Zpravodaj č. 36/2015

SOBOTA 12.12.2015:


St.žáci: 1.kolo ŽÁKOVSKÉ LIGY - SK Velká Bystřice - plný počet bodů !!!!

První kolo měla dle rozpisu pořádat pražská Dukla, ale protože neměla volnou halu, ujali jsme se pořadatelství my. Už druhým rokem se hraje žákajda turnajovým způsobem, kdy během šesti kol změří své síly dvacet pět týmů z celé republiky. V tomto kole nás čekala družstva z Ml. Boleslavi, Dvora Králové, Prahy a Nového Jičína.

Velká Bystřice - Mladá Boleslav    31 : 13 (16 : 5)
Pro nás neznámý soupeř, se kterým jsme si v pohodě poradili. Přišli jsme ale o Puchýře, který se v tomto zápase zranil a náš už tak úzký kádr se ještě více smrskl a zůstal nám jenom
jeden hráč na střídání. Puchy byl po návratu z nemocnice alespoň součástí týmu na střídačce.


Velká Bystřice - Dvůr Králové   31 :  20 (18 : 12)
Náš druhý protivník disponoval urostlými hráči a ze začátku nás docela slušně potrápil. V jeho prospěch hovořilo, že hrál teprve první zápas, zatímco my v krátkém sledu už druhý. V polovině prvního poločasu ale naši kluci zabrali a  nakonec zápas v pohodě dovedli do vítězného konce.

Velká Bystřice - DUKLA Praha I  25  :  21 (11 : 10)
Se soupeřem se důvěrně známe, vždy jsou to vyrovnaná utkání a bylo tomu tak i tentokrát. Rozhodující náskok jsme si vytvořili na začátku druhého poločasu.

Velká Bystřice - Nový Jičín  45  :  10 (24 : 4) 
Měli jsme trochu obavy, jestli kluci, kteří celý turnaj odehráli téměř bez střídání utkání zvládnou. Ty se ale ukázaly jako liché a kluci si z posledního zápasu udělali exhibici :-)
Co zdobilo všechny kluky bez rozdílu, byl především důraz, pohyblivá obrana, rychlý přechod do útoku a hlavně obrovská chuť do hry. Malou kaňkou bylo už notorické nedostavení se hráče Martina Grygara, který i přes veškeré sliby dal opět přednost jiným aktivitám (spíše neaktivitám)! Jinak všem obrovská pochvala a za odměnu AQUAPARK.
 

Hráči (branky): 

J. Šudřich (br), V. Zácha (br+1) – oba brankaři byli jako siamská dvojčata. Celý turnaj odchytali naprosto stejným způsobem, a to jak časově, tak výkonnostně. V prvním zápase oba excelovali, druhý měli oba horší, ve třetím s Duklou Šudřa pochytal náskoky ze šestky a Vojta zase střely z křídla. Oba také během celého turnaje zakládali rychlé protiútoky. Vojta v posledním zápase proměnil sedmimetrový hod.
Š. Souček (36) – spousta branek nastřílených, spousta nahrávek pro ostatní střelce, nejlepší zápas odehrál s Duklou, v posledním zápase předvedl pár akcí pro diváky.
J. Dobeš (31) – jeden z nejrychlejších hráčů soutěže. V prvních zápasech náš nejlepší střelec. Soupeři ho nedokázali uhlídat. I on si poslední zápas nadmíru  užil.
V. Javorek (18) – typická ostrá spojka. Podával vyrovnané výkony, hodně se zlepšil v obraně. Nejvíce se rozstřílel proti Dvoru Králové. Byl velkou neznámou pro Duklu, které nastřílel čtyři branky.
B. Možíš (15) – první zápas super, ve druhém trochu problémy s obranou. Proti Dukle obrana super, poslední zápas si střelecky užil.
A. Vodička (11) – turnaj odmakal, výborně bránil a jeho výkon zápas od zápasu stoupal. Také on podal nejlepší výkon, především při střelbě proti Dukle. V posledním zápas se objevil na postu pivota a nezklamal.
D. Schaffner (9) – po zranění Puchýře na něm zůstala veškerá práce na pivotu. Ve všech zápasech skóroval, proti Dukle nastřílel více jak polovinu svých branek. V obraně často dokázal soupeřům odebírat míče.
F. Buršík (9) – jako vždy tvořivá spojka, minimum technických chyb, milimetrové přihrávky do trháků, spolupráce s pivotem. Hned v prvním zápase velmi střelecky při chuti.
H. Dvořák (2) – přišel nás posílit na poslední zápas. Prvními třemi střelami se snažil odrovnat brankaře, ale potom ho dvakrát minul a byly z toho dvě pěkné branky.
J. Vysloužil (1) – do svého zranění stihl vstřelit branku, poté člen týmu a stmelovač kolektivu.




Muži: MHK Karviná - SK Velká Bystřice                                  25 : 24 (11 : 15)

Prohra o gól vždycky mrzí, natož v zápase, který nás mohl nasměrovat na první místo druholigové tabulky. Těžký, tvrdý a maximálně vyhecovaný zápas, věřím, že pro fanoušky obou týmů povedená házená. První poločas našemu týmu vyšel skvěle, parádní představení a nejlepší výkon podzimu. Jen škoda, že vedení nebylo zaslouženě vyšší. Ale přišel druhý poločas a my jsme přestali střílet góly. Náskok se brzy rozplynul a naše svázanost v útoku znamenala pro domácí šťastné vydřené vítězství. Stačilo opravdu málo. 

V sobotu zakončíme podzim domácím zápasem proti Šumperku. Opět budeme rádi za podporu. Vypadá to, že tabulka bude neuvěřitelně vyrovnaná. Až 5 týmů může mít na čele stejný počet bodů a my určitě chceme být mezi nimi.

Sestava: Vydra M., Vodička Š., Wolf P.(5), Wolf M.(3), Strádal J.(1), Zemánek K.(6), Švébiš O.(4), Polách P.(2), Schneider V., Machynek M., Barvíř J., Kopal D.(1), Pernický V.(2), Ďurčík J.

 

NEDĚLE 13.12.2015:
 

Ml.dorost "A": Zlín - SK Velká Bystřice                                     21 : 35 (13 : 15)    

K poslednímu podzimnímu zápasu jsme  v neděli nastoupili proti celku Zlína. Ač jsme byli  od počátku  jasně lepším týmem  a opírali se o kvalitní obranu, v prvním  poločase jsme  nebyli schopni soupeři  odskočit na  rozdíl více než dvě branky. Druhá půle utkání už byla o něčem jiném, kluci začali spolehlivě proměňovat, obranu jsme ještě více přitvrdili a soupeře jsme už k ničemu nepustili. Tentokrát si zahrála celá lavička, pochvalu za dobrou obranu zaslouží Lukáš Varhalík, v útoku byl téměř stoprocentní Tomáš Maceašik. V brance nás po celý zápas podržel Dominik Kolovratník. 

Sestava: Kolovratník D.(br), Hňatek F.(2), Andrš M.(8), Prošvic T.(3), Dosoudil R., Tkadleček D.(7), Kršek T.(4), Tesařík M.(6), Čundrle F.(1), Spurný T., Varhalík L. (2), Maceášik T. (2)


Ml.dorostenky: SK Velká Bystřice - Tatran Bohunice               26 : 18 (12 : 7)  

Zasloužené vítězství v utkání, které se hrálo v naší režii. Naše hráčky dobře bránily, podržela nás brankařka, chytila pět z osmi sedmiček, a v útoku jsme pěkně kombinovali. Už v první půli jsme si udělali slušný náskok, který jsme v druhé polovině navýšili. Hráčky chválím za předvedenou hru a přeji hodně úspěchů v odvetách.

Hráčky a branky: Mikulášková L. a Krejčí T. brankařky, Čecháková R.(7), Mikulášková V.(6), Vachutková M.(5), Soukupová M. (2), Žáková L.(2), Moťková H.(2), Slováčková B.(1), Koudeláková K.(1), Černá K.


Ženyi: SK Velká Bystřice - Tatran Bohunice                            17 : 23 (9 : 13) 

V zápase, v kterém šlo našemu týmu v případě úspěchu o 3. místo tabulky po kompletní podzimní části soutěže, se prakticky po celou dobu nedařilo vůbec nic. Největší problém byl v obraně 6 na 6, kdy po celou dobu zápasu hostující tým hrál na dva pivoty, a naše děvčata si s tímto pozičním a silovějším pojetím nevěděla rady. Hostující hráčky jsme mohli přehrávat rychlostně, ale ani to se nijak výrazně nedařilo, když hodně brejkových situací bylo zastaveno naší nepřesnou přihrávkou. Zkrátka totálně nepovedený zápas, z kterého si musíme vzít o to větší ponaučení.

Sestava: Kolčavová H., Steigewrová J., Vítková K.(2), Kobylíková J.(1), Zívalová E.(1), Macharáčková J., Zemanová R., Kaczmarczyková M.(4), Grygarová G.(4), Jiříčková A., Koppová M.(1), Begalová A.(4)

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
19.12. doma ml.žáci B   9:00  Turnaj Na Letné
muži 17:30  se Šumperkem
20.12. doma mini   8:30  Turnaj Na Letné

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook