Zpravodaj č. 10/2019

PRAGUE HANDBALL CUP 2019 - Mladší žačky

Holky mají za sebou úspěšné tažení do Prahy. Většina z nich se poprvé zúčastnila tak velkého turnaje. V jejich kategorii mladších žaček bojovalo 60 týmů. Playoff "A" skupina utekla o kousek, měly fakt těžkou skupinu. O to víc si chtěly spravit chuť...  Po základní skupině holky postoupily do bojů playoff "B" a neúprosným systémem se dostaly až do samotného malého finále, kde je čekal soupeř IK Sävehof II. Nechaly za sebou týmy ze Slovenska, Dánska, Švédska i domácí pražské! ŽaBy svůj výkon neustále stupňovaly. Celým turnajem je provázela parádní pozitivní atmosféra, kolektivní duch a hlad po vítězství. Holky mají celkovou bilanci 5 výher a 4 prohry ( z toho dvakrát o gól). Nevypustily ani minutu z celého turnaje! Finálový zápas byl neuvěřitelně vyhecovaný a po remize 10:10 prohrály o gól na rozstřely (shoot-out) - kdo neviděl, neuvěří (příště musíte přijet fandit)!!!! Jsou to velké bojovnice a srdcařky!!! Gratulujeme!!! ŽaBy, ŽaBy, ŽaBy -  HEJ!!!

 Sestava: Jedenástíková Anna, Kadalová Barbora, Laufová Nela, Laufová Nikola, Pleváková Beáta, Ročáková Ema, Slováčková Amálie, Topalovič Nevena, Urbanová Anna, Válková Dominika, Vážanová Anna, Škvorová Pavla, Švábeníková Aneta, trenéři – Jakl Jiří, Urbanová Vendula 

Výsledky: https://phc.cz/vysledky/tym/353

 

 

PRAGUE HANDBALL CUP 2019 - Minižáci

Naši malí borci opět ukázali, jak se hrají velké turnaje! Porazili opravdové favority z slovinského týmu RK Sevnica, rozdrtili i věčné rivaly z Jičína a další kvalitní soupeře... Jak? Neprostupnou obranou (dostali nejméně gólů na turnaji - jejich turnajové skóre je 71:30), úžasnými výkony v bráně a samozřejmě chytrým útokem! Ze základní skupiny postupovali z prvního místa do hlavní části, kde se bojovalo o medaile. V další fázi turnaje narazili ve své miniskupině na Velké Meziříčí a utržili dvoubrankovou porážku, která bohužel znamenala konec dalších nadějí. Chyběli jim 2 góly a mohli bojovat o medaile. Celková bilance 7 vítězství a 1 prohra. Kluci skončili na skvělém 6. místě z celkových třiceti týmů. Jsou úžasní a spolu s ŽaBami dokázali co umí!! Jen tak dál a HOP HOP HOP!!!

Sestava: Cartelli Matteo, Flora Nikolas, Janalík Tomáš, Koreczki Radim, Müller Štěpán, Pospíšil Miroslav, Potůček Kryštof, Tomanec Tomáš, Urban Vojtěch, Čáp David, trenéři – Urban Jiří, Urban Lubomír

Výsledky: https://phc.cz/vysledky/tym/353

 

 

SOBOTA 4.5.2019:


Muži: Házená Velká Bystřice – HK Bystřice p. H.           30 : 31 (17 : 17)

Předposlední domácí zápas nás čekalo Bystřické derby, které slibovalo napínavý souboj. Vítěz tohoto utkání si mohl zajistit s největší pravděpodobností 5.místo v tabulce. Podzimní utkání nám ukázalo vyrovnaný zápas a podobný scénář jsme čekali i doma. Soupeř přijel v plné sestavě, se kterou hraje již delší dobu a souhra je víc než znát. Na hřišti se tato slova jen potvrzovaly. V domácích zápasech kdy naši hru zdobí především výborná obrana jsme mohli vidět, že ne každý den je posvícení a někdy to holt prostě nejde tolik jak bychom sami chtěli. Přesto se nám podařilo celou první půli držet s Bystřičáky krok a poločasový výsledek 17:17 odpovídal jen průběhu celé první půle.
V druhém poločase jsme chtěli soupeři doskočit, ale pokaždé když jsme se dotáhli, tak naopak odskočili právě hosté a my zase museli jejich náskok dotahovat. To probíhalo celou druhou půli a nakonec nás to stálo všechny body, když jsme několika tyčkami a spálenými šancemi soupeři darovali vítězství. Nutno podotknout, že tentokráte kluci „jezdili po prdeli“ ale někdy to občas nevyjde.
Příští týden vás zveme na poslední domácí utkání s celkem pražského Chodova. Přijďte se letos naposledy podívat a zafandit našim klukům v boji o jedny posledních ligových bodů.

Rozhodčí: Kichner – Vacula. Vyloučení: 2 – 3. Branky ze 7m hodů: 4 – 3. Diváků: 82

Sestava a branky: Vydra M. 1, Schneider – Wolf P. 3, Pörsök P. 3, Švébiš O. 6/1, Dobeš J. 6, Pastorek D., Spurný T. 2, Buršík T., Slovák T., Kubis J. 6/1, Maceášik T.1, Mužík D. 2/2.

 

St.žáci: Házená Velká Bystřice – SK Žeravice                33 : 24 (17 : 14)

V sobotu po dvou týdenní přestávce jsme na domácím hřišti přivítali soupeře z Žeravic. I když naši borci věděli, že je tým Žeravic v tabulce až za námi, tak jsme je neustále nabádali k tomu, aby soupeře nepodcenili. Během začátku prvního poločasu naši hráči zkoušeli náš nervový systém velmi průchozí obranou a pomalým útokem. Po deseti minutách si vzal trenér soupeře oddechový čas a my toho využili k promluvě k hráčům, že zkouška našeho nervového systému stačila, a že by měli začít hrát naši hru. Postupně se ručička vah překlápěla na naši stranu a to díky výrazně zlepšené obraně a nápaditějšímu útoku. Díky tomu jsme utkání dovedli do vítězného konce.

The high-quality replica watches are hot sale for men.

Pochvala celému týmu za bojovnost.

Sestava: Salašnyj Jakub, Novák Ladislav, Juračka Tomáš, Pečinka Vojtěch, Horáček Adam, Slepica Štěpán, Matulík Petr, Matulík Pavel, Schaffner Vojtěch, Potůček Vojtěch, Čáp Aleš a Tomek Kryštof.

 

Další výsledky našich družstev:

Mladší dorost:
28.4.  HC Zubří – Házená Velká Bystřice  HC Zubří  36 : 26 
1.5.  Talent Škoda JS  Plzeň – Házená Velká Bystřice 33 : 30
4.5.  Házená Velká Bystřice – Pepino SKP Frýdek-Místek 27 : 32
Ženy:
28.4.  Házená Velká Bystřice – SK Žeravice       43 : 22
5.5.   Lesana Zubří – Házená Velká Bystřice 31 : 25
Mladší žáci:
27.4  Házená Velká Bystřice – Sokol Centrum Haná A  12 : 20
4.5.   HBC Olomouc  – Házená Velká Bystřice 33 : 19
Mladší žačky:
27.4.  Velká Bystřice/Žeravice – DHK Zora Olomouc B 12 : 10
4.5.    SK Droždín - Velká Bystřice/Žeravice  13 : 16

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

11.5.

doma

ml.žačky

9:00

 s Centrem Haná "B"

ml.dorost

15:30

 s Karvinou

muži

17:30

 s Chodovem

venku

ml.žáci

9:00

 v Litovli

12.5.

doma

mini st. A

9:00

 Turnaj ve Velké Bystřici

mini st. B

9:00

 Turnaj ve Velké Bystřici

ženy

16:00

 s Hodonínem "B"

venku

mini ml. A

9:00

 Turnaj ve Olomouci (Zora)

mini ml. B

9:00

 Turnaj ve Olomouci (Zora)

st.žáci

17:00

 v Horce n. M.

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook