Zpravodaj č. 5/2013

SOBOTA 23.2.2013:

St.dorost: SK Velká Bystřice - Kuřim                                   28 : 25 (14 : 12)

V sobotu 23. 2. 2013 jsme odehráli první utkání druhé poloviny sezóny. Na domácím hřišti byla našim soupeřem tentokrát Kuřim, proti které jsme očekávali vyrovnaný průběh utkání. Očekávání se naplnila a i díky novým členům týmu Jirkovi Novákovi a Jakubovi Šmídovi jsme vybojovali úvodní vítězství. Kromě již zmiňovaných sympatický výkon předvedli Erik Atyafi, Michal Surma, střelecky velmi aktivní Petr Ochmann a i Štěpán Vodička měl několik důležitých zákroků, které přispěly ke konečnému výsledku 28 : 25.

Sestava: Vodička Š., Klobouček M.(2), Nábělek F.(2), Ochmann P.(9), Surma M.(3), Jureček M.(1). Atyafi E.(9), Gardián A., Sedláček J., Novák J.(1), Šmíd J.(1).

 

Muži "A": SK Velká Bystřice - Polanka                                 32 : 22 (18 : 12)

První zápas druhé poloviny soutěže dopadl pro naše borce velice úspěšně, ale přesto, že výsledek vypadá na snadného soupeře, opak byl pravdou. Bylo vidět, že se na nás hosté pečlivě připravili a svou tvrdostí a důslednou obranou se nás snažili zaskočit. Naši hráči hlavně v první půli bojovali o každý míč a při útoku dokázali obranu hostí překonat a hlavně dávali góly. Do druhého poločasu jsme šli se slibným náskokem osmi gólů, ale stejně jsme se  začali trápit, a jakmile jsme přestali šance proměňovat ihned se vynořila vzpomínka na podzimní zápas v Polance, kde jsme slibné vedení ztratili. Naštěstí se u kluků projevila touha tuto prohru oplatit a bojovali dál a výsledek se dostavil.

Za tento zápas zaslouží pochvalu úplně všichni, protože kromě bojovnosti dali do hry také srdce. Škoda některých chyb při bránění a několika naprosto zbytečných gólů. Doufáme, že tento zápas nakopne nejen hráče, ale i diváky a jejich podpora bude ještě větší. Za všechny hráče posíláme poděkování našim bubeníkům, protože bez nich si už domácí zápasy nedokážeme představit.

Sestava: Machalík P., Vydra M., Wolf M.(4), Loun J., Pörsök P.(3), Švébiš O.(3), Dostál O.(7), Skřídlo J.(2), Balon R.(7), Strádal J.(2), Schneider V.(3), Machynek M., Vaverka M., Mézl R.(1)

 

NEDĚLE 24.2.2013:

Ženy: SK Velká Bystřice - Karviná                                   18 : 25 (9 : 14)

Do druhého zápasu 2.ligy nastupovalo naše družstvo žen v neúplné sestavě. Zraněná Jana Kobylíková, nemocné Jana Macharáčková, Eliška Žahourová a Sylva Rokytová. Do zápasu naopak nastoupily některé nové hráčky: Olga Kadlecová na křídle, dále Markéta Heinzová a již v minulém zápase hrály Kamila Bártková a Kateřina Kolářová.

Hned v úvodu zápasu udělalo naše družstvo několik technických chyb, které soupeřky
proměnily v góly. Ihned si tak vytvořily pětigólový náskok, který si držely do konce prvního poločasu. Ve druhém poločasu se naše družstvo chtělo zaměřit na zlepšení přechodu do rychlých útoků, dále na připravenou a umístěnou střelbu z dálky. Ve dvacáté minutě to ještě vypadalo nadějně, kdyby proměnilo několik rychlých přechodů do útoků a dotáhlo soupeřky na rozdíl 2-3 branek, tak se mohl zápas do 30 minuty vyvíjet jinak. Naopak soupeřky nám odskočily na rozdíl 7 branek. Slušný výkon odvedly tyto hráčky: Sylva Kumrová i když po nemoci, Kamila Bártková (začíná se rýsovat, že by dávala stabilní branky), dobrá pomoc Leony Černé, dobrá obrana Terky Ručilové a slušný výkon Míši Fabíková ( taky nedoléčené zranění).

Sestava: Stuchlíková J., Steigerová J., Bártková K.(5), Ručilová T., Černá L.(2), Jiroušová P.(1), Heinzová M., Fabíková M.(3), Kadlecová O., Kolářová K.(1), Košová K., Kumrová S.(6)

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook