Zpravodaj č. 10/2014

PÁTEK 4.4.2014:


Muži "B": Přerov "B" - SK Velká Bystřice "B"                          24 : 27 (16 : 13)

Přijeli jsme do Přerova pro body, ale první půlka se nám moc nepovedla: špatná obrana, špatná střelba, mnoho nezpracovaných přihrávek a hlavně malá bojovnost, to vše mělo za následek, že se po prvním poločase těšili na body domácí hráči. Štěstí pro nás bylo, že měl v brance svůj den Karlos Hliněný, který zlikvidoval domácím hodně šancí a udržel nás ve hře. Ve druhé půlce jsme už byli zcela lepším družstvem a jednoznačně jsme domácí přehráli, jak bojovností tak i technicky. Nicméně i ve druhé půlce jsme neproměnili dost šancí a o výsledku mohlo být  jasno mnohem dřív než tři minuty před koncem.
Výborný zápas odehráli Karel Hliněný a Jirka Skřídlo, který si svým výkonem řekl o častější nominaci do „Béčka“.
Sestava: Hliněný K., Vodička Š., Švébiš O.(5),  Dostál O.(5), Skřídlo J.(5), Hliněný J.(5), Machynek M.(1), Elser R.(2), Dunaj Š.(4), Kašpárek F., Kufrik R.

 

SOBOTA 5.4.2014:


Mini mladší: Turnaj v Žeravicích

Tuto sobotu jsme odehráli první turnaj jarní sezóny. Jeli jsme do Žeravic se dvěma družstvy. Družstvo A – vedené trenérkami Janou a Terezkou jsme poskládali ze zkušenější hráčů a Béčko jsme se skládali tak aby si nováčci zahráli a zjistili o čem vlastně házená je. Družstvo B odehrálo v tomto složení svůj první zápas. Nikdo z hráčů ještě nehrál celý turnaj bez zkušenějšího hráče v poli vedle sebe, proto jsem byl zvědavý, jak se nováčci uvedou. Byl jsem velmi mile překvapen, jak precizně plnily úkoly, na kterých jsme se domluvili již před turnajem. Zvolili taktiku, že budeme hrát pro radost a pro to, aby si všichni osahali balón. Nezáleželo vůbec na tom, kdo dává kolik branek a o kolik vyhrajeme nebo prohrajeme, ale na tom jak se bude jevit družstvo jako takové. Tím, že jsme si šli zahrát pro radost a ne na výhru, která byla v tomto složení stejně nereálná, měly děti ze hry mnohem větší radost a neměly svázané ruce tím, že něco musí, a z toho že někdo dal 10 a někdo třeba jen 2 branky. V obraně musím pochválit jednoho hráče vedle druhého, krásně bránili, pomáhali si a posouvali celou obranu přesně, tak jak jsem po nich chtěl. Co se útoku týká, musíme zlepšit pohyb, protože když se před námi otevřela mezera do které se dalo rychle vběhnout, tak než se daný hráč odhodlal do toho jít, byla obrana soupeře opět zformovaná, a to co říkáme celou dobu, to je chytání balónu. Věřím že děti byly se svou předvedenou hrou také spokojeny a rodiče kteří byli přítomní, byli z toho co viděli mile překvapeni. Já jako trenér musím všechny ve svém družstvo pochválit.
Složení družstva: Evička Horáčková, Aneta Roušalová, Honzík Kobliha, Petr a Pavel Matulíkovi a Láďa Novák.


Mini starší: Turnaj v Žeravicích

V prvním kole jarní sezóny jsme zavítali do nedalekých Žeravic. Jeli jsme zároveň oba týmy mini starších „A“ i „B“ a utkali se mimo vzájemného mače s družstvem domácích Žeravic a družstvem Cement Hranice.
Po vzájemné dohodě byly zápasy odehrány bez počítání skóre, což se kladně projevilo na kvalitě hry, která byla odlehčená a děti si hru vyloženě užívaly.
Družstvo „A nastoupilo v sestavě:  Adam Horáček, Vojta Pečínka, Tom Juračka, Nikča Markvartová, Filip Mikísek a v bráně zachytal Kuba Salašnyj. Celkový výkon tohoto týmu byl více než uspokojivý a pod taktovkou „náhradního“ trenéra Radka Juračky se jim náramně dařilo. Všichni podali perfektní výkon, Kuba konečně „vylezl“ z brány a nebál se chytat blíž k šestce, kde dělal, u něj dosud neskutečné zákroky. Nikča při střelbě z křídla, měla skoro 100% úspěšnost, tryskomyši Vojta s Adou si užívali hlavně osobku s Hranicemi, kdy utíkali soupeřům, Tom prověřil svými střelami nejednoho brankáře a Filip se probudil ze zimního spánku a makal na hřišti ze všech sil. Slovy Radka: „všichni dali do hry srdce"
Družstvo „B“ hrálo s sestavě: Štěpa Slepica, Kája Kobliha, Martin Stryk, Eliška Krejzlíková a v bráně se střídali David Soška a Vojta Krempl.  Proti domácím Žeravicím a Hranicím se nám celkem dařilo, úspěšně zakončovali hru všichni hráči, jen obrana a chytání míče je naší slabou stránkou. Při posledním vzájemném zápase proti našim, nás soupeř totálně rozebral svou rychlou hrou a druhý poločas byl plný chybných přihrávek do soupeřových rukou.  Závěrečné zklamání ze hry bylo znát na všech, ale věřím, že do příštího kola to bude lepší.
Závěrem děkuji všem hráčům a hráčkám za předvedený výkon, přítomným rodičům za jejich podporu a řidičům za pomoc s dovozem a odvozem dětí.


Ml.žáci "A": Šumperk - SK Velká Bystřice "A"                              4 : 44 (1 : 23)

Po dlouhé zimní přestávce jsme brzy ráno vyrazili do Šumperka v roli jasného favorita, kterou jsme také potvrdili. Hrálo se  venku za chladného počasí, proto jsme všechny hráče střídali po třech minutách. Celý zápas jsme odehráli jako sérii rychlých útoků, které zakládali především oba brankaři Gryggi s Dittrem, kteří se v tomto směru hodně zlepšili (ale i tak je stále potřeba pracovat především na zpřesnění dlouhých přihrávek). Spoustu trháků také naházel s maximální přesností také Tony, který si také s chutí zastřílel. Branky však stříleli všichni. Dokonce i Jirka Jagelka skóroval z trháku, což nám u něj doposud chybělo. Střelecky se prosadili oba pivoti, Schaffi a Puchýř, hodně vidět byl pohyblivý Bobo a jako na střelnici se musel cítit Štěpek se sedmnácti v střelenými brankami. V obraně vynikal Fífa, který vybojoval spoustu míčů výbornou poziční hrou.
Hráči (branky): M. Grygar (br), T. Dittrich (br), Š. Souček (17), A. Vodička (8), B. Možíš (7), J. Vysloužil (3), F. Buršík (3),  J. Jagelka (3), D. Schaffner (3).     


Ml.žačky: Žeravice - SK Velká Bystřice                                          10 : 11 (4 : 3)

V sobotu odpoledne naše mladší žačky vyrazily k dalšímu utkání do Žeravic. V chladném počasí bylo jasné, že nás nečeká lehké utkání, avšak naším cílem bylo bezpodmínečně bodovat. Soupeř sice v minulém kole prohrál na hřišti UP Olomouc, ale v prvním kole jarní části dokázal překvapivě zvítězit na půdě dosud neporažené Zory Olomouc. Utkání začalo ve velmi vlažném tempu se spoustou technických chyb na obou stranách. Branek příliš k vidění nebylo a ani brankařky neměly příliš práce. Do šaten se tak šlo za výsledku 4:3 pro domácí. V poločase bylo holkám řečeno, že musí zrychlit pohyb v útočné fázi, musí se více nabízet a nebát se jít do kliček. Domácí hráčky začaly druhý poločas osobní obranou na Makynu, což nám ale spíše pomohlo, jelikož naše spojky měly více prostoru. Nedařilo se nám ale proměňovat jasné šance a tak holky po 3 minutách druhé půle prohrávaly 7:4. V této chvíli nám pomohl time-out. Holky zlepšily pohyb v útoku, vrátily se k výborné obraně z první půle a opět se výborně rozchytala Kača. Výsledkem všeho byl obrat na 8:9. Nedařilo se nám však odskočit na rozdíl dvou branek. Minutu před koncem se individuálně prosadila Hela a vedení 10:11 holky v závěru uhlídaly a zaslouženě dovezly 2 body. Holkám patří obrovský dík, za bojovnost a za to, že po mírném výpadku na začátku druhé půle utkání nevzdaly a předvedly nejlepší výkon sezóny. Pochvalu zaslouží všechny holky, i ty, které si nezahrály, jelikož ze střídačky mocně fandily a hnaly nás k vítězství.
V příštím kole, v přímém souboji o první místo v tabulce, přivítáme na svém hřišti vedoucí celek DHK Zora Olomouc. Doufáme, že nás přijdete v hojném počtu podpořit a pomůžete nám tak k zisku dalších bodů do tabulky!
Sestava: Bílková K., Konečná M.(7) , Maráčková M., Vláčilová V., Hühnelová A., Spurná K., Krejzlíková E.(2), Čadílková K., Nováková J., Hühnelová E. , Kratinová H.(2)



NEDĚLE 6.4.2014:


St.žáci "B": Horka n. M. - SK Velká Bystřice "B"                        19 : 37 (8 : 16)

Jarní část soutěže zahájili také starší žáci. V hale na Letné v roli hostí (družstvo Horky hraje své domácí zápasy u nás) nastoupili proti vysokým a urostlým hráčům soupeře bez bázně a hany. Náš tým složený převážně z ml. žáků (pouze tři hráči jsou věkem starší žáci) od začátku zápasu diktoval tempo hry. V útoku jsme využívali nacvičené signály, které nám vycházely na jedničku, a v obraně jsme přerušovali hru soupeře a nepouštěli je do kombinačních akcí. "Domácím" tak nezbylo nic jiného, než zkoušet střely z dálky, které skončili, buď mimo nebo je likvidoval excelentní Šudřa. V patnácté minutě první půle jsme vedli 11 : 3 a o osudu zápasu bylo v podstatě rozhodnuto. Postupně se na hřiště dostali všichni kluci a předvedli velkou dávku bojovnosti a nasazení. Výborný výkon předvedl Štěpek, který bránil jako lev, v útoku dirigoval naši hru a střílel pěkné branky. Hodně nás překvapil Pepíno, který toho přes zimu moc nenatrénoval, přesto patřil k našim nejlepším hráčům. Macek v první půli působil poněkud ospale, ale ve druhé se výrazně zlepšil a k dobré obraně přidal i na útočné aktivitě. Soustu sil stála Puchýře jeho obrana na pivotu, kde několikrát zabránil přihrávkám do jasných šancí soupeře a ukázal jak je platným hráčem. Na Hantrovi (stejně jako na Mackovi) byla vidět menší herní zátěž a i když to nebylo úplně ono, tak dokázal vybojovat míč a založit rychlý útok. Na levém křídle potvrdil aktuální formu Tony, který chladnokrevně proměňoval své šance, stejně jako Bobo na druhé straně. Fífa opět výborně bránil a nestratili se ani Jirka Jagelka se Schaffim, kteří dokázali vstřelit branku. Do branky se ve druhé půli dostal Dittr, který předvedl dobré zákroky a založil několik rychlých útoků. Konečně se střelecky zapsal také Gryggi, který proměnil svou šanci z pozice pravého křídla.
Hráči (branky): J. Šudřich (br), T. Dittrich (br), Š. Souček (10), T. Maceášik (7), J. Jedenástík (5), B. Možíš (5), A. Vodička (5), F. Buršík (2), J. Jagelka (1), D. Schaffner (1), M. Grygar (1), J. Vysloužil, J. Hartl. 


St.žačky: DHK Litovel - SK Velká Bystřice                                 10 : 19 (5 : 12)

Po velmi dobré výkonu z minulého kola proti Zoře, jsem byl zvědavý, jak si holky v nedělní podvečer poradí v Litovli. A vedly si dobře. Soupeřkám nedaly šanci, byly lepší po všech stránkách, jen jsme opět nabídli soupeřkám minimálně 10 útoků navíc po nevynucených ztrátách. V obraně se snažily holky navzájem pomáhat a v útoku jsme hráli rychle a nekompromisně jsme se tlačili do zakončení. Nastřelili jsme několikrát tyč nebo břevno, takže rozdíl ve skóre mohl být mnohem výraznější. Co nám vázne je spolupráce spojek s pivotem, takže máme co zlepšovat. Holky opět chválím a děkuji za předvedený výkon.
Hráčky a branky: M. Vičarová(7), V. Mikulášková(5), M. Vachutková(4), H. Moťková(2), K. Koudeláková(1), K. Spurná, L. Žáková, L. Mikulášková(br.)


Ml.dorost: Luhačovice - SK Velká Bystřice                               44 : 29 (24 : 15)

Nejslabší výkon jarní sezóny. V obraně jsme nedokázali ubránit fyzicky vyspělejší domácí hráče. Do 15-té minuty jsme dokázali odpovídat na branky domácího družstva, ale následně jsme i v útoku udělali spoustu chyb nebo neproměnili ani vyložené šance (Pazdera A., …).
Na tento zápas rychle zapomenout a hlavně poslouchat co říkají trenéři na tréninku !!! 
Sestava: Vykoukal M., Samiec S.(2), Divila V.(1), Kubeša L.(5), Sečka J.(3), Šiška D.(2), Jureček M.(1), Pazdera A., Spurný T.(7), Svobodník J., Hlaváč P.(8).

 

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
12.4. doma mini ml. "A"   8:30  Turnaj Na Letné
mini ml. "B"   8:30  Turnaj Na Letné
mini st. "A"  10:00  Turnaj Na Letné 
mini st. "B"  10:00  Turnaj Na Letné
ml. žačky  12:45  se Zorou Olomouc
st. žačky 14:00  s Kunovicemi
venku ml. dorost 14:00  ve Zlíně
muži "A" 16:00  v Karviné
st. žáci "A"    5.kolo Žákovské ligy v Novém Veselí
13.4. doma ml.žáci "B"  10:30  s Žeravicemi
st.žáci "B" 12:00  s Žeravicemi
muži "B" 14:00  s Žeravicemi
ženy 16:00  s Havlíčkovým Brodem

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook