Zpravodaj č. 13/2011

21.  -  25.4. 2011   PRAGUE HANBALL CUP - 3. MÍSTO  !!! 

Ve čtvrtek odpoledne jsme se sešli na Olomouckém hlavním nádraží, v 15:05 nasedli na rychlík a vyrazili směr Praha na největší halový házenkářský turnaj na světě! Přihlášeni jsme byli do kategorie mini 6 + 1 a na naše hráče čekalo sedm družstev, z toho dvě ze zahraničí.

Pátek - 1. hrací den:

Hned v prvním zápase jsme narazili na pozdějšího celkového vítěze, Slovinské družstvo ŠD Mokerc. Bohužel pro nás to byl z naší strany nejhůře odehraný zápas, vůbec se nám nedařilo střelecky a tentokrát nás nepodrželi ani golmani. K tomu je potřeba připočítat pomalý přechod do útoku a spoustu zbytečně ztracených míčů.  Našeho protivníka jsme ničím nezaskočili, prohráli 8 : 10 a to nás, jak se ukázalo později, vyřadilo z boje o nejvyšší příčku.

Druhý zápas s moldavským HC Olimpus 85 byl ze strany soupeře ukázkou spíše silové přetlačované, s čím měl náš tým problémy v první půli. V druhém poločase jsme výrazně zrychlili hru, donutili soupeře k chybám v obraně a nakonec vyhráli 14 : 7. V tomto utkání výborně zachytal J. Šudřich, šikovnou ruku při střelbě předvedl F. Buršík, když krásně dvakrát vymetl šibenici soupeřovy branky. Ale i tady musíme našim hráčům vytknout jednu věc a to naprosto tragické proměňování sedmimetrových hodů.

Sobota - 2. hrací den:

Sobotní souboje jsme začali s týmem z Náchoda, který pro nás nebyl větší překážkou. Zahráli si všichni naši hráči (hráčky) a ve vysokém tempu jsme smetli našeho protivníka 18 : 2.

Ve druhém sobotním mači nás čekalo derby s STM Olomouc a musíme sportovně přiznat, že nás soupeř v první půli hodně potrápil. Ve druhém poločase naši hráči zabrali, zrychlili hru a našeho tradičního soupeře porazili vysoko 15 : 4. Zásluhu na tomto výsledku mají především naši mlaďoši – Š. Souček, který předvedl výborně provedené kličky a přesné zakončení a A. Vodička, který se evidentně dobře vyspal a v sobotu měl svůj den, na který podle jeho vyjádření "nikdy nezapomene".  V obou utkáních se krásně uvolňoval a střílel jako starý mazák.

Neděle - 3. hrací den:

V neděli nás čekali tři zápasy a hned v prvním na nás čekali domácí borci z DUKLY Praha. Výborné bojovné utkání ozdobila svým výkonem na pivotu K. Palacková, ostatní hráči jí podpořili kolektivním pojetím hry a soupeře jsme přehráli v poměru 17 : 9.

V dalším utkání trenéři nechali odpočívat V. Mikuláškovou, kterou výborně nahradil na postu střední spojky Š. Souček. Soupeř s Chodova byl snadným soupeřem, našim hráčům se dařila rychlá kombinační hra, pěkný zápas odehrála na pivotu S. Konečná, na křídle se prosazoval a zakončoval J. Dobeš a oba tak přispěli několika zásahy k výhře 21 : 5.

Nedělní program vyvrcholil utkáním s týmem HCB Karviná a byl to zřejmě nejhezčí mač v této kategorii a to i podle ohlasů z řad diváků. Tak jako my jsme nasadili osobku na jejich nejlepšího hráče, tak i trenéři soupeře dobře věděli o kvalitách naší V. Mikuláškové a té se dostalo stejné pozornosti od soupeřových hráčů. V tomto vyrovnaném a bojovném utkání ukázal J. Routner, že je talentovaným brankařem a svým výborným výkonem držel po celý zápas náš tým ve hře o vítězství. Další velkou osobností tohoto utkání byla M. Vičarová, která i když byla neustále masírována soupeřovými obránci, tak s velkým odhodláním bojovala a snažila se prodrat do zakončení. Nakonec se z vítězství 9 : 8 radovali urostlí Karviňáci (podle našeho názoru nejlepším tým na turnaji), ale naši hráči nechali na hřišti srdíčko !!!

V konečném hodnocení jsme skončili na třetím místě a Velké Bystřici jsme určitě neudělali ostudu. Malou kaňkou na jinak výborné akci bylo to, že tato kategorie byla jaksi na pokraji zájmu pořadatelů a hráče za jejich několikadenní snažení nedokázali ocenit pohárem, medailemi a dokonce ani diplomem !!! Tuto malou křivdu jsme se snažili dětem vynahradit pestrým vyplněním odpoledního a podvečerního volna, takže jsme se v pátek vydali do ZOO, v sobotu jsme podnikli výlet lodí po Vltavě a v neděli jsme si vyjeli lanovkou na Petřín a mrkli i do zrcadlového bludiště.

Výsledky: 

  • SK Velká Bystřice – ŠD Mokerec (SLO)              8 : 10
  • SK Velká Bystřice - HC Olimpus 85 (Mold)       14 :  7
  • SK Velká Bystřice - TJ Náchod                         18 :  2
  • SK Velká Bystřice - STM Olomouc                   15 :  4
  • SK Velká Bystřice - Dukla Praha                       17 :  9
  • SK Velká Bystřice - TJ JM Chodov                    21 :  5
  • SK Velká Bystřice - HCB OKD Karviná                8 :  9          

 

Pořadí:

  1. ŠD Mokerec (SLO)
  2. HCB Karviná
  3. SK Velká Bystřice
  4. Dukla Praha
  5. HC Olimpus 85 (Mold)
  6. TJ JM Chodov
  7. TJ Náchod
  8. STM Olomouc

Hráči, branky, stručné hodnocení:

J. Routner(br):             Zlepšoval se zápas od zápasu a s Karvinou předvedl super výkon.
J. Šudřich(br):             V první půli turnaj jasná jednička v bráně, náš tým podržel výbornými   výkony.
J. Jedenástík(25):        Na křídle i spojce výborně zakončoval, ideální brejkový hráč, zkoušel i zakončení z dálky.
Š. Souček(18):             Neúnavně zkoušel z pozice levé spojky pokořit soupeřovu obranu, schytal hodně ran, výborně uvolňoval                                    spoluhráče.
M. Vičarová(15):          Úderná spojka, když se rozhodla dát gól, málokdo jí zastavil.
A. Vodička(13):            Velké překvapení (r.n. 2002), přesto hrál  jako starý mazák: Rychlé uvolnění, střela, branka. Solidní                                              obrana.
V. Mikulášková(12):     Náš nejlepší hráč, mozek týmu, obranářka, bojovnice (spoustu ran dostala, spoustu rozdala) PROSTĚ                                         SUPER !!!
F. Buršík(4):                Výborná jistá ruka při střelbě, bojovník.
K. Palacková(3):          Velké zlepšení na pivotu zejména v obranné činnosti.
S. Konečná(3):            Perfektní pivotmanská otočka, precizní v obraně.
T. Maceášik(2):            Postupné zlepšování, v zápase s Chodovem se prosadil střelecky.
J. Dobeš(2):                 První setkání s velkou házenou a hned branky.
J. Hartl:                       Lépe než v útoku si vedl v obraně, kde se přes něj soupeřova křídla jen velice těžko prosazovala.

 

SOBOTA 30.4.2011:

                                                                           

Muži B: Kostelec n. H. „B“ – SK Velké Bystřici „B“              28 : 28 (10 : 14)

Další mistrovské utkání odehrálo naše Béčko v Kostelci na Hané. Bylo to velmi vyrovnané utkání. V závěru utkání mělo naše družstvo dvě obrovské šance, které se  bohužel nepodařilo proměnit a vyhrát. Konečný výsledek utkání byl 28 : 28.

Sestava: Hliněný K., Rýpar M., Moskalenko T.(4), Schneider V.(6), Wolf M.(2), Langer D.(3), Balon J,(1), Macharáček T.(4), Machynek M.(8), Jašíček V.

 

Ml.dorost: STM Olomouc - SK Velké Bystřici                            27 : 25 (12 : 12)

Šťastné vítězství domácího celku, který nebyl rozhodně lepší než naši kluci. Bohužel rozhodlo větší množství zbytečných chyb  našich hráčů a tím jsme ztratili čtyřbrankové vedení 7:11 v první půli.
Pravdou je, že kdyby oba rozhodčí byli objektivnější tak jsme v Olomouci tentokrát neprohráli.

Sestava a střelci : Dunaj Š.(13), Švébiš O.(7), Vodička Š., Bílek M., Surma M., Ochmann P.(2), Petričák M.(3), Spurný P., Majer V.

 

St.dorost: STM Olomouc - SK Velká Bystřici                            28 : 34 (15 : 18)

Bojovný zápas a povinné vítězství. To se však nerodilo lehce naši kluci nedávali do hry  co bylo potřeba a když se k tomu přidal matný výkon obou brankařů tak jsme neustále živili naději domácích na slušný výsledek  zvláště když rozhodčí  byli místy dalším hráčem domácích. Celou dobu jsme s domácími zbytečně zápolili o každý gól a až posledních pět minut kdy v hale vypadlo osvětlení tak v nastalém šeru kluci začali podávat výkon na jaký jsme byli od nich  zvyklí v předchozích utkáních a už nedali domácím ani tu nejmenší šanci. Navíc se v tu dobu již hala slušně zaplnila našimi fanoušky, kteří přišli povzbudit muže v následujícím zápase a ti svým fanděním kluky rovněž nakopli k pořádnému výkonu. Za to jim patří velký dík!

Sestava: Dunaj Š., Loun J.(6), Schweitzer M.(1), Švébiš O.(3), T.Pupík(1). Elsner R.(2), Wolf P.(6), Hliněný J.(5), Polách P.(6), Zeman M.(4), Rýpar M., Juráň J., Šimonkin M.

 

Muži A: STM Olomouc - SK Velká Bystřici                                22 : 21 (14 : 12)

Po velikonoční pauze se odehrálo předposlední kolo 2. ligy i STM Olomouci a Velkou Bystřicí. Toto derby slibuje vždy krásný zápas  a nebylo tomu jinak i tentokrát. Naše družstvo má sice jasný postup do 1.ligy, ale Olomouc chtěla udržet

2. místo v tabulce a proto musela vyhrát. Do Olomouce přijela velká část fanoušku z Velké Bystřice a udělali perfektní atmosféru našemu družstvu. Poločas byl 14 : 12 pro Olomouc. Ve druhé půlce naše družstvo stále dotahovalo, ale vzrovnat e nepodařilo. Konečný výsledek byl opačný jak minuly rok, kdy jsme doma vyhráli 21 : 20. Olomouc tentokrát vyhrála 22 : 21. Zápas to byl velice vydařený a obě družstva zahrála dobré  utkání. 

Sestava: Vydra M., Vesecký T., Jakl L.(2), Dostál O.(3), Balon R.(3), Nečesaný J.(4), Vaverka M.(1), Juračka R., Skřídlo J., Strádal J.(1), Barvíř J., Wolf M.(1), Schneider V.(6), Macharáček T.

 

NEDĚLE 1.5.2011:

 

Ml.žáci A: Luhačovice - SK V. Bystřice                                  14 : 23 (7 : 10)

V dalším mistrovském zápase jsme zajížděli do Luhačovic, které jsou na 2.místě v tabulce, se ztrátou 2 bodů na naše družstvo. V 1.poločase bylo na hře našeho družstva patrné brzké vstávání, v druhém poločase se hráči rozehráli a odvedli pěkný kolektivní výkon.

Sestava a branky : br.Vykoukal, Menšík(6), Tkadleček(2), Hňátek(1), Tesařík(3), Prošvic(1), Červinka(8), Majer(3), Dosoudil.

 

St.žáci : Luhačovice -  V. Bystřice                                         36 : 25 (18 : 14)

K zápasu jsme nastoupili z důvodu zranění a nemoci pouze se sedmi hráči do pole. První poločas jsme ještě celkem zvládli, ale ve druhém poločase naše družstvo fyzicky odpadlo.

Sestava: Vykoukal M., Rochovanský J., Šiška D.(5), Majer V.(10), Majer O., Klobouček M.,  Mistera J., Jureček M.(1), Nábělek F.(9)

 

Mini starší A: Turnaj v Olomouci – 1. místo

Naši minici odehráli další soutěžní turnaj, tentokrát na Heyrovského ZŠ, kde je doma tým SK UP Olomouc. Pro nepříznivé počasí byly zápasy přesunuty z venkovního hřiště do školní tělocvičny, kde se jako možný handicap jevilo podstatně užší hřiště. Naši hráči ovšem ukázali velkou chuť do hry a i když chyběli J. Jedenástík a V. Mikulášková, tak se to na jejich výkonu nijak nepodepsalo a soupeře přehrávali především rychlostí.

V brance se opět zaskvěl J. Routner, kterému zdatně sekundoval F. Buršík. V poli skórovali všichni hráči, M. Vičarová byla opět k neudržení, T. Maceášik se pro prospaném prvním zápase probral, vzal si k srdci trenérovy rady a v dalších zápasech byl k nezastavení. I na úzkém hřišti si naše družstvo vytvořilo spousty gólových příležitostí z křídelních prostor, které s přehledem zakončovali S. Konečná, K. Palacková a stále lepšící se A. Vodička. Na spojce hrál s velkou chutí Š. Souček, který několikrát parádně skóroval ze střední vzdálenosti. V každém zápase dokázal vstřelit branku i J. Dobeš, který byl na poslední chvíli nominován z našeho béčka.

Výsledky: 

  • SK Velká Bystřice "A"  - STM Olomouc "A"         20 : 7
  • SK Velká Bystřice "A"- Žeravice                          14 : 5
  • SK Velká Bystřice "A" - SK UP Olomouc "A"      23 : 7

 

Hráči (branky): Routner J.(br), Buršík F.(br), Souček Š.(17), Vodička A.(11), fišarová M.(9), Konečná S.(7), Palacková K.(5), Maceášik T.(5), Dobeš J.(3)

 

Mini starší B: Turnaj v Olomouci – 3. místo

Ve stejný den a na stejném místě jako áčko, hrálo na jiném turnaji naše béčko. Trenér Mikulášek měl k dispozici dvanáct hráčů a jak už je jeho dobrým zvykem, dal všem hráčům dost prostoru na to, aby předvedli své kvality. Všichni nakonec předvedli slušný bojovný výkon, pozitivní bylo, že se mezi střelce branek zapsalo daleko více hráčů než na předchozím turnaji, ale je potřeba zapracovat zejména na rychlosti.

Výsledky: 

  • SK Velká Bystřice "B" - STM Olomouc "B"          8 : 14
  • SK Velká Bystřice "B" - ZORA Olomouc              5 : 16
  • SK Velká Bystřice "B" - SK UP Olomouc "B"     15 : 11

 

Hráči (branky): Šudřich J.(br+8), Kohoutková T.(br), Vysloužil J.(6), Hartl J.(5), Kremplová A.(3), Michálková I.(2), Malinek Š.(1), Kovaříková S.(1), Spurná K.(1), Konečná M.(1), Horáková T.,  Navrátil R.  


Ml.žáci B:  Bystřice p. H. - SK V. Bystřice „B“                                15 : 13 (5 : 6)

Po turnaji miniků v Olomouci odjíždělo naše družstvo doplněné o hráče r.n. 1999 a V. Mikuláškovou a J. Jedenásíka do Bystřice p. H. k dalšímu mistráku mladších žáků. Přestože se naši borci snažili o rychlou hru podpořenou velkou dávkou bojovnosti, nedopadlo toto utkání podle našich představ. Vlastními silami jsme se připravili o spoustu míčů ( problém se zpracováním přihrávek ), ke konci zápasu nám docházely síly a přestože jsme ještě sedm minut před koncem vedli 11 : 10, soupeř nás nakonec přehrál o dvě branky. Pochvalu zaslouží J. Routner, který ukázal několik super zákroků, velice dobře zahrála na pivotu K. Palacková. Naopak naše tradiční opory neměly svůj den a možná i to přispělo k těsné prohře.
Hráči (branky): Routner J.(br), Bečáková M.(br), Palacková K.(3), Jedenástík J.(3), Maceášik T.(1), Fišarová M.(1), Konečná S.(1), Buršík T.(1), Mikulášková V.(1), Souček Š.(1), Šípek K.(1),  Vachutková M., Spurný T. 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook