Zpravodaj č. 17/2013

SOBOTA 25.5.2013:
 

Ml.žáci "A": SK Velká Bystřice "A" - Litovel                              33 : 7 (16 : 3)

Soupeře ze spodní části tabulky jsme přehráli především rychlostí v přechodu do útoku. Obrana 5:1 fungovala spolehlivě a také oba brankaři odváděli skvělou práci. Na hráčích byla i přes brzkou raní hodinu vidět chuť do hry a touha střílet branky. Největším "paličem" byl Tony Vodička, který svojí dravostí vybojoval i několik sedmiček, jejichž zahrávání přenechal oběma gólmanům. Ale makali všichni hráči a byla radost vidět Macka v několika trhácích za sebou. Ukázalo se, že tréninková píle a dřina přínáší své výsledky, vždyť každý z hráčů dokázal po zisku míče okamžitě rozehrát až na brankoviště soupeře. Potěšilo nás, že i Fífa Buršík tentokrát útočil i bránil na 110%. Štěpek Souček neustále hledal lépe postavené spoluhráče,  a když zrovna nikoho nenašel, nerozpakoval se a vymetl horní růžek branky. Honza Puchýř Vysloužil opět jezdil jako motorová myš a svůj poctivý výkon ozdobil dvěma brankami. Snažili se i Hantr a Grygi, Honza branku dal a Grygi měl smůlu, když jeho podstřel ze sedmimetrového hodu šel mimo branku. Pepíno si neodpustil už tradiční "krvavou zápletku" a zápas dohrával z rozseknutým rtem.
Hráči (branky): J. Routner (br+1), T. Dittrich (br), A. Vodička (9), Š. Souček (7), F. Buršík (7), T. Maceášik (5), J. Vysloužil (2), J. Jedenástík (1), J. Hartl (1), M. Grygar.

The Swiss replica watches are always popular with young people.

St.žáci "B": SK Velká Bystřice "B" - Senice n. H.                       29 : 25 (18 : 8)

Opět rychlá házená a důsledná obrana v první půli. Ve druhé části už hráčům docházely síly po dvoudenním klání na Novinářském Kalamáři a předchozím zápase mladších žáků. To ovšem neplatí o Speedym, který řádil na hřišti, jako by byl politý živou vodou a nám se velmi líbila střelba z dálky v jeho podání. Ze spolupráce se Speedym těžil Štěpek, který se po hezkých akcích dostával do proskoků. Pepíno po zastavení krvácení nastřílel hezké branky z křídla a střelecky se dařilo také Radisovi a Buršovi, který ukázal, že střílet z větší vzdálenosti nezapomněl. Na Macka zbyly tentokrát především defenzivní úkoly a velmi poctivý a důsledný výkon předvedl v pivotu Kulda Běhálek. Družstvo podrželi i oba golmani, když Dittr to měl ztížené naší už velmi volnou obranou. V Neobvyklé roli se objevil Malda Malinek, který jako třetí brankař musel na plac jako hráč a ukázal snaživý výkon. Skórovat opět dokázal i Hantr.
 Hráči (branky): J. Routner (br), T. Dittrich (br), T. Spurný (12), Š. Souček (5), R. Dosoudil (4), J. Jedenástík (4), T. Buršík (3),  J.Hartl (1), T. Maceášik, Š. Malinek, J. Běhálek.

 

St.žačky: SK Velká Bystřice - Otrokovice                                  22 : 8 (9 : 4)

Zasloužená výhra, naše holky předčily soupeřky ve všech činnostech a potvrdily rostoucí formu. Jsem moc rád, že se všechny hráčky zapsaly do střelecké listiny a snad pochopily, že každá má mít chuť dát branku, což se v tomto zápase splnilo. Takže blahopřeju k výhře a všechny chválím za snahu i výkon.

Hráčky (branky): L. Mikulášková(br., E. Zedníková(2), M. Hirnerová(1), M. Vičarová(9), K. Koudeláková(1), V. Mikulášková(5), M. Vachutková(4)

 

NEDĚLE 26.5.2013:

 

Ml.žáci "B": SK Velká Bystřice "B" - Kostelec n. H.                  11 : 26 (7 : 12)

V neděli 26.5.2013 jsme sehráli další mistrovské utkání mladších žáků ligy Olomouckého kraje s družstvem mladších žáků TJ Sokol Kostelec na Hané. Ačkoliv jsem byli papírově slabší (na podzim jsme prohráli 28:8) začali jsme nebojácně a ve 12-té minutě jsme vedli o dvě branky. Naši chlapci velmi dobře bránili a překvapili soupeře velmi dobrou útočnou hrou, při které proměňovali tlakem vytvořené šance. Postupem času, kdy jsme svou skvělou hrou přinutili soupeře postavit to nejlepší, co měli, se hráči z Kostelce začali čím dál tím více prosazovat, naši hráči neproměňovali vyložené šance, párkrát ztratili míč a poločas skončil 7:12. Ve druhém poločase nás již soupeř nepustil k ničemu vážnějšímu a zaslouženě zvítězil 11:26. Oproti utkání v Kostelci na podzim byl náš herní projev diametrálně odlišný, oproti odevzdanému podzimnímu výkonu bylo na našich hráčích v tomto jarním  utkání zejména v 1. poločase vidět, že se herně zlepšili, k tomu přidali bojovnost a hned to byla jiná házená. 
Střelecky se prosadili B. Možíš 5 branek, D. Sova 3 branky, J. Sklenář 2 branky, J. Jagelka 1 branka. J. Dzieržava, D. Schaffner, H. Dvořák a S. Samek tentokráte vyšli brankově na prázdno. V bráně v 1. poločase dobře zachytal J. Preč, ve 2. poločase měl několik pěkných V. Zedník Všechny hráče je třeba za předvedený výkon pochválit.

 

St.žáci "A": Přerov - SK Velká Bystřice "A"                             22 : 34 (9 : 19)

V neděli 26.5.2013 jsme v Přerově odehráli další mistrovský zápas se soupeřem, který má ve svém mužstvu několik šikovných hráčů. Od počátku jsme k zápasu přistoupili odpovědně a odehráli dobrý zápas, přičemž jsme předvedli několik pěkných akcí. 
Sestava a branky: Vykoukal(br.), Schneider(br.), Prošvic(1), Pazdera(1), Kurek, Tesařík(5), Tkadleček(3), Sečka(2), Divila2, Mader(5), Padalík(6), Menšík(8).
 


Muži "B": SK Velká Bystřice "B" - Kostelec n. H.                     37 : 19 (23 : 6)

V neděli nás čekal soupeř z posledního místa tabulky Kostelec na Hané. Rozhodně jsme nechtěli soupeře podcenit a našim cílem bylo odehrát stoprocentní zápas. První polovina utkání musela diváky těšit. Naši hráči začali tvrdou nekompromisní obranou, které šéfoval Roman Kufrik. Pokud se soupeři podařilo vypracovat si střeleckou příležitost, zničil jejich naděje výborně chytající Karel Hliněný. Soupeřovy ztráty míčů jsme trestali rychlým útokem a dostali se na vedení 10:2. Utkání se odehrávalo ve stejném duchu téměř po celou hrací dobu, překvapením nebyl ani výpadek koncentrace ve druhé polovině, kdy bylo o výsledku dávno rozhodnuto. Střelecky se zapojili všichni hráči, včetně debutujícího dorostence Petra Ochmanna a sympatický výkon v brance podal i střídající Štěpán Vodička. Velmi dobré utkání odehráli staro – nové posily Petr Polách a Michal Zeman, kteří se po delší odmlce vrátili do týmu. Čekají nás ještě dvě kola, ve kterých budeme chtít podat alespoň podobný výkon tomu nedělnímu.
Sestava: Hliněný K., Vodička Š., Zedník P., Wolf P.(7), Kufrik R.(5), Ochmann P.(3), Schweitzer M.(2), Elsner R.(2), Machynek M.(6), Hliněný J.(5), Polách P.(2), Zeman M.(4), Kašpárek F.(1)

 

NOVINÁŘSKÝ KALAMÁŘ NÁRODNÍ FINÁLE 22.-24.5.2013 Karviná
 

V kategorii chlapců se finále zúčastnilo deset nejlepších školních družstev z celé ČR, které byly rozděleny do dvou skupin po pěti. Naši školu reprezentovala malá skupina v počtu devíti hráčů, kteří se do finále probojovali přes okresní a krajské kolo.

Velká Bystřice - Zubří                                  11 : 19
Začátek zápasu byl vyrovnaný do stavu 5 : 5, poté několik nepřesných střel a technických chyb a soupeř začal své nejsilnější zbraně - rychlých útoků. Postupem času nám ubývaly síly (pouze dva hráči na střídání), přišlo dvakrát vyloučení Speedyho a soupeř si vybudoval dostatečný náskok. Utkání bylo bojovné, soupeř zaslouženě lepší, nás může mrzet nepřesná střelba a neplnění některých taktických pokynů.

Velká Bystřice - Nezvěstice (Plzeň)         14 : 16
Fyzicky silnější soupeř, který se ale dal porazit. Z naší strany špatná obrana, neměli jsme odražené míče a opět nepřesná střelba. Bojovat se začalo až sedm minut před koncem, ale to už bylo pozdě. Maximum odevzdali jen Speedy a Štěpek.

Velká Bystřice - Újezd u Brna                    17 : 12
Konečně zodpovědná obrana, zrychlený přechod do útoku a především hezké kombinace. Také nám vycházely signály, takže zasloužená výhra. Macek konečně procitnul a bránil jak lev, vyšlo několik trháků, především Štěpek a Speedy, ale i Pepíno se dostával do zakončení. Potěšil výkon Honzy Huntera Hartla, který nejenže ubránil, ale nastřílel důležité branky z křídla.

Velká Bystřice - Kopřivnice                          9 : 17
Běhavý soupeř měl 14 hráčů a teprve 3. zápas, což bylo proti našim 9-ti hráčům a čtyřem zápasům rozhodujícím faktorem. Z počátku jsme drželi krok, ale postupně se ukazovala převaha soupeře. Hráčům nelze vytknout nedostatek snahy, chybělo trochu štěstí a přesnosti ve střelbě, ale i tak vyhrál soupeř zaslouženě.

Velká Bystřice - Karviná                              12 : 16
V boji o 5. - 6. místo jsme trošku nečekaně narazili na domácí Karvinou, která smolně nepostoupila do bojů o medaile. Přestože jsme prohráli, byl to z naší strany nejpovedenější zápas s velkou bojovností a hezkými kombinacemi.

Konečné pořadí:

  1. Praha
  2. Kopřivnice
  3. Zubří
  4. Frýdek Místek
  5. Karviná
  6. Velká Bystřice
  7. Nezvěstice
  8. Nové Veselí
  9. Újezd u Brna
  10. Bělá pod Bezdězem.
     

Závěrem lze konstatovat, že v letošním roce už jen účast v národním finále je pro naše kluky úspěchem a odehrát tento turnaj v devíti lidech, z nichž jen sedm je aktivních házenkářů je hrdinský kousek, proto všem patří obrovská pochvala!!!
MZŠ Velká Bystřice reprezentovali: J. Routner (br), T. Spurný (35), Š. Souček (10), T. Maceášik (9), J. Hartl (5), J. Jedenástík (4), T. Dittrich (1), J. Dobeš, M. Roušal.

 

TURNAJ MINI v LITOVLI 24.-26.5.2013

Naše družstva mini mladší a mini starší se zúčastnily mezinárodního turnaje v Litovli. Mladší minici hráli v hale, starší na venkovním umělém povrchu. V obou kategoriích se zúčastnilo 12 družstev z oddílů z celé republiky a ze Slovenska.

Naši mladší minici hráli v sestavě: Martin Stryk a Vojta Schaffner se střídali v bráně. V poli se představili: Vendulka Vláčilová, Vojta Pečínka, Štěpán Slepica, Adam Horáček a Tomáš Juračka.

První den jsme nezačali zrovna úspěšně, prohra s Bratislavou 21:15 a Otrokovicema 19:9 nás vyburcovala z netečnosti k aktivitě a poslední zápas toho dne jsme vyhráli 15:14 nad Prostějovem. 

Do druhého dne jsme vstupovali s bojovnou náladou a správným nasazením což se hned projevilo v prvním zápase s domácí Litovlí výhrou 17:15. Další Jičín na nás nastoupil s osobní obranou, která nám dělá potíže. Všichni i přes toto bojovali co se dalo, a i přes konečnou prohru 26:16 jsme všechny pochválili, protože soupeři dali zabrat a nevzdali se.  Po obědě přišel na řadu Rožnov s remízou 10:10. Odpoledne zápas s Ivankou, který byl celkem vyrovnaný a skončil pro nás výhrou 15:13. Poslední byl zápas se Senicí. Projevila se naše slabina v pomalých návratech do obrany a kdy nejvíc gólů od soupeře bylo z trháku. Ale i my jsme zabojovali a tak prohra 13:10 nebyla ostudou.

Neděle byla naprosto úspěšná, první zápas s Žeravicemi 14:12, pak nastoupila Zora, kterou známe z mistráků 11:10. Poslední zápas s Prahou Chodovem byl příjemnou a tečkou za naším výkonem. Plně povzbuzováni diváky i ostatnímy týmy jsme my i soupeř dali do hry všechno...skončili jsme výhrou 19:15.

Celkově jsme byli s výkonem více než spokojeni, škoda byla prvního dne, kdy naši trochu zaspali.

Sestava starších miniků: v bráně se střídali: Vojta Haderka(2), Manfred Kunc(7) a v neděli přijel uzdravený David Soška(3). V poli se střídali David Schaffner(35), Matouš Pečínka(73), Adam Katinger(26), Kája Kobliha a Filip Mikisek(1).

Výkon našeho družstva nebyl optimální. Kluci neuměli ve většině zápasů prodat to, co umějí. Tři zápasy prohráli o branku a dva o dvě a to po většinu zápasů vedli. Prohráli v prvním zápase s Otrokovicemi 7:8 a ve druhém zápase s Prahou Chodovem 18:19. Trochu se to u kluků podepsalo na psychice a dále postupně prohráli s Novými Bránicemi 11:14, Bratislavou 7:12 a Jíčínem 14:18. Zde se začalo projevovat zlepšení. Opět jsme vedli většinu zápasu a kdyby D. Schaffner proměnil něco ze 7 vyložených šancí, tak jsme pozdějšího vítěze turnaje porazili. První výhra přišla s DHK Zora Olomouc 15:12. Následovaly opět nevydařené zápasy s Litovlí 15:17, s Ivankou při Dunaji 8:12 a Rožnovem 16:17. Poslední dva zápasy se kluci vytáhli a zvítězili nad STM B 19:7 a STM A 17:13.

 V konečném pořadí skončili naši mladší minici na 6.místě a starší na 10.místě.

Turnaj klukům a jedné zástupkyni něžného pohlaví určitě hodně dal. Uvědomili si, že nestačí být papírově lepší a že výhra nepřijde sama od sebe, ale je potřeba pro to něco udělat. Postupně se dále upevňuje kolektiv a všichni tvoří dobrou partu. Musíme pochválit, že i mimo turnaj jsme neměli žádný problém s morálkou, je vidět, že společné akce jim svědčí. V doprovodném programu jsme se v pátek vyřádili na diskotéce a v sobotu v krytém bazénu, což jsme velice uvítali po náročném programu. Nastávající víkend zajíždíme opět na mezinárodní turnaj do Hustopečí. Snad se nám povede minimálně stejně.

 

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Plakát na 27. - 28.4.2024

Zpravodaj č. 13/2024

Facebook