Zpravodaj č. 26/2011

STŘEDA  28.9.2011

 

Ml. žáčky:  Zora Olomouc - SK V. Bystřice                                   15 : 7 (10 : 3)

Ve středu 28.9. jsme odjeli do Olomouce odehrát odložené utkání se Zorou Olomouc. Naše družstvo stále trápí silná marodka, s nachlazením a rýmou hrají opory V. Mikulášková a M. Fišarová. Do utkání jsme nastoupili s pouhou jednou hráčkou na střídání. I přes tyto problémy jsme s favorizovaným soupeřem odehráli vyrovnané, bojovné utkání a nebýt výpadku ve druhé polovině prvního poločasu, kdy jsme soupeři darovali sedm míčů (branek) v řadě!!! mohl být výsledek daleko příznivější. Přesto musíme pochválit všechny hráčky za to, jak se rvaly o každý míč a zápas nevzdaly. Soupeřky si často pomáhaly fauly, za které byly pětkrát odměněny dvouminutovým vyloučením, ale naše hráčky nedokázaly přesilovky využít i proto, že jim docházely síly. Už v sobotu nás čeká další mistrák s DHK Litovel a my doufáme, že se naše hráčky dají zdravotně do pořádku a z našeho malého lazaretu se stane plnohodnotný tým.
Hráčky (branky): Mikulášková L.(br), Palacková K.(2), Vičarová M.(2), Vachutková M.(2), Bečáková M.(1), Konečná M., Mikulášková V., Hirschová K..

 

Muži „B“:  SK V. Bystřice „B“ – Uničov „B“                                    31 : 25 (15 : 12)

Slušný zápas se slušným výsledkem .Vzhledem k nutnosti bodovat se naši hráči snažili od samého začátku  a v poločase jsme vedli o tři branky. Náš náskok se v druhé půli postupně navyšoval a ž na konečný rozdíl  šesti branek. Slušný zápas odehráli P. Wolf s J. Strádalem a střelecky se dařilo Vladimíru Schneiderovi  a doufáme že jej zase bude házená bavit.

Sestava a střelci :  Hliněný K., Langer J., Hliněný J.(4), Wolf M.(2), Klobouček O.(2), Pörsök P., Macharáček T., Bečica J., Machynek M.(2), Schneider V.(7), Zeman M.(1), Strádal J.(3), Steiger M.(5), Wolf P.(5).

 

Ženy:  SK V. Bystřice – Valašské Meziříčí                                     28 : 14 (12 : 8)

Utkání se vyvíjelo dle papírových předpokladů. V 1. poločas naše družstvo průběžně
vedlo o 3-4 branky. Do 2. poločasu vstoupilo s lepším a přesným  přechodem do rychlých útoků a svůj náskok od soupeře jsme neustále zvyšovalo až na konečných 28 : 14
Pochvalu zaslouží celé mužstvo za zlepšení přechodu z dobré obrany do útoku.

 

 

SOBOTA  1.10.2011

 

Ml. žáci:  SK V. Bystřice - Prostějov                                                11 : 10 (6 : 3)

V sobotu 1. 10. jsme v domácím prostředí přivítali zřejmě nejtěžšího soupeře v boji o celkové první místo v podzimní části soutěže. Naši hráči předvedli plno technických chyb, přidali nepřesnou koncovku a zápas byl nakonec velmi dramatický až do samotného konce.
V prvním poločase byla na našich hráčích vidět nervozita, k pohodě nepřidali čtyři nastřelené tyčky T. Spurným a nedostatečný pohyb spojek.  Naštěstí naše šance drželi T. Buršík střelbou z dálky a J. Běhálek na pivotu. Na dobrý konec prvního poločasu navázal i začátek druhého, kdy jsme dokázali odskočit na 9 : 4 a zdálo se být rozhodnuto. Pak ale  přišla série chyb a špatné koncovky a soupeř se dotáhl na 9 : 8. V závěru třemi brankami podržel družstvo kapitán T. Spurný a výborný výkon podal též brankář J. Routner, který zlikvidoval dvě sedmičky a několik dalších nadějných šancí soupeře. Kluci tentokrát zápas spíše ubojovali, než uhráli a to hlavně poctivou obranou.
Hráči (branky): Routner J.(br), Spurný T.(6), Běhálek J.(3), Buršík T.(2), Souček Š., Šípek K., Vodička A., Buršík F., Jedenástík J., Dobeš J., Vysloužil J., Šudřich J.   

 

Ml. žačky:  SK V. Bystřice – DHK Litovel                                         16 : 1 (7 : 1)

Mladší žačky se v sobotu 1. 10. poprvé v sezóně představily na domácím hřišti. Soupeřky z Litovle však naše děvčata nijak zvlášť neprověřily a zápas tak probíhal v tempu, které jasně diktovaly naše hráčky. Na hřišti se postupně vystřídala celá soupiska, včetně našich začátečnic, které tak získaly nové zkušenosti s velkou házenou. Zkušené harcovnice M. Vachutková, L. Mikulášková (opět hrála v poli ) a M. Vičarová si vylepšily statistiky vstřelených branek, V. Mikulášková v brance předvedla několik pěkných zákroků a několikrát založila přesnou přihrávkou rychlý protiútok.

Hráčky (branky): Mikulášková V.(br), Vachutková M.(7), Mikulášková L.(4), Vičarová M.(3), Palacková K.(1), Bečáková M.(1), Kovaříková S., Konečná M., Hirschová K., Kohoutková T..   

 

St.žáci:  SK V. Bystřice - Prostějov                                                23 : 25 (9 : 14)

V dalším mistrovském zápase starších žáků jsme přivítali na domácím hřišti soupeře z Prostějova, který do tohoto zápasu ještě neprohrál. V zápase jsme od počátku prohrávali, soupeř předváděl rychlou házenou, kterou zakončoval důraznou a přesnou střelbou. Přestože jsme v průběhu druhého poločasu prohrávali již rozdílem 7 gólů družstvo bojovalo do konce a nakonec prohrálo rozdílem 2 gólů s kvalitním soupeřem.

V průběhu zápasu si zahráli všichni hráči, stabilní kvalitní výkony předvedly opory družstva Tkadleček, Hňátek, Padalík, Vykoukal, Majer, Menšík, Máder. Velmi pěkný výkon odvedli Divila a Petričák. Zbývající hráči rovněž nezklamali a za předvedenou hru a snahu si zaslouží pochvalu.

Sestava: Vykoukal(br.), Hňátek(4), Sečka, Prošvic, Divila(4), Padalík(6), Dosodil, Mader(1), Pazdera(1), Majer, Tkadleček(3), Menšík(3), Kurek(1), Petričák.

 

Ml.dorost:  SK V. Bystřice - Ivančice                                              32 : 41 (16 : 20)

Utkání ukázalo největší slabinu tohoto družstva a to obranu. V útoku se dokážeme prosadit, ale v obraně neubráníme vůbec nic.

Sestava: Vykoukal M., Janeček M.(9), Slováček D., Nábělek F.(2), Majer V.(2), Stopka J.(1), Ochmann P.(5), Jureček M.,, Petričák M.(11), Svobodník J., Gardián A.(2), Vodička Š., Šoustal J.

 

St.dorost:  SK V. Bystřice - Přerov                                                  27 : 28 (12 : 15)

Totální propadák. Hra bez pohybu bez zájmu bez jakékoliv bojovnosti. Jediný kdo se snažil a bojoval byl po týdenním marodění a bez tréninku hrají Petr Polách ale ani jeho 14 !!!! branek nestrhlo ostatní a bohužel nestačilo na bodový zisk.

Sestava a střelci: Zich Z., Nábělek F., Dunaj Š.(3), Loun J.(2), Schweitzer M.(2), Pupík T.(2), Vodička Š., Petričák M., Polách P.(14 !!!!), Zeman M., Rýpar M.

 

Muži „A“:  SK V. Bystřice  „A“ – Karviná „B“                                  27 : 23 (14 : 10)

V sobotu na hřišti na Letné proběhl historicky první prvoligový zápas, kdy náš tým hostil družstvo Karviná „B“, které v loňské sezóně obsadilo celkově 2.míst. Úvod zápasu patřil hostům, kteří se po 15-ti minutách ujali vedení 2 : 6. Na našich hráčích byla vidět velká nervozita, z čehož pramenilo velké množství technických chyb. Po rázné domluvě trenéra J. Pazdery se hra obrátila a postupem času se skóre otáčelo ve prospěch domácího týmu až na poločasové skóre 14 : 10. Po změně stran si naše družstvo udržovalo náskok 5-7 branek, které hostující tým zkorigoval až v závěru zápasu na konečných 27 : 23. Ve hře našeho družstva se musí vyzdvihnout hlavně obranná část, kde vyčnívaly naše „obrané hradby“ v podání J. Barvíře a J. Skřídla. V útoku se nejvíce dařilo V. Schneiderovi a J. Mičolovi. Velkou zásluhu na vítězství mělo i fantastické domácí publikum, které vytvořilo téměř „PEKELNOU ATMOSFÉRU“ a bylo, jak se říká 8.hráčem na hřišti …

Sestava: Vydra M., Hliněný K., Wolf P., Wolf M.(1), Schneider V.(5), Přepal D.(3), Barvíř J., Mézl R., Skřídlo J.(4), BalonR.(4), Strádal J.(1), Mičola J.(6), Kovalák O.(1), Steiner M.(2).

 

Ženy:  Valašské Meziříčí – SK V. Bystřice                                     13 : 20 (5 : 8)

V sobotu jsme přijeli odehrát utkání do Valašského Meziříčí na venkovní hřiště.

1.poločas - spoustu technických chyb a někdy rychlost starších žaček, jak v přechodu do
útoku a taky v přesnosti nahrávek, několik neproměněných gólových šancí.
2.poločas byl trochu lepší, ale nestále hodně nepřesností, a neproměňování gólových šancí. Pouze nám dobře fungovala obrana, která velmi pomohla J. Ochmanové, která nastoupila v naší brance.
Sestava: Ochmannová J., Ručilová T.(3), Dragúňová T.(1), Jiroušová P., Macharáčková J.(1), Fabáková M.(4), Žahourová E.(2), Hovorková M.(1), Košová K., Kumrová S.(8) 

 

 

NEDĚLE  2.10.2011

 

Muži „B“:  SK V. Bystřice „B“ – Bystřice p. H. „B“                        31 : 34 (18 : 17)

Bohužel v tomto zápase jsme propadli v obrané činnosti místy, kdy byla naše obrana doslova tragická. Přesto jsme mohli a také měli  vyhrát. Bohužel jsme se nedokázali vyrovnat s tvrdou, místy až zákeřnou hrou soupeře a také  příliš mnoho neproměněných šancí nás v době, kdy jme ve druhé půli vedli o tři branky připravilo o vítězství.
Pochvalu v tomto zápase si rozhodně zaslouží brankař M. Šimonkin  za výborné zákroky včetně zlikvidování sedmičky a tradičně P. Wolf.

Sestava a střelci: Hliněný J.(3), Wolf M.(2), Wolf P. (7), Klobouček O.(1), Loun J., Macharáček T., Moskalenko T.(4), Machynek M.(1), Schneider V.(9), Hliněný K., Šimonkin M., Strádal J.(3), Zeman M.

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook