Zpravodaj č. 34/2015

SOBOTA 28.11.2015:


St.žáci: Kvalifikace  Ž Á K O V S K É   L I G Y - jasný postup

V sobotu jsme v naší hale pořádali kvalifikační turnaj ŽL starších žáků, kterého se zúčastnilo pět družstev systémem každý s každým, přičemž první tři družstva si zajistila účast v nadcházejícím ročníku Žákovské Ligy. My jsme do tohoto turnaje nastoupili bez zraněného Vojty Javorka s velmi úzkým kádrem celých osmi hráčů do hry, a to jsme ještě museli povolat Vojtu Haderku z mladších žáků! Všechny naše zápasy měly v podstatě identický průběh. Vycházeli jsme z precizní obrany podporované velmi dobře chytajícími brankaři a rychlým přechodem do útoku. Každý zápas byl rozhodnutý už po první půli, což nám umožnilo velmi rychle střídat, šetřit všem síly a zároveň vyzkoušet hráče na různých postech. Jak už jsme zmiňovali, výborné výkony předváděli oba brankaři Šudřa a Vojta, kteří v každém zápase zavřeli branku a vytáhli několik excelentních zákroků. Štěpek dirigoval hru, nastřílel spoustu branek ze všech možných pozic a k tomu přidal poctivou obranu. Dalším šutérem byl Pepa Dobeš, který vynikal svojí rychlostí a většinu branek vstřelil po rychlých útocích. K tomu přidal tradiční tvrdou obrannou práci. Bohoušek odvedl standardní výkon v útoku, kde se prosazoval z křídla, ale také výborně zastupoval Štěpka na střední spojce a nadstandardní výkon v obraně, kde dokázal bránit vyšší a silovější protihráče. Tradičně výborně bránil Tony a v útoku se konečně prosazoval i z pozice spojky. Na pivotu odvedl pořádný kus práce Puchýř, dirigoval obranu a nastřílel hezké branky po parádních kombinacích ve spolupráci s Fífou a Štěpkem. Fífa ukázal přesnou ruku při trhácích a velký smysl pro kombinaci, k tomu přidal jistotu při sedmimetrových hodech. Různé posty si vyzkoušel také Schaffi (pivot, spojka, křídlo) a všude předvedl poctivý a bojovný výkon. Nejmladší hráč Vojta Haderka rozhodně nebyl nejhorší, poctivě makal v obraně a dokázal vstřelit několik pěkných branek.

Všechny kluky chválíme za bojovnost a nasazení, se kterým odehráli všechny zápasy. Díky tomu přehráli všechny soupeře rozdílem třídy a zaslouženě postoupili do ŽL z prvního místa.

Výsledky:

V. Bystřice – STM Olomouc          39 : 16 (20 : 6)
            - SOKOL Ostrava        34 : 15 (21 : 6)
            - FATRA Napajedla      41 : 16 (21 : 8)
            - Uherské Hradiště     36 : 14 (17 : 6)


Hráči (branky): J. Šudřich (br), V. Zácha (br), Š. Souček (48), J. Dobeš (38), B. Možíš (22), A. Vodička (13), J. Vysloužil (11), D. Schaffner (8), F. Buršík (6), V. Haderka (4).

Konečné pořadí:

1.      SK Velká Bystřice

2.      TJ STM Olomouc                    

3.      TJ Fatra Slávia Napajedla       

4.      SOKOL Ostrava                       

5.      Slovácká Slávie U. Hradiště      
                                  

St.dorost: Tatran Litovel - SK Velká Bystřice                         26 : 23 (15 : 10)  


K sobotnímu utkání jsme jeli do nedaleké Litovle. Vzhledem ke zkušenostem s tímto týmem a velmi oslabené sestavě byl respekt ze soupeře velký a dá se říct, že oprávněný. Průběh utkání ovšem ukázal, že hrát se dá opravdu s každým, kluci předvedli velmi dobrý výkon, výborně bránili a v brance nás drželi oba brankaři, Pavel Schneider a Dominik Kolovratník. O vítězství domácích rozhodlo neproměňování vyložených šancí a fyzická únava.  Měli jsme pouze dva na střídání, což se v závěru projevilo, chyběla nám síla do závěrečných bojů. Kluci zahráli velmi dobrý zápas, bojovali jako tým, výborně bránili. Snad na stejný výkon navážeme v dalším a pro tuto polovinu sezóny i posledním domácím utkání, tentokrát ovšem s lepším výsledkem pro nás.

Sestava: Schneider P.(br.), Kolovratník D.(br.), Samiec S.(5), Sečka J.(2), Spurný T.(4), Michálik J., Svobodník J.(1), Prošvic T.(6), Kubeša L.(4), Horký J.(1).

 

NEDĚLE 29.11.2015:


Mini starší: Turnaj v Hranicích

V neděli 29.11.2015 jsme se zúčastnili dalšího z turnajů, který se konal tentokrát v Hranicích. Hrálo se jako vždy 2 x 8 minut a skóre se samozřejmě nepočítalo. Zúčastnila se tyto družstva: Litovel, Cement Hranice, TJ Sokol Prostějov a SK Velká Bystřice. Na turnaj jsme dorazili s 8mi hráči a každé z družstev mělo absolvovat tři zápasy. Každý odehraný zápas se vyvíjel trochu jinak, ale když to společně shrneme, tak se nám dařilo a hra vypadala velmi pozitivně. V útoku se nám dařilo uvolnění jeden na jednoho a děti se opět prosazovaly poměrně často i z rychlých útoků. Obrana se zápas od zápasu zlepšovala a hráči si začali navzájem pomáhat a více hlídat protihráče. Po skončení následovaly tradičně dovednostní hry na procvičení manipulace s míčem a koordinace. Turnaj byl zakončen vyhlášením a předáním cen s diplomem. Všechny děti zaslouží opět obrovskou pochvalu za snahu a předvedené sportovní výkony. Díky patři také rodičům, kteří přijeli fandit a byli nám nápomocní.

Sestava: Radek Vyhnánek, Jenda Pospíšil, Matěj Papoušek, Adélka Hroščaníková, Jan a Jakub Charvátovi, Honza Rybka, Oliver Wipnerr



Ml.dorost "A": Sokol Nové Veselí - SK Velká Bystřice "A"     42 : 35 (17 : 15)

V neděli jsme zajížděli na horkou půdu do Nového Veselí. Utkání probíhalo ze strany soupeře přesně tak, jak jsme očekávali. Hráli rychlou důraznou házenou, bojovali o každý míč. Bohužel na naší straně se vůbec nepovedlo zformovat obranu tak, abychom soupeři nedovolovali skórovat a v útoku jsme se na gól strašně nadřeli. I přesto byla první polovina vyrovnaná, se soupeřem jsme neustále drželi krok a nedovolili mu výraznější náskok. Bohužel druhá půlka už byla díky naším neproměněným šancím a zbytečným ztrátám míče pod kontrolou našeho soupeře, který nás trestal rychlým útokem. Výborný výkon předvedl Matěj Andrš, který měl sice pomalejší začátek, ale v závěru byl nezadržitelný. Pochvalu zaslouží i Dominik Tkadleček. Hráči bojovali, zápas rozhodně neodchodili, chyběla nám však pověstná jiskra a nasazení jeden za druhého.

Sestava: Routner J.(br.), Kolovratník D.(br.), Hňatek F.(2), Flajsar R.(2), Prošvic T.(1), Andrš M.(11), Flajsar J.(3), Spurný T.(3), Tesařík M.(3), Tkadleček D.(9), Varhalík L.(1)


Muži: Tatran Litovel "B" - SK Velká Bystřice                            27 : 33 (9 : 13)

V sobotu, den před naším zápasem v Litovli, přišla povzbuzující informace z Karviné - domácí tam prohráli s Polankou a tak naši kluci měli jasnou motivaci - přiblížit se na rozdíl jediného bodu prvnímu místu v druholigové tabulce. První podzimní venkovní vítězství bylo povinností a určitě i zasloužené. Domácí museli lehce improvizovat se sestavou, naopak v našem týmu vše vypadá, že už funguje jak má. Zejména v útoku se dařily hezké kombinace a střelecky se prosadilo více hráčů - 6 sedmiček jistě proměnil Peťa Poli Polách, trefovali se i obvyklí střelci Kamil Zemánek, Peťa Wolf, David Kopal a po zranění lepšící se Ondra Švébiš. Díky všem co dojeli za podporu v Litovli a jen připomínám - v sobotu doma hrajeme proti Vsetínu a hned další týden nás čeká zápas podzimu - snad o první místo v Karviné. Na toto utkání chceme jet větším autobusem a věříme, že s námi pojede i co nejvíc fanoušků.

Sestava: Vydra M., Rýpar M., Wolf P.(5), Wolf M.(2), Strádal J.(1), Zemánek K.(6), Švébiš O.(5), Mikušek D.(1), Polách P.(7), Schneider V.(1), Barvíř J., Kopal D.(5), Ďurčík J., Mézl R. 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
4.12. venku ženy 19:00  v Novém Jičíně
5.12.. doma ml.dorost A 13:30  s Plzní
st.dorost 15:30  se Vsetínem
muži 17:30  se Vsetínem
6.12. venku ml.dorostenky 13:30  ve Zlíně

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook