Zpravodaj č. 18/2016

PÁTEK 27.5.2016:


Ml.dorost "B": Uherské Hradiště - SK Velká Bystřice "B"       29 : 29 (18 : 15)
V neobvyklý den – pátek, jsme dohrávali odložené utkání v Hradišti, jehož funkcionářům tímto děkujeme za vstřícnost. V našem týmu chyběly tři opory – Pepa Dobeš, Vojta Javorek a Hantr. Oproti tomu domácí posílili svůj kádr o dva prvoligové hráče Zlína. V utkání, které nijak nevybočovalo z normálu jsme prapodivným způsobem nasbírali devět dvojek, Burša vyfasoval červenou a naši diváci byli vyloučeni z haly!!! Naše kluky podivné verdikty „indisponovaných a nezaujatých“ pánů s píšťalkami natolik rozhodili, že jsme ve 24. minutě prohrávali o pět branek 16 : 11. Ve druhé půli jsme se více soustředili na hru, zasunuli obranu a pomalu začali dotahovat. Poslední (vyrovnávací) branku vstřelil dvacet vteřin Štěpek a my si odvezli domů těžce vybojovaný bod. Velkou pochvalu za bojovnost zaslouží všichni kluci, který svými zákroky kryl záda výborný Domes v brance. O branky se tentokrát poděli jen čtyři hráči – Štěpek, Burša, Tony a Pepíno11, který neskutečně ožil na křídle!

Hráči (branky): D. Kolovrátník (br), J. Šudřich (br), Š. Souček (14), J. Jedenástík (6), A. Vodička (5), T. Buršík (4), B. Možíš, J. Vysloužil, F. Buršík, T. Foukal, D. Schaffner, M. Ponikelský.
 

SOBOTA 28.5.2016:


Muži: SK Velká Bystřice - Tatran Bohunice                              32 : 17 (14 : 6)

Cíl pro letošní sezónu je splněný. Velká Bystřice zaslouženě postupuje do první ligy. 

Poslední a rozhodující zápas sezóny se povedl snad nejlépe, jak mohl. Plná hala, parádní fandění a podpora pro naše kluky, kteří se vyhecovali, zápas si užívali a soupeře jednoznačně smetli. 

Do zápasu jsme šli s respektem a maximálně soustředění, výhra v Bohunicích o 2 góly pro nás znamenala jen, že jsme teprve v poločase a skóre je prakticky vyrovnané. Celý tým si chtěl splnit svůj sen a nedovolit zklamání.

Nakonec v zápase kluci předvedli asi nejlepší výkon sezóny. Skvělá úspěšnost střelby v útoku, hezké kombinace a hlavně neprostupná obrana a zavřená brána - silné Bohunice jako vítěz druhé ligy JM dokázali za první poločas vstřelit pouhých 6 branek. Poločasové skóre 14:6 znamenalo, že je prakticky rozhodnuto. Druhý poločas se potom dohrával již v lehce exhibičním tempu a v očekávání pozápasových oslav. 

Věřím, že všichni co dorazili, jsme si sobotní odpoledne užili. Výborná házená.

A přece jen ještě musím zmínit. Skvělý úvod k představení - poděkování a ocenění úspěšným dorostům. Potom hodně sympatický nástup našich nejmenších nadějí spolu s hráči - pro děti zážitek a motivace, aby se nadále věnovali házené. 

A jedno pozitivní gesto i v rámci týmu - naše opora obrany Jirka Barva Barvíř, který celou sezónu odváděl černou práci a nepodíval se do útoku, byl v závěru zápasu spoluhráči vyzván a úspěšně proměnil sedmimetrový hod.

A závěrem díky - klukům, jak celou sezónu makali a drželi při sobě jako tým, vedení oddílu, že nám vytvořilo podmínky, fanoušků, kteří byli rovněž bezkonkurenční v lize a rovněž všem, kteří pomáhají s organizací zápasů - hodně dobré práce. A proto Velká Bystřice patří do první ligy.

Sestava: Michal Vydra, Martin Rýpar, 6 Petr Wolf, 2 Michal Wolf, 5 Petr Pörsök, 5/2 Kamil Zemánek, 2 Ondřej Švébiš, 1 Petr Polách, 2 Jiří Strádal, 1 Vladimír Schneider, 1/1 Jiří Barvíř, 2/1 Jiří Kubis, 2 Jan Ďurčík, 3 Radek Mézl.


Ml.žáci "B": SK Žeravice "A" - SK Velká Bystřice "B"                   15 : 7 (7 : 4)

Dne 28.5.2016 jsme odehráli další venkovní mistrovské utkání v soutěžní sezóně 2015/2016. Naším soupeřem byl tým SK Žeravice ??A??.

Sestava: Kuba Salašnyj, Laďa Novák, Adam Horáček, Karel Kobliha, Tomáš Juračka, Patrik Markvart, Peter Blaha, Vojta Krempl, Štěpán Dvořák, Šárka Himrová , Evča Horáčková, Vojta Schaffner, Petr Matulík, Pavel Matulík, Kryštof Tomek.

Utkání začalo v dobrém tempu, kdy se gólové šance na obou stranách střídaly jedna za druhou. V první polovině byl zápas velice vyrovnaný, kdy naši borci, ale i soupeř narážely na v celku dobře organizovanou obranu s výbornými zákroky brankařů. V prvním poločase soupeř dokázal z toho minima šancí nám utéct o 4 góly a my hráli dále vybíjenou s brankařem soupeře. Do druhého poločasu jsme za Kubu Salašného vystřídali v bráně Laďu Nováka, ať si zvyká v novém herním prostředí. V celku mu to šlo velmi dobře. Ve hře, ale trend neproměněných šancí pokračoval dále. Bylo to i kvůli tomu, že naši hráči buď mají strach nebo se jim prostě nechce jít do náběhu mezi hráče a urvat nějaký ten gól. Co se týká naší obrany, tak ta nebyla vůbec špatná. V některých momentech naši borci doháněli hráče soupeře až k slzám, jak jim v rámci pravidel naložili, ale ani to nepomohlo k odvrácení prohry.

Na závěr bychom, chtěli zdůraznit vítku k nevýraznému útoku, ale pochvalu hráčům za předvedenou obranu a brankařům za výborné zákroky.


St.žáci: Tatran Litovel - SK Velká Bystřice                              26 : 34 (12 : 16)

Hrálo se venku, sluníčko svítilo, bylo vedro, prostě den vhodný na pěkný výlet a podle toho také vypadala naše hra. Kluci se prostě nedokázali hecnout proti soupeři, který neměl ani plný počet hráčů do hry. A tak i my jsme nastoupili v pěti hráčích a místo rychlé hry, jsme se přizpůsobili vycházkovému tempu domácích. Obrana nula, rychlé útoky by se dali napočítat na prstech jedné ruky. No není toho moc co chválit. Jedině Tony za obranu, v první půli Puchy za góly z křídla, které mu chystal Fífa a celkově dobrý výkon Vojty Haderky. Ale historie se neptá, hlavně že jsme vyhráli.

Hráči (branky): V. Zácha (br), T. Dittrich (br), Š. Souček (11), J. Dobeš (5), A. Vodička (4), B. Možíš (3), V. Haderka (3), J. Vysloužil (3), D. Schaffner (3), F. Buršík (1).
 

 

NEDĚLE 29.5.2016:
 

Ml.žáci "A": SK Velká Bystřice "A" - DHK Zora Olomouc      41 : 25 (31 : 17)

Poslední květnovou neděli jsme přivítali na domácím hřišti něžné pohlaví z nedaleké Olomouce, dívky ze Zory Olomouc.  Minule jsme je porazili a i tentokrát jsme chtěli zabodovat. Věděli jsme, že nám to holky nedají zadarmo.

Při osobní obraně se nám, jako už nějakou dobu nedaří tak, jak jsme byli zvyklí.  Dělá nám problém, pohlídat si každý svého hráče a nebylo ojedinělé, kdy soupeřky s přehledem mířily na bránu zcela bez naší obrany. Naštěstí se naši probrali a tak osobka skončila  9:7

Shot-outy se nám vydařily, nakonec  všichni  úspěšně proměnili, sice někteří až na druhý pokus a někteří až na třetí. Naopak soupeřkám se moc nedařilo a proto jsme odcházeli z hřiště v poločase s velkým brankovým náskokem  31:17.

Samotná hra byla díky náskoku pohodová a bez nervozity. Naše opory Vilda s Vojtou si dali pohov a na spojky nastoupili Ada K. s Martinem Strykem. Jako středák se osvědčil Rosťa. Kluci si vyzkoušeli signály a v obraně se snažili udržet holky dál od brány. Na křídlech zaskórovali  všichni Hobiti (jak je pojmenoval Hikari)  Ada H., Vojta P., David.  Velkou oporou byl samozřejmě Kuba Salašnyj v bráně. Konečný výsledek výhra 41 : 25

Sestava: brána Kuba S (2), v poli: Rosťa (5), Vojta H. (5), Hobit Vojta (5), Vilda (5), Hyňa (5), Hobit Adam (3), Šťastný Kuba (2), Kaťas (2), Hobit Davy(2), Martin (3)

V jarní sezóně jsme prozatím neprohráli, tím děkuji všem hráčům, rodičům a všem co nám fandí za podporu a věřím, že i tuto sobotu se znovu uvidíme na domácí půdě při souboji proti Centrumu Haná.


Ml.dorost "B": SK Velká Bystřice "B" - Újezd u Brna                50 : 30 (26 : 13)

Na podzim jsme hosty, kterým patří spodek tabulky vysoko přehráli, a proto jsme kluky varovali před podceněním nebo odfláknutím zápasu. navíc soupeř přijel bez brankaře. Po těchto informacích naši hráči začali tak, že jsme inkasovali první branku a pak jsme asi pětkrát nastřelili toho nešťastníka v brance anebo jsme ji vůbec netrefili. Prostě hrůza hrůzoucí! Ještě v deváté minutě byl stav  9:9. Pak se ale chlapci srovnali, začali makat a první půlku vyhráli o třináct branek. I ve druhé části trval náš nápor a až v patnácté minutě za stavu 40:20jsme mírně polevili a dvacetibrankový rozdíl vydržel až do konce. Celkový dojem – v obraně to docela skřípalo, v útoku pokračovalo nemilosrdné ostřelování gólmana. Ale pár pěkných akcí se vydařilo – Fífova nahazovačka na Štěpka, Domesovy branky na pivotu, především ta přímo z rozehrání devítky, kterou tak dlouho piluje na trénincích. Parádní výkon podal Pepíno11 na všech postech, na pivotu se prosadil i Puchýř. Hodně aktivní byl Tony na spojce, kterého celý víkend zdobila především agresivní obrana. Fouky na křídle – obrovské zlepšení! Pár hezkých trháků proměnil a pár hezky zazdil Pepa Dobeš. Kromě Schaffiho, který odmítnul tři přihrávky, dokázali všichni hráči vstřelit branku. Až do svého zranění hájil naši branku výborný Šudřa, kterého v závěru kvalitně nahradil Fífa.

V tabulce Moravské Ligy mladších dorostenců tedy končí naše družstvo tvořené především staršími žáky, na neskutečném druhém místě!!! Velká část hráčů bude staršími žáky ještě v příštím roce! Takže závěrem: “DÍKY KLUCI ZA VÝBORNOU SEZÓNU!!!“

Hráči (branky):  J. Šudřich (br), F. Buršík (br+1), Š. Souček (12), J. Dobeš (8), T. Buršík (6), J. Jedenástík (5), T. Foukal (4),  D. Kolovrátník (4), J. Hartl (2), M. Ponikelský (2), B. Možíš (2), J. Vysloužil (2), A. Vodička (2), D. Schaffner.   

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook