Zpravodaj č. 13/2013

ČTVRTEK 25.4.2013:
 

St.dorost: SK Velká Bystřice - STM Olomouv                        21 : 15 (8 : 5)

Ve čtvrtek 25. 4. 2013 jsme dohrávali odložené derby s STM Olomouc. Celkový průběh zápasu jednoznačně ovlivnil náš brankář Štěpán Vodička, o jehož výkonu se dá mluvit jako o životním. To, co nezvládla obrana, on svými zákroky zachraňoval, tím nám dal větší jistotu do hry, a to byli kluci schopni zúročit v útočné fázi. Hostům se ve druhé polovině podařilo utkání zdramatizovat, ale i tak jsme nakonec dotáhli do vítězného konce s výsledkem 21 : 15. 
Hráči (branky): Vodička Š., Klobouček M., Nábělek F.(1), Novák J.(1), Ochmann P., Surma M., Jureček M., Dunaj Š.(8), Gardin A.(2), Šmíd J., Svobodník J., Sedláček J., Švébiš O.(5), Atyafi E.(4).


SOBOTA 27.4.2013:
 

Ml.žáci "A": SK Velká Bystřice "A" - STM Olomouv "A"      14 : 9 (7 : 7)

Soupeř se kterým jsme na podzim remizovali 13 : 13 budil svou výškovou převahou respekt. Pro první poločas jsme zvolili obranu 6:0 se snahou přerušovat rozehrávku soupeře. Bohužel silní a pohybliví hráči hostí nám svým důrazem dělali velké problémy a v  sedmé minutě jsme prohrávali 2 : 4.  Do konce poločasu jsme ale díky střelám Macka a Pepína dorovnali na 7 : 7.  Ve druhé půli jsme vysunuli dva hroty se snahou zachytit soupeřův pohyb s míčem, což nám vycházelo a šňůrou šesti branek jsme odskočili až na 13 : 7. Po prostřídání všech hráčů se výsledek ustáli na 14 : 9 v náš prospěch. Výborně vyšel zápas Štěpkovi, který dokázal překvapit olomouckého brankaře střelbou z dálky a zároveň zásoboval spojky a především křídla chytrými přihrávkami. Velkou posilou byla Verďa Mikulášková, hlavně v obranné činnosti, ale i v útoku. Pepíno po prvních dvou nevydařených střelách našel místo, kam to dávat a nastřílel tři branky. Tony výborně bránil a získal důležité míče, stejně tak Fífa. Celý zápas odmakal na pivotu Honza "Puchýř" Vysloužil, který to měl při zasunuté obraně soupeře v útočné fázi hodně těžké. Macek výborně bránil, ale dopředu to tentokrát bylo trošku pomalejší. V brance naše družstvo podržel Jirka Routner, který téměř celý zápas odchytal s bolestivým zraněním zad! Velká pochvala patří všem hráčům, za maximální nasazení a bojovnost!
Hráči (branky): J. Routner (br), T. Dittrich (br), Š. Souček (6), J. Jedenástík (3), V. Mikulášková (3), T. Maceášik (2), J. Hartl, J. Vysloužil, F. Buršík, A. Vodička, M., Grygar, T. Foukal.


Ml.žáci "B": SK Velká Bystřice "B" - STM Olomouv "B"       16 : 22 (7 : 12)

V sobotu 27.4.2013 naši chlapci sehráli další mistrovské utkání ligy mladších žáků Olomouckého kraje, tentokráte s týmem STM Olomouc B.  Jednalo se  oproti minulému utkání s STM Olomouc A o přijatelnějšího soupeře. Od začátku jsme si vytvářeli šance, které jsme však neproměňovali na rozdíl od soupeře. Naši chlapci, ačkoliv bojovali, byli všude o krok později, při doskakování odražených míčů byli nedůrazní, z čehož soupeř vytěžil maximum. Když už se nám v průběhu 1. poločase podařilo soupeře  dotáhnout, zbytečnými chybami při rozehrávce jsme soupeře posadili do sedla.  Ale i to k házené patří, chlapci bojovali, v jejich projevu jsme však tentokrát  postrádali větší  důraz a pestrost a kreativitu. Konečný výsledek 16 : 22. 
Hráči (branky): Preč J., Sova D.(2), Možíš B.(10), Jagelka J.(1), Sklenář J.(1), Dvořák H.(1), Dzieržava J., Zedník V., Schaffner D.(1).


Ml.žačky: SK Velká Bystřice - UP Olomouv "B"                   16 : 5 (9 : 5)

V dalším mistrovském zápase přivítalo naše družstvo na domácí půdě SK UP HSC Olomouc „B“. Po vyrovnaném úvodu získalo naše družstvo do poločasu náskon, který dobrou obranou ve druhém poločase ještě navýšilo. Ve druhém poločase nedosatalo naše družstvo žádnou branku. Velkou oporou v našem družstvu byl B. Možíš, který zaznamenal většinu našich branek a dokázal přimět holky víc hrát a hlavně více střílet.
Hráčky (branky): Hühnelová A., Bílková K.(br.), Konečná M.(5), Maráčková M.(1), Eichlerová V., Spurná K., Nováková J., Hühnelová E., Rášová A.(1), Možíš B.(9).


St.žáci "A": SK Velká Bystřice "A" - Prostějov                       39 : 25 (18 : 13)

V dalším mistrovském zápase starších žáků jsme narazili na soupeře z Prostějova, se kterým jsme v minulosti sehráli většinou velmi vyrovnané zápasy. V tomto zápase jsme od počátku vedli, v samotném utkání padlo hodně branek, což se muselo líbit přítomným divákům. Zápas byl přípravou na sobotní odjezd do Nového Veselí, kde sehrajeme semifinále celostátní soutěže Žákovské ligy.
Sestava a branky: Schneider(br.), Hňátek(3), Prošvic(2), Pazdera(1), Kurek, Tesařík(6), Tkadleček(2), Sečka, Divila(2), Mader(2), Šiška(1), Majer(3), Padalík(8), Menšík(9).


St.žáci "B": SK Velká Bystřice "B" - Horka n. M.                      24 : 21 (12 : 9)

Do zápasu jsme nastoupili bez zraněného Jirky Routnera s Dittrem v brance, unavení po zápase mlžáků a pouze s jedním hráčem na střídání. Hra měla být postavena na třech hráčích ročník 99 a nutno říci, že tentokrát to tak opravdu bylo! Speedy opět běhal, bránil, střílel branky a byl opravdu všude. K němu se tentokrát výborným výkonem připojili jak Radis Dosoudil, tak Tom Buršík, který ukázal, že bránit na nohách opravdu umí! Bezchybný výkon na křídle odvedl Honza Hartl a také unavení mlaďoši dřeli na maximum. V brance nás držel dobrým výkonem Tomáš Dittrich. Zároveň musíme pochválit hru soupeře a především V. vysoudila, který nám přes zostřený dohled nastřílel 14 branek!
Hráči (branky): T Dittrich (br), T. Spurný (11), R. Dosoudil (6), T. Buršík (3), T. Maceášik (2), J. Jedenástík (2), Š. Souček (1), J. Hartl.      


St.dorost: SK Velká Bystřice - Vsetín                                          32 : 35 (13 : 18)

27. 4. na naši palubovku přijel soupeř ze Vsetína. V minulém kole jsme u nich vysokým rozdílem prohráli a podobný průběh se možná očekával i tentokrát. První poločas tomu rozhodně odpovídal, nebránili jsme, dva šikovní hráči soupeře nám dělali obrovské problémy a my nevěděli, jak na ně. Druhý poločas se odehrával v úplně jiném duchu, soupeř polevil, my naopak zabrali, zlepšili jsme útočnou i obrannou fázi a zápas začal být dramatický. Několikrát se nám podařilo dotáhnout soupeře na rozdíl jednoho nebo dvou gólů, ale dát ještě jednu rozhodující branku se nám bohužel nepovedlo. V závěru nám také chyběli fyzické síly, pomohli by nám dva hráči navíc a vypadalo by to zase trochu jinak. Vsetín nakonec vyhrál 35 : 32. 
Hráči (branky): Vodička Š., Klobouček M.(3), Nábělek F.(3), Novák J., Ochmann P.(9), Jureček M.(5), Svobodník J.(1), Sedláček J.(1), Atyafi E.(10).


Muži "A": SK Velká Bystřice "A" - Vsetín                                   34 : 23 (14 : 11)

Ač to podle výsledku vypadá jako snadný zápas tak opak byl pravdou hosté se přestavili jako kvalitní bojovný tým a měli hodně dobrého brankaře. Naštěstí naši hráči hrají na domácí půdě asi o 200% lépe než venku a tak jsme kráčeli za vítězstvím od samého začátku. Výborný výkon podal brankař Petr Machalík a ani ostatní hráči nezůstali pozadu a tak jsme si připsali další vítězství. Za rozhodnutého stavu jsme na hřišti přivítali dalšího nováčka v sestavě „A“ týmu a to bouřlivě vítaného brankaře Petra „Bicana“ Zedníka , který rád přispěje do pokladničky týmu. 
Škoda jen že jsme sice soupeři oplatili porážku z podzimu, ale zrovna ztráta vyhraného zápasu ve Vsetíně nás mrzí dodneška.
Hráči (branky): Machalík P., Zedník P., Wolf P., Wolf M.(2), Pörsök P.(5), Švébiš O.(5), Dostál O.(6), Skřídlo J.(5), Balon R.(3), Strádal J.(1), Schneider V.(5), Machynek M.(2), Loun J.


NEDĚLE 28.4.2013:
 

Mini mladší: Turnaj v Litovli - 2.místo

Nedělního turnaje v Litovli, kterého se zúčastnila družstva: Prostějov, Litovel, STM Olomouc a Velká Bystřice. 
Za Velkou Bystřici nastoupili tito hráči: Tomáš Juračka, Vendulka Vláčilová, Adam Horáček, Štěpán Slepica, Martin Stryk, Vojta Pečínka a Vojta Schaffner.
I v tomto studeném počasí náš tým odehrál velice pěkné zápasy a jediné co se snad dá vytknout, byl velký počet ztracených míčů díky špatné přihrávce. Ale v tak studeném počasí, hrálo se venku, se to dá odpustit. Náš tým vyhrál dvě utkání a s STM jsme prohráli o jeden gól. Kluci a holky podaly perfektní výkon. Martin Stryk šel v posledním zápase do brány a zachytal velice dobře. 
V dovednostních hrách jsme skončili také na druhém místě.


Mini starší "A": Turnaj v Olomouci - 2.místo

Turnaje v Olomouci se mimo našeho družstva zúčastnila družstva Horka n. M., Kostelec n. H. a SK UP Olomouc. Naše družstvo obsadilo 2. místo.

V. Bystřice – Horka n. M.                          29 : 11
V. Bystřice – Kostelec n. H.                     22 : 5 
V. Bystřice – UP Olomouc                       11 : 14


Mini strarší "B": Turnaj ve Velké Bystřici  - 3.místo

V neděli 28.4. pořádalo naše družstvo mini starší „B“ turnaj v hale na Letné za účasti družstev Senice n.H., Sokola Prostějova a DHK Zora Olomouc. Oproti minulému týdnu se nám tento turnaj herně moc nepovedl. Hráči hráli pod své možnosti a skončilo na 3.místě s jednou výhrou a dvěma prohrami.
Sestava: Vojta Haderka(3), David Soška(3), Honza Máron, Patrik Markvart, Kája Kobliha, Adam Katinger(13), Eliška Krejzlíková(1), Nikola Markvartová(1) a Manfred Kunc(7). Prohráli se Senicí 7 : 21, porazili Prostějov 10 : 8 a v posledním zápase prohráli s DHK Zorou 11 : 15. 
V dovednostních soutěžích se našim rovněž nevedlo a skončili poslední. Věříme, že další turnaj 5.5. v Horce n. M. podají lepší výkon.


St.žačky: Lesana Zubří - SK Velká Bystřice                           20 : 9 (9 : 5)

Nemůžeme pomýšlet na úspěch, jestliže pro něj uděláme tak málo, jako v neděli. Z osmi hráček hrály pouze dvě, zbytek se za ně schoval v domnění, že to Verča s Meginou uhrají samy. Bohužel zápas vůbec nevyšel brankářce, která měla tak 10% úspěšnost. Prostě bez bojovnosti a nasazení se házená hrát nedá. Snad to částečně můžeme svést na počasí, protože při 10°C a ve větru se venku hraje opravdu špatně.
Hráčky a branky : L. Mikulášková(br.), V. Mikulášková(5), M. Vičarová(3), E. Zedníková(1), S. Konečná, M. Vachutková, M. Hirnerová, K. Koudeláková   


Ženy: UP Olomouc - SK Velká Bystřice                                 35 : 29 (16 : 14)

Hráčky a branky: Steigerová J., Ručilová T., Černá L.(3), Kadlecová O.(1), Jiroušová P.(4), Macharáčková J.(6), Fabíková M.(8), Žahourová E.(1), Kolářová K., Bártková K.(1), Kumrová S.(5).                     

 

 

  

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook