Zpravodaj č. 30/2011

ÚTERÝ 25.10.2011

 

Ml. žáci:  SK V. Bystřice – Senice n. H.                                         25 : 7 (12 : 5)

V úterý 25. 10. jsme sehráli odložené utkání, ve kterém dostali příležitost především minižáci. Pro některé to bylo poprvé, kdy odehráli větší porci minut a projevilo se to jejich nervózním projevem, jiní, zkušenější naopak překypovali sebevědomím, což nevedlo zejména v úvodu zápasu k užitku. Postupně se však všichni rozehráli a soupeře přehrávali zejména rychlými protiútoky. V brance podal solidní výkon J. Šudřich, do tempa se dostal J. Jedenástík.
Přestože jsme utkání vyhráli přesvědčivě, naši hru provázela spousta technických chyb a neproměňování šancí.
Hráči (branky): Šudřich J.(br), Maceášik T.(br), Buršík T.(8), Souček Š.(8), Jedenástík J.(4),
Vodička A.(3), Buršík F.(1), Dobeš J.(1), Vysloužil J., Hartl J., Malinek Š..



 

PÁTEK 28.10.2011

 

Ml. žáci:  SK V. Bystřice – Žeravice „B“                                        21 : 4 (11 : 3)

Další zápas v domácím prostředíjsme odehráli v pátek 28.10. Jednoznačně ho lze hodnotit jako vydařený. Spoustu míčů opět vybojoval T. Spurný, který z toho těžil i střelecky. Výborně nahrával T. Buršík, střelecky produktivní byl Š. Souček (7 střel - 7 branek ). Na pivotu se dokázal prosadit J. Běhálek a po dlouhé době si v poli zahrál J. Šudřich, který dosud hájil naši branku a prosadil se i střelecky. 
Hráči (branky): Routner J.(br), Spurný T.(7), Souček Š.(7), Buršík T.(4), Buršík F.(1), Běhálek J.(1), Šudřich J.(1), Šípek K., Vysloužil J., Hartl J..

 

Ml. žačky:  SK V. Bystřice – Otrokovice                                        14 : 14 (7 : 7)

V pátek 28.10. sehrály mladší žačky další utkání v hale na Letné. K vidění byl velice bojovný zápas, který se extrémně dobře vydařil K. Palackové, která nebojácně přecházela přes obranu soupeřek a střílela důležité branky. Vysoký standart předvedly sestry Mikuláškovy, ale ani zbytek týmu se nenechal zahanbit a své nedostatky v kvalitě plně nahradil bojovností a vůlí. Je jen škoda, že nám tentokrát chyběla M. Vachutková, jejíž absence nás zřejmě připravila o vítězství. Takto hodnotíme konečný výsledek jako spravedlivý.
Hráčky (branky): Palacková K.(4), Kohoutová T., Vičarová M.(1), Kovaříková S., Konečná M., Mikulášková V.(4), Bečáková M., Mikulášková L.(5), Hirschová K.

 

Muži „B“:   Droždín - SK V. Bystřice „B“                                        26 : 31 (13 : 14)

Dlouho očekávané „sousedské“ derby se odehrálo  na venkovním hřišti v Droždíně a největší obavy měli kromě počasí také z Míry Vaverky, který je našim hráčům dobře znám z hostování v našem prvním družstvu. Je nutné říci, že se s nástrahami venkovního hřiště a počasím naši hráči vypořádali lépe než z bráněním výše zmíněného hráče. Až příliš mnoho chyb v obraně naštěstí dokázal vyřešit skvěle chytající Karel Hliněný  a výborně hrající Petr  Wolf byl střelecky při chuti a tak se nám podařilo urvat dva velmi cenné body. Z Droždína se nebudou body vozit lehce, a tak jejich hodnotu určitě doceníme na konci soutěže.

Sestavy a střelci: Juráň J., Wolf P.(9), Wolf M.(3), Klobouček O., Pörsök P.(4), Kufrik R.(2), Juračka R.(2), Moskalenko T., Schneider V.(3), Hliněný K., Strádal J.(3), Steiger M.(5), Hliněný J., Machynek M.

 

 

SOBOTA 29.10.2011

 

St.žáci: SK V. Bystřice - Šumperk                                                 29 : 6 (14 : 3)

V sobotu 29.10.2011 odehrálo družstvo starších žáků v domácím prostředí další mistrovský zápas se soupeřem ze Šumperka. Naši hráči odehráli tento zápas v celkové pohodě, dařily se rychlé přechody do útoku, dobrá byla i střelba z větší vzdálenosti. Základem pěkného výsledku byla spolehlivá obranná hra celého družstva. Velmi kvalitní výkon předvedli tradiční opory družstva, ostatní hráči předvedli pěkný a sympatický výkon za což celé družstvo zaslouží pochvalu.

Sestava: Vykoukal(br.), Hňátek(1), Sečka, Prošvic(1), Divila, Padalík(6), Majer(6), Máder(1), Pazdera(1), Dosoudil(2), Tkadleček(4), Menšík(4), Tesařík(3), Petričák.

 

Ml.dorost:   SK V. Bystřice - Polanka                                             13 : 33 (6 : 16)

Družstvo i přes konečný výsledek musíme pochválit za bojovný výkon a zlepšenou obranu, především v 1. poločase. V útoku jsme se proti fyzicky vyspělejšímu soupeři nedokázali prosadit.   

Sestava: Vykoukal M., Klobouček M.(1), Slováček D., Nábělek F.(1), Majer V.(3), Stopka J.(2), Ochmann P.(5),  Jureček M., Surma M.(1), Sojka D.

 

St.dorost:  SK V. Bystřice - Polanka                                              27 : 24 (14 : 11)

Souboj s vedoucím celkem soutěže přinesl pěknou házeno ze strany obou celků a naši kluci se nám konečně předvedli, tak jak bychom je rádi vídali v každém zápase. Tentokrát bojovali opravdu všichni a nedali soupeři nic zadarmo a tak si pochvalu zaslouží úplně všichni, ale tu největší za výborný výkon v obraně Petr Polách a moc dobrý výkon nám předvedl navrátilec v brankařském dresu Zdeněk Zich a doufáme že jeho výkon půjde ještě nahoru.

Sestava střelci: Zich Z., Nábělek F., Dunaj Š.(3), Loun J.(5), Schweitzer M.(1), Švébiš O.(4), Pupík T.(3), Vodička Š., Polách P.(4), Ochmann P., Zeman M.(7), Rýpar M.

 

Muži „A“:  SK V. Bystřice – HBC Ronal Jičín „B“                           24 : 26 (9 : 10)

První domácí porážku prvoligové sezony si o víkendu připsali házenkáři Velké Bystřice. Hanáci na domácí palubovce odehráli vyrovnané utkání s Jičínem B, ale na body nakonec nedosáhli, když prohráli o dvě branky.

 „Utkání nám moc nesedlo, hráli jsme zakřiknutě. Dělali jsme chyby a nebyl tam nikdo z hráčů, který by tým pozvedl,“ prohlásil trenér Velké Bystřice Jaroslav Pazdera.

Ten věřil, že si jeho svěřenci protáhnou dlouhou sérii domácí neporazitelnosti.

„Doma jsme celou loňskou druholigovou sezonu neprohráli. Chtěli jsme to protáhnout co nejdál i v letošní prvoligové sezoně, ale bohužel. Bylo to pro nás velké zklamání,“ přiznal Pazdera po porážce.

Přitom vstup do zápasu měli jeho svěřenci vynikající. Velká Bystřice vedla 5 : 1 a hala bouřila nadšením.

„V té chvíli jsme si mysleli, že to bude jednoduché. Jičín dělal chyby a my jsme si vypracovali náskok. Jenže pak jsme se dostali do útlumu a to nám vydrželo prakticky až do konce zápasu. Chybou bylo, že jsme si v úvodu nedokázali vypracovat vyšší náskok,“ hledal důvody porážky trenér Velké Bystřice.

Poločas domácí prohráli těsným rozdílem 9 : 10. Do druhého Hanáci vstoupili dvěmi brankami a ujali se těsného vedení 11 : 10. To bylo ale jejich poslední vedení v zápase. Potom už úřadovali hosté, kteří si vypracovali vedení zpět.

„Měli jsme tam pár zbytečných vyloučení. Navíc ve chvíli, kdy to vypadalo, že bychom mohli náskok soupeře stáhnout, jsme vždycky inkasovali nějaký smolný gól,“ popisoval zklamaný Pazdera.

Jeho svěřenci si mohou chuť spravit v dalším kole. To je čeká hanácké derby na palubovce Tatranu Litovel, týmu který doma často neprohrává.

„Na ten zápas se všichni hodně těšíme. V Litovli bývá výborná atmosféra a myslím, že dorazí i hodně fanoušků z Velké Bystřice. Snad to bude pěkný zápas,“ říká na závěr trenér Velké Bystřice.

 

Rozhodčí: A. Kondělka, D. Kondělka. Vyloučení: 7 – 7. ČK: Chýlek, Dvořák (Jičín B). Góly ze 7m hodů: 1 – 1. Diváků: 135.

Velká Bystřice: Vydra, Hliněný – M. Wolf 1, Skřídlo 4, Prepsl 4, Barvíř, Mézl 1, Balon 3, Strádal, Schneider 1, Mičola 5/1, Vaverka 3, Kovalák 1, Steiger 1. Trenér: Jaroslav Pazdera.

Jičín B: Podzimek, Machalický – Rychna 6, Koloc 2, Šebek 1, Chýlek 1, Hošic 6, Dvořák, Čurda 5/1, Šulc 1, Novotný, Chyba 4, Jakl, Ženatý. Trenér: Miloslav Kůta.

                                                                                                                                     (Olomoucký deník)

 

NEDĚLE 30.10.2011


Ženy:  Ostrava - SK V. Bystřice                                                     20 : 22 (9 : 9)

Do utkání vstoupilo naše družstvo s obavou opakování zápasu, který odehrálo doma, kde v první poločase prohrávalo 5 : 12. Některé hráčky byly zdravotně oslabeny (po nemocích). V prvním poločase naše družstvo udělalo hodně technických chyb a nepřesností, z kterých těžilo domácí družstvo. V poslední minutě prvního poločasu vedlo 8 : 9, ale díky další technické chybě domácí stav srovnali na 9 : 9. Druhý poločas se vyvíjel podobně, navíc došlo k osobní obraně na naši střední spojku, což nám dělalo velký problém. Nakonec naše družstvo dotáhlo zápas do vítězného konce 20 : 22

Sestava: Ochmannová J., Ručilová T., Dragúňová T.(1), Paráková K.(5), Jiroušová P.(1), Macharáčková J.(2), Fabíková M.(6), Žahourová E.(1), Hovorková M.(3), Košová K., Steigerová J., Kumrová S.(3)

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Plakát na 27. - 28.4.2024

Zpravodaj č. 13/2024

Facebook