Zpravodaj č. 28/2013

SOBOTA 12.10.2013:
 

Mini mladší: Turnaj v Žeravicích

V sobotu se mini mladší zúčastnili turnaje v Žeravicích. Tentokrát se nám nedařilo jako minule a to hlavně kvůli tomu, že jsme nebyli schopni chytit balón. I přes to hra nebyla špatná. Je to náš čtvrtý turnaj, tak nemůžeme čekat výkon jako od repre. Děti si zahrály všechny a hlavně brankaři pěkně zachytali. Čeká nás ještě hodně práce s balonem než nás bude poslouchat tak jak má.


Mini starší "A": Turnaj v Žeravicích

Družstvo starších miniků „A“  hrálo v sobotu 12.10. turnaj v Žeravicích. Bylo po celkem vydatném nočním dešti a hrálo se venku na umělém povrchu, který byl kluzký. Pro technická družstva, která hrají kombinačně to byla velká nevýhoda a my k technickým družstvům patříme. Proto to místy nebyla házená, ale klouzaná. Přesto se kluci k zápasům postavili čelem. Turnaj byl velmi vyrovnaný a zúčastnila se jej družstva domácích Žeravic, Horky n. M., Uničova a DHK Litovle. První zápas jsme hráli proti domácímu družstvu Žeravic a po slušném výkonu vyhráli 12 : 10. Druhý zápas jsme nastoupili proti Horce n. M. Celý zápas kluci vedli a v poslední minutě jsme několika nepřesnými přihrávkami dali soupeři šanci k otočení výsledku a prohráli 9 : 10. Ve třetím zápase jsme hráli proti klukům z Uničova, kteří byli o dvě hlavy větší. Nezalekli jsme se jich a vyhráli 12 : 7. Poslední zápas s DHK Litovel kluci vzali odpovědně a po pěkném vyrovnaném zápase vyhráli 15 : 13. Takže jsme na turnaji obsadili slušné 2.místo. Kluci mimo zmíněného krátkého výpadku s Horkou bojovali a snažili se. Velkou Bystřici reprezentovali: Vojta Haderka s Davidem Soškou se střídali v bráně. Dále v poli bojovali Š. Slepica, P. Markvart, V. Schaffner, M. Stryk, K. Kobliha a H. Máron.

Konečné pořadí:

  1. Horka n. M.
  2. Velká Bystřice
  3. Uničov
  4. Žeravice
  5. DHK Litovel

 

Ml. žačky: SK Velká Bystřice - UP HSC Olomouc                         18 : 6 (8 : 3)

V sobotu 12. 10. 2013 se naše mladší žačky na domácím hřišti utkaly s družstvem UP HSC Olomouc. Po propadáku z minulého zápasu jsme chtěly opět naplno bodovat. Holky k utkání přistoupily zodpovědně a od začátku byly jasně lepší. Za vysunutou Makynou si holky v obraně skvěle pomáhaly a když už jsme hostující hráčky pustily ke střele, vychytala je výborná Kača v brance. V útoku jsme svým pohybem hostující hráčky jednoznačně přehrávaly a tak jsme si mohly vyzkoušet i nové herní kombinace. Holky bojovaly i za rozhodnutého stavu a tak jsme si s přehledem spravily náladu po předchozím výprasku a jednoznačně vyhrály.
Nadále máme co zlepšovat, ale především obraná fáze byla na velmi slušné úrovni a všechny holky za ni zaslouží obrovskou pochvalu. V útoku ještě máme jisté rezervy při hraní nacvičených kombinací, ale bylo vidět zlepšení oproti minulému zápasu.
V sobotu 19. 10. 2013 od 12:40 hrajeme opět doma s týmem Litovle, kterému budeme chtít oplatit porážku z jeho palubovky.
Sestava: Konečná M. (4), Maráčková M. (1), Vláčilová V. (1) , Krejzlíková E. (2). Nováková J., Hühnelová E. (1), Rášová A. (9), Hühnelová A., Bílková K.


Ml. žáci "A": SK Velká Bystřice "A" - Uničov                                33 : 5 (18 : 3)

Povinné vítězství nad slabším soupeřem ze spodní poloviny tabulky. Kuba i Dittr v brance chytili, co mohli. Většina branek padla z rychlých útoků (a to jsme jich ještě spoustu zahodili). V postupném útoku potěšilo zahrání dvojitého kříže, když Štěpek i Fífa ho zakončili pěknou brankou. Všichni se snažili, někteří až moc (Šudřa se musí zklidnit), někteří méně (Kuba Sklenář je šikovný, ale musí přidat na bojovnosti).  Do pivota se moc míčů nedostalo, přesto dokázal Puchýř z tohoto postu skórovat. Ještě je potřeba při střelbě nespěchat a brankaře si takzvaně připravit (kluci sami ví  o kom je řeč :-). Potěšil výkon uzdraveného Jirky Jagelky, jen tolik nepadat!
Hráči (branky): T. Dittrich(br), J. Preč(br), Š. Souček(8), B. Možíš(8), F. Buršík(5), A. Vodička(4),  J. Jagelka(4), J. Šudřich(2), J. Vysloužil(1), D. Schaffner(1), J. Sklenář.


St. žáci "A": SK Velká Bystřice "A" - Uničov                               35 : 10 (16 : 5)

V tomto mistrovském utkání jsme narazili na soupeře, který byl v tabulce na druhém místě za námi se stejným počtem bodů a jen horším rozdílem golů, byl to souboj dvou doposud neporažených týmů o první místo v tabulce. Před zápasem  jsme si s hráči v klidu řekli co budeme hrát, na co se nejvíce zaměříme. Od počátku zápasu hráči dodržovali pokyny trenérů, zejména v obranné činnosti odvedli velmi dobrý výkon, založený na pěkném výkonu brankáře. V útočné činnosti družstvo rovněž předvedlo kvalitní výkon a po zásluze jsme zvítězili. Svou  kvalitu může družstvo potvrdit za týden v Olomouci, kde odehrajeme mistrovský zápas s dalším týmem  z popředí tabulky.
Sestava a branky: Routner (br.), Hňátek(1), Prošvic(3), Spurný(5), Tesařík(9), Tkadleček(7), Dosoudil(5), Buršík(2), Mešnšík(3).


Muži "A": Vsetín - SK Velká Bystřice "A"                                 34 : 23 (17 : 12)

Před zápasem byl našim borcům  připomínán loňský zápas, kdy jsme vyhráli první poločas o pět gólů a potom nepochopitelným zkratem v poločase druhém jsme zápas prohráli asi o šest branek. Doufali jsme, že se toto již opakovat nebude. A naši BORCI opakování nedopustili a pro jistotu první poločas o pět gólů prohráli. O přestávce jsme si mysleli, že jsme ve špatném snu a že se hráči z něj probudí a předvedou zcela jiný tým než  ten který působil v prvním poločase, jako kdyby hráli házenou prvně v životě. A jaké bylo naše překvapení? Naši  hráči žádnou změnu nepřipustili a prohráli i druhou půlku. Bohužel naše prohra ještě vzrostla na jedenáct gólů. Domácí byli jasně lepší v rychlosti, bojovnosti, pohybu, prostě ve všem co je k úspěchu potřeba a zcela po zásluze vyhráli.
Nezbývá než doufat že se naši hráči poučí a v dalších zápasech už podobnou potupu nepřipustí.
Sestava: Machalík P., Vodička Š., Wolf P., Wolf M.(1), Mézl R.(3), Švébiš O.(6), Dostál O.(6), Kulišťák J.(2), Strádal J.(1), Schneider V.(1), Machynek M.(3),

 

SOBOTA 13.10.2013:

 

Mini starší "B": Turnaj v Olomouci v tělocvičně ZŠ Heyrovského

Tuto neděli jsme s naším týmem Mini starší "B" vyrazili do Olomouce. Pořádajícím týmem bylo UP Olomouc, takže se hrálo v tělocvičnách ZŠ Heyrovského. Pro náš tým to byla premiéra. Jako soupeře, mimo domácích, jsme měli Tatran Litovel, DHK Zora Olomouc a Kostelec na Hané.
V našem týmu byli pro tentokrát: v bráně i v poli Salašnyj J.(1), dále pak Pečínka V.(7), Juračka T.(16), Mikísek F.(1), Grygar J.(4) Slepica Š.(8) a Krejzlíková E.(17).
Hrálo se na dvou hřištích, kde i díky lehce ztíženým podmínkám, danými omezeným prostorem v tělocvičně, jsme se soupeři vyrovnali na jedničku. Hlavně křídla neměly moc prostoru pro realizaci, tím se hra více soustředila na střed. Prvním soupeřem byl Tatran Litovel, vynikající obrana, kdy si všichni do jednoho pomáhali nám zajistila výhru 11 : 8.  Dalším soupeřem byla DHK Zora...opět výhra 15 : 8, dařilo se nám jak po střelecké stránce tak i v obraně.
Souboj s Kostelcem byl velice vyrovnaný, měli jsme spoustu nevydařených střel, které bohužel skončily přímo na soupeřově brankáři, nakonec se nám přece jenom podařilo bránu "dobýt" vítězstvím 15 : 10. Posledním soupeřem bylo domácí družstvo UP Olomouc. Všichni hráči nabuzení z předchozích vítězství, nechtěli soupeři dát šanci na výhru. Pěkně postavená obrana a úspěšnost při střelbě nás dovedla k výsledku 12 : 8 ve prospěch našich hráčů.
Čtyři výhry byly pěknou tečkou za nedělním dopolednem.
Tímto děkuji dětem, za bojovnost a snahu zlepšit se, neboť pořád je co zlepšovat a také rodičům za jejich podporu a trpělivost.

 

Ml. žáci "B": SK Velká Bystřice "B" - STM Olomouc 2001       11 : 37 (3 : 12)

V neděli 13.10.2013 jsme sehráli další mistrovské utkání mladších žáků. Tentokrát s družstvem STM Olomouc 2001. Za 5 utkání, které jsme odehráli od začátku soutěže, jsme narazili na 4 nejsilnější družstva tedy postupně na Žeravice, Centrum Haná, SK Velká Bystřice A a STM Olomouc 2001. Utkání s chlapci z STM Olomouc 2001 jsme začali nebojácně a ještě ve 12-té minutě 1. poločasu jsme drželi přijatelný výsledek 2:4, poté se však herní, věková i silová vyspělost soupeře začala projevovat. Naši hráči hráli někdy až zbytečně ustrašeně a z toho pramenily chyby, které náš soupeř trestal. Výkonnostně nebylo co řešit, je jen škoda, že většina našich hráčů hraje minimálně o polovinu hůře a ustrašeněji oproti tréninku, ačkoliv má příležitost hrát prakticky po celé utkání. Jakoby stále čekali, že přijde někdo další, kdo bude dravější, drzejší a s větší chutí, nejlépe když by za většinu našich hráčů  střílel branky. Ale taková pomoc by znamenala, že by tito hráči seděli na střídačce a to by se jim také nelíbilo. Tak uvidíme v dalších utkáních s vyrovnanějšími soupeři, kteří nás čekají v dalších kolech.
Za herní projev a bojovnost si dnešní utkání zaslouží pochvalu Matouš Pečinka (3 branky), Dan Sova (5 branek) a v závěru druhého poločasu probuzený Adam Katinger (2 branky). Jednu branku zaznamenal  Hynek Dvořák, který jakoby se na hřišti hledal. V bráně velmi dobře zachytal Vojta Haderka, Vilda Zedník, který chytal ve 2. poločase, neměl v bráně svůj den. Na pivotu byl lepší, škoda neproměněného náskoku ze šestky po pěkné přihrávce Dana Sovy na pivota? Dále na hřišti hráli  David Soška, který jako náš nejmenší a nejlehčí hráč snažil, ale soupeř byl nad jeho síly. Manfred Kunc toho moc neodehrál, projevila se na něm přicházející nemoc, v prvním poločase po třetím přeběhnutí hřiště již nemohl a ve 2. poločase byl po chvíli  od svého příchodu na hřiště nastřelen spoluhráčem. Doufáme, že to nic vážného nebude. Konečný výsledek 11:37 (3:12)

 

St. žáci "B": SK Velká Bystřice "B" - STM Olomouc "A"         14 : 34 (6 : 16)

Velký výškový, silový a věkový rozdíl, přesto zajímavý zápas. Kluci se snažili a zahráli pár hezkých akcí. V brance se po dlouhé době objevil Šudřa a nebylo to vůbec špatné. Co neměl, na to si alespoň šáhl. Stejně tak dobře zachytal i Dittr. Do svého zranění výborně dirigoval hru Štěpek, Macek opět makal, ale zbytečně se cpal do velkých hráčů místo přihrávky na volného hráče nebo střely z dálky. Ve druhém poločase to pochopil a hned to bylo lepší. Na pravém křídle dobře zahrál Jirka Jagelka, na levém nebojácně větral vysoké protihráče Tony. Tradičním přínosem byl výkon Ondry Majera.
Hráči (branky): J. Šudřich(br), T. Dittrich(br), T. Maceášik(5), Š. Souček(3), O. Majer(3), A. Vodička(1), F. Buršík(1), J. Jagelka(1), J. Vysloužil, B. Možíš, J. Hartl, T. Foukal, J. Preč.

 

St. žačky: Kunovice - SK Velká Bystřice                                     16 : 25 (5 : 13)

Od začátku utkání daly naše holky najevo, kdo bude na hřišti vládnout a podle čích not se bude hrát.Byly rychlejší a individuálně vyspělejší.Opět mě jen mrzí,že se více nezaměřily na souhru mezi jednotlivými posty.Zahrála si všechna děvčata,takže každá ví,kde má nějakou slabinku a na čem zapracovat.
Hráčky a branky: Mikulášková V.(10), Vachutková M.(8), Konečná S.(3), Moťková H.(2), Vičarová M.(1), Řezníčková H.(1), Jeřábková J., Koudeláková K., Žáková L., Mikulášková L.(br.) 

 

Ml. dorost: Juliánov - SK Velká Bystřice                                   38 : 37 (19 : 21)

Vyrovnané utkání, ve kterém jsme vedli celý první poločas. Ve druhém poločase šel do vedení soupeř. Našemu družstvu se trpělivou hrou podařilo ve 28 minutě otočit skóre v náš prospěch, ale závěr nám vůbec nevyšel. Zbytečnými ztrátami jsme přišli o vedení a navíc jsme pár vteřin před koncem neproměnili sedmičku, kterou jsme mohli zápas zremizovat. Během prvního poločasu se zranil brankař P. Schneider a tak druhý poločas dochytal hráč z pole S. Samiec
Sestava: Schneider P., Samiec S.(5), Divila V.(2), Sečka J., Šiška D.(11), Jureček M.(4), Pazdera A.(1), Hanzlíček M.(7), Svobodník J.(1), Hlaváč P.(6), Majer O.

 

Muži "B": SK Velká Bystřice "B" - Litovel "B"                          27 : 23 (11 : 12)

Domácí zápas proti Litovli měl být jednoznačnou záležitostí v náš prospěch. Jak už je to ale v poslední době u družstva zvykem, dokázali z utkání udělat pěkné drama. Zápas byl 45 minut vyrovnaný, potom se projevily fyzické síly a herní vyspělost našich hráčů, kteří konečně převzali utkání do svých rukou a dotáhli jej do vítězného konce. Oporou družstva byl již tradičně Honza Hliněný.
Sestava: Vodička Š., Kufrik R., Dunaj Š.(4), Polách P.(2), Machynek M.(4), Elsner R.(3), Kašpárek F.(1), Hliněný J.(13), Klobouček M.

 

Ženy: SK Velká Bystřice - Velké Meziříčí                                 21 : 27 (10 : 14)

V nedělním domácím utkání proti Velkému Meziříčí jsme podaly zatím nejvyrovnanější výkon této sezóny. První polovina byla z naší strany velmi dobrá, dařilo se nám v útoku, co jsme nezvládly v obraně, zachránila vynikající Jana Steigerová v brance. Druhá polovina již byla opět poznamenaná naší fyzickou kondicí, přestaly jsme proměňovat a začaly jsme ztrácet míče, což soupeřky ihned trestaly rychlým útokem. Útočnou fázi zvládla výborně Sylva Kumrová, obranu tvrdila Eliška Žahourová.
Sestava: Stuchlíková J., Steigerová J., Pavlincová I.(3), Kadlecová O., Jiroušová P.(4), Zemanová R.(1), Bártková K., Žahourová E., Holcmanová R., Košová K., Kumrová S.(11), Begalová A.(2)., Kolářová K.

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook