Zpravodaj č. 35/2015

PÁTEK 4.12.2015:


Ženy: Nový Jičín - SK Velká Bystřice                                       20 : 22 (10 : 10)

Zápas proti papírově velmi slabému soupeři nezačal dobře a naše děvčata brzy prohrávala 1:4. V průběhu celého zápasu se dle představ nedařilo téměř nic: obrana nedůsledná, rychlý útok téměř žádný a útok do postavené obrany neměl také valnou úroveň. Základní rozdíl byl na brankářském postu. Domácí gólmanka naše střelkyně, zejména z křídleních prostor, neskutečně vychytávala. Přesto naše děvčata morálně zabojovala  a v 45. minutě měla 5-ti brankový náskok, který s menší korekcí udržela až do konce utkání.

Hráčky a branky: Kolčavová H.(br.), Vítková K., Jiříčková A., Zívalová E.(2), Zemanová R., Grygarová G.(10), Macharáčková J.(1), Koppová M., Begalová A.(3), Kaczmarczyková M.(6)

 

SOBOTA 5.12.2015:


Ml. dorost "A": SK Velká Bystřice "A" - Plzeň                            40 : 27 (17 : 12)

K sobotnímu utkání s Plzní jsme nastoupili  soustředěně a s velkou chutí po vítězství. Nasadili jsme agresivní obranu 1:5, která soupeři v rozehrávce dělala velké problémy. V útoku jsme se soustředili zejména na roztažení naší útočné hry tak, abychom mohli co nejvíce využít střelbu z brankoviště. Více jsme zapojili pivoty,  a agresivní pojetí hry slavilo úspěch. Soupeře jsme porazili rozdílem třídy 40 : 27. V tomto utkání se konečně našli hráči, kteří byli v poslední době v útlumu, skvěle zachytal Jirka Routner, na pravé spojce se blýskl Tomáš Prošvic a dobře zabojoval Matěj Andrš .

Sestava: Kolovratník D.(br), Routner J.(br), Hňatek F.(1), Andrš M.(12/1),  Prošvic T.(6), Dosoudil R (1), Souček Š (4).,Tkadleček D.(3), Kršek T.(3), Tesařík M.(3), Čundrle F.(3), Flajsar J.(3), Spurný T., Dobeš J.(1)


St. dorost: SK Velká Bystřice - Vsetín                                        38 : 34 (18 : 16)

Poslední zápas první poloviny sezóny jsme odehráli proti týmu ze Vsetína. Tentokrát jsme byli v plné sestavě, oproti tomu soupeř měl pouze jednoho na střídání.  Prvních deset minut nám trvalo, než jsme dostali do hry, vypracované šance nám likvidoval hostující brankář, obrana nefungovala, a díky tomu všemu se soupeř dostal do vedení a nechtěl se ho jen tak pustit. Naštěstí jsme se včas probrali a vývoj utkání otočili ve svůj prospěch. Zápas nepatří k našim nejlépe odehraným, body jsou vydřené a cenné. Kluci si byli vědomi herní převahy a nehráli na 100%. I přesto jsme mohli vidět pěkné akce, rychlé útoky, trochu pokulhávala obrana, ale drželi nás oba brankaři Pavel Schneider a Dominik Kolovrátník

Sestava: Schneider P.(br.), Kolovrátník D.(br.), Samiec S.(3), Sečka J.(2), Spurný T., Michálik J., Svobodník J., Prošvic T.(5), Horký J.(1), Mader E.(7), Jureček M.(2), Tkadleček D.(6), Andrš M.(8), Maceášik T.(4).

 

Muži: SK Velká Bystřice - Vsetín                                              34 : 27 (20 : 11) 

V posledních týdnech již náš tým hraje ve slušné formě i pohodě. Zápas se Vsetínem si kluci uvědomovali, že nesmí nic podcenit, a že pokud předvedou svůj standardní výkon, musí získat důležité body. Prvních pět minut hosté drželi vyrovnané skóre, ale poté již přišla naše šestigólová šňůra. V prvním poločase se v útoku dařily hezké kombinace, plno povedených akcí znamenalo přesvědčivé vedení a solidních 20 gólů. Druhý poločas za relativně rozhodnutého stavu již neměl takové tempo, ale kluci kontrolovali vedení. Zasloužené vítězství a posun v tabulce na druhé místo.

V sobotu dopoledne hrajeme jedno z nejdůležitějších utkání podzimu v Karviné. Je zajištěný autobus i pro fanoušky, odjíždíme v 8.00 od hřiště. Budeme rádi za všechny, kdo s námi pojedete a podpoříte nás.

Sestava: Vydra M., Vodička Š., Wolf P.(7), Wolf M.(3), Zemánek K.(5), Švébiš O.(6), Mikušek D.,, Polách P.(6), Strádal J.(3), Schneider V.(2), Pernický V.(1), Ďurčík J.(1), Mézl R.

 

NEDĚLE 6.12.2015:


Ml. dorostenky: Zlín - SK Velká Bystřice                                        35 : 16 (21 : 9)

Výsledek hovoří za vše. Tým Zlína jasně prokázal, že patří ke špici této věkové kategorie. Herní a fyzická převaha zlínských hráček se projevovala od prvních minut až do konce. Naše hráčky se snažily, bojovaly, ale soupeřky byly nad naše síly. Přes vysokou prohru holky chválím, že v oslabené sestavě nic nevzdaly.

Hráčky a branky: Mikulášková L.(br.), Čecháková R.(6), Vachutková M.(4), Soukupová M.(4), Koudeláková K.(1), Žáková L.(1), Slováčková B., Moťková H., Černá K.

 

Ml. žáci "A": DUKLA-CUP 2015                                                                - 4.místo

Ve dnech 4.-6.12. naše družstvo mladších žáků absolvovalo tradiční turnaj v Praze za účasti Dukly Praha A a B, Lovosic, Plzně, Zlína a Jičína. S našimi celkem 7 družstev. Již názvy družstev napovídají, že se jednalo o špičková družstva. Hrálo se v házenkářském komplexu v Hostivicích-Břve. Vše na jednom místě - jídlo, ubytování hala a i zázemí s vířivkou a bowlingem. Do Prahy jsme se dopravili zřejmě nejlacinějším a nejpohodlnějším způsobem-vlakem. Byli jsme zvědaví na srovnání našich s českými družstvy.

První zápas jsme hráli v pátek proti Jičínu. Kluci byli ještě myšlenkami někde na cestě ve vlaku a samá sranda. Začátek zápasu naznačoval, že se musíme snést z hrušky dolů. Prvních asi pět minut nás soupeři rychlostně převálcovali a vytvořili si náskok, který udrželi v pohodě do konce. Výsledkem byla prohra 12 : 20. Byl to jediný páteční zápas a kluky prohra mrzela.

Na sobotu jsme se jako tým vyburcovali. První zápas jsme hráli proti Zlínu a po nejlepším výkonu turnaje jsme jej spláchli 18 : 9. Výborný výkon, hlavně v obraně. Dostat za půl hodiny hry jen 9 branek je hodně slušné. No a jak jsme byli nastartováni, tak to odskákal další soupeř Plzeň, kterou jsme porazili 18 : 14. Opět povedený výkon. Následoval předposlední zápas soboty s Lovosicemi. Opět dobrý výkon, více méně jsme celý zápas vedli a zbytečnými chybami nakonec remizovali 14 : 14, ale dobrý bodík. Následovala přestávka a kdo chtěl, jel se podívat přistaveným autobusem na extraligové utkání mužů Dukla Praha - Cement Hranice. My jeli a byla to pěkná házená. Poslední zápas soboty nás čekala Dukla Praha B. Věděli jsme, že jestli chceme být na bedně, musíme ji porazit. Zápas byl hodně vyrovnaný, ale mírně navrch měl v závěru utkání soupeř a my prohráli 14 : 17. Trošku nás zradila fyzička. Nicméně je potřeba říct, že kluci bojovali. Po sobotním programu a večeři si všichni spravili chuť prohry bowlingem.

V neděli byl na programu pouze jeden zápas a to s Duklou A, jednoznačně nejlepším družstvem turnaje. Kluci se soupeře nezalekli a bojovností ukázali, že se nedají jen tak, ale soupeř pomalu navyšoval náskok na konečných 12:19. S celkovým počtem 5bodů jsme skončili na 4.místě.

Jak zhodnotit turnaj. Byl to úspěch nebo neúspěch? V každém případě úspěch. Turnaje se zúčastnila nejlepší družstva z Čech a Zlín také není nějaké slabé družstvo. Soupeři ukázali svou sílu, a ta je v rychlosti, která nám trochu dělala problémy. Kluci si při hře uvědomovali, kde mají rezervy a tak všichi víme, jak se nachystat na soupeře. V lednu totiž všichi přijedou na náš turnaj mladších žáků Olma-cup 2016. Jen Zlín nahradí ŠKP Bratislava, rovněž kvalitní družstvo, se kterým už jsme měli tu čest.

Sestava: V bráně se střídavě dařilo Vildovi Zedníkovi. V poli hráli Rosťa Černý(10), Mates Pečínka(8), Vojta Haderka(33), Vojta Pečínka(2), Hynek Dvořák(11), Kája Kobliha, Adam Horáček(1), Kuba Šťastný(3), Kuba Dzieržava(5), Adam Katinger(8), Tom Juračka(4), David Soška a Martin Stryk(1).

Závěrem je nutné poděkovat všem hráčům za slušnou reprezentaci a rodičům za důvěru v trenéry, že jejich ratolesti se vrátí domů v pořádku s novými zážitky.

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
12.12. doma st.žáci  9:00  1.kolo ŽÁKOVSKÉ LIGY
venku muži 10:30  v Karviné
13.12. doma dorostenky 14:00  s Bohunicemi
žemy 16:00  s Bohunicemi
venku ml.dorost A 13:30  ve Zlíně

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook