Zpravodaj č. 24/2011

SOBOTA 17.9.2011

 

St.dorost:  Turnaj v Prostějově

Výsledky: 

  • Velká Bystřice - Litovel                    32 : 16
  • Velká Bystřice – Prostějov               33 : 29

Konečné pořadí: 

  1. SK Velká Bystřice
  2. Prostějov
  3. Litovel

Nejlepším střelcem našeho družstva byl Š. Dunaj autor 17-ti branek.


Ml. žáci:  SK V. Bystřice – Zlín „B“                                  22 : 11 (12 : 3)

V sobotu 17. 9. nás čekala domácí premiéra letošní sezóny v kategorii mladších žáků proti Zlínu „B“. Přestože nám před zápasem onemocněli dvě opory základní sestavy - brankář J. Routner a náš nejlepší loňský střelec J. Jedenástík, soupeře jsme se nezalekli. Opět jsme zápas odehráli ve vysokém tempu s rychlými protiútoky. V brance za J. Routnera zaskočil J. Šudřich, pro kterého to byl první zápas za mladší žáky. J. Šudřich věkem ještě minižák, stejně jako Š. Souček, F. Buršík a A. Vodička se nebál žádné střely a družstvo podržel vynikajícími zákroky zejména v první půli zápasu. Vydatně mu pomáhala výborná obrana, kde exceloval Š. Souček, který si poradil s vysokou spojkou soupeře. Tempo zápasu udával kapitán T. Spurný, kterého podporoval výbornými přihrávkami T. Buršík. Ve druhém poločasu už přišla lehká ztráta koncentrace v obraně, když se hráči snažili spíše získávat míče a nebránili důsledně hráče soupeře. Jinak ale celé družstvo zaslouží pochvalu za bojovnost, J. Běhálek  za výbornou hru na pivotu.
Hráči (branky):  Šudřich J.(br), Spurný T.(11), Souček Š.(5), Buršík T.(2), Buršík F.(2),  Běhálek J.( 1), Šípek K.(1), Dobeš J., Vodička A., Hartl J.

 

NEDĚLE 18.9.2011

 

Muži B:  SK V. Bystřice „B“ - Dřevohostice                    33 : 15 (17 : 5)

Naprosto jednoznačné vítězství  nad soupeřem, který je schopen konkurovat našemu týmu pouze doma na antuce. Je však nutno soupeře pochválit, že se neuchýlil v průběhu zápasu k nečisté hře a nebyl ani jednou potrestán vyloučením. Velmi dobře zachytal  v první půli K. Hliněný a umožnil soupeři vstřelit pouze pět branek. Do hry se tentokrát dostali všichni nominovaní hráči a odehráli vcelku slušný zápas.

Sestava a střelci : Hliněný K., Langer J., Wolf P.(6), Wolf M.(5), Klobouček O.(1), Rýpar M., Bečica J.(5), Moskalenko T.(4), Elsner R.(2), Steiger M.(1), Loun J., Strádal J.(3), Zeman M.(3).

 

Muži A:  DTJ Polanka n. O. -  SK V. Bystřice „A“            33 : 31 (po prodloužení)

Vůbec nám nevyšel úvod zápasu, který patřil domácím. Po necelých sedmi minutách  byl stav 5 : 1, po našem oddechovém čase se hra zlepšila a skóre se otočilo na 5 : 7 v náš prospěch, hlavně díky výborně chytajícímu M. Vydrovi. Tento náskok 1 - 3 gólů si naše družstvo udržovalo do konce poločasu, který skončil výsledkem 13 : 15. Po změně stran se hra obou družstev vyrovnala a skóre se přelévalo z jedné strany na druhou, až do konce řádné hrací doby, kdy se nám podařilo srovnat 5 sekund před koncem ze sedmimetrového hodu. Prodloužení 2 x 5min., výrazně poznamenalo vyloučení a následná červená karta našeho hráče D. Prepsla a neúčast dvou zraněných hráčů v průběhu zápase (R. Balona a M. Steigera). Konečný stav byl tedy 33 : 31 pro domácí.

Sestava a branky: Vydra M., Hliněný K., Wolf P.(2), Wolf M.(4), Strádal J.(1), Mézl R.(1), Skřídlo J.(7), Steiger M.(3), Prepsl D.(4). Mičola J.(4), Kovalák O.(3), Balon R.(2)..                                                                                    

                                                                                                                                                                                                        

Ml.dorost:  Turnaj v Poslku (Zawadzkie)

O tomto víkendu (17. – 18.9.) se mladší dorost zúčastnil mezinárodního turnaje v Polsku. Na tomto prestižním turnaji hrálo 12 družstev – 10 polských a 2 české ( V. Bystřice a Přerov ). Je třeba zdůraznit,  že 8 polských družstev skončilo na mistrovství Polska na prvních 8 místech. Naše družstvo obsadilo 12 místo.

Perlička: Nejlepší střelec turnaje byl 16-ti letý chlapec, který měřil 205 cm a vážil 105 kg. Výška kluků v polských mančaftech se pohybovala mezi 170 až 190 cm.

Pochválit musíme O. Majer a M. Vykoukal – starší žáci – zapadli do kolektivu a byli platnými oporami.

Výsledky v základní skupině:

  • VIVE Kielce – Velká Bystřice                 16 : 14
  • ASPR Zawadzkie - Velká Bystřice          26 :  8
  • KUSY Krakow -  Velká Bystřice              25 : 16

Skupina o pořadí:

  • Olimp Grodków - Velká Bystřice            19 :  6
  • KSSR Końskie - Velká Bystřice              15 :  4

I přesto konečné umístění polský turnaj splnil svůj účel – kluci získali spoustu cenných zkušeností .

Sestava: Vodička Š., Vykoukal M., Ochmann P., Nábělek F., Klobouček M., Majer V., Stopka J., Svobodník J., Šiška D., Majer O., Mistera J., Jureček M., Gardián A., Slováček D.

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook