Zpravodaj č. 29/2016

SOBOTA 22.10.2016:


Ml.dorost: HC Dukla Praha - SK Velká Bystřice                      33 : 27 (15 : 16)

Do Prahy jsme odcestovali s plnou sestavou včetně Vojty Javorka. O body jsme chtěli zabojovat, přestože postavení Dukly v tabulce je zkreslující, protože odehrála většinu zápasů s vrchem tabulky. Přemíra motivace opět zapříčinila, že nám tradičně utekl začátek a v šesté minutě jsme prohrávali 1:4. Poté jsme hru zklidnili, dokázali se dotáhnout a dokonce jít do šaten s jednobrankovým vedením.
Po přestávce opět pár neproměněných šancí a domácí šli do vedení. Bohužel se nám v té době zranil Míša Nevrla, čímž utrpěla naše kombinace. Dukla výrazně přitvrdila v obraně, což nám působilo velké problémy. Ještě deset minut před koncem jsme se snažili dotáhnout dvoubrankový rozdíl (24:22). Bohužel se nám nedařilo střelecky, neproměnili jsme dvě sedmičky a v závěru polevili i v obraně.
Přestože jsme prohráli, kluci zápas odmakali. Technický zápis nám ukázal několik informací, které si řekneme na tréninku. Pozitivem je minimum technických chyb, negativem celkově špatná produktivita. Domes v brance zachytal spolehlivě (35%), navrch přidal dvě chycené sedmičky. Nejlepším obráncem byl Pospa. Čundy odvedl velice kvalitní výkon, a než mu došly síly, tak i produktivní střelbu. Paťa konečně začal hrát více silově, ale i on se podílel na nepřesné střelbě. Velice dobře zahrál i Pepa Dobeš. Většinu branek svým spoluhráčům vytvořil aktivní Štěpek. Své první prvoligové branky dal Vojta Javorek. Teď máme 14 dní přestávku a dost času nachystat se na další zápas se Zubřím, které zatím neprohrálo!

Hráči (branky): D. Kolovrátník (br), V. Zácha (br), F. Čundrle (5), J. Dobeš (5), Š. Souček (4), P. Borůvka (4), V. Micka (3), M. Nevrla (2), V. Javorek (2), V. Pospíšil (1), A. Vodička (1), T. Maceášik (1), D. Pastorek, T. Foukal.


Muži "A": HC TJ Náchod - SK Velká Bystřice "A"                 32 : 25 (15 : 17)   
Jednou to přijít muselo a po dlouhých 315 dnech a 22 úspěšných zápasech jsme prohráli. Poprvé v roce 2016.

První poločas začali domácí osobkou na Veřmu, chvíli jsme potřebovali přizpůsobit tomu naši hru a zápas se již vyvíjel správným směrem. Kluci v útoku úspěšně využívali volný prostor. Udržovali jsme si těsný náskok a poločasové vedení o dva góly bylo zasloužené. 
Zkraje druhého poločasu jsme měli celou řadu šancí domácím utéct a snad i zápas rozhodnout ve svůj prospěch. Nicméně naše střelecká smůla udržela domácí ve hře a ti vycítili šanci. Maximálně se hecli, v obraně začali hrát na hranici tvrdosti a pomohli jim i fanoušci. A my jsme pomalu a jistě ztráceli zápas. Bohužel jsme nedokázali reagovat. 
Víme, že první liga je těžká soutěž a toto platí o to víc pro všechny venkovní zápasy. Další zkušenost pro nás a makáme dál. 

Sestava: Vít Pyško, František Kuba, Petr Wolf(1), Kamil Zemánek(4), Ondřej Švébiš(1), Jiří Strádal(1), Adam Martinát(5), David Mužík(1), Dominik Gelnar(4), Jiří Kubis(4), Tomáš Mráz(1), Lubomír Veřmiřovský(3/2), Jan Ďurčík, Radek Mézl.

 

NEDĚLE 23.10.2016:


Ml.žáci: Centrum Haná "B" - SK Velká Bystřice                          9 : 25 (7 : 13)

V neděli 23.10 jsme zajeli do nedalekého Kostelce na Hané poměřit síly s družstvem Centrum Haná „B“. Před 14-ti dny nám to tady natřelo Áčko, takže jsme si chtěli trochu vylepšit reputaci. Poprvé v této sezóně, jsme nastoupili v plné sestavě všech 14-ti hráčů. Všichni byli správně namotivováni a chtěli vyhrát.
Osobka nezačala bohužel nejlépe, opět se ukázaly mezery v obraně a nepřesnost při našich přihrávkách a střelách, k tomu se přidalo vyloučení a tím oslabená hra. I přes problémy byl nakonec výsledek po prvních deseti minutách 7:6 pro nás. Dalších deset minut hry byl jednoznačně pod naší taktovkou. Obrana držela a v útoku se dařilo zakončovat. Do šaten jsme v poločase odcházeli s dobrým pocitem bodového náskoku 13:7.
Druhý poločas byl pokračováním úspěšné hry, kterou  naši hráči začali po osobce.  Dostali jsme pouze dvě branky, obrana se posouvala a všichni makali. V útoku si vyzkoušeli pár kombinací a snad poprvé si mimo Štěpy Dvořáka dali všichni gól. Najednou zjistili, že i křídla mohou jít do střelby a ne jen slepě vracet míč.  Bylo vidět zlepšení jejich střel a hlavně získání určité sebedůvěry při střelbě. Brankář se nám pomalu vrací do formy a věřím, že už bude jenom stoupat.  Celkový výsledek byl 25:9 pro nás.
Děkuji všem hráčům za pěknou hru a hlavně  rodičům za pomoc s dovozem dětí a podporu při hře.

Sestava: v bráně osvědčený Kuba S, v poli : Paja M. (2), Evča H. (1), Aleš Č. (3), Vojta P. (4), Štěpa S. (2), Adam H. (3), Šárka H.(2), Peťa M. (2), Vojta Sch.( 1), Tom J. (1), Štěpa D., Martin S.(3), Vojta K.(1)


St.žáci: TJ Cement Hranice "B" - SK Velká Bystřice               13 : 41 (2 : 20)

Zápas proti B-týmu domácích, který se do soutěže přihlásil místo Uničova nepřinesl žádné překvapení a my jsme v celku snadno získali dva body. Všichni hráči si zahráli dostatečně, téměř všichni vstřelili branku, včetně brankaře Vojty, kterého dobře naladění kluci v závěru vyhecovali, aby se zapojil do útočných akcí.

Hráči (branky): V. Zácha (br+2), A. Vodička (7), J. Dzieržava (5), D. Schaffner (5), B. Možíš (5), V. Haderka (4), J. Vysloužil (3), V. Zedník (3), R. Černý (2), M. Pelák (2), M. Pečinka (1), A. Katinger (1), K. Kobliha (1), J. Šťastný.  

 

Liga Olomouckého kraje (starší žáci)
- konečná tabulka po podzimu
 Poř.  Družstvo Z V R P Skore Body
 1.  STM Olomouc "A" 7 7 0 0 204 : 106 14
 2.  SK Velká Bystřice 7 6 0 1 196 : 134 12
 3.  Žeravice 7 4 0 3 189 : 136 8
 4.  Hranice "A" 7 4 0 3 187 : 147 8
 5.  Centrum Haná 7 4 0 3 143 : 160 8
 6.  Tatran Litovel 7 2 0 5 140 : 177 4
 7.  STM Olomouc "B" 7 1 0 6 114 : 165 2
 8.  Hranice "B" 7 0 0 7 87 : 235 0



St.dorost: HC Zubří "B" - SK Velká Bystřice                            32 : 39 (14 : 13)

V neděli jsme k dalšímu podzimnímu utkání  nastoupili na palubovce Zubří, kde jsme poměřili síly s týmem B.  První polovina zápasu  byla celkem vyrovnaná, bohužel však z naší strany střelecky nepřesná. Polovinu gólů v prvním poločase nám dal soupeř ze sedmimetrových hodů. Nikomu se zpočátku nepodařilo nijak výrazně gólově odskočit, ale i přesto jsme si už v první půli mohli dovolit prostřídat všechny hráče. V druhém poločase jsme přidali na důraze a na rychlosti, soupeř nám stačil pouze do 40 minuty a potom rezignoval. Zápas dobře vyšel klukům z Hranic, velmi dobře se předvedli mladší dorostenci Souček a Pastorek. Zápas jsme vyhráli o sedm branek  39:32.

Sestava: Schneider P.(br), Tkadleček D.(11), Andrš M.(8), Spurný T.(1), Horký J., Dosoudil R. (2), Prošvic T.(1), Kubeša L. (4), Varhalík L., Hňatek F., Souček Š. (7), Pastorek D.(1), Tesařík M.(4), Buršík T.

 

Muži "B": SK V. Bystřice "B" - SKP Frýdek-Místek "B"        33 : 28 (15 : 19) 

Díky zlepšenému výkonu ve druhém poločase získalo naše družstvo důležité body do tabulky.

Sestava: Kuba F.(br), Mužík D.(9), Ďurčík J.(3), Loučka D.(1), Jureček M., Ševeček P., Kobert D.(2), Loun J., Hanzelka J.(6), Zemánek K.(5), Strádal J.(3), Mikušek D.(4), Horký J.


St.dorostenky: SK Velká Bystřice - HC Zlín                                  19 : 18 (10 : 8)

Nadšeně bojující domácí hráčky získaly nečekané body vítězstvím nad velkým favoritem ze Zlína. Základem úspěchu byl vynikající výkon domácí brankářky Lucky Mikuláškové a snaha všech dalších hráček vstřelit branku, obzvlášť vyšel zápas naší pivotce Lucii Žákové, která byla na brankovišti k neudržení, když nedala branku, tak získala sedmičku. Navíc přišlo velké zlepšení v obraně, která nebyla tak děravá, jako předchozí zápasy. Ale opět naše hráčky vyrobily velké množství chyb, které tentokrát hráčky Zlína nedokázaly potrestat.

Hráčky a branky: L. Mikulášková(br.), L. Žáková(5), M. Vachutková(3), S. Monetti(3), K. Vítková(2), M. Soukupová(2), A. Možíšová(2), B. Slováčková(1), K. Koudeláková(1), A. Krejzlíková


Ženy: SK Velká Bystřice - UP Olomouc                                     33 : 22 (17 : 9)

Naše děvčata šla od úvodu za vítězstvím v tomto prestižním regionálním derby. Zejména se dařil rychlý kombinovaný přechod do útoku, po kterém padalo množství branek. Kromě začátku druhé půlky, kdy jsme si v obraně vybrali slabší chvilku, nebylo po celý zápas pochyb o tom, kdo je na hřišti lepším týmem.

Hráčky a branky: J. Steigerová(br.), L. Mikulášková(br.), M. Jurečková(1), E. Zívalová(2), P. Jiroušová, J. Macharáčková, M. Kaczmarczyková(6), D. Hymrová(6), V. Hejtmánková(4), M. Koppová(2), S. Kumrová(6), A. Begalová(4), Kobylíková J.(2).
 

 

PONDĚLÍ 24.10.2016:

 

Ml.žáci: SK Velká Bystřice - DHK Zora Olomouc                          15 : 6 (7 : 3)

Hned v pondělí 24.10, po naší úspěšné hře proti  Centrumu Haná „B“, jsme předehrávali 8.kolo podzimní části mistrovských zápasů. Tentokrát jsme přivítali na domácí půdě družstvo děvčat ze Zory Olomouc.  Abychom v jarní části hráli mezi první šestkou družstev, bylo potřeba zvítězit. V průběžné tabulce jsme byli za sebou.
Osobní obrana začala dobře a bylo vidět, že si naši hráči konečně vzali k srdci naše rady. Až na zbytečné vyloučení za ždouchání a bránění zezadu se osobka vydařila. Kluci (a děvče) se pěkně uvolňovali, zlepšili pohyb na hřišti, přesnost přihrávek a střelbu.  Výsledek 7:3.   Bohužel tím se naše aktivity vyčerpaly a zbylých deset minut normální házené bylo bez gólu. Nedařilo se nám projít přes obranu holek, kterou si trpělivě držely na šestce a střely z dálky šli mimo branku. V obraně jsme holky taky potrápili a nepustili do vyložených šancí. Pokud nám už něco uteklo, tak musím moc pochválit Kubu, který nás podržel a nic nepustil, dokonce i při sedmičkách. Poločas tak skončil 7:3.
Cílem druhé půlky bylo udržet brankový náskok a rozhodně neponechat nic náhodě. Kvalitní obrana nám opět ukázala, že když všichni chtějí, umí zabrat a podržet. Při útoku byla jednou z možností, jak vstřelit branku střelba z dálky. Nemáme moc vysokých hráčů, takže hlavní zodpovědnost bývá na Martinovi a Tomovi. Oba mají problémy s přesností střel, ale tentokrát se naštěstí dařilo. Na pivotu se uměl prosadit Vojta Sch. a jeho dvě vybojované sedmičky si i úspěšně zakončil. Oproti včerejšímu zápasu se bohužel střelecky neprosadili všichni, ale i tak bojovali s velkým nasazením.  Konečný výsledek hry byl 15:6.

Sestava: v bráně Kuba S.,v poli.. Paja M. (1), Evča H., Aleš Č. (1)., Vojta P., Štěpa S., Adam H.(1), Šárka H.(3), Petr M.(1), Vojta Sch.(4), Tom J.(3), Štěpa D., Martin S.(2), Vojta K.

Všem hráčům děkuji za nasazení při hře a našim věrným fanouškům ,za podporu. Dětem začínají od středy podzimní prázdniny, věřím, že si je užijí a naberou sílu a energii na další tři soupeře, kteří nás ještě do konce podzimní části čekají.

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook