Zpravodaj č. 12/2013

SOBOTA 20.4.2013:
 

St.žáci "A": SK Velká Bystřice "A"  - Přerov                          33 : 11 (16 : 8)

V dalším mistrovském zápase jsme narazili na soupeře z Přerova. Od počátku zápasu jsme se snažili praktikovat naši klasickou hru, založenou na kvalitní obraně, rychlých protiútocích a důrazné střelbě. Toto se nám v průběhu utkání dařilo a po zásluze jsme jednoznačně zvítězili.
Sestava a branky : Schneider(br.), Pazdera(2), Kurek, Tesařík(1), Tkadleček(1), Sečka(2), Divila(2), Mader(9), Šiška(3), Majer(2), Padalík(7), Menšík(4).


Ml.žáci "B": STM Olomouc "A" - SK Velká Bystřice              27 : 12 (11 : 3)

V sobotu 20.4.2013 jsme sehráli další mistrovské utkání mladších žáků v nové školní hale Čajkovského v Olomouci s týme STM.  Je to krásný nový sportovní stánek, na druhé straně v něm byl těžký vzduch  a přílišné teplo.  Škoda, že se házená nehraje v plavkách.  Soupeř, chlapci z STM, byli věkově a výškově v převaze, což se odráželo od samotného začátku utkání na hřišti. Naše hráče překvapili útočným rozestavěním 4-2, na což jsme začali reagovat až za stavu 5:0. Do té doby jsme neměli obranu, a na to musíme v příštím utkání dát pozor. Po zlepšení v obraně jsme vývoj utkání  srovnali a branky dostávali zejména po našich nevynucených chybách.  V průběhu druhého poločasu jsme neproměnili cca 5 náskoků z trháků a z místa brankoviště, což soupeř rychlými brejky trestal.  Špatný začátek, neproměněné náskoky a v neposlední řadě chvílemi až nepochopitelné přehlížení faulů soupeře (jen zázrakem nebyl nikdo z našich hráčů vážněji zraněn) nás stál přijatelnější výsledek se soupeřem, který byl po sportovní stránce lepší.  Za náš tým zahrál výborně Jirka Jagelka, bojovali Bobo Možíš, který skóroval  6 brankami, tři branky vsítil David Schaffner, kterého na pozici pivota začínají naše spojky čím dále častěji vidět.  Po jedné brance vstřelili Dan Sova, Hynek Dvořák, Kuba Sklenář , v poli si nakonec zahráli i oba naši brankáři Kuba Preč i Vilda Zedník a vůbec se neztratili. V bráně chytal každý jeden poločas a předvedli své stabilní výkony. Chválíme všechny hráče za bojovnost a nasazení. 


St.žačky: Holečkova Olomouc "A" - SK Velká Bystřice       18 : 12 (12 : 7)

Tak nám Zora vrátila, co jsme jí na podzim na cestu domů naložili. Půlka našeho družstva hrála a bojovala a ta druhá jen koukala, co se kolem nich děje, bez nejmenší snahy svým spoluhráčkám pomoci. Obě dvě naše levé spojky totálně propadly v obraně. Aby jim jedna hráčka s jedinou fintou nasázela devět branek, a ony se jen ustrašeně krčily a bály se jí dotknout - nepochopitelné!!! Snad si svůj černý den vybraly a v dalším zápase to svým spoluhráčkám vynahradí.
Sestava a branky: L.Mikulášková(br.), V. Mikulášková(9), M. Vičarová(2), M. Vachutková(1), E. Zedníková, M. Hirnerová, K. Koudeláková, S. Konečná


St.dorost: Telnice - SK Velká Bystřice                                      34 : 18 (18 : 7)

Ve značně neúplné sestavě jsme s domácím družstvem držovali do 24-té minuty přijatelný výsledek. Závěr prvního poločasu jsme, ale vůbec nezvládli. Po nedůrazné střelbě a zásluhou našich chyb soupeř zaznamenal v posledních pěti minutách 7 branek na rozdíl od našeho družstva, které neskórovalo. Ve druhém poločase si svůj náskok domácí bezpečně udržovali.
Sestava: Vodička Š., Nábělek F.(3), Ochmann P.(5), Jureček M.(2), Atyafi E.(6), Svobodník J., Gardián A.(2), Sedláček J.


Muži "A": Ostrava - SK Velká Bystřice "A"                             27 : 23 (13 : 14)

Domácí se po chviličce dostali do tříbrankového vedení, ale to se nám podařilo během chvilky zlikvidovat a otočit skóre v náš prospěch. V jednu chvíli jsme vedli o pět branek. Bohužel asi v polovině prvního poločasu se zranil Radek Mézl, ale přesto jsme dokázali udržet poločasové vedení o jeden gól. Do druhé půle jsme nastoupili s odhodláním nedopustit opakovaný problém s druhými poločasy, ale toto nám vydrželo do 22 minuty, kdy jsem ještě vedli poměrem 21 : 20. Následujících pět minut – to byl zlý sen, dostali jsme pět gólů za sebou a o výsledku bylo rozhodnuto. V posledních minutách jsme ještě upravili výsledek na konečných 27 : 24. Bohužel jsme se opět nedokázali vyvarovat zbytečných chyb v obraně a tradičně jsme neproměnili hodně šancí. Místo toho abychom využili zaváhání MHK Karviné, která prohrála  ve Vsetíně (který přivítáme tuto sobotu doma a máme mu co vracet) a snížili její náskok na dva boby, tak nás naopak odsunula na třetí místo Polanka.
Sestava: Vydra M., Machalík P., Wolf M.(1), Pörsök P.(1), Švébiš O.(2)., Dostál O.(8), Skřídlo J., Balon R.(6), Strádal J., Schneider V.(3), Machynek M.(2), Loun J., Mézl R.


Muži "B": Droždín - SK Velká Bystřice "B"                             25 : 15 (13 : 6)

V sobotu jsme se těšili na očekávané derby mezi námi a Droždínem. Bohužel hned v prvních minutách se ukázalo, že nejsme naladěni stejně průbojně a odhodlaně jako náš soupeř. Naše hra byla nedůrazná, obrana děravá a bojácná. K tomu se přidalo neproměňování vyložených šancí, čehož  soupeři okamžitě využili k rychlému útoku a navýšení náskoku. Z předpokládaného dramatického utkání tak nebylo nic a Droždín zaslouženě vyhrál rozdílem deseti branek – 25:15.
Sestava: Hliněný K., Zedník P., Wolf P.(1), Dunaj Š.(1), Kufrik R.(3)., Schweitzer M.(2), Kašpárek F.(3), Elsner R.(2), Jakl L., Atyafi E., Moskalenko T., Zeman M.(2), Hliněný J(1).

 

NEDĚLE 21.4.2013:
 

Mini starší "A": Turnaj ve Velké Bystřici  - 1.místo

Turnaje se mimo našeho družstva zúčastnila družstva SK UP Olomouc, Senice n. H. a Horka n. M.

  • V. Bystřice – UP Olomouc               21 : 10
  • V. Bystřice – Senice n. H.                23 : 15
  • V. Bystřice – Horka n. M.                 29 : 9

Hráči(branky): Sova D.(27), Pečinka M.(17), Zedník V.(3), Dvořák H.(14), Možíš B.(13), Matula J.


Mini mladší: Turnaj v Olomouci na Zoře

V neděli se konal turnaj v Olomouci na Zoře, kde naše družstvo opět podalo výkon za který se nemusí stydět. 
 

Turnaje se zúčastnily čtyři družstva:  

  • Sokol II Prostějov
  • STM Olomouc
  • Horka nad Moravou
  • Velká Bystřice.

Za Velkou Bystřici se zúčastnili tito hráči: Nikola Markvartová, Adam Horáček, Tomáš Juračka, Vendulka Vláčilová, Štěpán Slepica, Martin Stryk, Štěpán Dvořák, Vojta Krempl, Vojta Pečínka a Vojta Schaffner

Byl to turnaj, kde náš tým vyhrál s týmem Horky a Prostějova. Utkání s STM vyznělo celkem jednoznačně pro soupeře. Kluci a holky podaly perfektní výkon. V tomto turnaji naši brankáři chytli i čtyři sedmimetrové hody a jejich úspěšnost byla 100%


Mini starší "B": Turnaj v Olomouci (pořádalo STM) - 1.místo

Záloha starších miniků – družstvo mini „B“ hrálo svůj mistrovský turnaj v Olomouci, kde poředatelm bylo STM Olomouc a dále se zúčastnila družstva Horky n. M. a Kostelce n. H.
V prvním zápase převálcovali Horku 14 : 4. Druhý zápas porazili Kostelec 18 : 4 a ve finále po pěkném zápase porazili STM Olomouc 10 : 9.
Ve všech zápasech kluci příkladně bojovali a navzájem se hecovali, prostě kolektivní výkon, jak má být. V Brance se střídali D. Soška a V. Haderka

Hráči (branky): Maron J., Markvart P.(2), Kobliha K.(2), Rella M.(4), Soška D., Haderka V.8), Katinger A.(20), Kunc M.(7)


Ml.žáci "A": Hranice - SK Velká Bystřice "A"                          7 : 33 (0 : 16)

 Jednoznačný průběh zápasu, v prvním poločase obrana 5:1, Jirka Routner udržel čisté konto. Za pochvalu stojí vybojovaný míč zakončený brankou od Honzy Vysloužila, Štěpkova a Mackova střelba z dálky, dobře zahrané signály, uvolňování a střelba Tonyho, obranná hra Pepína 11, zodpovědný výkon Honzy Hartla a určitě nezklamal ani Martin Grygar.
 Ve druhém poločase se hezkými zákroky předvedl Tom Dittrich, který to měl složitější, protože jsme trošku experimentovali v obraně (nácvik 4:2). Oba brankáři založili několik rychlých útoků.
Hráči (branky): J. Routner (br), T. Dittrich (br), Š. Souček (14), A. Vodička (7), T. Maceášik (6), J. Jedenástík (4), J. Hartl (1), J. Vysloužil (1), M. Grygar.


St.žáci "B": Senice n. H. - SK Velká Bystřice "B"                   21 : 25 (10 : 11) 

            Většina družstva byla unavená ze zápasu mlžáků v Hranicích. Bohužel hráči, kteří v Hranicích nebyli a měli zápas táhnout (vyjma Speedyho), přistoupili k utkání velmi vlažně a předvedli jen zlomek toho, co umí. V 17. minutě jsme vedli 10:5, přišlo velké sebeuspokojení a soupeř nás dotáhl na 12:12. Stejná situace ve druhé půli, kdy jsme vedli po sérii sedmi branek 19:12, ale soupeř bojoval a za stavu 22:20 jsme si museli vzít time-out, abychom neprohráli! Závěr zápasu vzal do svých rukou Macek a pěknými proskoky rozhodl zápas v náš prospěch. Pochvalu zaslouží především Tom Spurný, který vše odběhal a ubojoval, Jirka v brance a Macek, který po přesunu z pivota na spojku výrazně ožil. Honza Hartl si odehrál poctivě to, na co má a Pepíno se Štěpkem byli lepší v obraně než v útoku, kde se jim tolik nedařilo.
Hráči (branky): J. Routner (br), T. Dittrich (br), T. Spurný (9), T. Maceášik (8), R. Dosoudil (4), J. Jedenástík (2), J. Hartl (1), T. Buršík (1), Š. Souček.


Ml.žačky: Kunovice - SK Velká Bystřice                                 25 : 1 (12 : 0) 

            Do třetího mistrovského utkání jarní sezóny naše děvčata nastoupila proti urostlejším soupeřkám v Kunovicích. Vyjížděli jsme v pozdních dopoledních hodinách v plné sestavě, ale nebylo nám to nic platné. Celý zápas vypadal úplně beznadějně. Holky vůbec nebránily, naše obrana vypadala strašně a útok ještě hůř. V tomto zápase jsme dělaly neskonale mnoho chyb, nechytly jsme půlku přihrávek.
Hráči (branky): Spurná K.(1), Sošková K., Eichlerová V., Maráčková M., Konečná M., Hühnelová A.(br.), Dosoudilová Z., Nováková J., Hühnelová E., Rášová A., Bílková K.(br.)

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook