Zpravodaj č. 17/2016

SOBOTA 21.5.2016:


Muži: Tatran Bohunice - SK Velká Bystřice                            25 : 27 (11 : 14)

Konečně nadešel zápas, který jsme si všichni přáli zahrát, a ke kterému směřujeme již od srpna. Celá sezóna a dlouhá jarní série výher se v tuto již nepočítají a rozhodnutí jestli budeme úspěšní a nebo skončíme sezónu poraženi se ukáže již jen ve dvou barážových utkáních. 

Úvodem možná netradičně, ale nelze jinak - od celého týmu díky všem bystřickým, kteří s námi vyjeli do Bohunic. Vyčleněný sektor, ve kterém se sešlo více než 50 fanoušků, všichni v bílých trikách, vypadal nejen efektně, ale hlavně nám vytvořil domácí prostředí. Skvělá podpora.

Samotný zápas se odehrával dle našich očekávání a představ. V rámci přípravy jsme měli možnost prostudovat si hru soupeře a připravit se na ni. Celý zápas jsme byli ve vedení, v poločase rozdílem tří branek. Druhý poločas se naše vedení postupně navyšovalo, dokonce až na sedm gólů. Ovšem posledních 10 minut zápasu již nám tak úplně nevyšlo. Roli sehrálo více okolností, zejména častá vyloučení znamenaly, že domácí svoji porážku zmírnili a výhra o 2 góly nás na jednu stranu těší, na druhou nechává odvetu zcela otevřenou. 

Hrála se celkově poměrně tvrdá házená, naši hráči se v síle i tvrdosti vyrovnali soupeři a nezůstali nic dlužni. My jsme se snažili prosadit zejména kombinacemi a připravenými signály, domácí hráli více individuálně a nejvíce nebezpeční byli z pozice pivota a pravého křídla. 

Rozhodující zápas sezóny, odvetu proti Bohunicím, hrajeme v naší hale tuto sobotu (28.5.2016) již od 13.00.  Za tým mohu určitě slíbit, že všichni hráči zabojují o vytoužený postup a věříme, že bude plná hala.

Sesatva: Michal Vydra, Martin Rýpar, 6 Petr Wolf, 3 Michal Wolf, 1 Petr Pörsök, 4/1 Kamil Zemánek, Ondřej Švébiš, 3 Petr Polách, 3 Jiří Strádal, Jiří Barvíř, 2 David Kopal, 1 Jan Ďurčík, 1 Radek Mézl, 3/2 Lubomír Veřmiřovský.

 

St.žáci:6.kolo ŽÁKOVSKÉ LIGY                                                  Velká Bystřice

Poslední kolo této kvalitní celorepublikové soutěže jsme opět pořádali doma a naším velkým cílem bylo uhájit pěkné celkové šesté místo. V boji o tuto příčku jsme se hned v prvním ranním zápase utkali s naším přímým konkurentem ze Strakonic.

SK Velká Bystřice - HCB Strakonice 1921                                       21 : 21 (9 : 11)
Téměř celý první poločas byla vyrovnaná hra i skóre. V jeho závěru nám ale soupeř utekl o dvě branky. V páté minutě druhé půle se nám podařilo srovnat na 13 : 13. Vyrovnaná hra nadále pokračovala, ale v závěru nám strakoničtí utekli dokonce o tři branky. Vzali jsme si time-out po kterém jsme dokázali vyrovnat na 20 : 20. Minutu před koncem jsme ale inkasovali a následoval další time-out, po kterém putoval Bobo do pivota, Toho nečekanou přihrávkou vyslal do tutovky Vojta Javorek, když  se celá obrana soustředila na bránění Štěpka a Bobo svou šanci proměnil a zařídil tak v posledních vteřinách zaslouženou remízu. Remízou také skončil souboj nejlepších střelců žákajdy Lukáše Fencla a našeho Štěpka v poměru 12:12. Výborný výkon podal Fífa a oba brankaři Šudřa a Vojta. Ostatní spojky zahráli pod své možnosti a také Bobo nezvykle spaloval své šance v první půli. Přesto pochvala všem za bojovnost, včetně těch, kterým se střelecky až tolik nedařilo! Strakonice vnímáme jako velmi sympatické družstvo, o to více nás mrzí nepříjemné zranění jejich hráče, který se podrobil rychlému zákroku ve FN Olomouc a my mu přejeme rychlé uzdravení a brzký návrat k házené.

SK Velká Bystřice - KH Kopřivnice                                             31 : 25 (17 : 14)
Typické podcenění soupeře, špatná obrana a utrápená výhra. Přísnější měřítko snese Vojta Javorek, který byl v porovnání s prvním zápase jako vyměněný. V brance byl tentokrát lepší Vojta než Šudřa, kterého ale stejně jako Vojtu Javorka trápili zdravotní potíže. Zodpovědný výkon předvedl na pivotu Schaffi, výborně zahrál opět Fífa. Štěpek na kterého hrál soupeř osobku se nedokázal hecnout, Tony byl už druhý zápas pan NEVIDITELNÝ. Bobo se snažil, ale soupeř přes něj až příliš snadno procházel.
Střelecky nás držel rychlonožka Pepa Dobeš a do hry se dostali také mlaďoši Vojta a Rosťa.


SK Velká Bystřice - SKP Frýdek-Místek                                      30 : 28 (20 : 14)
Vstup do zápasu byl výborný a my jsme dokázali průběžně navyšovat naše vedení až na poločasových šest branek. Na začátku druhé půle jsme dvakrát inkasovali a soupeř vycítil šanci na zdramatizování zápasu. Kluci z Frýdku praktikovali svou tradiční silovou a tvrdou hru a začali náš náskok snižovat. Bohužel se na jejich stranu přidali i rozhodčí, kteří si usmysleli, že nás hraje zbytečně moc a během čtyř minut nám nadělili tři nesmyslná vyloučení. Kluky to ale nepoložilo a závěr zápasu svou bojovností uhráli do vítězného konce! Šudřa tentokrát nechytal z důvodu žaludečních potíží. Vojta pochytal náskoky ze šestky, ale střely z dálky mu dělali velké problémy. Konečně se probral Tony a hrál tak jak jsme u něj zvyklí. Velmi dobře opět zahrál Vojta Javorek, branky vstřelili i Vojta Haderka a Rosťa Černý. Štěpek bojoval co to šlo, ale občas vystřelil uspěchaně. Vymyslel ale poslední geniální přihrávku na Bohouše, který opět střílel v poslední vteřině. Dobrý výkon na turnaji potvrdil svou hrou Fífa. Bohužel už tak úzký kádr přišel o dalšího hráče, když kvůli zranění skončil Pepa Dobeš.


SK Velká Bystřice - KP Brno                                                            25 : 21 (13 : 8)
Poslední zápas vždy meleme z posledního a bylo tomu tak i tentokrát. V prvním poločase to ještě šlo a dostali jsme se až do osmibrankového vedení, ale soupeř postupně stahoval a nemínil se vzdát. V polovině druhé půle bylo srovnáno 16 : 16 a s námi to vypadalo všelijak. V posledních třech minutách jsme ale vstřelili čtyři branky a rozhodli tak o naší výhře. Hodně nám chyběl zraněný Pepa Dobeš. Střelecky se kromě Štěpka prosazovali Vojta Javorek, Tony a Bobo, na pivotu dobře zahrál a skóroval Puchýř. Pěkné zákroky měl Vojta a v posledních deseti minutách družstvo podržel nemocný Šudřa. Také nám pomohla divácká podpora od našich mužů!
 Závěrem děkujeme těm, co nám pomohli organizačně, rodičům a mužům za fandění a velký obdiv a speciální dík věnujem Alče Kolovrátníkové, která celý den odseděla bez vystřídání za časomírou!!!
Hráči (branky): J. Šudřich (br), V. Zácha (br), Š. Souček (36), J. Dobeš (18), V. Javorek (16),
A. Vodička (9), D. Schaffner (9), B. Možíš (8), F. Buršík (7), V. Haderka (2), R. Černý (1), J. Vysloužil (1). 



Mini:Turnaj miniházené PLAYMINIHANDBALL - Stupava - 20.-22.5.2016

Playminihandball 2016 – to byli 3 krajiny, 22 oddílů, 69 družstev, 620 účastníků, 9 rozhodčích, 267 odehraných zápasů, 50 organizátorů.

A této házenkářské události jsme se účastnili i my s našimi dětmi. Nakonec jsme přihlásili 3 družstva, 2 družstva do kategorie M 2007/2008 a 1 družstvo do kategorie S 2005/2006.

V kategorii M 2007/2008 bylo 19 družstev a v kategorii S 2005/2006 30 družstev. Kategorie M se hrála ve dvou skupinách a kategorie S ve čtyřech skupinách. První den v kategorii M družstvo holek hrálo s družstvy Strojár Malacky „A“ 12:17, se Štartem Malacky 12:7,  s HC Tatran Stupava „A“ 8:5 a s SK Talent Dunajská Streda „A“ 4:16. Družstvo kluku hrálo s družstvy TJ Jiskra Havlíčkův Brod 4:11, s Strojár Malacky „B“ 6:12, s Slovan Modra 9:14 a s Strojár Malacky „C“ 10:3. V kategorii S naše družstvo hrálo s družstvy HC Tatran Stupava „D“ 13:7, s Tatranem Bohunice 11:11 a s SK Talent Dunajská Streda „B“ 9:12.

Druhý den v kategorii M družstvo holek hrálo s družstvy Iuventa Michalovce 6:0, s Sokolem Nové Bránice 5:8, s SK Kuřim 4:11 a s ŠKH Agrokarpaty Pezinok 6:2. Družstvo kluků hrálo s družstvy SK Talent Dunajská Streda „B“ 6:5, s Inter Bieloruská 5:3, s MHC Bardejov 6:11 a s Sport club Senec 6:6. V kategorii S naše družstvo hrálo s družstvy ŠKH Agrokarpaty Pezinok 15:14, s HK Ivanka při Dunaji 7:16 a s GRS Medzev 6:7.

Takže po zápasech ve skupinách se v kategorii M družstvo holek umístilo na 5. místě s bilancí 4 výhry a 4 prohry, družstvo kluků rovněž na 5. místě s bilancí 3 výhry, 1 remíza a 4 prohry. V kategorii S se naše družstvo umístilo na 6. místě s bilancí 1 výhra, 1 remíza a 4 prohry. Takže v kategorii M družstvo holek i kluků následující den bojovalo o 9.-12. místo a v kategorii S naše družstvo bojovalo o 21.-24. místo.

Třetí den byl ve znamení PlayOff, kdy v kategorii M družstvo holek hrálo s družstvy Sport club Senec 4:7 a s ŠKH Agrokarpaty Pezinok 5:4. Družstvo kluků hrálo s družstvy ŠKH Agrokarpaty Pezinok 7:4 a s Sport club Senec 10:5. V kategorii S naše družstvo hrálo s družstvy TJ Jiskra Havlíčkův Brod „B“ 19:4 a s SK Kuřim 12:5.

Konečné umístění v kategorii M se družstvo kluků umístilo na 9.místě a družstvo holek na 11.místě. V kategorii S se naše družstvo umístilo na 21.místě.

Dále jsme měli zastoupení v ALL STARS v kategorii M 2007/2008 Aničkou Urbanovou a v kategorii S 2005/2006 Vojtou Schaffnerem. V kategorii M 2007/2008 byl vyhlášen talentem turnaje Vojta Urban (2009).
Je však třeba poděkovat všem zůčastněným hráčům a přítomnému doprovodu za kvalitní reprezentaci SK Velká Bystřice na tomto turnaji.

Soupisky družstev:

Kategorie M, družstvo holek – SK Velká Bystřice „A“:
Vážanová Anička, Krutilová Terezka, Zedníková Zuzanka, Hroščaníková Adélka, Švábeníková Anetka, Urban Votíšek a Urbanová Anička
Kategorie M, družstvo kluků – SK Velká Bystřice „B“:
Petr Matyáš, Charvát Honzík, Čáp David, Urva Štěpán, Možíš Šimon, Chaloupka Bolek a Charvát Kuba
Kategorie S, - SK Velká Bystřice:
Novák Laďa, Schaffner Vojta, Matulík Peťa, Matulík Pavel, Čáp Aleš, Himrová Šárka, Tomek Kryštof a Kobliha Honza

Na závěr musíme pochválit organizátory za skvěle připravenou sportovní stránku turnaje i všechny doprovodné činnosti. Děkujeme a těšíme se na družstva Stupavy na domácích turnajích. Přidáváme ještě odkaz pro zájemce o výsledky, fotografie, videa a postřehy:
http://playminihandball.com/

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook