Zpravodaj č. 21/2016

Velký úspěch Velké Bystřice na turnaji v Itálii – HB CUP 2016 v městečku Taufers (Bolzano)

Mladší dorostenci - 1. místo z 19-ti týmů, starší žáci – 2. místo z 26-ti týmů!!!   
 

V pátek 1. 7. jsme se sešli na tradičním místě (v netradičním čase 3:45) a vydali se na cestu dlouhou 800 km do provincie Bolzano na 31. ročník velkého mezinárodního turnaje v házené, kterého se zúčastnilo 142 týmů z různých zemí Evropy (Německo, Itálie, Rakousko, Švýcarsko, Chorvatsko, Francie a díky nám i z České Republiky). Cestování probíhalo poměrně v klidu (jedna hodinová zácpa) a po dvanácti hodinách jsme dorazili do místa konání, malebného městečka Sand in Taufers.
Hned po příjezdu jsme se ubytovali ve vesničce Uttenheim vzdálené cca 5 minut jízdy autobusem od Taufers. Bydlení bylo trošku zvláštní, protože jsme spali v jakési klubovně, kde ale bylo vše, co jsme potřebovali. Našimi sousedy byly německé týmy, především dívčí, se kterými jsme ale nakonec v podstatě nepotkali. Nakonec jsme toto místo velmi ocenili, protože jsme byli mimo hlavní dění a měli tak klídek a pohodičku
J.
Poté jsme vyrazili na večeři (mimochodem jídlo bylo po celý turnaj velmi dobré) po které následovalo slavnostní zahájení turnaje. Bylo skromné, ale i tak zajímavé. V záplavě všemožných informací zaznělo i to, že jsme byli nejvzdálenějšími účastníky a zřejmě za to jsme obdrželi pěknou účastnickou trofej a dvě bedny jablek. Později jsme zjistili, že hlavním sponzorem byl zřejmě nějaký pěstitel, a tak to nebylo naposledy, kdy jsme se jablky potkali.
Tak tedy skončil náš příjezdový den a nás čekala náročná sobota a neděle, plná zápasů, které se všechny hráli na venkovních hřištích. Počasí nám naštěstí přálo a až na jeden zápas, který jsme odehráli v dešti, se vše odehrálo za krásného počasí. Úžasnou atmosféru dokreslovali obrovské hory, které se tyčily okolo nás, prostě fantazie.

A teď už k samotným výsledkům.
V kategorii mladší dorost bylo devatenáct družstev, rozdělených do tří skupin. O medailové umístění hráli poté jenom vítězové skupin!

 Základní skupina – výsledky:
 SK Velká Bystřice - SG Kempten-Kottern (D) 11 : 2
 SK Velká Bystřice - TV Memmingen (D) 9 : 3
 SK Velká Bystřice - HC Falconara (ITA)     12 : 6
 SK Velká Bystřice - TV 1846 Isny (D) 11 : 2
 SK Velká Bystřice - Albis Foxex Handball (SUI) 11 : 1

                                
 Skupinu se tedy podařilo vyhrát a čekali nás zápasy o medaile s vítězi ostatních dvou skupin.
 

 Finálový miniturnaj – výsledky:
 SK Velká Bystřice - HSG Würm-Mitte (D 10 : 4
 SK Velká Bystřice - SG Hegensberg A (D)   7 : 4


Ani ve finálovém klání jsme nenašli přemožitele a celý turnaj jsme zaslouženě vyhráli. Tento úspěch podtrhl Dominik Kolovrátník, který byl vyhlášen nejlepším brankařem celého turnaje, tedy ze všech čtyřiceti dvou týmů!!!
Přestože to byl turnaj na konci sezóny, pro náš tým to byl první odrazový můstek pro příští ligovou sezónu. Tvoří se základ mužstva a vypadá to, že i výborná parta. Kluci se pomalu sehrávali a především obrana byla na hodně dobré úrovni.

Konečné pořadí:

  1. SK Velká Bystřice
  2. SC Hegensberg
  3. HSG Würt-Mitte.


Hráči, kteří se na tomto úspěchu podíleli (+ branky): 

Dominik Kolovrátník (br)         - vyhlášen nejlepším brankařem celé akce, to mluví za vše!
Jan Šudřich (br)                      - střídal se s Domesem a i on byl oporou. Proti Švýcarům  odchytal celý pas a pustil pouze jednu střelu!
Štěpán Souček (24)                 - tahoun a režisér hry s vysokou produktivitou střelby.
Josef Dobeš (12)                      - na křídle neskutečně ožil a soupeřům se jej nedařilo bránit. Velkej hecíř družstva.
Patrik Borůvka (11)                  - spojka, která dokáže jak vystřelit z dálky, tak se i individuálně uvolnit.
Vojtěch Micka (7)                     - neskutečnej bojovník a nejlepší obránce. Dravec na spojce i v pivotu.
Filip Čundrle (7)                      - typická ostrá spojka. Po zranění se chvilku rozehrával a svou silnou stránku ukázal ve finálovém zápase s HSG Würm. Rovněž výborný v obraně.                                  
Vojtěch Pospíšil (4)                 - pivot, tvrďák v obraně. V útoku se dokázal parádně uvolnit.
Jan Hartl (2)                             - střídal se na křídle s Krasoněm. Jeho chvíle přišla v zápase proti Švýcarům, kdy vstřelil dvě hezké branky.
Daniel Pastorek (1)                  - korba týmu. Když postavil odblok, byl jako skála. Svou branku si nechal na nejdůležitější chvíli, když se lámal chleba v boji o první místo.
Josef Jedenástík                     - ačkoliv neskóroval, odvedl velkou práci v obraně na křídle přes ruku.
Tomáš Foukal                         - naše jediné levoruké křídlo. Střídal se s Pepou11 na pravém křídle a se Šudřou ve vytváření přátelských vztahů s německými hráčkami.

V kategorii starších žáků, kteří tentokrát reprezentovali Olomoucký kraj pod hlavičkou RHC, se zúčastnilo 26 týmů, rozdělených do čtyř skupin a stejně jako u dorostů postupovali do bojů o medaile pouze vítězové.

 

 Základní skupina – výsledky:
 RHC Olomouc - HC Hoerdt A (FRA) 12 : 0
 RHC Olomouc - GS Pall. Tavernelle (ITA 7 : 1
 RHC Olomouc - HC Arborn (SUI)     11 : 3
 RHC Olomouc - SG Kempten-Kottern A (D) 13 : 1
 RHC Olomouc - SpVgg Altenerding B (D) 8 : 4


I starší žáci ve skupině nezaváhali a postoupili do semifinále, kde narazili na soupeře z Chorvatska.

 Semifinále:
 RHC Olomouc - MRK Mladost 09 6 : 3

V těžkém zápase ze sprostě hrajícími chorvaty kluci od začátku vedli a zaslouženě postoupili do finále.
 

 Finále:
 RHC Olomouc - RK Buje (HR) 4 : 8


Fináloví protivníci z Chorvatska, byli silovější a urostlejší, přesto jsme s nimi hráli vyrovnanou partii. O naší prohře rozhodlo větší množství technických chyb, které soupeř nemilosrdně trestal. Přesto je druhé místo z takové akce velkým úspěchem a kluci zaslouží obrovskou pochvalu. I tady fungovala dobrá parta, když do týmu perfektně zapadli kluci z Žeravic, Hranic a Olomouce.

Konečné pořadí:

  1. RK Buje
  2. RHC Olomouc
  3. MRK Mladost 09.

 

Olomoucký kraj úspěšně reprezentovali:


Martin Gryggar (br)                  -  po celý turnaj spolehlivý, bohužel ve finále nepředvedl nic navíc.
Matyas  Fegyveres (br)            -  pravidelně se střídal s Gryggim a předvedl několik pěkných zákroků.
Antonín Vodička (19)               - tahoun a lídr týmu. Výborný obraně i v útoku. Jediná spojka, která střílela z dálky.
Bohumil Možíš (11)                 - střeďáček nebo křidélko, na všech postech výborný. Rovněž super obranář. V útoku se prosazoval hlavně jeden na jednoho.
David Schaffner (10)                - tentokrát nezvykle více na levém křídle než v pivotu, kde odváděl velmi slušnou práci hlavně při útočných výpadech.
Filip Buršík (6)                        - i on hrál především na křídle. Náramně mu vyšel zápas proti Altenerdingu, kde nastřílel několik pěkných branek.
Adam Kotěšovský (5)               - rychlonohá spojka, střídal se na středu s Bohouškem, dobrý tah na bránu!
Vojtěch Haderka (4)                 - jeden z mladíků (2003). Výborná obrana. V útoku by se svojí výškou mohl více střílet z dálky.
Vilém Zedník (3)                      - další mlaďoch, urostlá spojka. Konec dohrával s bolavou nohou!
Jan Vysloužil (2)                     - pivot, organizátor obrany. Vzhledem k naší rychlé hře neměl moc prostoru v útoku. Ve finále konečně došlo i na rozehrávání signálů.
Marek Šebesta (1)                    - typické křidélko. Po celý turnaj předváděl poctivý výkon.
Tomáš Němeček (1)                 - také křidélko, někdy napravo, jindy nalevo. I on, stejně jako všichni dokázal vstřelit branku!


Bezprostředně, po finálových zápasech proběhlo slavnostní zakončení celého turnaje, na kterém naše týmy dostali medaile a poháry. Samozřejmě nechyběla už dříve zmiňovaná jablka a dokonce sladkosti v podobě čokoládového a ovocného dortu. Odpoledne jsme ještě stihli navštívit místní přírodní bazén. Tato návštěva se však neobešla bez komplikací. Hned tři kluci poztráceli čipy a museli tedy vyřídit potřebné formality, aby se dostali ke svým věcem. Myslíme, že na naši návštěvu budou domácí dlouho vzpomínat. A tak jsme se slovy „tři čipy v řiti“ nasedli do autobusu a v pondělí ráno se objevili bezpečně v Bystřici. 
Závěrem nesmí chybět poděkování jednak OLKSH za finanční příspěvek na dopravu, také Zbyňovi Müllerovi, který zajistil sponzorský příspěvek. Velký dík patří firmě Auta-Busy Studený, jejíž dobře naladění řidiči nás naprosto bezpečně dovezli tam i zpět.
No a nakonec velká pochvala všem hráčům, za slušné vystupování během celého turnaje, bojovnost a vzornou reprezentaci SK Velká Bystřice a Olomouckého kraje!

 

Na další stránce nějaké foto, další fotky na naší facebookové stránce:

https://www.facebook.com/fandimehazene/

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook