Zpravodaj č. 12/2021

SOBOTA 13.11.2021


Muži: Házená Velká Bystřice – HC Zlín 25 : 26 (10 : 14)

Bojovné utkání, kdy jsem se soupeřem drželi krok po celou dobu byť jsme celý první poločas tahali za pomyslný kratší konec. Během druhé půle se nám podařilo vývoj utkání zvrátit na svoji stranu a vést o 2 branky, avšak v takovém zápase jako byl tento, může několik sporných rozhodnutí velice napomoci vývoji utkání. Pro nás jednoznačně velká zkušenost, ze které se musíme poučit a nečekat jak to dopadne, ale převzít otěže zápasu od začátku do svých rukou a zápas vyhrát. Pochvalu za předvedený výkon zaslouží zcela jistě výborně chytající Michal „Buba“ Vydra.

Rozhodčí: Horsák – Švidernoch. Vyloučení: 6 – 5. Branky ze 7m hodů: 2 – 4.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P., Zácha V. – Schaffner D., Skřídlo J. (3), Švébiš O. (4), Buršík T., Michálek D. (3), Možíš B., Ostrožovič S. (3), Menšík N. (3), Šoustal J., Kubis J. (2), Mužík D. (6/2), Vodička A. (1).

 


NEDĚLE 14.11.2021

 

Starší dorost: Házená Velká Bystřice – Rožnov p. R. 20 : 28 (13 : 15)

V sobotu jsme se na domácím hřišti utkali s týmem z Rožnova. Zápas v první polovině probíhal vcelku vyrovnaně, kdy oba týmy měli dobré obrany a v útoku jsme se hůře prosazovali. Povedlo se nám několik rychlých míčů , kdy pak samostatně zakončovaly naše spojky. Bohužel, to bylo naposled co se nám něco takového povedlo. Přes jasné pokyny jak mají kluci v útoku pokračovat , dělali přesný opak. Druhá půle byla v režii soupeře , který pomalu zvyšoval náskok. Nedůslednost v obraně, uspěchaná střelba v útoku, technické chyby a hlavně malá bojovnost nás trápí několik posledních zápasů a pokud se tohodle nezbavíme nemůžeme vyhrávat.  

Sestava a branky: J. Lép, A. Maier, A. Čmel (1), A. Čáp, M. Janalík, D. Klimeš (1), A. Horáček (2), F. Janeček (1), J. Nevrlý (3), T. Juračka (9), J. Palička (2), V. Žárovský, A. Albrecht (1), J. Džierdžava (2), H. Dvořák, M. Pečínka (6),

 

SOBOTA 20.11.2021

 

Starší žačky: Kvalifikace Žákovské ligy – 1.místo

Dneska naše Žaby odmakaly kvalifikační turnaj do Žákovské ligy starších žákyň. V naší skupině byly týmy: Astra Praha, Hodonín, Zlín B a Bohumín.  

S Astrou Praha se holky rozehřály - ano, to je to správné slovo, poněvadž jejich výkon byl vcelku vlažný, hlavně v první půli. Hodně nepřesných nahrávek i střel a znatelná nervozita.  Druhý poločas naštěstí pochopily, že je lepší vyhrát. 15:10.

S Hodonínem to v prvním poločase vypadalo dost vyrovnaně, i když už bylo vidět výrazně větší nasazení v útoku i obraně. Ve druhém poločase Žaby ukázaly kvalitu: hrály poctivě, zodpovědně jak v útoku tak v obraně. Proměňovaly z nacvičených signálů i rychlých protiútoků. Zúročily přehled a hráčské zkušenosti. 22:10.

Duel se Zlínem ukázal kvalitu obou obran a i v tomto měření holky obstály na výbornou! 11:6.

Na posledni zápas s Bohumínem nastoupila sestava méně zkušených holek a ty si nádherně a zaslouženě vybojovaly sladkou výhru o jediný gól! 15:14.


Takže sečteno-podtrženo: 4 zápasy - 4 výhry!!!  a postup do ŽÁKOVSKÉ LIGY !!!

Holkám patří velká gratulace a přání, ať se na té vítězné vlně udrží hooodně dlouho!!!

 

 

 

NEDĚLE 21.11.2021

 

Muži: HBC Ronal Jičín “B“ - Házená V. Bystřice 31 : 30 (18 : 14)

Předposlední venkovní zápas podzimu jsme navštívili halu kousek od Řáholce. Den před zápasem však náš tým zasáhla veliká marodka, a proto jsme do Jičína odjížděli hned bez několika hráčů základní sestavy (Skřídlo, Menšík, Mužík, Švébiš). Do zápasu byl dokonce nasazen Petr „Peca“ Pörsök, jehož zkušenosti na obraně měly pomoci zejména mladším hráčům. Začátek utkání se pro nás nevyvíjel vůbec špatně. Možná podcenění soupeře nám umožnilo v 15-té minutě vést v poměru 5:10. Pak přišel vskutku nepochopitelný výpadek, který domácí trestali při každé příležitosti a druhou patnáctiminutovku jsme prohráli 13:4!

Druhou polovinu jsme chtěli odčinit, co jsme v té první zpackali. Soupeř však držel krok až do 50-té minuty, kdy vedl o 6 branek. Pak se podařilo trpělivou hrou srazit náskok na jedinou branku. Soupeř měl míč, měl pasivitu a 2 odehrané přihrávky, přičemž zbývalo 13 sekund do konce. Při snaze získat míč jsme však 6 vteřin předkolem faulovali a šli do 5 hráčů. Domácí si svůj jednogólový náskok pohlídali a zvítězili tak nejtěsnějším možným rozdílem. Kluci dokázali, že i když se nedaří, tak se dokážou vrátit do zápasu a o body se porvat. Pochvala zejména za předvedenou hru v posledních 15-ti minutách.

Rozhodčí: Veselý - Zelenka. Vyloučení: 2 – 3. Branky ze 7m hodů: 2 – 3.

Sestava a branky: Vydra M. (1) – Wolf P. (2), Schaffner D., Pörsök P., Michálek D. (7), Možíš B. (4/1), Ostrožovič S. (2), Šoustal J. (1), Kubis J. (3), Mancl P. (7/2), Buček R. (3).

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

27.11.

doma

mini

9:30-14:30

Mikulášský turnaj Na Letné

starší dorost

15:30

Telnice

muži

17:30

Chodov

4.12.

venku

starší dorost

13:00

v Ostravě

muži

17:00

ve Strakonicích

DALŠÍ PROGRAM "Na Letné"

28.11.

 

mladší dorost

10:00

HA Olomouc - Karviná

starší dorost

12:00

HA Olomouc - Karviná

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook