Zpravodaj č. 32/2015

SOBOTA 14.11.2015:


St.žáci:  Cement Hranice - SK Velká Bystřice                           14 : 32 (8 : 12)

K našem už tak oslabeném kádru přibyli další marodi, gólmani Šudřa a Vojta a k tomu všemu jel Štěpek s dorostama do Frýdku. Prořídlá sestava doplněna mladším žákem Vojtou Haderkou se ale rozhodla, že bude makat a to také do puntíku splnila. Poprvé v sezóně se rozhodl dorazit Gryggi a hned putoval do kasy a vedl si znamenitě. Ale ani střídající Dittr nezklamal. Na začátku zápasu jsme si vytvořili čtyřbrankové vedení a to jsme si udržovali do konce poločasu. Domácí ale houževnatě bojovali, a přestože naše obrana fungovala dobře, dokázali s námi držet krok. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že podstatně zrychlíme naši hru, což se nám povedl do puntíku splnit. Soupeř sice snížil na tříbrankový rozdíl, ale pak přišla naše neskutečná série a ze stavu 10:13 jsme se utrhli na 10:26! Naší nejvýraznější postavou byl Pepa Dobeš, který získal spoustu míčů, nastřílel hodně branek a hlavně ubránil nejlepšího hráče domácích J. Rumiana. Dobrou mušku měl také Fífa, který se ale prosazoval více z křídla než ze spojky. Tony měl vynikající obranu, ale dopředu mu ještě schází ten tah na branku, na který jsme u něj zvyklí. Platnou posilou byl Vojta Haderka, který v obraně neuhnul. Nebýval bojovnost a tvrdost v obraně předváděl Schaffi. Bobo měl slabší obranu v první půli, což ale ve druhé výrazně zlepšil, ale v útoku mu také chyběl jeho obvyklý "drajv". Velkou pochvalu zaslouží Puchýř za práci na pivotu, především v organizaci obrany.

Hráči (branky): M. Grygar(br), T. Dittrich(br), J. Dobeš(13), F. Buršík(7), J. Vysloužil(3), A. Vodička(3), V. Haderka (3), D. Schaffner (2), B. Možíš (2).


Ml.dorost "A":  SKP Frýdek-Místek - SK Velká Bystřice "A"  34 : 35 (20 : 18)

V sobotu jsme k dalšímu utkání odjeli  do Frýdku-Místku. Našim cílem bylo  spravit si chuť po extrémně nevydařeném utkání s Duklou a vybojovat důležité dva body. Vstup do zápasu nebyl právě ideální, kupili jsme chyby v obraně, zejména pak na středu, k tomu se přidalo pár nevydařených tutovek z trháku. Díky těmto chybám si soupeř do konce prvního poločasu udržoval náskok 3 branek. Druhý poločas byl pravým opakem první půle, do hry naskočil nedoléčený Matěj Andrš, na hráčích byla vidět chuť vyhrát a podle toho se také zbytek zápasu odvíjel. Uzamkli jsme obranu, lépe se pohybovali a znemožnili tak soupeři možnost prosadit se. Smazali jsme  3 - brankové manko a ujali  se vedení. Zápas jsme pak dovedli do vítězného konce 35 : 34.

Sestava: Kolovratník D.(br.), Routner J.(br.), Hňatek F.(4), Andrš M.(8/2),  Prošvic T.(1),  Souček Š (4).,Tkadleček D.(7/1), Varhalík L., Tesařík M.(7), Čundrle F.(2/1), Flajsar R.(1), Flajsar J.(1), Maceášik T.,Spurný T.


Ml.dorostenky:  Havlíčkův Brod - SK Velká Bystřice                32 : 32 (17 : 16)

Vzhledem k průběhu utkání beru remízu se čtvrtým celkem tabulky za malou výhru, neboť ještě ve 25-té minutě jsme prohrávali 32 : 28. Holky po dlouhé době ukázaly bojovného ducha a chuť se poprat o výsledek. Snad se nám podařilo najít obranu, která našim hráčkám nejvíc vyhovuje, ale to potvrdí až další zápasy. Výborně zachytala brankařka, obranu soupeřek ničila souhra spojky s pivotem, dohromady daly 25 branek. Takže konečně se v šatně usmívalo a nebrečelo. Pokud se holky postaví i k dalším zápasům stejně, nemám strach, že naše bodové konto nebude narůstat.

Hráčky a branky: L. Mikulášková(br.), V. Mikulášková(16), L. Žáková(9), M. Soukupová(3), B. Slováčková(2), H. Moťková(2), R. Čecháková, S. Konečná, M. Vachutková, K. Koudeláková


Muži:  SKP Frýdek-Místek "B" - SK Velká Bystřice               27 : 27 (12 : 14)

Deset čísel od vítězství. Tolik chybělo střele Davida Kopala v poslední sekundě zápasu a mohli jsme slavit. Před zápasem bychom bod brali, po zápase pocity již lehce smíšené - s remízou samozřejmě spokojenost, bod důležitý v boji o špičku tabulky, ale přece jen kluci ví, že měli blíže k vítězství a mohli vyhrát. Zápas na půdě nepříjemného soupeře začal podobně jako jiné venkovní tuto sezónu - Frýdek se rychle dostal do vedení a průběžně jej udržoval. Naši kluci v prvních 15-ti minutách neproměnili 2 sedmičky, další dvě střely zastavila tyč a naštěstí nás držel brankář Michal Buba Vydra. V době kdy domácí mohli jít až do tříbrankového vedení, chytil 3 samostatné brejky. Kolem 20 minuty, kdy jsme prohrávali 11:8 se náhle vše změnilo - kluci šestigólovou šňůrou otočili skóre a poločasový výsledek byl pro nás pozitivní. 

Zkraje druhého poločasu Frýdek rychle srovnal skóre a až do konce zápasu ani jeden z týmů nevedl více než o gól. Poslední desetiminutovka byla hodně hektická, opticky jsme měli navrch, obrana fungovala skvěle a otázka byla, zda kluci dokáží v útoku rozhodnout. Nakonec se nepovedlo, přesto resumé je pozitivní - nejtěžší soupeř, zatím nejlepší výkon týmu a asi i nejpohlednější házená. Věřím, že v podobné výkony tým předvede i v dalších zápasech. 

Sestava: Vydra M.(br.), Vodička Š.(br.), Wolf P.(8), Wolf M.(2), Pörsök P., Zemánek K.(5), Švébiš O.(1), Strádal J.(2), Barvíř J., Kopal D.(7), Pernický V.(1), Ďurčík J.(1), Mézl R.

 

NEDĚLE 15.11.2015:


Ml.žáci "A":  Turnaj IHT v Bratislavě  - 2.místo

V neděli 15.11.2015 jsme se zúčastnili mezinárodního turnaje mladších žáků v Bratislavě.
Jedná se o kolotoč turnajů čtyř družstev  KODÁTY TATABÁNYA, ŠKP BRATISLAVA, SOKOL NOVÉ VESELÍ a  SK VELKÁ BYSTŘICE.

Vyjeli jsme ráno v 6hodin autobusem a po poklidné cestě jsme byli v 9hodin na místě. První zápas jsme hráli v 10.30h a tak jsme mohli sledovat hru našich budoucích soupeřů, kteří hráli před námi. Se soupeři jsme ještě nikdy nehráli, takže nás celkem jejich hra zajímala.

První zápas jsme hráli s Novým Veselím a zápas celkem bez problémů vyhráli 14 : 9. Další zápas následoval s družstvem Tatabánye. Soupeř začal s vysunutou obranou a to nám dělalo problém. Kluci kupili v útoku chybu za chybou a obrana nefungovala, jak by měla. Výsledkem byla prohra 18 : 6. Pak následoval poslední zápas o 2.místo s domácími ŠKP Bratislava. Vyrovnaný a bojovný zápas. Naši hráči si vzali k srdci vytknuté chyby z předešlého zápasu a zaslouženě vyhráli 15 : 14. Jelikož nám minulý týden skončila podzimní část sezony a máme volno - turnaj byl na místě a splnil účel.

Sestava: v bráně chytal a dobře Vilda Zedník, v poli hráli:Rosťa Černý(5), Mates Pečínka(4), Vojta Haderka(8), Vojta Pečínka(2), Hynek Dvořák(2), Adam Horáček(3), Kuba Šťastný(3), Kuba Dzieržava(4), Adam Katinger(3), Tom Juračka(1), David Soška, Michal Rella(1) a Kája Kobliha(2)


Konečné pořadí:

  1. KODÁTY TATABÁNYA
  2. SK  VELKÁ BYSTŘICE
  3. ŠKP BRATISLAVA
  4. SOKOL NOVÉ VESELÍ



St.dorost:  Sokol Sokolnice - SK Velká Bystřice                    33 : 40 (12 : 18) 

Další venkovní utkání jsme sehráli proti týmu Sokolnice. Dle tabulkových předpokladů jsme měli být jasnými favority. Začátek utkání ovšem nebyl nijak jednoduchý, soupeř nastoupil tvrdou a důraznou hrou v útoku, snažili se prosadit z každé pozice, problémy nám dělal především soupeřův středový hráč. Naše obrana byla nedůsledná, nedisciplinovaná a soupeře jsme snadno nechávali skórovat. Útok také nebyl nijak vyjímečný. Celkově nebylo utkání nijak divácky atraktivní a jednalo se spíše o povinné dva body.

Sestava: Schneider P.(br.), Kolovratník D.(br.), Buršík T.(2), Vladař F.(1), Mader E.(6), Jureček M.(3), Michálik J.(1), Svobodník J., Maceášik T.(4), Prošvic T.(7), Tkadleček D.(9), Kubeša L.(4), Horký J.(3).         

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
21.11. doma st.dorost  15:30  s Kopřivnicí
muži 17:30  s Lesanou Zubří
22.11.. doma mini mladší   9:00  Turnaj Na Letné
ml.dorostenky 14:00  s Ostravou-Zábřeh
ml.dorost A 16:00  s Kopřivnicí

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook