Zpravodaj č. 14/2021

SOBOTA 4.12.2021


Starší dorost: Sokol Ostrava – Házená V. Bystřice 34 : 34 (15 : 18)

Poslední zápas podzimní části jsme hráli v Ostravě. Na zápas se jelo v omezené sestavě díky vládním opatřením , kdy někteří hráči nemůžou hrát. Kluci vstoupili do zápasu odhodlaně a po dlouhé době bylo vidět , že mají chuť se poprat o vítězství. Obrana fungovala na velmi dobré úrovni a byla podpořena vzadu J. Lépem, který opět podal skvělý výkon. Ke konci prvního poločasu , jsem začali mít nedostatek spojek a museli jsem přejít na hru na dva pivoty. S touto hrou měl soupeř velké problémy a podařilo se nám odskočit o pár branek. Do druhé půlky jsme šli pokračovat v nastávající hře , což se nám vcelku dařilo. Hra celkově vypadal dobře, ale o vítězství nás připravili drobné chyby. Např. vyloučení v poslední minutě našeho hráče. Celkový dojem byl velmi příjemný a musím kluky pochválit a doufám, že i k dalším zápasům přistoupí stejně.

Sestava a branky: J. Lép, A. Maier, A. Čmel, A. Čáp (7), V. Žárovský, M. Janalík, A. Albrecht, A. Horáček (6), J. Nevrlý (4), T. Juračka (10), J. Palička (3), M. Janalík , J. Dzieržava (8).

 

NEDĚLE 5.12.2021


Starší žačky: 1.kolo Žákovské ligy - Most

Na 1.kolo Žákovské ligy jsme zajížděli do vzdáleného Mostu. Vyrazili jsme o den dříve a v sobotu jsme si užili pětihodinové cestování. A v neděli jsme si konečně užili i házenou a zopakovali cestu domu.
Měli jsme odehrát čtyři utkání se soupeři z Mostu, Ústí nad Labem, Prahy Kobylis a Lázní Kynžvart. Posledně jmenovaný se z důvodu karantény nezúčastnil.

Zahájili jsme výhrou s Prahou Kobylisy s konečným výsledkem 18:10 pro nás. V tomto utkání si zahrála všechna děvčata. Bylo to bojovné utkání a děvčata vzorně plnila taktické pokyny.

Ke druhému utkání jsme nastoupili v podstatě bez pauzy proti domácímu Mostu. Zápas to byl opět bojovný a bylo vidět, že kapacita na plnění taktiky už trochu chybí. Navíc nás zradilo proměňování vyloženě brankových příležitostí. Holky byly lepším týmem, ale bohužel s konečným výsledkem 10:11 v jejich neprospěch. V tomto zápase si sice nezahrály všechny, ale to jsme tušili podle průběhu. Zato pochvalu všechny dostaly určitě.  Zvládnout zápas odsedět v nervozitě na lavičce chce velký kus disciplíny!

Soupeřky ve třetím a posledním utkání byly z Ústím nad Labem. Zde jsme věřili, že si zahrají úplně všichni. A bylo tomu tak! Hrály více odpočaté holky. S konečným výsledkem 10:22 pro nás.


Celkově musíme jen chválit a chválit a chválit a ...

DYCKY MOST!!!

Určitě se těšíme na další kolo, které bude 15.-16.1.2022 ve Zlíně.


PS: Děvčata říkají, že je s náma trenérama sranda! (Nebo, že by říkaly že jsme jim pro srandu?!?!) Ale to je vlastně jedno: nás trenéry to těší tak či tak, protože práce s takovým manšaftem má smysl!

 

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

10.12. venku

muži

19:00

ve Strakonicích

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook