Zpravodaj č. 27/2014

SOBOTA 25.10.2014:

 
St. dorost: Vsetín - SK Velká Bystřice                                        35 : 31 (15 : 18)

Do zápasu vstoupili lépe domácí a v polovině 1. poločasu vedli 12 : 8. Od tohoto stavu jsme začali hrát osobní obranu na nejlepšího střelce soupeře a šňůrou osmi branek otočili na stav na 12 : 16 v náš prospěch. Rozdíl mohl být větší, ale v závěru poločasu jsme neproměnili tři vyložené šance. Podobný byl i vstup do druhého poločasu. Naše družstvo své šance neproměnilo a soupeř postupně srovnal skóre. Rozhodlo se v polovině druhého poločasu, kdy jsme šli do dvojnásobného oslabení a domácí šli do vedení o tři branky, které si do konce utkání pohlídali. 
Sestava: Schneider P.(br.) Samiec S.(1), Klobouček M.(1), Kubeša L.(6), Sečka J.(2), Šiška D.(1), Jureček M.(3), Tkadleček D.(4), Prošvic T.(9), Majer V., Andrš M.(2), Hlaváč P.(2), Divila V.

 

Muži: Vsetín - SK Velká Bystřice                                               29 : 33 (14 : 20)

Dva roky po sobě jsme sehráli s domácími zápasy na které neradi vzpomínáme. Vždy jsme s nimi prohráli po velmi slabém výkonu, jako by byla pro nás vsetínská hala začarovaná. Tentokrát jsme chtěli zahnat špatné vzpomínky a konečně bodovat , protože body z venku jsou vzhledem k vyrovnané tabulce velmi důležité. Tentokrát jsme na domácí vletěli takovým způsobem , že nevěděli kde jim hlava stojí. Hned z počátku jsme si vybudovali několika  brankový náskok a přinutili domácí vzít si oddechový čas v deváté a následně v sedmnácté minutě. Šestibrankový náskok jsme udrželi do poločasu , ale po zkušenostech z minula jsme věděli, že nesmíme domácí pustit do hry a zbytečně zápas zdramatizovat. Domácí sice náš náskok trochu zmírnili,  ale vítězství jsme si vzít nenechali. Příležitost zahrát si dostali všichni a to včetně všech tří brankařů. Tentokrát nebudeme chválit jednotlivce,  protože pochvalu si zaslouží celý tým. Hlavní poděkování patří našim fans , kteří celý zápas (a to mnohdy k nelibosti místních) naše borce vytrvale povzbuzovali a svými bubny hnali za skvělým výsledkem.
Sestava: Smékal J., Rýpar M., Rifler J., Wolf P.(7), Karban M.(1), Švébiš O.(5), Skřídlo J.(4), Strádal J., Machynek M.(5), Martinásek I.(3), Mézl R.(3), Zemánek K.(5).

 

Zpáteční cesta autobusem, byla jedním slovem:   paráda.!!!!

Děda Logojda zadal tón …. a opět jsme se byli podívat, jak mu dupou králíci, objevila se Anča držka plechová rovněž tak muzikanti přicházející z české země umějící hrát na všechny možné nástroje  a  to hlavní - dozvěděli jsme se, že:  mravenec, slon a papež  se rýmuje !!!

Na závěr se na Letné nabarvilo několik hlav červenou barvou v rámci prohrané sázky.

No prostě pěkná sobota.

 

Ženy: Hodonín - SK Velká Bystřice                                            34 : 27 (17 : 9)

Další venkovní utkání odehrálo družstvo žen v Hodoníně, bohužel neúspěšně. Ač je tento tým předposlední v tabulce, dokázal se v prvním poločase snadno prosadit a hráčku domácích s číslem 13 nebylo možné zastavit. Sázela jeden gól za druhým a spolu s pár rychlými trháky se Hodonín po prvním poločase mohl těšit z vedení 17 : 9. Ve druhém poločase začalo naše družstvo dotahovat, zlepšilo obranu a nasadilo dokonce osobní obranu na nejlepší střelkyni Hodonína, ale na domácí to nestačilo. Naše družstvo zahodilo jasné šance a z nich přišla řada trháků a Hodonín odskočil opět o 7 branek. Zápas skončil 34 : 27, Naše družstvo  absolutně nezvládlo prvním poločase, nebylo především schopno zabránit průnikům domácích, které měly za zápas možnost 11 sedmimetrových hodů, které všechny proměnily. V druhém poločase navíc naše hráčka dostala červenou kartu, díky 3 dvouminutovým trestům. Snad měla Bystřice jenom menší smůlu a v dalším venkovním zápase, který je čeká v sobotu ve Velkém Meziříčí, bude už úspěšná…

Sestava: Nováková A.(br.), Kobylíková J.(2), Hlaváčková K., Kadlecová O., Macharáčková J.(1), Zemanová R.(2), Fabíková M.(9), Žahourová E.(3), Pavlincová I.(3), Košová K., Kumrová S.(7), Begalová A.

 

NEDĚLE 26.10.2014:
 

Ml. dorost: Juliánov - SK Velká Bystřice                                   30 : 41 (15 : 23)

V neděli 26. října  jsme poměřili síly s týmem, který dosud nezískal ani bod - s hráči z Julianova. To však neznamená, že šlo o snadného soupeře. Na tuto skutečnost byli naši hráči  několikrát upozorněni, proto jsme si dali za cíl  předvést zodpovědný výkon. Skutečnost však vypadala úplně jinak. Julianov hrál jednoduchou házenou se kterou si naši  hráči nevěděli  rady. Zejména v obranné činnosti hráči nedodržovali základní pokyny z lavičky. V polovině prvního poločasu jsme se ujali vedení o 6 branek a  naši hráči získali mylný dojem, že je po zápase. O to větší bylo pro ně překvapení, když se soupeř vrátil do hry a náš náskok rychle stahoval. První poločas skončil vydřeným vítězstvím Velké Bystřice 23 : 15. Na začátku druhého poločasu jsme se znovu nechali ukolébat a tým z Juliánova opět dotáhl na rozdíl dvou branek. Prostřídáním našich hráčů se hra zlepšila a díky proměňování rychlých útoků zejména Tomáše Prošvice jsme soupeře porazili o 11 branek, celkem tedy 41 : 30.

Je třeba vystřihnout soupeři poklonu - naši rivalové nastoupili s velkým počtem starších žáků, lídra tabulky se nezalekli a nedarovali nám nic zadarmo. Laxní a nezodpovědný přístup našich hráčů, katastrofální obrana a mnohdy až groteskní střelba dělala z tohoto zápasu frašku. Dalo by se říct, že jsme utrpěli vítězství. Pokud si to hráči nesrovnají v hlavě a nebudou plnit pokyny trenéra,  porážka na sebe nenechá dlouho čekat. Celkový špatný dojem z tohoto zápasu bohužel nezlepšil ani výkon brankaře Routnera.
Sestava: Routner J.(br.), Tkadleček D.(4), Tesařík M.(3), Andrš M.(4), Kubeša L.(8), Dosudil R.(3), Prošvic T.(13), Divila V.(1), Hňatek F.(5), Sečka J.

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
1.11.. venku ženy 13:00  ve Velkém Meziříčí
2.11.. doma mini ml.   9:00  turnaj Na Letné
mini st. 11:00  turnaj Na Letné
st. žačky 14:00  s Lesanou Zubří
ml. žáci  "A" 15:30  s Hranicemi

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 11/2024

Plakát na 13.4.2024

Facebook