Zpravodaj č. 31/2014

SOBOTA 22.11.2014:

 
Ml.dorost: Prostějov - SK Velká Bystřice                                  31 : 45 (11 : 23)

K sobotnímu zápasu jsme zajeli do nedalekého Prostějova. Na půdě hostů jsme  vyhráli  45:31, spousta gólů do prostějovské brány padla z našich rychlých útoků. I tak ale bylo z utkání zřejmé, že stále máme hodně co zlepšovat a napravovat. Prostějov patří mezi týmy, které bychom mohli střelecky potrápit mnohem víc. Naší slabinou byly zbytečné chyby  v postupném útoku, dále je třeba důsledně dodržovat pokynů trenéra a vyvarovat se toho, aby hrál každý sám na sebe. Čekají nás ještě dva zápasy a bude tu zimní přestávka, v této době na sobě budeme muset hodně zapracovat. Kluky chválím za rychlost a fyzičku, v této oblasti na sobě opravdu  makají.
Sestava: Routner J.(br.), Tkadleček D.(12), Tesařík M.(5), Andrš M.(7), Spurný T.(3), Horký J.(1),  Dosoudil R.(1)., Hňatek F.(2), Prošvic T.(8), Divila V(2)., Kubeša L.(4)


St.dorost: Prostějov - SK Velká Bystřice                                  39 : 38 (21 : 17)


O sobotním utkání proti Prostějovu jsme měli jasnou představu, která se nám během prvních několika minut jednoznačně potvrdila. Ihned nám bylo nám jasné, že opět půjde o obrovskou gólovou přestřelku. Bohužel jsme, i přes veškerou snahu a zkoušení všeho možného, nebyli schopni ubránit dva prostějovské hráče, kteří nám vstřelili téměř všechny branky našeho soupeře. V době kdy jsme se nejvíc tahali o každý gól a zápas se rozhodoval, přišli jsme o klíčového hráče tohoto utkání – mladého Tomáše Prošvice, který předvedl vynikající výkon, ale při střelbě sedmimetrového hodu nechtěně trefil domácího brankáře do hlavy a byl ze hry vyloučen. To se projevilo jak v útočné, tak v obranné fázi a domácí i díky tomu uhájili těsné jednogólové vítězství 39:38.
Sestava: Schneider P.(br.), Samiec S.(1), Klobouček M., Kubeša L.(10), Šiška D.(2), Sečka J.(2), Jureček M.(3), Pazdera A., Majer V.(1), Spurný T.(6), Prošvic T.(9), Svobodník J., Hlaváč P.(2), Hňatek F.(2)


Muži: MHK Karviná - SK Velká Bystřice                                 30 : 29 (21 : 14)

Bohužel ani tentokrát jsme na body nedosáhli. Byli jsme k nim tentokrát hodně blízko, ale příliš mnoho chyb v obraně (bohužel ani naši brankaři neměli svůj den) a několik zahozených tutovek nás o boby připravilo. I když jsme jeli do Karviné bez tří hráčů (Kuba Smejkal, Jirka Skřídlo a Jirka Strádal bohužel z pracovních důvodů nemohli jet s námi), tak jsme byli domácím více než vyrovnaným soupeřem a jen vlastní chyby nás o body připravily.
Sestava: Rýpar M., Rifler J., Wolf P.(5), Slovák T., Karban M.(4), Zemánek K.(5), Švébiš O.(7),  Machynek M.(7), Mézl R.(1), Martinásek I.


St.žačky: Zlín "A" - SK Velká Bystřice                                           33 : 9 (14 : 4)

Prohra s mnohem lepším soupeřem nemrzí tolik, jako zdravotní stav našich holek. Brankářka nastoupila se sebezapřením, v 7 minutě si zranila kotník střední spojka, další dvě hráčky jsou zraněny dlouhodobě, tak jen doufám, že se dáme do kupy před kvalifikací na Žákovskou ligu. V zápase podala velmi dobrý výkon Lucka s Meginou, a je jen škoda, že se k nim nepřidaly žádné spoluhráčky, a nechtěly si vyzkoušet, jak na tom jsou. Jen ustrašené přihrávání, bez náběhu a chuti dát branku, to by nestačilo ani na mnohem slabší tým než je zlínské Áčko!
Hráčky a branky: Vičarová M.(4), Žáková L.(2), Kratinová H.(1), Koudeláková K.(1), Mikulášková V.(1), Černá K., Hühnelová E., Hühnelová A., Moťková H., Bílková K.(br.)


Ženy: Ivančice - SK Velká Bystřice                                           25 : 22 (17 : 14)

V sobotu jsme vyrazily na hřiště soupeře z Ivančic. První utkání s tímto družstvem jsme měly v živé paměti a našim hlavním cílem bylo spravit si reputaci z velmi špatného prvního střetnutí a nedat soupeřkám nic zadarmo. S tímto vědomím jsme vstoupily do prvního poločasu a naše odhodlání bylo na hřišti znát. Hrály jsme jednoduše a kolektivně a dařilo se nám i proměnit většinu vypracovaných šancí. Střelbou z dálky se prosazovala především Sisa Kumrova, gólové příležitosti využívala i Aneta Begalová.  Bohužel jsme měly trochu problémy v obraně, což nám nedovolilo jít do uklidňujícího vedení. Druhý poločas se odvíjel v podobném duchu, ale oproti prvnímu jsme výrazně zlepšily obranu a soupeře nepouštěly ke gólům snadno. V brance nás navíc podržely obě brankářky Jana Steigerová i Anička Nováková, což vedlo k napínavému utkání až do konce. V závěru se však projevila zkušenost a kvalita soupeřek, které si dokázaly vývoj konce zápasu pohlídat. Za předvedený výkon se ovšem nemusíme vůbec stydět, naopak je potřeba na něj navázat v nedělním, velmi důležitém utkání proti těžkému soupeři z Hodonína.
Sestava: Nováková A.(br.), Steigerová J.(br.), Sršňová K., Begalová A.(6), Hlaváčková K., Kadlecová O.(2), Macharáčková J.(1), Zemanová R., Fabíková M.(4), Kobylíková J.(2), Kumrová S.(7)

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
29.11. doma ml.dorost 13:30  s Luhačovicemi
st.dorost 15:30  s Telnicí
muži 17:30  s Lesanou Zubří
30.11. doma ženy 16:00  s Hodonínem

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook