Zpravodaj č. 29/2015

SOBOTA 24.10.2015:


St.žáci:  Žeravice - SK Velká Bystřice                                       27 : 24 (12 : 12)

Do Žeravic přijeli mistři světa a nějak zapomněli, že s nimi nejsou Štěpek s Pepou Dobešem a soupeř se sám neporazí. Domácí hráli s chutí a bojovali, naopak naši borci chodili po hřišti vycházkovým tempem, nebránili, neútočili. I když se Vojta Javorek nevyvaroval chyb v obraně, byl jediný, kdo mě chuť dávat branek. Jeho střelecká „one man show“ nás zachránila od většího debaklu.  Lehce aktivní ve střelbě byl ještě Schaffi a své si odehrál Puchýř. Úplně zklamaly opory, které by takový zápas už měly rozhodovat a brát zodpovědnost na sebe – Fífa (pomalý), Bobo (nebránil, ale ani neútočil) a Tony (ten jakoby na hřišti vůbec nebyl)! Takže nezbývá než poblahopřát soupeři k zaslouženému vítězství, rychle na tento zápas zapomenout a v dalších zápasech ukázat, že to byl ojedinělý výpadek.

Hráči (branky):  J. Šudřich (br), T. Dittrich (br), V. Javorek (14), D. Schaffner (5), B. Možíš (3),
J. Vysloužil (1), V. Haderka (1), V. Zácha, H. Dvořák, F. Buršík, A. Vodička.



Ml.dorost "A":  SK Velká Bystřice "A" - Dukla Praha               25 : 39 (15 : 16)

V sobotu jsme na domácí půdě hostili Duklu Praha. V prvním  poločase jsme se  snažili hrát rychlou házenou což se  nám sice dařilo,  ale bohužel  všechny rychlé útoky byly zakončené naší katastrofální střelbou ze šestky s nulovým výsledkem. Tato neuvěřitelně naivní střelba většiny klíčových hráčů nechávala po celý zápas vyniknout pražského brankaře. Navíc ihned po vyražení jsme v prvním poločase  dostali 5 gólů z okamžitého protiútoku. Poločas skončil   16:15 pro Duklu. Do druhého poločasu jsme vstupovali s úmyslem  zlepšit střelbu a obranu, zejména proti nabíhajícím pražským spojkám. Naše neuvěřitelná střelecká bilance však pokračovala a vedla k tomu, že soupeř plynule navyšoval své skóre a my jsme  se nemohli pohnout z místa.  Podepsala se na nás frustrace ze špatné střelby , což mělo za následek, že obrana v půli 2.poločasu přestala fungovat úplně. Ač to zní neuvěřitelně, statistika hovoří jasně - celkem jsme neproměnili 25 střel z devíti metrů, dva sedmimetrové hody a 16 střel ze šestky. V herní části jsme Duklu převyšovali, ve střelecké byla Dukla výrazně lepší a měla vynikajícího golmana. Sestava: Kolovratník D.(br), Routner J.(br),  Hňatek F.(1), Andrš M.(1),  Prošvic T.(1),  Souček Š. (4),Tkadleček D.(3), Varhalík L.(3) ,Dobeš J., Kršek T.(1), Tesařík M.(3), Čundrle F.(8/1), Flajsar R.


St.dorost:  SK Velká Bystřice - Sokol II Prostějov                  40 : 38 (23 : 17)

Úvod zápasu vyšel lépe hostujícímu družstvu, ale postupně jsme se začali celkem snadno prosazovat v útoku a do poločasu jsme si vypracovali 6-ti brankové vedení. Velkou zásluhu na tom měl výborně chytající  P. Schneider. Do druhého poločasu jsme šli s cílem navýšit vedení a v poklidu dohrát.  Opak byl ale pravdou. Soupeř snadno procházel naší nefungující obranou a pět minut před koncem utkání šel do vedení 26 : 25. V závěru nás, ale  opět podržel P. Schneider, který vychytal 2x nejlepšího střelce soupeře a umožnil nám otočit stav utkání.
Sestava: Schneider P.(br.), Routner J.(br.), Hňatek F.(1), Samiec S.(1), Vladař F., Mader E.(8), Andrš M.(4), Maceášik T., Tesařík M.(2), Sečka J.(4), Prošvic T.(6), Tkadleček D.(7), Kubeša L.(6),, Horký J.(1).



Muži:  SK Velká Bystřice - Cement Hranice "B"                       22 : 19 (11 : 8)

Další z podzimních zápasů, který byl opět zejména o bojovnosti. Celý zápas jsme si udržovali vedení o 2-3 góly, ale až do poslední minuty nebylo o výsledku rozhodnuto. Obrana fungovala, tam kluci makají naplno a Michal Vydra opět skvělý v brance, když mimo jiné chytil 4 ze 6 sedmiček. Naopak v útoku chybí lehkost, možná i větší sebevědomí a jistota a tým se na každý gól nadře. Nakonec s výsledkem spokojenost, 2 body nás udržují na dohled špičce tabulky. V neděli nás čeká sváteční zápas - 3. kolo poháru proti extraligové Kopřivnici. Na tento zápas se celý tým těší a věříme, že bude i plná hala. Do dalšího ligového zápasu máme nyní 3 týdny čas, takže bude čas na kvalitní přípravu.

Sestava: Vydra M., Vodička Š., Rýpar M., Wolf P.(5), Wolf M.(1), Pörsök P.(2), Zemánek K.(1), Barvíř J., Polách P.(4), Schneider V., Kopal D.(7), Strádal J., Ďučík J.(1), Mézl R.(1)


Ml.dorostenkyi:  SKH Velká n. V. - SK Velká Bystřice                 24 : 19 (10 : 8)

Vyrovnaný zápas, který měla rozhodnout koncovka, se díky naší střelecké nemohoucnosti rozhodl mnohem dřív. Soupeřky nebyly lepší, jen my jsme nedávali branky. Až na pár chyb už holky zlepšily obranu, ale neporadit si s jedinou střelkyní je v mladších dorostenkách zarážející. Holky bojovaly, ale co mi pořád chybí, je radost ze hry, že dokážu někoho obehrát, že dokážu ubránit, že včas a dobře pomůžu spoluhráčce. Místo toho po nepovedené akci sklopíme hlavy. Věřím, že po dalším zápase, kde nebudeme trefovat tyčky a vybíjet brankařku soupeřek, se budeme vracet domů s mnohem lepší náladou.

Hráčky a branky: Mikulášková L.(br.), Mikulášková V.(6), Moťková H.(4), Konečná S.(3), Vachutková M.(2), Slováčková B. (1), Čecháková R.(1), Soukupová M.(1), Žáková L.(1), Krejzlíková A., Černá K.


Ženy:  HK Hodonín - SK Velká Bystřice                                   42 : 31 (22 : 15)

V důležitém zápase o přední příčky tabulky nás čekal jeden z favoritů celek HK Hodonín, který do nové sezóny posílil kádr o několik bývalých hráček extraligového Zlína. Do zápasu jsme šli s odhodláním vyhrát. Díky dosti velkému počtu technických chyb , nás soupeř přehrál trháky , nedařilo se nám ani v obraně dostávali jsme  branky i v naší početní převaze. Bohužel i když se děvčata snažila bojovat, tak při tolika chybách nemohla bojovnost pomoci. Věřím , že v dalších zápasech se to již nebude opakovat. 
Sestava: Kolčavová H.(br.), Steigerová J.(br.), Zemanová R., Kobylíková J.(4), Hlaváčková K., Poznarová P.(4), Jiroušová P.(3), Macharáčková J.(3), Fabíková M.(14), Zívalová E., Koppová M.(1), Begalová A.(2).

 

NEDĚLE 25.10.2015:



Ml.žáci "A": SK Velká Bystřice "A" - Tatran Litovel "A"           26 : 16 (19 : 9)

V posledním mistrovském zápase jsme si s Lirovlí prohodili pořadatelství, protože původně domácí družstvo mělo problémy s halou. Takže zápas se odehrál u nás v hale Na Letné a to v neděli 25.10. ve 13:00. Tentokrát se hrálo před slušnou diváckou kulisou. Zatím naši kluci neprohráli a nechtěli si pokazit pěknou bilanci ani posledním zápasem, i když postup do kvalifikace o házenkářský desetiboj měli zajištěn. Ten se hraje 7.11. od 10 hodin opět v naší hale Na Letné, protože jako pořadatel se nikdo jiný, než my nepřihlásil. Tam už půjde o hodně. Ale zpět k našemu zápasu. Litovel měla před dnešním zápasem jen jedinou prohru, takže se očekával vyrovnaný zápas. Osobku hrajeme čím dál lépe a i tentokráte jsme ji vyhráli 11:5.

Schot-auty skončily naší vítězstvím 8:4. Nepromělili jsme spoustu nájezdů díky výborné brankařce Litovle, ale na druhé straně náš brankář Vilda Zedník se opět vyznamenal a zachytal výborně. Druhý poločas jsme hráli klasickou házenou a remizovali 7:7.

Sestava: Rosťa Černý(5), Mates Pečínka(2), Vojta Haderka(11), Vojta Pečínka, Michal Rella, Hynek Dvořák(2), Adam Horáček, Kuba Šťastný, Tomáš Juračka(3), Adam Katinger, Vilém Zedník(2), Martin Stryk a David Soška(2).


Ml.žáci "B": SK Velká Bystřice "B" - Tatran Litovel "B"            18 : 18 (10 : 7)

Dne  25.10. 2015 jsme odehráli utkaní s týmem Tatran Litovel „B“.

Sestava: Štěpán Slepica, Martin Stryk, Vojtěch Schaffner, Petr Matulík, Pavel Matulík, Štěpán Dvořák, Peter Blaha, Karel Kobliha, Adam Horáček, Patrik Markvart, Jan Grygar a Vojtěch Krempl.

Utkání se od první minuty odehrávalo v celkem vysokém tempu, kde u obou týmů šance střídali další šance, ale my jsme byli v první půlce Ti šťastnější a vedli o tři góly. V druhém poločase naši svěřenci zaspali a soupeř toho rychle využil. Tatran se dotáhl a potom i vedl o gól až dva. Po time-outu soupeře jsme opravdu důrazně domluvili všem borcům, že takhle to hrát nepůjde a ať začnou makat, jak v prvním poločase. Výkon se zvedl, ale byla to estráda min. 5-6 neproměněných šancí, které nám na konci chyběli k výhře. I přesto musíme naše kluky pochválit za velmi dobrý výkon, asi ten nejlepší ze všech co jsme odehráli. Bylo to díky dobré obraně, zlepšení v útočné hře a také proměňování rychlých trháků, ale to by nebylo možné bez výborné podpory Kuby Salašného, který lapil co mohl. Pochvala hráčům za výkon v celém zápase.


Ml.dorost "B": SK Velká Bystřice "B" - Legáta Hustopeče     41 : 29 (18 : 11)

V domácím zápase jsme měli mančaft hodně mladě poskládaný. Ze třinácti hráčů bylo devět starších žáků. Přesto jsme od začátku do konce vedli. Silové spojky hostí nám sice dělaly problémy, ale naše obrana nebyla vůbec špatná. Vycházely nám i signály a získávání míčů s rychlým útokem. Špatné ale bylo proměňování jasných šancí. Chvílemi to byla hitparáda neproměněných loženek. Vrcholem bylo, když jsme při jedné akci dokázali čtyřikrát během deseti vteřin trefit brankaře. V první půli v této disciplíně exceloval Štěpek, ale ve druhé své šance začal proměňovat. Virus „palič“ se ale nedal a pro změnu nakazil Pepu Dobeše ;-) Brankař hostí se musel cítit, jako veřejný nepřítel číslo jedna, protože několikrát inkasoval tvrdou ránu z blízka. Nejvíce asi naštval Ponyho, který ho třemi dobře mířenými ranami dokázal „sejmout“. Historie se ale neptá a 41 branek není málo, tak nakonec spokojenost. Z jednotlivců zahrál dobře Pepíno11, své si uhrál Hantr, do konce utkání zůstal ve hře adept na červenou kartu Burša, kterého dobře zastupoval na pivotu Schaffi. Pony nakonec tu branku přece jen dal, Fífa bohužel ne. Zlepšení proti zápasu starších žáků předvedli Bobo a především Tony, který byl jako vyměněný. Pepa Dobeš toho opět hodně naběhal a ubránil, Štěpek nastřílel obvyklé penzum branek, Vojta Javorek výrazně zlepšil obranu a přidal spoustu gólů a tím se dostáváme k brankařům. Oba na výbornou, Domes nás v první půli nastartoval a Vojta Zácha ve druhé nepřipustil změnu. Vzhledem ke svému věku si ocenění „Hvězda utkání“ jednoznačně zaslouží Vojta ZÁCHA!
Hráči (branky): V. Zácha (br), D. Kolovrátník (br), Š. Souček (12), V. Javorek (10), A. Vodička (5), J. Dobeš (4), J. Jedenástík (3), B. Možíš (3), J. Hartl (1), T. Buršík (1), D. Schaffner (1), M. Ponikelský (1), F. Buršík.

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
28.10. venku ml.dorostenky 13:00  ve Veselí n. M.
1.11.. doma mini starší   9:00  turnaj Na Letné
muži 17:30  s Kopřivnicí (3.kolo Českého poháru)

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook