Zpravodaj č. 12/2014

STŘEDA 16.4.2014:


St. žáci "A": SK Velká Bystřice "A" - Horka n. M.                         43 : 8 (19 : 5)

Sestava: Routner J.(1), Hňatek F.(3), Tesařík M.(10), Tkadleček D.(9), Dosoudil R.(5), Buršík T.(5), Menšík N.(10).
 

SOBOTA 19.4.2014:


Ml. žáci "B": Centrum Haná - SK Velká Bystřice "B"                   18 : 4 (10 : 2)

V sobotu 19.4.2014 jsme sehráli naše druhé jarní mistrovské utkání v Kostelci na Hané proti družstvu Centrum Haná. Již před tímto utkáním jsme věděli, že je to první ze tří nejtěžších v celé jarní části, další nás poté čekají s naším áčkem a poslední s družstvem STM Olomouc 2001. Podle očekávání nás soupeř přehrával ve všech směrech, ačkoliv kluci makali, na družstvo soupeře herně neměli.  Největší nebezpečí z naší strany tentokráte hrozilo od Hynka Dvořáka z levého křídla. V bráně dobře zachytal Vojta Haderka.  Konečný výsledek 18:4 po poločase 10:2 se nakonec jeví jako velmi příznivý. Z našich hráčů se střelecky prosadili Hynek Dvořák 2 branky, Adam Katinger a Vojta Zácha po 1 brance. Střelecky naprázdno při tomto utkání vyšli Matouš Pečinka, Rosťa Černý, Vilda Zedník, který nastřelil za utkání 4 tyčky při střelbě z dálky (škoda), David Soška, Vojta Pečinka  a Manfred Kunc. 


St.žačky: Prague handball cup 2014

Po několika letech, jsme opět vyrazili na Pragáč. Nalosovali nás do zajímavé skupiny, kde jsme byli jediný český tým. Turnaj pro nás začal utkáním s Italkami, které se ukázaly jako nejslabším soupeřem v celém průběhu. Jasná výhra a seznámení s halou v Kobylisích. Další zápas nás přetlačil dánský Frederiksberg IF I, soupeřky byly silnější, větší, důraznější a některé naše hráčky se zalekly. Třetí zápas jsme v pátek hráli proti chorvatkám ZRK Ivanic, z naší strany velmi povedené utkání s prohrou o dvě branky, ale nebýt pár chybiček kdo ví.. I tak jsme proti pozdějšímu finalistovi naší kategorie odehráli výborný zápas. V sobotu jsme se stěhovali do haly na Jižní město, kde nás čekal nejdřív německý Radeberger SV, se kterým jsme po boji prohráli a pak švédský Lugi HF II, který jsme jasně přehráli a tím jsme skončili na 4-tém místě ve skupině. V neděli jsme se přestěhovali na haly Hamr Braník, kde jsme hráli play-of skupiny B. Postupně jsme porazili Litovel, další švédky a večer slovenskou Bytču. Vesměs vyrovnané zápasy, ve kterých si holky mákly. V pondělí ráno jsme hráli o postup do finále B na hale Slávie proti skoro domácí Astře. Začali jsme velmi dobře, a škoda, že holky neudržely svůj náskok déle. O poločase jsme drželi remízu, pak se projevila únava a podpora příznivců Astry, takže do finále postoupil soupeř.
Pragáč nás nezklamal a pokud to vyjde, pojedeme opět!


SOBOTA 26.4.2014:


Ml. žáci: SK Velká Bystřice "A" - SK Velká Bystřice "B"           32 : 8 (15 : 3)

Hodnocení P. Vodičky vedoucího družstva ml. žáků „A“:  V utkání jsme splnili roli favorita. Celý zápas jsme odehráli v úmyslném oslabení s pěti hráči v poli. Přesto bylo pro kluky těžké se namotivovat. Obranu jsme zasunuli a spoléhali na brankaře, že střely z dálky pochytají, což Kuba i Gryggi splnili, i když pár umístěných střel do branky nakonec prošlo. Horší už to bylo se zakládáním rychlých útoků, což je stále velká slabina obou gólmanů. Ze soupeřových hráčů je potřeba pochválit Vojtu Haderku v brance, který se nebál tvrdých střel a Rosťu Černého, který nám nastřílel pěkné branky. Oba se pravidelně zúčastňují tréninků áčka a na jejich výkonech je to znát.
Hráči (branky): J. Preč (br), M. Grygar (br), Š. Souček (6), B. Možíš (6), A. Vodička (5), F. Buršík (5), J. Vysloužil (3), J. Šudřich (3), J. Jagelka (2), D. Schaffner (2).

Hodnocení D. Sovy trenéra družstva ml. žáků „B“:  Dne 26.4.2014 jsme sehráli další utkání jarní části  krajské soutěže mladších žáků, tentokrát proti našemu áčku.  Ačkoliv naši kluci bojovali a za předvedenou hru byli pochváleni, na soupeře jsme neměli. Před utkáním jsme si řekli, jak budeme bránit, ale na hřišti to kluci neplnili a soupeř nás velmi snadno přečísloval záběhy křídel.  Ačkoliv nás bylo na hřišti o jednoho více, byli chvíle, kdy jsme nevěděli, kdo koho brání. Je dosti možné, že tento zmatek vznikl právě proto, že soupeř hrál  po celé utkání v početním oslabení a jeden náš hráč spoléhal na druhého a nakonec nebránil nikdo. V útočné fázi se nám rozstřílel z pozice spojky Rosťa Černý, ze spojky se snažil střílet i Hynek Dvořák a Vilda Zedník, tentokrát oba vyšli naprázdno. Stejně tak naprázdno vyšel již druhé utkání za sebou Matouš Pečinka, kterému chyběla síla a důraz. Naopak se poprvé v této sezoně prosadil brankově David Soška a hned dvakrát, dvakrát se prosadil i Adam Katinger a jednu branku  vstřelil Vojta Pečinka. Náš nejlepší střelec tohoto utkání byl tentokrát Rosťa Černý, který vstřelil 3 branky. V bráně velmi dobře zachytal Vojta Haderka.


Ml. žačky: SK Velká Bystřice - UP Olomouc                                     9 : 7 (4 : 3)

V sobotu naše mladší žačky přivítaly na domácím hřišti družstvo UP HSC Olomouc. Věděli jsme, že nás nečeká lehké utkání, jelikož hosté dokázali v minulém kole porazit papírového favorita z Litovle. Tentokrát však přijeli oslabeni o skvělou obránkyni Protivánkovou a první brankářku Barboříkovou. Úvod utkání nám absolutně nevyšel. Holky byly až příliš nervózní a dlouho nemohly proměnit jasné brankové příležitosti. Obrana (včetně výborné Kačky v brance) však fungovala na jedničku a tak jsme nedovolili soupeři odskočit. Zlepšeným pohybem v útočné fázi se nám podařilo do poločasu dostat do vedení, což nás výrazně uklidnilo. Ve druhé půli jsme již průběh utkání kontrolovali. Ve skóre se nám podařilo odskočit především díky přesilovce, kterou nám svým nesportovním chováním darovala lavečka hostí. V závěru utkání už se hosté zmohli jen na ukvapenou střelbu své nejlepší hráčky, kterou však hostující trenéři totálně „utavili“ a navíc ji Kačka v brance úplně vymazala. Nutno podotknout, že týmy takovýchto kvalit, které mají pouze jednu střelkyni, musíme porážet levou zadní a ne se s nimi půl zápasu trápit. Přesto však všechny holky zaslouží pochvalu, především pak Makyna, která celý týden netrénovala, jelikož bojovala s horečkami. Utkání však odehrála a byla klíčovou postavou. V útoku se také rozstřílela Kača Spurná, která navíc skvěle bránila. Konečně se z dálky prosadila také Eliška. Helče se sice tolik nedařilo v útoku, ale zato v obraně skvěle eliminovala nejlepší střelkyni celé soutěže!!! Škoda jen, že více nevyužíváme Áďu nebo Janu na pivotu. Holky opět ukázaly, že když se bojuje a spolupracuje, tak to jde. Nejvíce spokojeni jsme s naší postavenou obranou, která spolu s naší výbornou brankářkou patří k nejlepším v soutěži. Poté si můžeme dovolit nastřílet jen 9 branek a i tak nám to stačí na vítězství.  Smutnou kaňkou na utkání je chování hostující lavečky v průběhu celého zápasu, ze kterého byly i naše holky doslova v šoku. Tohle prostě do mládežnické házené nepatří. Příští sobotu se utkáme v 10:00 doma proti Litovli a rozhodně jí budeme chtít oplatit porážku z prvního kola a upevnit si 2. místo v tabulce.
Sestava: Bílková K., Konečná M.(4), Maráčková M., Vláčilová V., Hühnelová A., Spurná K.(3), Krejzlíková E., Nováková J., Hühnelová E.(1), Kratinová H.(1)


St. žáci "A": Žeravice - SK Velká Bystřice "A"                            10 : 37 (6 : 17)

Další mistrovský zápas jsme odehráli v nedalekých Žeravicích. Hřiště bylo po nočním silném dešti značně kluzké, což činilo oběma týmům problémy. Naši hráči se s tím vcelku vyrovnali a zápas měli od počátku pod kontrolou. Po hezkém výkonu, kdy předvedli několik velmi pěkných akcí, jasně vyhráli.
Sestava a branky : br. Routner, Hňátek(4), Spurný(9), Tesařík(10), Tkadleček(3), Dosoudil(4), Buršík(1), Menšík(6).


St. žáci "B": Centrum Haná - SK Velká Bystřice "B"               38 : 27 (17 : 10)

Ihned po zápase ml. žáků jsme doplněni o tři st. žáky odjeli do Kostelce. Vzhledem k věkovému a silovému handicapu jsme si nedělali přehnané nároky. Přestože první poločas nebyl z naší strany úplně špatný, nebyli jsme s herním projevem některých hráčů spokojeni. Především starší žáci zůstali za očekáváním, hlavně v důrazu a chuti do hry! Druhý poločas byl mnohem lepší, Macek začal hrát, snažil se o zakončení a tím se vytvořilo více místa pro ostatní hráče. Štěpek už nezůstával v soubojích osamocený a střelecky se prosazovali i ostatní. Soupeř musel více bránit, z čehož jsme těžili ziskem sedmiček a vyloučeními domácích hráčů.
Co nás potěšilo: Šudřův výborný výkon v brance, Mackovo z mrtvýchvstání ve druhé půli, Štěpkova střelba z dálky, Pepínovi útočné aktivity a chytrý přehoz, Foukyho fouknutí tří vinklů za sebou, Gryggiho chycená sedmička, Tonyho křídelní průniky, Fífovy snahy o kombinaci, Puchýřova obrana, Schaffiho snahy o uvolnění, Bohouškova nebojácnost při střelbě a všechny proměněné sedmičky.
Hráči (branky): J. Šudřich (br), M. Grygar (br), Š. Souček (8), T. Maceášik (6), B. Možíš (4), A. Vodička (3), T. Foukal (3), J. Jedenástík (2), F. Buršík (1), J. Vysloužil, D. Schaffner. 


St. žačky: Zlín "A" - SK Velká Bystřice                                        33 : 14 (15 : 5)

Těžko tento zápas hodnotit, většina holek si dovezla z Prahy nachlazení, tak jsem si připadal víc v čekárně lékaře než na lavičce sportovního týmu. Zlíňačky nás udělaly protiútoky, ze kterých jsme dostali 20 branek, my jsme neměli ani jeden. Postupný útok jsme ale bránili velmi dobře.
Hráčky a branky: V. Mikulášková(6), M. Vachutková(5), L. Žáková(3), S. Konečná, K. Koudeláková, H. Moťková, L. Mikulášková(br.)


Ml.dorost: SK Velká Bystřice - Tatran Litovel                          30 : 26 (17 : 12)

Naše družstvo mělo výborný vstup do utkání, kdy v polovině 1.poločasu vedlo 9 : 2. Následně hosté po našem prostřídání snížili, ale v úvodu druhého poločasu jsme si vedení pojistili a získali zaslouženě oba body.
Sestava: Vykoukal M., Samiec S.(7), Divila V., Kubeša L.(2), Sečka J., Šiška D.(3), Jureček M.(1), Pazdera A.(1), Hanzlíček M.(4), Svobodník J., Hlavíč P.(9), Emereoha Samuel(3).


Muži "A": SK Velká Bystřice "A" - Ostrava                                 27 : 20 (16 : 8)

V prvním poločase získalo naše družstvo rozhodující náskok, který i přes slabší výkon ve druhém poločase udrželo.
Sestava: Machalík P., Hliněný K., Wolf P.(1), Wolf M.(2), Pörsök P.(1), Švébiš O.(5), Dostál O.(6), Skřídlo J.(1), Elsner R., Strádal J., Machynek M., Martinásek I.(3), Mézl R.(5), Karban M.(3).


Muži "B": Droždín - SK Velká Bystřice "B"                                 22 : 28 (9 : 13)

Po výborném výkonu celého družstva s výborným Karlem Hliněným v brance zasloužené vítězství našeho družstva.
Sestava: Hliněný K., Vodička Š., Dunaj Š.(4), Zeman M.(6), Elsner R.(4), Machynek M.(3), Barvíř J.(1), Hliněný J.(6), Kufrik r.(3), Jakl L.(1).
 

Ženy: Velké Meziříčí - SK Velká Bystřice                                   21 : 24 (8 : 12)

Další utkání našeho družstva žen hodnotí další z hráček Iva Pavlincová: Na zápas do Velkého Meziříčí jsme odjížděly s trochou doznívající euforie z naší první výhry v předchozím zápase, i když s jistými obavami, jelikož chyběla jedna z opor - Aneta Begalová.
Favorité zápasu byly zajisté domácí, kteří se ale po prvních minutách nestačili divit, jaký tým to vlastně přijel. Díky naprosté soustředěnosti, dodržování pokynů trenéra a výborné obraně s ubíhajícími minutami rostl náš brankový náskok a soupeř si očividně nevěděl rady, jak na nás vyzrát. První poločas jsme vyhráli poměrem 8:12. V druhém poločase jsme v začátku bohužel udělaly pár technických chyb, k tomu se přidalo pár nepřesných střel. Sebevědomí týmu kleslo a začaly jsme chybovat i v dosud bezchybné obraně. Soupeř postupně stahoval náš náskok a dostal se do vedení. Naštěstí jsme jako tým zabojovaly, nesklopily hlavy, ale naopak se navzájem podpořily a po pár minutách jsme opět strhly vedení na naši stranu. V kritických chvílích na sebe vzala odpovědnost naše střelecká hvězda Sisa Kumrová a její branky družstvo opět nakoply a motivovaly k lepšímu výkonu. Druhý poločas se tak odehrával v duchu neustálého přetahování se o vedení a musel tak být pro každého diváka zajímavou podívanou. V závěru zápasu nás podržela v bráně Janča Steigerová, která chytla velice důležitý sedmimetrový hod a dala tím týmu dostatek energie, aby  jsme dotáhly zápas do vítězného konce. Skvělá týmová práce a bojovnost o každý míč nám přinesly už druhé vítězství v řadě. V závěru sezony si tým tak dokázal, že jde hrát se všemi a že jsme schopny opakovaně podat výkon, za který se nemusíme stydět.
SESTAVA:   Jana Steigerová, Iva Pavlincová(2), Sisa Kumrová(12), Jana Kraclíková(2), Olina Kadlecová(2), Klára Košová, Eliška Žahourová(2), Pavlína Jiroušová, Radka Zemanová(3), Eva Maksantová(1).

Na závěr bych chtěla pozvat všechny fanoušky, aby nás přišli podpořit na náš poslední domácí zápas, který se koná v neděli 4.5. v 16 hod proti SK UP OLOMOUC. Pro týmy je to malé derby a my se budeme zajisté maximálně snažit o co nejlepší výkon a pokračovat na vítězné vlně

 

NEDĚLE 27.4.2014:

 

Mini mladší "A": Turnaj ve Velké Bystřici

Družstvo Velké Bystřice A nastoupilo v nedělním turnaji na domácím hřišti. Tým byl složen z šesti hráčů, takže jsme měli pouze jednoho na střídání. Výhodou ale bylo, že si všichni dostatečně zahráli. Hra nebyla pouze o jednom hráči, ale snažili se zapojovat všichni. Částečně se ovšem projevil laxní přístup k tréninkům. To se týkalo především přihrávek, chytání balonů a střelby, na čemž budeme samozřejmě nadále na trénincích pracovat a zdokonalovat se. Pochvalu konkrétně zaslouží Nikolas, který na turnaji nejvíce překvapil svou bojovností a nebál se jít do kontaktu s protihráči. Turnaj byl ale celkově velmi vydařený a pochvalu si zaslouží určitě každý z hráčů za bojovnost a odhodlání.


Mini mladší "B": Turnaj ve Velké Bystřici

Další kolo turnaje mini mladších se tentokrát odehrálo v neděli. Turnaje se zúčastnila družstva Litovle, Zora A , Zora B a naše družstvo Velké Bystřice B.  Bohužel od minulého tréninku jsme toho nemohli moc natrénovat, protože prakticky všichni hráči byli na škole v přírodě. Přesto náš potěr udělal pokrok a to hlavně v obranné  fázi, kde se začínají objevovat náznaky týmové hry. To je základ dobrého a fungujícího týmu.
Hráli jsme v již obvyklé sestavě, Evička, Joža, Šárka, Štěpán, Honza K., Aleš, Vojta, a v brance tentokrát velmi pěkně Laďu zastoupil Peťa Matulík. Dětem se dařilo chytat balóny, takže nebylo tolik nepřesností. Jen škoda, že Evča, Joža, Honzík a tentokrát i Štěpán se do toho báli chodit. Snad to bylo jen únavou ze školy v přírodě. Zajímavé bylo to, že když se do toho vrhli, tak to většinou dopadlo dobře. Buďto krásnou střelou nebo alespoň pěknou akcí. Já doufám, že podobných akcí bude jen a jen víc.
Závěrem chci všem moc poděkovat za předvedený výkon.


Mini starší "A": Turnaj v Prostějově

V neděli 27.4. od 14hodin hrálo družstvo mini starší A turnaj v Prostějově na venkovním hřišti. Počasí přálo a všechny týmy mohly ukázat, co umějí. Turnaje se zúčastnila mimo našeho družstva domácí Sokol II Prostějov, STM Olomouc, DHK Zora A a DHK Zora B.
První zápas jsme sehráli s domácím Prostějovem a vyhráli 18:13. Byl to zodpovědný výkon celého družstva. Druhý zápas jsme hráli s družstvem STM Olomouc a zaslouženě prohráli 7:15. Bohužel se nám nedařilo v obraně ani útoku a soupeř byl nad naše síly. Následovali zápasy s družstvem DHK Zora A a B. Tam jsme si spravili chuť a holky přehráli. Družstvo B jsme porazili 24:8 a družstvo A 27:15. Z výsledků je patrné, že jsme skončili na 2.místě za STM Olomouc. Co se týká naší hry - nebyla špatná. Jen zatím chybí klukům vyrovnanější výkony, víc soustředěnosti a střelecké štěstí. V každém případě všem patří pochvala za snahu a bojovnost. V bráně chytal Kuba Salašný, střídal se s Vojtou Kremplem. V poli zářil Matouš Pečínka, ale bojovali i ostatní Vojta Pečínka, Martin Stryk, Štěpán Slepica, Honza Máron a Filip Mikisek.


Mini starší "B": Turnaj ve Velké Bystřici

Tuto neděli se ve 3.kole soutěže  utkalo naše družstvo na domácí  půdě s celky Tatran Litovel „A“,  Tatran Litovel „B“, DHK Litovel a Žeravicemi. Naše družstvo odehrálo turnaj v následující sestavě: Aďa Katinger, Kája Kobliha, Ondra Matoušek, Adam Horáček, Paťa Markvart, Davča Soška a Vojta Haderka. Poslední čtyři hráči se průběžně střídali i v bráně. Turnaj se odehrál bez počítání skóre což nijak neovlivnilo kvalitu hry. Možná spíše naopak, kluci hráli bez stresu z výsledku a hru si užívali. O nedostatku bojovnosti nemohla být řeč. Postupně jsme nastoupili proti všem týmům. Kluci si při hře vystřídali všechny možné posty, vzájemně si nahrávali a nejednou prověřili soupeřova brankáře. V  obraně máme určité mezery, kdy hlavně rychlejší protivník nám pořád dělá potíže.  No aspoň máme co zlepšovat. Každopádně hra to byla pěkná, i když slunečná neděle lákala k výletům, děkuji divákům z řad rodičů, kteří neváhají trávit tento čas s námi na hřišti.

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV

1.5.
 
doma ml.žáci "B"  13:45  s Uničovem
st.žáci  15:00  Áčko proti Béčku
venku ml.žáci "A"  10:00  v Kostelci n. H. s Centrem Haná 
3.5. doma ml.žačky  10:00  s DHK Litovel
st.žačky  11:30  se Zlínem "B"
venku mini ml. "A"    9:00  turnaj v Žeravicích
mini st. "A"   9:00  turnaj v Hranicích
mini ml. "B" 11:30  turnaj v Olomouci (STM)
mini st "B" 13:00  turnaj v Olomouci (STM)
ml.dorost 14:00  v Telnici se Solnicí
st. žáci "A"    6.kolo Žékovské ligy v Jičíně
4.5. doma ženy 16:00  s UP Olomouc
venku ml.žáci "A"   9:00  v Uničově
ml.žáci "B" 10:15  v Olomouci s STM Olomouc 01
muži "B" 10:30  v Uničově
st.žáci "B" 12:30  v Uničově (naše družstvo je domácí)
muži "A" 17:00  v Napajedlech

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Plakát na 27. - 28.4.2024

Zpravodaj č. 13/2024

Facebook