Zpravodaj č. 31/2016

ČTVRTEK 3.11.2016:


St.žáci: SK Žeravice - SK Velká Bystřice                                 22 : 23 (11 : 13)

V prvním kole nadstavby podzimní části soutěže jsme se v netradičním dni i čase (čtvrtek 18:00) střetli v Přerově s týmem z Žeravic. Z naší strany to nebyl povedený zápas a to, že jsme vyhráli je jedno z mála pozitiv, které nás může těšit. Kluci hráli velice vlažně, zřejmě zase pod dojmem toho, že se náš protivník porazí sám. Obrana špatná, v útoku bez pohybu, kombinací a hlavně bez bojovnosti. Naštěstí jsme alespoň v poslední dvacetiminutovce začali bránit, a to nám zachránilo těsnou výhru. V brance se tentokrát objevil Gryggi a přestože má výrazné tréninkové manko, kluky několikrát podržel. Z hráčů v poli lze pochválit Matouše Pečinku, který jako jeden z mála nechal na hřišti maximum. K tomu všemu se zranil Matěj Pelák, kterému přejeme brzké uzdravení.

Hráči (branky): M. Grygar (br), A. Vodička (6), D. Schaffner (5), V .Haderka (5), M. Pečinka (4), B. Možíš (1), M. Pelák (1), J. Vysloužil (1), R. Černý, K. Kobliha, H. Dvořák, J. Šťastný, A. Katinger, P. Blaha.
 


NEDĚLE 6.11.2016:


Ml.žáci: STM Olomouc "A" - SK Velká Bystřice                       38 : 10 (24 : 6)            
V neděli 6.11. jsme zajížděli do nedaleké Olomouce poměřit síly s  vedoucím družstvem soutěže STM Olomouc A. STM vede jednoznačně celou soutěž a tak jsme věděli, že to bude těžký soupeř - a byl. Navíc se zranil V.Pečínka, který nehrál a nebyl s námi Aleš Čáp. Rovněž chyběla Eva Horáčková.
Osobka nezačala bohužel nejlíp, soupeř nás předčil ve všem. Rychlostně jsme nestíhali a výsledkem byl stav 13:3 po prvních deseti minutách. Následovala klasická házená. Opět jsme dostali lekci v rychlosti. Navíc nám nešly přihrávky a obrana rovněž nestíhala. Kluci sice bojovali, ale bohužel soupeř byl někde jinde. Poločas skončil prohrou 24:6.
Druhý poločas jsme trochu zlepšili obranu. Lépe se přesouvala, ale přesto soupeř byl fyzicky někde jinde a pokračoval ve zvyšování náskoku. Občas se nám nějaká akce povedla, ale na výsledek to nemělo zásadní vliv. Hra se z naší strany zlepšila, ale konečný výsledek byl 38:10 ve prospěch soupeře. Věříme, že naše družstvo si  odneslo nějaké zkušenosti a uvědomili si, na čem je potřeba zapracovat. Příjemná zpráva byla, že to i přes nepříznivě se vyvíjející zápas nevzdali a bojovali do poslední minuty. 

Sestava: v bráně osvědčený Kuba Salašný, v poli: Paja Matulík, Vojta Pečínka, který hrál asi půl minuty, Štěpa Slepica, Adam Horáček(3), Šárka Himrová, Peťa Matulík, Vojta Schaffner(1), Tom Juračka(3), Štěpa Dvořák., Martin Stryk(3) a Vojta Krempl.

 

St.dorostenky: SK Velká Bystřice - TJ Jiskra Otrokovice     28 : 25 (15 : 15)   

Vítězství nad soupeřkami z Otrokovic se nerodilo vůbec lehce, ale díky obrovské bojovnosti si naše hráčky body navíc plně zasloužily. Vycházely nám signály a opět výborně zachytala brankařka. Uvidíme, jestli  se nad naší výhrou v Olomouci opět podiví. Hráčkám blahopřejeme a budeme držet palce v dalším utkání. 

Hráčky a branky: Mikulášková L.(br.), Slováčková B.(9), Vítková K.(7), Koudeláková K., Krejzlíková A., Žáková L.(2), Vachutková M.(4), Kleislová K.(4), Soukupová M.(1), Moťková H.(1) 


Ženy: SK Velká Bystřice - DHK Pardubice                            27 : 23 (14 : 11)            
Zápas, ve kterém po celou dobu naše děvčata vedla tří- až pěti-brankovým rozdílem mohl být jasnou záležitostí, ale vlivem spousty nepřesností v útočných kombinacích a občasných nepozorností v obraně se o potřebném vítězství definitivně rozhodlo až teprve několik minut před koncem zápasu. Výkon, který by mohl v loňské sezóně stačit na pochvalu za potřebné vítězství,  v letošní sezóně, kdy hrajeme o vedení v lize, tentokrát za pochvalu nestál.

Sestava: Mikulášková L., Steigerová J., Kobylíková J.(7), Jiroušová P.(1), Macharáčková J.(1), Poznarová P.(3), Kaczmarczyková M.(6/4), Hymrová D.(2), Hejtmánková V., Koppová M.(3), Jurečková M., Kumrová S.(4), Begalová A.
 

St.žáci: SK Velká Bystřice - STM Olomouc "A"                     32 : 31 (19 : 15)            
Ve druhém kole nadstavby jsme doma přivítali našeho tradičního rivala. V tomto zápase jsme chtěli odčinit naše nepovedené vystoupení v Olomouci, ale také napravit dojem z našeho špatného výkonu proti Žeravicím. Chyběl nám sice zraněný Matěj Pelák a Hynek Dvořák, který zapomněl, že má zápas, ale jinak jsme byli komplet.
Od začátku se hrála pěkná bojovná házená z obou stran. Hosté si do třinácté minuty udržovali mírný náskok, ale po jejich time-outu jsme sérií tří branek převzali vedení a to jsme udrželi až do konce zápasu.
Kluci tentokrát předvedli kolektivní bojovný výkon. Obrana většinu zápasu fungovala, dokázali jsme zdvojovat posty a v důležitých chvílích nás podrželi oba brankaři Vojta a Gryggi. V útoku jsme dokázali hosty přehrávat jak kombinačně, tak individuálně. Důležité bylo, že jsme se dokázali prosadit ze všech postů. Dařilo se Tonymu, který střídal posty krajních a střední spojky, střílel z dálky, prosazoval se jeden na jednoho a tvořil šance pro své spoluhráče. Stejně dobrý zápas odehrál Bobo, který na středu tvořil, střílel a výborně bránil. K tomu přidal spolehlivý výkon na křídle. Vojta Haderka konečně povolil ruční brzdu a prosazoval se jak z dálky, tak ze šestky. Univerzál Schaffi vystřídal všechny posty (kromě brankaře) a všude odváděl stoprocentní práci. Matouš na křídle odehrál další výborný zápas a zdá se, že zraje jako víno ;-). Poctivý výkon po pomalejším rozjezdu odvedl Puchy. Ale ani ostatní kluci, kteří se dostali na plac nezklamali a odvedli poctivý výkon.
Poděkování patří našim fanouškům, kteří vytvořili chvílemi bouřlivou kulisu a hnali nás za těsnou, ale zaslouženou výhrou.


Hráči (branky): V. Zácha (br), M. Grygar (br), A. Vodička (9), V. Haderka (7), D. Schaffner (6), B. Možíš (6), M. Pečinka (3), J. Vysloužil (1), R. Černý, V. Zedník, J. Šťastný, A. Katinger

 

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook