Zpravodaj č. 14/2016

SOBOTA 30.4.2016:


Ml.žáci "B": SK Velká Bystřice "A" - Senice n. H.                       16 : 26 (7 : 14)

Dne 30.4.2016 jsme odehráli domácí mistrovské utkání v soutěžní sezóně 2015/2016. Naším soupeřem byl tým Senice n. H..

Sestava: Kuba Salašnyj, Šárka Himrová, Paťa Markvart, Peter Blaha, Karel Kobliha, Vojta Krempl, Vojta Schaffner, Štěpán Dvořák, Petr Matulík, Pavel Matulík a Kryštof Tomek.

Zápas začal v dobrém tempu, kde na obou stranách se proměňovaly gólové šance. Po čase díky naší nedůsledné obranně si z ní soupeř udělal průchoďák a padal nám tam gól za gólem. Na druhé straně my jsme nedávaly šance ze šestky a to se nedá ani remizovat a už vůbec ne vyhrát.  Po první půlce to vypadalo na ručník. Možná podceněním soupeře nebo spíše zlepšenou hrou našich hráčů jsme stáhli rozdíl i na 4 góly, ale ke konci, kdy naši borci chtěli za každou cenu dorovnat výsledek jsme několikrát propadli v útoku a soupeř toho využil a z trháku skóroval. Světlou chvilkou zápasu byl Vojta Krempl, který v útoku bojoval, tak jak se má a střílel góly i když musí zapracovat na tvrdosti střely. Bohužel, jakož to jedinec je to málo. Do utkání nastoupil na křídlo i Kryštof Tomek z MINI starších, ať si osahá, jak se hraje klasická házená. Určitě budeme chtít postavit do dalších zápasů i další MINI starší, aby zvykali na jiný herní styl.
Stále musím zapracovat na obranně a na hře 1 na 1.



Ml.žáci "A": SK Velká Bystřice "A" - Hranice                                           41 : 35  

V sobotu jsme hráli poslední zápas prvního kola a to s Cementem Hranice na domácím hřišti. Soupeř je v tabulce na třetím místě, takže se neočekávala žádná procházka, ale tvrdý boj.
Sestava byla téměř kompletní, chyběl pouze Adam Katinger, který je nemocný.

Začínali jsme osobkou. Od začátku jsme vedli a udržovali si mírný náskok. Vyhráli jsme ji 12:8.Následovaly shot-auty

Vilda Zedník je házel neomylně přesně a kluci většinou proměňovali. Soupeř ovšem také a tak konečný stav před házenou byl 32:22 v náš prospěch.

Vlastní házená se v první polovině přelévala. Jednou jsme dali my, jednou soupeř. Nebyla to naše typická házená. Byli jsme pomalí a některým se nedařila střelba. Soupeř měl nejlepšího střelce soutěže Kubu Rumjana. Věděli jsme o něm a přesto nám nasázel 14 branek. V útoku hrál výborně Mates Pečínka, ostatní se také snažili, jen Vildovi nešla střelba. Ve druhé polovině házené jsme prostřídali ať si zahrají všichni. Takže jsme házenou prohráli o 4 branky, ale v celkovém součtu z toho byla výhra 41:35.

Sestava: v bráně slušně zachytal Kuba Salašný(2), v poli Rosťa Černý(4), Mates Pečínka(5), Vojta Haderka(6), Vojta Pečínka(4), Hynek Dvořák(3), Adam Horáček, Kuba Šťastný, Kuba Dzieržava(6), Martin Stryk(2), Vilda Zedník(6) a  David Soška(3).

Poděkování patří jako vždy i rodičům, kteří přišli povzbudit.



St.žáci: SK Velká Bystřice - Sokol Centrum Haná               28  : 31 (16 : 14)                 
Po dohodě se soupeřem jsme nepostavili Štěpka a Pepu Dobeš a Centrum Kubu a Radka Flajsary. Čekal se vyrovnaný zápas a takový také byl. Vyšel nám lépe první poločas, především jeho závěr. Ve druhém v podstatě dohrál už tak zraněný Tony a také naše obrana se zhoršila. Pro diváky to musel být líbivý zápas s lepším koncem pro hosty. Naši brankaři odvedli standardní výkon. Dokud hrál Tony, byl naší jedinou údernou spojkou. Vojta Javorek zůstal za očekáváním a byl na něm znát tréninkový výpadek. Fífa parádní první poločas, kdy perfektně uvolňoval Puchýře. Ve druhém si to soupeř pohlídal a Fífa v tísni několikrát namazal soupeři do trháku. Puchýř právě vinou ztráty údernosti spojek měl ve druhé půli daleko méně příležitostí skórovat. Bobo bojoval, ale v obraně přes něj soupeři snadno procházeli, spojky musely pomáhat a tím docházelo stále k přečíslení. Úsek, kdy ho na střední spojce nahradil Tony, jsme vyhráli 7:3, pak odstoupil a vše se opakovalo. Vojta Haderka odvedl dobrou práci, ale jsou ještě vidět nedostatky v obraně. Rosťa Černý (stejně jako V. Haderka mladší žák) se ve vyrovnaném zápase na plac bohužel nedostal. Mužem zápasu byl vyhlášen Shaffi díky výborné obraně a precizní střelbě!

Hráči (branky): J. Šudřich (br), V. Zácha (br), A. Vodička (5), B. Možíš (5), V. Javorek (5), J. Vysloužil (4), D. Schaffner (4), F. Buršík (3), V. Haderka (2), R. Černý.  



Ml.dorost "A": SK Velká Bystřice "A" - Nové Veselí               35  : 39 (16 : 18)             
V sobotu 30.4.2016 diváci v bystřické hale viděli bojovné a napínavé prvoligové utkání našich mladších dorostenců s týmem Nového Veselí. V prvním poločase žádné mužstvo nebylo schopné odskočit výraznějším rozdílem. Nás můžou mrzet zejména dva neproměněné trháky a sedmička,  protože jsme  1. poločas prohráli o dvě branky 16:18. 

Ve druhém poločase jsme začali chodit agresivněji do zakončení na šestce, zlepšili  jsme obranu a  díky tomu jsme smazali náskok soupeře a navíc šli do vedení o dvě branky, které jsme drželi až do 50-té minuty. Bohužel posledních 10 minut jsme nezvládli. Neproměňovali jsme z křídel, pivota a bohužel jsme zazdili i další sedmičku, opustili jsme tu útočnou jednoduchost, která slavila na začátku 2. poločasu úspěch a předvedli jsme pár naprosto nesmyslných přihrávek. Soupeř měl více štěstí ve střelbě, a proto  vyhrál 39:35.    

Sestava/branky: Kolovrátník(br), Šudřich(br), Tesařík(4), Tkadleček(10/2), Andrš(11), Prošvic(5), Souček(2), Hňátek(3), Spurný, Čundrle, Dobeš, Dosoudil, Buršík, Maceášik



St.dorost: SK Velká Bystřice - Tatran Litovel                         36  : 31 (17 : 15)             
V sobotu jsme na domácí půdě přivítali soupeře z Litovle. Již první utkání se nám, i přes to že jsme ho nakonec prohráli, docela povedl, a tak jsme byli plni očekávání, jak to dopadne tentokrát. Nasadili jsme na soupeře vysunutou obranu, což se ukázalo jako velmi povedené, jelikož hostům dlouho trvalo, než našli způsob, jak se probojovat ke gólu. Navíc ve velké většině případů, když už se jim to podařilo, stál v naší brance téměř neprůstřelný Pavel Schneider. Z kvalitní obrany jsme vytěžili několik rychlých útoků a po počátečních nezdarech se nám začalo dařit i střelecky, což vedlo k tomu, že jsme těžké utkání měli víceméně pod kontrolou. Velkou výhodou byla možnost prostřídat hráče, a tím rozložit síly, které se nám v závěru hodily, abychom nedovolili soupeři utkání zdramatizovat. Pochvalu za bojovnost a odhodlaný výkon zaslouží všichni hráči, jištění již jmenovaným Pavlem Schneiderem v brance.

Sestava: Schneider P.(br.), Maceášik T.(1), Andrš M.(4), Prošvic T.(3), Mader E.(1), Jureček M.(3), Spurný T.(4), Tkadleček D.(8), Sečka J.(6), Kubeša L.(1), Horký J.(2), Dosoudil R.(3)



Muži: SK Velká Bystřice - Tatran Litovel "B"                         33 : 26 (16 : 14)            
Tradiční rival z Litovle, béčko bojující o záchranu ve druhé lize a doplněné několika extraligovými hráči. Naproti tomu naši kluci hrající celé jaro v pohodě a sebevědomě. To vše slibovalo dobrý a vyhecovaný zápas. První poločas byl ještě vyrovnaný, kluci se snažili a makali, hostům se dařilo držet krok ve skóre hlavně díky rychlým protiútokům. Druhý poločas hned zkraje přišla naše šňůra pěti gólů, kdy jsme odskočili na rozdíl šesti branek a již tušili, že zápas zvládneme. Pozitivem zápasu bylo mimo jiné střelecké znovu probuzení se Kamila Zemánka, negativem zranění Jirky Kubise. Tím mu přejeme, ať se dá na baráž do pořádku. 

Vítězná série se dále prodlužuje, na jaře desátá výhra.


Sestava: Michal Vydra, Štěpán Vodička, Petr Wolf (3), Michal Wolf, Petr Pörsök (6), Kamil Zemánek (10/2), Jiří Barvíř, David Mikušek (1), Petr Polách (1), Jiří Strádal (3), Jiří Kubis (5/1), Jan Ďurčík, Radek Mézl, Lubomír Veřmiřovský (4).


 

NEDĚLE 1.5.2016:


Ml.dorost "B": SK Velká Bystřice "B" - Házená Uničov          34 : 30 (18 : 19)

Z těch pár věkově opravdových dorostů, které máme, ještě ubyli Pepíno11 a Fouky, takže téměř celý tým byl složený ze starších žáků. Aby toho nebylo málo, tak nepřijel ani Vojta Javorek, hrát nemohl ani zraněný Tony a rázem jsme byli bez spojek. A tak na tento post putoval pivot Burša. Proti urostlým hostům kluci bojovali a stav se neustále měnil. Ve 23. minutě jsme 13 : 16, ale do poločasu jsme dokázali stáhnout náskok soupeře na rozdíl jedné branky. Ve tom druhém jsme ještě zvýšili bojovnost v obraně, za kterou v bráně čaroval Domes. Hosté vytáhli osobku na Štěpka, přesto dál přibývali branky na obou stranách a stav byl stále vyrovnaný. V momentě, kdy se zranil Pepa Dobeš byly všechny trumfy v rukou soupeře. To bychom ale nesměli mít Hantra, který se konečně rozhodl útočit a v závěru vstřelil dvě branky a vybojoval dvě sedmičky. A přestože jsme v závěru neproměnili několik vyložených šancí, posledních sedm minut jsme vyhráli 5:1.  Pochvalu zaslouží celé družstvo za bojovnost a nasazení v obraně. Neskutečný výkon předvedl na spojce Burša, který tvrdil muziku v obraně a byl velmi aktivní v útočných výpadech. Bobo si napravil reputaci po zápase st. žáků a soupeře ubránil na nohách. Štěpek nastřílel spoustu branek, „Krasoň“ Pepa do toho chodil tak obětavě, až se zranil. Velkou oporou v bráně byl Domes, svoje si uhrál Pony na křídle a do hry zasáhl také Fífa. Velký výkon opět předvedl Schaffi, který zablokoval spoustu střel a spoustu míčů soupeři odebral. Zápas byl napínavý a otevřený, což se muselo líbit divákům.

Hráči (branky): D. Kolovrátník (br), V Zácha (br), Š. Souček (13), J. Dobeš (6), T. Buršík (4), J. Hartl (4), B. Možíš (4), D. Schaffner (2), F. Buršík (1), J. Vysloužil, M. Ponikelský.
   



Ml.dorostenky: Ostrava-Zábřeh - SK Velká Bystřice               37 : 27 (18 : 12)   
Opět spousta chyb a ztrát, velmi špatná obrana a v útoku neproměňování šancí. Domácí hráčky se musely hodně divit, proč jsme jim darovali vítězství. Od padesáti gólového přídělu nás zachránila brankařka. Nejhorší je, že se de fakto holky poráží samy.

Hráčky a branky: L. Mikulášková(br.), B. Slováčková(3), A. Krejzlíková, S. Konečná(1), S. Monetti(2), R. Čecháková(10), L. Žáková(2), M. Vachutková(6), K. Kleislová(1), M. Soukupová(1), K. Koudeláková, H. Moťková(1)

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook