Zpravodaj č. 29/2011

SOBOTA 22.10.2011

 

Mini mladší:  Turnaj ve Velké Bystřici

V sobotu se na domácí půdě od 9.00 konal turnaj mini mladší. Zúčastnila se družstva:TJ Horka nad Moravou, SHK Kunovice, SK UP Olomouc A a naše domácí družstvo. Bohužel jsme hráli v nekompletní sestavě a opět jsme vše prohráli:

Výsledky:

  • Velká Bystřice - Kunovice                4 : 25 
  • Velká Bystřice – Horka                     7 : 20
  • Velká Bystřice – SK UP Olomouc     1 : 33

Konečné pořadí: 

  1. Kunovice
  2. SK UP Olomouc
  3. Horka n. M.
  4. Velká Bystřice

 

Mini starší „B“:  Turnaj v Kostelci n. H.

Výsledky: 

  • Prostějov - Velká Bystřice                   23 : 15 
  • Kostelec n. H. - Velká Bystřice            10 : 17
  • SK UP Olomouc B – Velká Bystřice    15 : 17

Konečné pořadí:

  1. Prostějov
  2. Velká Bystřice B
  3. SK UP Olomouc B
  4. Kostelec n. H.

Sestava a branky: Možíš(26), Zedník(4), Grom(3), Sova(5), Preč(11), Grygar

 

St. žáci:  Přerov - SK V. Bystřice                                                    13 : 27 (6 : 17)

Naši hráči odehráli zápas s nasazením, od počátku vedli, v průběhu zápasu se snažili o rychlý přechod do útoku s gólovým zakončením. Gólově se dařilo i hráčům na spojkách střelbou z dálky. Herně i střelecky se prosadil Padalík, Tkadleček, Majer a Menšík, pěkný výkon předvedli Pazdera, Hňátek, Tesařík, Mader a do svého zranění Prošvic. Ostatní hráči bojovali a svým výkonem nezklamali.

Sestava a branky: Vykoukal, Hňátek, Sečka(1), Prošvic(1), Divila, Padalík(8), Majer(4), Máder, Kůrek, Pazdera(2), Tkadleček(4), Menšík(5), Tesařík(2) a Petričák.

 

Muži „B“:   Litovel „B“ - SK V. Bystřice „B“                                    32 : 33 (13 : 17)

V sobotním slunečném, ale chladném dni jsme sehráli na venkovním hřišti v Litovli infarktový zápas. V první půli jsme si vytvořili čtyřbrankový náskok a vše nasvědčovalo, že si v poklidu odvezeme dva body. Bohužel naši hráči v druhé polovině umožnili domácím asi půl minuty před koncem vyrovnat a jed díky odvážnému průniku Michala Wolfa a faulu na něj jsme ze sedmičky dali vítězný gól čtyři vteřiny před koncem !!!!

Výborně zahrál tradičně P. Wolf, hodně byl vidět také R. Kufrik i někteří další měli světlé chvilky. Bohužel opět byla naší slabinou obrana a při pohledu na tabulku vidíme, že jsme zatím nastříleli nejvíce branek, ale co se týče obrany, tak tam patří naše bilance mezi podprůměrné.

Sestava a střelci: Juráň J., Wolf P.(10), Wolf M.(4), Klobouček O., Pörsök P.(5), Macharáček T., Švébiš O.(3), Machynek M., Kufrik R.(3), Hliněný K., Strádal J.(2), Zeman M., Hliněný J.(3), Moskalenko T.(3) 

 

NEDĚLE  23.10.2011

 

Mini starší „B“:  Turnaj v Litovli.

Výsledky:   

  • DHK Litovel - Velká Bystřice              8 :  8 
  • SK UP Olomouc A - Velká Bystřice    7 : 11
  • Tatran Litovel – Velká Bystřice          6 : 17

Konečné pořadí:  

  1. Velká Bystřice A
  2. Tatran Litovel
  3. DHK Litovel
  4. SK UP Olomouc A

 

Ml.žáci:   Zlín „B“ - SK V. Bystřice                                                  5 : 21 (1 : 10)

V neděli 23.10. jsme vyrazili do Zlína, abychom potvrdili letošní neporazitelnost a bodově se dotáhli na vedoucí Prostějov, který měl odehrány o dva zápasy více. Začátek utkání byl z naší strany zbytečně opatrný a hasit příležitosti soupeře musel výborně chytající J. Routner. Ještě v osmé minutě byl stav utkání pouze 2 : 0 pro nás. Potom zavelel k útoku kapitán T. Spurný, hrající po celou sezónu v obrovské pohodě a soupeři jsme odskočili na 8 : 0 v 15-té minutě. Na výborné výkony J. Routnera navázal J. Šudřich, který se blýskl několika super zákroky včetně chycené sedmičky. Pochvalu ale zaslouží celý tým především za obranu, kde vynikali T. Buršík a A. Vodička, kterému zápas vyšel nad míru i střelecky. Pivoti tentokrát neměli tolik střeleckých příležitostí, o to více práce odvedli v obraně. Z pozice pivota jsme dokázali vstřelit dvě branky, o které se podělili T. Maceášik a sbíhající křídlo J. Jedenástík. 
Samostatnou kapitolou tohoto utkání bylo účinkování minižáků, již zmíněného J. Šudřicha v brance, na křídlech hrajících J. Vysloužila a A. Vodičky a spojek Š. Součka a F. Buršíka. Poslední tři jmenovaní nastříleli soupeři celkem 9 branek !!! 
V dobrých výkonech pokračuje K. Šípek. Chválíme také hezké přihrávky do pivota od sourozenců Buršíkových, získání míčů a následné technické střely T. Spurného, vymetení vinklu střelou z dálky v podání Š. Součka, střeleckou úspěšnost A. Vodičky a bravurní zákroky obou gólmanů. Zápas po zásluze hodnotíme jako velice vydařený s minimem chyb z naší strany.

Hráči (branky): Routner J.(br), Šudřich J.(br), Spurný T.(6), Vodička A.(4), Souček Š.(3), Buršík F.(2), Buršík T.(2), Šípek K.(2), Maceášik T.(1), Jedenástík J.(1), Běhálek J., Vysloužil J.

 

Ml.dorost:   Prostějov - SK V. Bystřice                                            46 : 30 (23 : 15)

Po mizerných výkonech v posledních dvou utkáních se hran našeho družstvo v útoku částečně zlepšila, ale v obraně neubráníme nic.  

Sestava: Nábělek F., Majer V., Stopka J., Ochmann P.,  Jureček M., Svobodník J., Gardián A., Slováček D., Surma M., Mistera J., Sojka D.

 

St.dorost:  Prostějov - SK V. Bystřice                                             31 : 32 (16 : 11)

Opět stará klasika. Nastoupíme do zápasu a než se rozkoukáme, tak prohráváme, ale stále věříme, že se soupeř porazí sám. Po katastrofálním prvním poločase, kdy jsme nebyli schopni pořádné obrany a proměňování šancí někdy hraničilo s pocitem,že snad ty góly ani dát nechceme jsme šli do šatny s výsledkem 17 : 11 pro domácí. První půlku hrál snad jen Š. Dunaj a P. Ochmann, ostatní byli jen pro doplnění počtu.

O poločase přece jen trošku zabraly domluvy a kluci přece jen začali hrát, ale když už jsme dvakrát dokázali dotáhnout výsledek k remíze, tak nám domácí dokázali odskočit zase do vedení. Přesto že kluci začali přeci jen bojovat, bylo vidět konečně Petr Polách a začat střílet Michal Zeman, tak  ve  29-té minutě druhé půle svítil na tabuli výsledek 31 : 29  pro domácí a A nikdo v hale nevěřil, že Prostějov přijde o vítězství. Pak se, ale stala nevídaná věc a malý zázrak. Během poslední minuty dokázali naši kluci vstřelit tři branky a k naší velké radosti  otočili výsledek pět vteřin před koncem na konečných 31 :32 !!!!

Sestava a střelci: Zich Z., Nábělek F., Dunaj Š.(11), Loun J.(2), Schweitzer M.(1), Švébiš O.(2), Pupík T.(2), Polách P.(8), Ochmann P.(1), Zeman M.(5), Rýpar M.

 

Muži „A“:  TJ JM Chodov - SK V. Bystřice                                       29 : 25 (14 : 8)

Sympatický výkon podali házenkáři Velké Bystřice na pražském Chodově, kde odehráli své další utkání v rámci prvoligové sezony. Hosté v souboji s lídrem soutěže bojovali, ale nakonec si odvezli čtyřbrankovou porážku 25 : 29. Na venkovní palubovce tak neuspěli ani na třetí pokus. Domácí do utkání vstoupili znamenitě a v první půli si vypracovali vedení 14 : 8.

Ve druhém poločase předvedli házenkáři Velké Bystřice výborný výkon a domácí se mohli začít strachovat o výsledek. Chodov si nakonec vítězství 29 : 25 pohlídal a první lize stále kraluje bez ztráty bodu. Velká Bystřice však na palubovce favorita zanechala dobrý dojem. Jiří Skřídlo se blýsknul osmi brankami a v tabulce střelců se vyhoupl už na třetí místo. Na kvalitní vystoupení z Chodova budou chtít Hanáci navázat v domácím prostředí. Velká Bystřice v sobotu hostí Jičín B a bude si chtít připsat třetí vítězství v sezoně.

Sestava a branky: Vydra M., Hliněný K., Kovalák O., Mičola J.(6), Balon R.(3), Prepsl D.(5), Mézl R., Skřídlo J.(8), Schneider V., Vaverka M.(3), Strádal J., Wolf P., Nečesaný J., Steiger M.                                                                                                                                                  (Olomoucký deník)

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook