Zpravodaj č. 27/2010

Minulý víkend byl pro naše družstva úspěšný, když z hřišť soupeře přivezla plný počet bodů. V sobotu mini starší A s přehledem vyhráli turnaj v Litovli, kde nenašli vážnějšího soupeře. V neděli mini mladší B vyhráli turnaj v Prostějově,  mladší dorost a muži A vyhráli v Napajedlech, když především vítězství mužů je velice cenné. Z Maloměřic pak přivezl body starší dorost. Ostatní naše družstva (mladší žáci A, starší žáci a muži B) nemohla svát utkání odehrát, protože v Senici bylo hřiště pod vodou.

V úterý 28.9. se odehrálo předehrávané kolo Středomoravské ligy, kdy naše Béčko mužů doma porazilo Uherské hradiště a následně přivítali naši muži "A"  v 3. kole Českého poháru extraligové HC Zubří, a o kvalitním výkonu podlehli 17 : 28. 

 

SOBOTA 25.9.2010:

 

Mini starší A: Turnaj v Litovli

Naše "A" družstvo tento turnaj v poklidném tempu vyhrálo. Bylo vidět, že náš tým je už velmi zkušený a plný počet bodů a celkové skóre 90:5 celkem vypovídají o jeho kvalitě. Všichni hráli s velkou chutí, výborně bránili a v útoku předváděli pohledné kombinační akce. Součástí turnaje byly dovednostní soutěže, ve kterých jsme rovněž kralovali. Nejlepším střelcem turnaje byl vyhlášen Štěpán Souček.
 

 Výsledky: 
 Velká Bystřice "A" -  DHK Litovel 34 : 0
  Velká Bystřice "A" -  Žeravice 23 : 3
 Velká Bystřice "A" -  Tatran Litovel 33 : 2

 

Hráči (branky): Routner J.(br+1), Souček Š.(27), Vodička A.(20), Mikulášková V.(17), Jedenástík J.(16), Konečná S.(5), Fišarová M.(3), Maceášik T.(br+2)  

 

NEDĚLE 26.9.2010:

 

Mini starší B: Turnaj v Prostějově

Naše "B" družstvo překvapilo a dokázalo tento turnaj vyhrát. Soupeře jsme ve třech vyrovnaných zápasech dokázali přehrát zejména individuální dovedností a bojovností. Střelecky se dařilo J. Šudřichovi a F. Buršíkovi. V brance úřadoval J. Hartl, výborně zahrála i děvčata K. Spurná, I. Michálková, A. Kremplová a své první zkušenosti nasbírala "novicka" T. Kohoutková. Součástí turnaje byly dovednostní soutěže, ve kterých jsme se rovněž neztratili.
 

 Výsledky: 
 Velká Bystřice "B"  -  Prostějov "A" 10 : 8
 Velká Bystřice "B"  -  Prostějov "B"   8 : 6
 Velká Bystřice "B"  -  Uničov  10 : 9

 

Hráči (branky):  Hartl J.(br+1), Buršík F.(13), Šudřich J.(11), Michálková I.(2), Kremplová A.(1),  Spurná K., Kohoutková T.                                                                            

 

Ml.dorost:  Napajedla - SK V. Bystřice                                  20 : 40 (12 : 17)

Domácí družstvo bylo pro nás vyrovnaným soupeřem jen asi do patnácté minuty, ale to jen spíš díky míči velikosti č.2 který si pro zápas připravili. Potom se začala projevovat souhra dvojice O. Švébiš a Š. Dunaj, která si v domácí hale otevřela střelnici. Ostatní kluci

se také snažili a hlavně díky důrazné obraně nepřipustili pochybnosti o výsledku.

Velmi slušný výkon podal v brance Š. Vodička. Snad jen těch gólů mohlo být i mnohem více, kdyby kluci nepodlehli spokojenosti a proměnili i další šance.

Sestava a střelci : Dunaj Š.(9), Švébiš O.(13), Petričák M.(3), Spurný P.(2), Vodička Š., Atyafi E.(7), Stopka J.(3), Ochmann P.(3) 

 

St..dorost:  Maloměřice - SK V. Bystřice                                        23 : 31 (12 : 17)

Domácí družstvo se ujalo vedení 1: 0 až v osmé(!!!!) minutě, když tomu předcházelo asi našich osm střeleckých pokusů a docela jsme se na lavičce obávali zda vůbec nějaký gól dáme. Potom jsme se  s domácími tahali o výsledek a až ve 24 minutě jsme začali postupně navyšovat náš náskok, který nám vydržel až do konce zápasu. Tentokrát, žádný z hráčů nebyl

tolik výrazný snad jen R. Elsner zaujal svými dvěma nádhernými góly. Zato naše obrana byla zbytečně děravá, protože asi 80% gólů jsme dostali po střelách z větší vzdálenosti.  

Sestava a střelci : Švébiš O.(4), Pupík T.(1), Schweitzer M.(1), Spurný M.(2), Wolf P.(5), Polách P.(4), Loun J.(2), Elsner R.(2), Hliněný J.(2), Zeman M.(9)

 

Muži A:  Napajedla - SK V. Bystřice                                      26 : 27 (16 : 12)

Naše družstvo mužů „A“ vyjelo na 1.mistrovské utkání do Napajedel. Obě družstva nastoupila v plné sestavě a hned od začátku bylo jasné, že to bude zajímavý zápas. Naśe družstvo celou dobu prohrávalo až o  3 branky. Poločasový  výsledek nebyl nijak příznivý, a to  16 : 12 pro domácí družstvo z Napajedel. Do druhého poločasu nastoupily naši kluci odhodláni vyhrát. Zápas začali  pomalinku dotahovalo a 2 minuty před koncem srovnali stav na 26 : 26. Začaly 2 minuty nervózní hry, kdy se v 29-té minutě dostali k míči náši hráči a vstřelili vítěznou branku. Velice krásné a vyrovnané utkání plné gólů, akcí ale hlavně na závěr nervů. Výsledek 26 : 27 pro Velkou Bystřici.

Příští zápas hraje naše družstvo doma s družstvem Lesana Zubří v neděli 10:30 v hale na hřiští!

Hráči: Dostál O.(2), Wolf M., Jakl L.(2), Vydra M., Pörsök P.(5), Nečesaný J.(5), Barvíř J., Balon R.(6), Matějek M.(2), Strádal J.(1), Skřídlo J.(2), Drabík T., Kufrik R.(3), Klichuk  A. 

 

ÚTERÝ 28.9.2010:

 

Muži B:  SK V. Bystřice – Uherské Hradiště                                   33 : 24 (18 : 10)

Naše družstvo si celkem dobrou obranou, podpořenou výborným K. Hliněným v brance vypracovalo již v úvodu utkání náskok, který narostl v poločase na 8 branek. V úvodu druhého poločasu se opakovala situace z minulého zápasu v Žeravicích. Družstvo polevilo, neproměnilo několik trháků a náskoků a soupeř snížil na rozdíl 3 branek. Následně se projevila kvalita našeho družstva, které zlepšenou hrou opět navýšilo vedení až na konečný rozdíl 9-ti branek.

Sestava: Hliněný K., Povalil R., Hliněný J.(1), Wolf M.(5), Klobouček O.(2), Macharáček T., Zelinka A.(1), Dostál O.(10), Steiner M.(6), Moskalenko T, Wolf P.(4), Schneider V.(3), Langer J., Tomášek D.(1).

 

 

Muži A:  SK V. Bystřice – HC Zubří                                                 17 : 28 (8 : 13)

 

Naše družstvo mužů přivítalo na domácím hřišti ve 3.kole  Českého poháru extraligového soupeře HC GUMÁRNY ZUBŘÍ. Domácí hráči se na toto utkání velice těšily, protože zahrát si s tak kvalitním mužstvem se některým ještě nepodařilo a byla to pro ně premiéra. Domácí hala byla vyprodána a doslova praskala ve švech. Domácím se hned ze začátku utkání nedařilo vstřelit branku a soupeř ze Zubří toho využil a udělal si náskok. Druhou půlku 1.poločasu se už kluci rozehráli, nervozita z vyprodané haly a z kvalitního soupeře  opadla a začali dotahovat hostující. Na závěr 1.poločasu nás podržel v bráně Alexandr Klichuk, který vychytal dva sedmi metrové hody a několik náskoků z brankoviště. Do šatny se šlo za stavu 8 : 13 pro Zubří. Do druhé půlky šli domácí  odhodláni nedat Zubří nic zadarmo. Hlavní pokyn od trenéra bylo vycházet z obrany a chodit do rychlých proti útoků. To se z části plnilo celý zápas. Naši kluci bojovali do poslední vteřiny, aby uhráli co nejlepší výsledek. Celkový výsledek byl 17 : 28 pro hostující, ale naši kluci se nemají za co stydět, prohrát s mistrem české extraligy není žádná ostuda. Zápas byl velice kvalitní  a fanoušci fandili co jim dech stačil.!!

Sestava: Vydra M., Klichuk A., Dostál O,(2), Pörsök P.(3), Steiger M., Schneider V., Wolf M., Matějek M., Nečesaný J., Jakl L.(2), Kufrik R.(2), Skřídlo J.(6), Strádal J.(1), Balon R.(1),

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook