Zpravodaj č. 1/2016

6. - 17.1.2016:


OLMA CUP 2016 - Turnaj mladších žáků                               

Tento víkend jsme v areálu sportovního klubu Na Letné pořádali turnaj mladších žáků v házené Olma Cup. Mimo domácí družstvo zde byly především družstva z Čech a jedno zahraniční. Konkrétně: HC Dukla Praha, HC Dukla Praha 1, HK Město Lovosice, SSK Talent Plzeň, HBC Jičín a ŠKP Bratislava. Všechno jsou to velice kvalitní družstva a nám bylo ctí poměřit si s nimi síly.

Naši borci hráli v sestavě:  Vojta Haderka(33), Mates(7) a Vojta(1) Pečínkovi, Rosťa Černý(6), Hyňa Dvořák(6), Kuba Šťastný(2), Michal Rella(1), Aďa Katinger(14), David Soška(1), Adam Horáček(1), Vilda Zedník(18) a v bráně nás parádně podržel Kuba Salašnyj.

V sobotu ráno jsme nastoupili proti Lovosicím. Na minulém turnaji v Praze jsme s nimi remizovali a tak se dal čekat vyrovnaný zápas.  Nastoupili jsme prozatím bez Hynka a Vildy, kteří se právě vraceli z lyžařského výcviku.  Zápas byl opravdu vyrovnaný, bohužel se nám nedařilo proměňovat šance, hra byla pomalá, v útoku ustrašená. Kuba pěkně podržel v bráně, ale nakonec koncovka patřila soupeři, který v poslední minutě dal vítězný gól, na který jsme už nestihli zareagovat. Konečný výsledek 11:12 pro Lovosice.

Druhým soupeřem byl Jičín, který je pro nás snad zakletý. I přes posily Hynka a Vildy se nedařilo. Jejich perfektní obrana, rychlý útok a pohyb na nohou nám dělají vždy potíže.  Výsledek byla prohra  10:16.

Po obědě jsme nastoupili proti Dukle Praha 1. Soupeře už taky známe z minulých turnajů. Kluci nastoupili s bojovností a úkol byl hlavně pohlídat jejich střelce, což se v přiměřené míře dařilo. Zlepšili jsme pohyb na nohou a konečně se začalo dařit střelecky spojkám. První poločas jsme se vyrovnaně drželi.  Ve druhém nám soupeř utekl až o šest branek, hlavně díky dvěma technickým chybám, kdy jsme míč hodili přímo do rukou soupeře a pak také díky vyloučení dvou hráčů, kdy jsme byli nuceni hrát pouze ve čtyřech. Kluci to ale nevzdali a vytrvale bojovali až do konce, tím konečný výsledek „vytáhli“ na prohru pouze o tři branky  ….19:22. 

Naším posledním zápasem a taky celkově posledním sobotním zápasem byl duel  s Talentem Plzeň. Začátek byl naprosto vyrovnaný zápas a v poločase jsme prohrávali o gól. Kluci bojovali v obraně, ale potíže jim dělaly sbíhající křídla, kde v jednu chvíli nevěděli, kdo koho má vlastně bránit, čehož uměl využít soupeř. V útoku se uměli prosadit. I přes pozdní hodinu jeli na plný plyn. Potíže nastaly při našem oslabení, soupeř nám mírně odskočil, ale pořád to bylo pouze o dvě branky. Únava se projevila asi 8min před koncem, kdy nám soupeřův gólman uzavřel bránu, a my přestali proměňovat.  Konečná prohra byla 13:18. Byla to smutná tečka za prvním turnajovým dnem, kdy všichni smutně odcházeli do kabiny.

Na neděli jsme se připravili a  plni energie se vrhli do hry. Jako první nás čekal zahraniční soupeř ŠKP Bratislava. Ten bohužel, díky červené kartě, nastoupil bez jednoho z hlavních hráčů. Naši kluci zlepšili obranu a Kuba v prvním poločase uzavřel neprůstřelně bránu. Střelecky se nám dařilo, jen byla škoda, že si kluci nevyzkoušeli signály. V druhém poločase soupeř přitvrdil, ale my se nedali a tak celkový výsledek byla konečně výhra 12:6.

Jako poslední nás čekala Dukla Praha. Tabulkově to byl na tomto turnaji slabší soupeř, ale podle hry, kterou jsme sledovali, to byli bojovníci a nedali se zadarmo.  Opět byla hlavní obrana a pohlídat si hlavního střelce, což se nám dařilo. Tentokrát sice trošku „pokulhával“ Kuba v bráně, který nechytal vyložené šance, za to střelecky se nám dařilo a tak výsledkem byla opět výhra 26:15.


Konečné pořadí:         

  1. HC Dukla Praha 1
  2. SSK Talent Plzeň
  3. HBC Jičín
  4. HK Město Lovosice
  5. SK Velká Bystřice
  6. HC Dukla Praha
  7. ŠKP Bratislava


Nejlepší brankař byl z Plzně, nejlepší střelec z Dukly Praha a nejlepší hráč náš Vojta Haderka.

Závěrem bychom chtěli poděkovat všem hráčům za bojovnost, vytrvalost, snahu a věříme, že jim turnaj dal další herní zkušenosti v házené a nové přátele v házenkářské „rodině“.  Je fajn nést se na vlně úspěchu, ale důležité je ustát jako kolektiv i ten neúspěch a využít ho ve svůj prospěch, ne nadarmo se říká „Co tě nezabije, to tě posílí“.

Poděkování patří i našim věrným rodičům, kteří nás přišli podpořit a všem dobrým lidem, kteří se „motají“ kolem házené a jsou nezištně ochotni přiložit ruku k dílu a podílet se na organizaci takových turnajů, protože bez nich, by to prostě nešlo - pořadatelé V. Matulík a E. Zedníková, časoměřiči J. Jašek a Š. Vodička, zapisovatel P. Polách, M. Dvořáková a T. Pečínka. Vyhlášení a předávání cen nám jako vždy parádně moderovala J. Fabíková. Výborně šlapala restauračka s kolektivem L+V a spol. Hodně slušně nám pískali rozhodčí. V neposlední řadě patří poděkování firmě Olma a.s., která si vzala tento turnaj pod svá křídla a přispěla finančně.

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook