Zpravodaj č. 28/2009

V uplynulém víkendu hrála všechna naše družstva na půdě soupeře. Již v pátek prohrál mladší dorost na půdě vedoucího družstva soutěže v Karviné. V sobotu se  pro nepříznivé počasí neuskutečnil turnaj mini kategorie 99-00 v Uničově a starší dorost po špatném výkonu prohrál v Rožnově p. R. V neděli na turnaji mini kategorie 2001 v Olomouci obsadila naše dvě družstva 1. místo a 5. místo, když naše „B“ družstvo dosáhlo svého prvního soutěžního vítězství. Starší žáci zabojovali a za deště z antukového hřiště v Senici na Hané přivezli dva body. Muži pak v zápase dvou rozdílných poločasů prohráli v Šumperku.

 

PÁTEK 9.10.2009:

 

Ml.dorost:  Karviná - SK V. Bystřice                                               39 : 22 ( 23 :7)

Hlavně druhý poločas zápasu s favoritem soutěže ukázal klukům, že když se chce a začne se bojovat, tak se dá hrát s každým. Výkon ve druhém poločase byl opravdu výborný a nezbývá než doufat, že kluci budou v takových výkonech pokračovat. Asi nejlepší výkon za svou kariéru předvedl Martin Schweitzer. Škoda jen zbytečných chyb v obraně a neproměněných šancí.

Sestava: Bílek M., Zeman M.(6), Pupík T., Švébiš O.(6/2), Polách P.(3), Loun J.(1), Ochmann M., Schweitzer M.(5), Rýpar M.( 1/1), Spurný P.

 

SOBOTA 10.10.2009:

 

St.dorost:  Rožnov p. R. - SK V. Bystřice                               33 : 20 (13 : 7)
 

Družstvo plnilo dohodnutou taktiku poue první dva útoky, kdy jsme vedli 1:0. Dále měli kluci možnost zvyšovat náskok, ale vlastními technickými chybami a nepřesnostmi se připravili o vyšší náskok. Naopak - soupeř vyrovnal zápas a ve všem nás předčil. V bojovnosti, rychlosti i přesnosti přihrávek. Poločas jsme prohrávali o 6 branek a druhý poločas vše mohl změnit, pokud by se dodržovali taktické pokyny. Bohužel každý hrál na sebe a chtěl zápas rozhodnout. Absolutně nekoncentrovaný výkon všech bez vyjimky. I takový zápas může být -doufejme, že se z něj kluci poučí. Výhra se nedostaví sama,ale je potřeba pro ni něco udělatSestava: Cenkl J., Csöllei J.(2), Elsner R., Hliněný J.(3), Juráň J., Machynek M.(2), Polách P., Poncza D., Serbus L., Schneider V.(9), Spurný M., Švébiš O., Wolf P.(3)., Zeman M.(1).

 

NEDĚLE 11.10.2009:

 

Mini 2001:  Turnaj v Olomouci na Zoře

Hodnocení družstva „A“: Naše družstvo v tomto turnaji zaslouženě zvítězilo, když jediným vážnějším soupeřem bylo družstvo Žeravic.

 Výsledky:
 V. Bystřice A - V.Bystřice B   9 : 1
 V. Bystřice A - Zora   12 : 4
 V. Bystřice A - Žeravice 14 : 9
 V. Bystřice A - Litovel ​​​​​​​ 20 : 1
 V. Bystřice A - Prior  ​​​​​​​ 25 : 3


Sestava: Šudřich J.(Br.), Souček Š.(34),Buršík F.(19), Vykoukalová E.(16), Vodička A.(8), Vysloužil J.(2), Spurná K.(1), Kremplová A. 

 

Hodnocení družstva „B“: Tentokrát nás bylo celkem dosti 7 kluků a 1 statečná holčina. Celkově se dá říci, že se pomalinku zlepšujeme a konečně neprohráváme z nulou na našem kontě.

A z každého vstřeleného gólu máme neskonalou radost. Naší nej střelci a taky zatim jediní jsou Jakub Preč a Bohumil Možíš.

 Výsledky:
 V. Bystřice B - Žeravice   0 : 7
 V. Bystřice B - V. Bystřice A   1 : 9
 V. Bystřice B - Prior  ​​​​​​​ 3 : 6
 V. Bystřice B - Zora  ​​​​​​​ 1 : 9
 V. Bystřice B - Litovel  ​​​​​​​ 5 : 0

 

Nakonec jsme skončili po našem historicky prvním vyhraném zápase na 5. místě.

Sestava: Preč, Gromman, Zedník, Samek, Kostorek, Buršíková, Možíš, Dvořák.

 

St.žáci:  Senice n. H. - SK V. Bystřice                                18 : 23 (8 :  12)

Hrálo se v dešti na antuce. Naši hráči nejsou zvyklí na tyto podmínky, ale nedali se. Celý zápas si kontrolovali své vedení a nakonec i vyhráli.

Sestava: Vodička Š., Atyafi E.(4), Furiš F., Gardián A.(2, Klobouček M., Majer V., Nábělek F., Ochmann P.(11), Petričák M.(4), Stopka J.(2).

 

Muži:  Šumperk - SK V. Bystřice                                          36 : 24 (15 : 12)
 

Utkání dvou rozdílných poločasů. V prvním poločase naše družstvo plnilo taktické pokyny a bylo domácímu družstvu vyrovnaným soupeřem. V úvodu druhého poločasu získalo domácí družstvo rozhodující náskok, který v samém závěru po sérii našich chyb v útoku navýšilo na konečný stav 36 : 24. 

Sestava: Smékal J.,  Barvíř J.(4), Klobouček O.(2), Dostál O.(3), Nuc P.(5), Kufrik R.(5), Skřídlo J.(3), Strádal J.(1), Zelinka A.(1).

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook