková V.(6), Hühnelová E., Hühnelová A.(2), Moťková H.(2)


NEDĚLE 7.6.2015:


St. žačky: SK Velká Bystřice - DHK Zora Olomouc                23 : 24 (11 : 10)

Sestava: Konečná S.(br.), Vičarová M.(4), Monetti S.(2), Žáková L., Černá K., Mikulášková V.(10), Hühnelová E., Hühnelová A., Moťková H.(7)

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
14.6. doma ml.žáci B 9:00  Holečkova Olomouc

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook